Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mirza Teletović
Evo kraj sezone, pa evo neki moj sud:
-Adaptacija; teže nego očekivana, no čini se da će za drugu sezonu bit u štosu.
-Igra: hmm, u početku je i dobio neke minute u tri vezane utakmice na početku sezone je igrao 8, 17 i zatim 7 minuta, no čini se da je tad Avery uvidio da 'od Mirze nema ništa, i zakovao ga za klupu', i bilo je tako, s rijetkim ulaskom u igru, dolaskom PJ-a Mirza je polako dobijao šansu, i pokazao je da može igrati u utakmici sa Sacramentom kao i lijepa rola protiv Toronta, gdje je bio key faktor za preokret.
Zatim ponovno je igrao, no ruku na srce, u nekim trenucima kad se očekivalo od njeg, on je podbacio, ne znam tačno, ovo se malo prisjećam uz Game Log, i onda je Humphries vraćen u rotaciju, pustiti iskusnijeg, četiri puta plaćenijeg, i po nekim kvazi-kritičarima boljeg igrača je po meni sasvim logično, u odnosu na Mirzu, kojeg u NBA i dalje svi smatraju pravim rookiem, koji je tek izašao s koledža, a ne prekaljenog europskog igrača.
Ne mogu dati neko bolje viđenje, iako je ovo što sam sve napisao poznato i od prije. Glede same igre, mislim da nisam kompetentan, jer sam pogledao možda samo 30-40% utakmica ove sezone, dok su tu momci koji su svaku noć bili budni zbog Mirze i Netsa. Imao sam tu 'sreću' pa sam uživo pratio onu partiju protiv Sacramenta, kad je postigao 14 poena, i onaj tomahawk dunk uz komentatorovo 'Oo, showtime!"
Ne znam, možda sam lud, ali ja se nadam kojoj minuti u play off, makar bilo i 10 sekundi u čitavoj seriji, mislim da bi to mnogo, mnogo pomoglo Mirzi u narednoj sezoni. Ovu zadnju utakmicu je pokazao da u vrlo kratko vrijeme može postići dosta poena, ili ti microwave igrač. Što bi u slučaju da Netsi budu u velikom zaostatku, mogli kartu za izlaz tražiti upravo u Mirzi.
-Netsi; što se tiče ekipe, ja ne očekujem ništa drugo no prolaz Bullsa, 4-1 ili 4-2 u najboljem slučaju, za Bullse naravno. Mislim da ova ekipa i dalje ne zna gdje joj je glava a gdje rep. Deron se vratio u formu poslije All stara i daleko je najjača karika ekipe, Joe je odličan šuter, rješio je i nekoliko utakmica šutem u zadnjoj četvrtini, ali da li je 19 miliona previše za to? Da. Wallace, je po meni najlošiji, nekad atletski superioran u odnosu na druge, i sad pokazuje tračke toga, i to je sve. Evans i Lopez, fin su par, jedan kupi skokove i operisan je od napada, dok je drugi ofanzivno daleko najbolji centar lige. No sve u svemu mislim da Bullsi imaju odgovor na sve strijele Netsa, osim one glavne, Deron. Ako on bude u elementu, Netsima se povećavaju šanse umnogome, Deng je na Johnsonu, Noah na Lopezu. Dakako, ako liječnički karton Bullsa bude zadovoljavajući.
-Sveukupno; nije loše, može naravno i bolje, ali da Mirza pokaže sve što ima, to očekujem u drugoj sezoni.
-Adaptacija; teže nego očekivana, no čini se da će za drugu sezonu bit u štosu.
-Igra: hmm, u početku je i dobio neke minute u tri vezane utakmice na početku sezone je igrao 8, 17 i zatim 7 minuta, no čini se da je tad Avery uvidio da 'od Mirze nema ništa, i zakovao ga za klupu', i bilo je tako, s rijetkim ulaskom u igru, dolaskom PJ-a Mirza je polako dobijao šansu, i pokazao je da može igrati u utakmici sa Sacramentom kao i lijepa rola protiv Toronta, gdje je bio key faktor za preokret.
Zatim ponovno je igrao, no ruku na srce, u nekim trenucima kad se očekivalo od njeg, on je podbacio, ne znam tačno, ovo se malo prisjećam uz Game Log, i onda je Humphries vraćen u rotaciju, pustiti iskusnijeg, četiri puta plaćenijeg, i po nekim kvazi-kritičarima boljeg igrača je po meni sasvim logično, u odnosu na Mirzu, kojeg u NBA i dalje svi smatraju pravim rookiem, koji je tek izašao s koledža, a ne prekaljenog europskog igrača.
Ne mogu dati neko bolje viđenje, iako je ovo što sam sve napisao poznato i od prije. Glede same igre, mislim da nisam kompetentan, jer sam pogledao možda samo 30-40% utakmica ove sezone, dok su tu momci koji su svaku noć bili budni zbog Mirze i Netsa. Imao sam tu 'sreću' pa sam uživo pratio onu partiju protiv Sacramenta, kad je postigao 14 poena, i onaj tomahawk dunk uz komentatorovo 'Oo, showtime!"
Ne znam, možda sam lud, ali ja se nadam kojoj minuti u play off, makar bilo i 10 sekundi u čitavoj seriji, mislim da bi to mnogo, mnogo pomoglo Mirzi u narednoj sezoni. Ovu zadnju utakmicu je pokazao da u vrlo kratko vrijeme može postići dosta poena, ili ti microwave igrač. Što bi u slučaju da Netsi budu u velikom zaostatku, mogli kartu za izlaz tražiti upravo u Mirzi.
-Netsi; što se tiče ekipe, ja ne očekujem ništa drugo no prolaz Bullsa, 4-1 ili 4-2 u najboljem slučaju, za Bullse naravno. Mislim da ova ekipa i dalje ne zna gdje joj je glava a gdje rep. Deron se vratio u formu poslije All stara i daleko je najjača karika ekipe, Joe je odličan šuter, rješio je i nekoliko utakmica šutem u zadnjoj četvrtini, ali da li je 19 miliona previše za to? Da. Wallace, je po meni najlošiji, nekad atletski superioran u odnosu na druge, i sad pokazuje tračke toga, i to je sve. Evans i Lopez, fin su par, jedan kupi skokove i operisan je od napada, dok je drugi ofanzivno daleko najbolji centar lige. No sve u svemu mislim da Bullsi imaju odgovor na sve strijele Netsa, osim one glavne, Deron. Ako on bude u elementu, Netsima se povećavaju šanse umnogome, Deng je na Johnsonu, Noah na Lopezu. Dakako, ako liječnički karton Bullsa bude zadovoljavajući.
-Sveukupno; nije loše, može naravno i bolje, ali da Mirza pokaže sve što ima, to očekujem u drugoj sezoni.
Zadnja izmjena: kokuz, dana/u 18 apr 2013, 19:50, ukupno mijenjano 1 put.
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Bitno je da je vaznije vezanje pertle, od Teletovicevog ucinka. Nema, Bosnjo kad nebi srao on bi se ubio.
Sta onda reci za kosarkase , koji su davali koseve na vlastitom kosu, misleci da su u protivnickom polju.
Umjeto sto treba uzivati, da konacno po prvi put imamo kosarkasa u NBA, ovdje neki dodju toliko da pjene, da im nema kraja. Kad vide da vise nemaju sta, onda izmisljaju gluposti.
Nema, gdje god odem, na koju god temu dodjem, svi sve znaju, svi najpametniji. Sve su sami selektori, treneri, doktori, fizioterapeuti, ma najpametnija nacija na planeti. Ponekad se samo zapitam, sto li nam je drzava u qrcu, kad smo takvi.
Mirzi cestitke za dosad ucinjeno, s´obzirom da mu je prva sezona, ja prezadovoljan. Dobija ce on zasigurno svoje minute i u play offu.
Sta onda reci za kosarkase , koji su davali koseve na vlastitom kosu, misleci da su u protivnickom polju.
Umjeto sto treba uzivati, da konacno po prvi put imamo kosarkasa u NBA, ovdje neki dodju toliko da pjene, da im nema kraja. Kad vide da vise nemaju sta, onda izmisljaju gluposti.
Nema, gdje god odem, na koju god temu dodjem, svi sve znaju, svi najpametniji. Sve su sami selektori, treneri, doktori, fizioterapeuti, ma najpametnija nacija na planeti. Ponekad se samo zapitam, sto li nam je drzava u qrcu, kad smo takvi.
Mirzi cestitke za dosad ucinjeno, s´obzirom da mu je prva sezona, ja prezadovoljan. Dobija ce on zasigurno svoje minute i u play offu.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Fin osvrt, osim ovog boldiranog. Wallace je ako nista atletski najsuperiorniji igrac Netsa. Nije to onaj igrac od prije i jeste najslabija karika ove sezone, ali to se moze pripisati nepostojecem sistemu punom izolacija sa igracima koji mogu i 24 sekunde ako treba drzat loptu u svojim rukama (ballhog-eri: Joe, Brooks, Blatch), jednom od najsporijih napada lige, dok Geraldu odgovara brzi tempo igre, tranzicijska igra i igra sa puno "cut" utrcavanja. A ima i toga sto ne moze bazen pogodit ove sezone, pa je potpuno igubio samopouzdanjekokuz je napisao/la:Wallace, je po meni najlošiji, nekad atletski inferioran u odnosu na druge, i sad pokazuje tračke toga, i to je sve

Ili si htio da stavis superioran, mozda je samo greska, al eto nek stoji i ovaj moj post

Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija
da, lapsusdziza_23 je napisao/la:Fin osvrt, osim ovog boldiranog. Wallace je ako nista atletski najsuperiorniji igrac Netsa. Nije to onaj igrac od prije i jeste najslabija karika ove sezone, ali to se moze pripisati nepostojecem sistemu punom izolacija sa igracima koji mogu i 24 sekunde ako treba drzat loptu u svojim rukama (ballhog-eri: Joe, Brooks, Blatch), jednom od najsporijih napada lige, dok Geraldu odgovara brzi tempo igre, tranzicijska igra i igra sa puno "cut" utrcavanja. A ima i toga sto ne moze bazen pogodit ove sezone, pa je potpuno igubio samopouzdanjekokuz je napisao/la:Wallace, je po meni najlošiji, nekad atletski inferioran u odnosu na druge, i sad pokazuje tračke toga, i to je sve![]()
Ili si htio da stavis superioran, mozda je samo greska, al eto nek stoji i ovaj moj post

a u gornjem dijelu tvog posta potpuno se slažem, mislim da bi najbolje pasao Miamiu ili Denveru, upravo gdje se njeguje ta tranzicijska igra
Da te volim duša zna, draga moja BiH
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Vlasnik Netsa pokusava dovesti Phila Jacksona umjesto PJ-a, ali to vjerovatno za sljedecu sezonu. Konacno bi ih vodio jedan pravi strucnjak....
Kad igraju prvu protiv bullsa
A pored toga garantujem da bi mirzu iskoristio na najbolji moguci nacin ... To bi mu mogla bit najbolja stvar koja mu se moze desit u NBA , nadam se da ce imat takvu srecu zasluzio je a i mi svi sa njimcalcio je napisao/la:Vlasnik Netsa pokusava dovesti Phila Jacksona umjesto PJ-a, ali to vjerovatno za sljedecu sezonu. Konacno bi ih vodio jedan pravi strucnjak....

Tako je legendoemir79 je napisao/la:Bitno je da je vaznije vezanje pertle, od Teletovicevog ucinka. Nema, Bosnjo kad nebi srao on bi se ubio.

Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza
- el-fighter
- Kontakt:
Mirza odlicno odradio minute u ove dvije utakmice. Sada ce neki reci nije odlicno, jer KB, KD, LBJ i ostali daju vise koseva
Sacekat' cu definitivni kraj sezone za Netse pa da dam neki osvrt na sezonu, ali vec sada mogu reci da je Mirza odigrao dobro, barem sto se mene tice. Neka strucnjaci kazu kako jest, ali ja sam zadovoljan.
Dovoljno je cuti da spiker u dvorani poslije njegove trojke govori ono "emm...tiii....triii"
i da ti srce bude ko Rusija.

Sacekat' cu definitivni kraj sezone za Netse pa da dam neki osvrt na sezonu, ali vec sada mogu reci da je Mirza odigrao dobro, barem sto se mene tice. Neka strucnjaci kazu kako jest, ali ja sam zadovoljan.
Dovoljno je cuti da spiker u dvorani poslije njegove trojke govori ono "emm...tiii....triii"

Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Sasvim solidna sezona za početak,iduća će biti puno bolja.Teške sezone (prva godina) je imao u Slobodi,Belgiji,Španiji i sve to prebrodio pa će i ovo.Najbitnije je da je vidio da može igrati na tom nba nivou,a on je borac kakvih je malo i neće se sigurno predati.Zato mi koji ga pratimo i koji volimo ovu zemlju uživamo u njegovoj igri kakva je god,a ovi što traže dlaku u jajetu nek navijaju za zemlju u koju kad dođu zovu ih strnci ili bosanci.MIRZA PONOS BIH
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Double/Triple double, 25+ poena, dominacija u odbrani (+5 blokova/ukradenih) i sl. se nazivaju odlicnim utakmicama. Ne tekme u kojima zabijes 14, a ostalo staji "prazno". Mora se nekada biti i objektivan, znam da je pojedincima tesko ali probajte malo gledati sa druge perspektive. U suprotnom pisete besmislene postove. Solidan je ove 2 tekme bio ali nista vise od toga. Nista vrijedno uzbudjenja.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Treba reci da Mirza nije odradio prosle godine offseason s Netsima zbog kvala, kasno se prikljucio. Ove godine, ako dovedu trenera i on odradi pripreme, bit ce odlicno za drugu sezonu.
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija
- storm_raider
- Kontakt:
Za Mirzine standarde igre u NBA ligi u ovoj rookie sezoni, 14 poena i 6 skokova je i vise nego odlicno. Za Jamesa i All star igrace to jeste lose, ali za sve igrace koji igraju u "garbage" vremenu ovo je i vise nego odlicno. Solidno bi recimo bilo da je dao 6-7 poena. Cisto da postavimo neka mjerila. Za rookie igraca, 14 poena jeste odlicno.AjsKjub je napisao/la:Double/Triple double, 25+ poena, dominacija u odbrani (+5 blokova/ukradenih) i sl. se nazivaju odlicnim utakmicama. Ne tekme u kojima zabijes 14, a ostalo staji "prazno". Mora se nekada biti i objektivan, znam da je pojedincima tesko ali probajte malo gledati sa druge perspektive. U suprotnom pisete besmislene postove. Solidan je ove 2 tekme bio ali nista vise od toga. Nista vrijedno uzbudjenja.
Sport je lijek za tijelo i duh.
- Vasa Ladacki
- Kontakt:
Za mene lično Teletović je imao uspješnu sezonu, al' kažem za mene.. Pogotovo nakon što sam vidio roster Netsa, znalo se u startu da se naigrati neće. Mislim da je on sam očekivao mnogo više. Ponavljam, ja sam prezadovoljan, možda mala mrlja one tekme kad je bio u rotaciji umjesto Kardashiana, al' ok. Na neki način i prevelika očekivanja od njega su ga dovela u situaciju must score svaki šut i to ga je ubilo. Znamo da je najjači kad je opušten, kad igra sa užitkom i bez pritiska. Sljedeće sezone očekujem potpuni procvat njegovih igara, u suprotnom može kupit' kofere i/ili mjenjati klub, a u krajnjem slučaju i ligu. Samo nek' puno radi i vjeruje u sebe, sljedeća sezona je njegova uvjeren sam.
Ne bih volio da presjedi čitav playoff, međutim realnost je drukčija u ovom trenutku. Shvatam da pojedinci smatraju kako on ima kvalitet da igra 30+ minuta, al' to, u hajmo reći šampionski stvorenoj ekipi, neće ići.
Ovo oko Phila neću komentarisati, nadam se da nije istina. Takva veličina u ovoj ekipi ne bi trebala raditi. A i pojedinici bi ovdje vjerovatno našli manu najvećem treneru.
Ne bih volio da presjedi čitav playoff, međutim realnost je drukčija u ovom trenutku. Shvatam da pojedinci smatraju kako on ima kvalitet da igra 30+ minuta, al' to, u hajmo reći šampionski stvorenoj ekipi, neće ići.
Ovo oko Phila neću komentarisati, nadam se da nije istina. Takva veličina u ovoj ekipi ne bi trebala raditi. A i pojedinici bi ovdje vjerovatno našli manu najvećem treneru.
Nama je Željo svetinja jedina.
Pa ne igraju samo LBJ i Kobe kosarke masa drugih igraca ima daleko manje od 28 - 30 ppg pa su odlicni igraci , mirzina sezona je daleko od odlicne i za rukija ali utakmice na kojima daje 10-14 poena su jako dobre - odlicne. Inace ja sam hajde reci cu zadovoljan sezonom , ali nisam zadovoljan cinjenicom da nije iskoristio sansu kad je trebao samo to. To mi je bacilo najvecu mrlju na ovu sezonu , inace zadovoljan sam napretkom u odbrani vise nema crnih rupa skok igru je popravio. Pred kraj sezone poceo je i ulazit pod kos ocekujem da slj igra vise ledjima itd. Ugl sezona OK nista vise ali sa dosta napretka. Ipak ne mogu se oteti utisku da bi on u cavsima ili negdje drugo imao daleko bolju sezonu jer **** njegov playoff ionako nece odigrat gotovo pa nista ( nadam se da se varam )... Sve u svemu zadnjih 15 utakmica tj od povratka humpa u rotaciju nisam gledao mirzu do zadnje 3 - 4 tekme jer mi se nije dalo bio sam razocaran onim igrama kad je usao u rotaciju. Gore sam isto napiso kad bi ih dzekson uzeo to bi bila odlicna stvar za mirzu nadam se da ce ga uganjat. Playoff cu ih gledat bi ce zanimljive utakmice ali mislim da ih cikago prolazi bilo bi lijepo kad bi mirza dobio neku priliku al mislim da ce se to samo desit ako hump i evans budu bas dno dna ...storm_raider je napisao/la:Za Mirzine standarde igre u NBA ligi u ovoj rookie sezoni, 14 poena i 6 skokova je i vise nego odlicno. Za Jamesa i All star igrace to jeste lose, ali za sve igrace koji igraju u "garbage" vremenu ovo je i vise nego odlicno. Solidno bi recimo bilo da je dao 6-7 poena. Cisto da postavimo neka mjerila. Za rookie igraca, 14 poena jeste odlicno.AjsKjub je napisao/la:Double/Triple double, 25+ poena, dominacija u odbrani (+5 blokova/ukradenih) i sl. se nazivaju odlicnim utakmicama. Ne tekme u kojima zabijes 14, a ostalo staji "prazno". Mora se nekada biti i objektivan, znam da je pojedincima tesko ali probajte malo gledati sa druge perspektive. U suprotnom pisete besmislene postove. Solidan je ove 2 tekme bio ali nista vise od toga. Nista vrijedno uzbudjenja.
- storm_raider
- Kontakt:
Gdje sam spomenuo samo LBJ-a i Kobe-a? Takodjer, napisao sam da je za njega 14 poena odlicno. Rookie sezona je losa - ocekivana, ali nije ni prvi ni posljednji Europljanin u NBA koji prolazi ovu tranziciju (mnogi se nikada nisu navikli, iako su bili medju najboljim igracima u Europi). Na pocetku sezone sam napisao da cu biti zadovoljan sa 3-4 poena i 2-3 skoka u ovoj sezoni. Manje vise, to je to. U sl. sezoni ocekujem 8-9 poena i 4-5 skokova uz nekih 15-20 minuta u prosjeku. Osim ako ne ode iz Bruklina. Sto se tice PO, bice interesantno, ali Thibs i Chicago ce da igraju drugu igru. Noah ce pojesti centre Bruklina, jedino sto moze krenuti ludog Blatcha. Ono niko ne moze cuvati kada ga krene. D-Will bi trebao dici igru na visi nivou u PO i Johnson, ali opet ocekujem 4:2 za Chicago, eventualno 4:3.grgr je napisao/la:Pa ne igraju samo LBJ i Kobe kosarke masa drugih igraca ima daleko manje od 28 - 30 ppg pa su odlicni igraci , mirzina sezona je daleko od odlicne i za rukija ali utakmice na kojima daje 10-14 poena su jako dobre - odlicne. Inace ja sam hajde reci cu zadovoljan sezonom , ali nisam zadovoljan cinjenicom da nije iskoristio sansu kad je trebao samo to. To mi je bacilo najvecu mrlju na ovu sezonu , inace zadovoljan sam napretkom u odbrani vise nema crnih rupa skok igru je popravio. Pred kraj sezone poceo je i ulazit pod kos ocekujem da slj igra vise ledjima itd. Ugl sezona OK nista vise ali sa dosta napretka. Ipak ne mogu se oteti utisku da bi on u cavsima ili negdje drugo imao daleko bolju sezonu jer **** njegov playoff ionako nece odigrat gotovo pa nista ( nadam se da se varam )... Sve u svemu zadnjih 15 utakmica tj od povratka humpa u rotaciju nisam gledao mirzu do zadnje 3 - 4 tekme jer mi se nije dalo bio sam razocaran onim igrama kad je usao u rotaciju. Gore sam isto napiso kad bi ih dzekson uzeo to bi bila odlicna stvar za mirzu nadam se da ce ga uganjat. Playoff cu ih gledat bi ce zanimljive utakmice ali mislim da ih cikago prolazi bilo bi lijepo kad bi mirza dobio neku priliku al mislim da ce se to samo desit ako hump i evans budu bas dno dna ...storm_raider je napisao/la:Za Mirzine standarde igre u NBA ligi u ovoj rookie sezoni, 14 poena i 6 skokova je i vise nego odlicno. Za Jamesa i All star igrace to jeste lose, ali za sve igrace koji igraju u "garbage" vremenu ovo je i vise nego odlicno. Solidno bi recimo bilo da je dao 6-7 poena. Cisto da postavimo neka mjerila. Za rookie igraca, 14 poena jeste odlicno.AjsKjub je napisao/la:Double/Triple double, 25+ poena, dominacija u odbrani (+5 blokova/ukradenih) i sl. se nazivaju odlicnim utakmicama. Ne tekme u kojima zabijes 14, a ostalo staji "prazno". Mora se nekada biti i objektivan, znam da je pojedincima tesko ali probajte malo gledati sa druge perspektive. U suprotnom pisete besmislene postove. Solidan je ove 2 tekme bio ali nista vise od toga. Nista vrijedno uzbudjenja.
Ma ne govorim tebi storm nego ovom gore kojem si i ti odgovorio XD
Vasa Ladacki je napisao/la:Za mene lično Teletović je imao uspješnu sezonu, al' kažem za mene.. Pogotovo nakon što sam vidio roster Netsa, znalo se u startu da se naigrati neće. Mislim da je on sam očekivao mnogo više. Ponavljam, ja sam prezadovoljan, možda mala mrlja one tekme kad je bio u rotaciji umjesto Kardashiana, al' ok. Na neki način i prevelika očekivanja od njega su ga dovela u situaciju must score svaki šut i to ga je ubilo. Znamo da je najjači kad je opušten, kad igra sa užitkom i bez pritiska. Sljedeće sezone očekujem potpuni procvat njegovih igara, u suprotnom može kupit' kofere i/ili mjenjati klub, a u krajnjem slučaju i ligu. Samo nek' puno radi i vjeruje u sebe, sljedeća sezona je njegova uvjeren sam.

- storm_raider
- Kontakt:
Vasa Ladacki je napisao/la:Za mene lično Teletović je imao uspješnu sezonu, al' kažem za mene.. Pogotovo nakon što sam vidio roster Netsa, znalo se u startu da se naigrati neće. Mislim da je on sam očekivao mnogo više. Ponavljam, ja sam prezadovoljan, možda mala mrlja one tekme kad je bio u rotaciji umjesto Kardashiana, al' ok. Na neki način i prevelika očekivanja od njega su ga dovela u situaciju must score svaki šut i to ga je ubilo. Znamo da je najjači kad je opušten, kad igra sa užitkom i bez pritiska. Sljedeće sezone očekujem potpuni procvat njegovih igara, u suprotnom može kupit' kofere i/ili mjenjati klub, a u krajnjem slučaju i ligu. Samo nek' puno radi i vjeruje u sebe, sljedeća sezona je njegova uvjeren sam.
+1 To je to.
@grgr, ok je.

iskreno, ocekivo sam vise. bar prije pocetka sezone. s druge strane bilo je jasno da ce mu biti tesko. prije svega zato, sto je unazad nekih 4 do 5 godina bio glavni u svim ekipama gdje je igro. a bilo je normalno da u ovoj ekipi nece dobit tu ulogu i da ce mu trebati vremena da se prilagodi. s druge strane, mislim da vecina nba trenera nisu neki veliki znalci, izuzev njih nekolicina. tako da barem ova dvojica (PJ i AJ) nisu skontali kako mirzu bolje iskoristit.storm_raider je napisao/la:Vasa Ladacki je napisao/la:Za mene lično Teletović je imao uspješnu sezonu, al' kažem za mene.. Pogotovo nakon što sam vidio roster Netsa, znalo se u startu da se naigrati neće. Mislim da je on sam očekivao mnogo više. Ponavljam, ja sam prezadovoljan, možda mala mrlja one tekme kad je bio u rotaciji umjesto Kardashiana, al' ok. Na neki način i prevelika očekivanja od njega su ga dovela u situaciju must score svaki šut i to ga je ubilo. Znamo da je najjači kad je opušten, kad igra sa užitkom i bez pritiska. Sljedeće sezone očekujem potpuni procvat njegovih igara, u suprotnom može kupit' kofere i/ili mjenjati klub, a u krajnjem slučaju i ligu. Samo nek' puno radi i vjeruje u sebe, sljedeća sezona je njegova uvjeren sam.
+1 To je to.
@grgr, ok je.
ako se bitno ne promijene stvari u ekipi, onda bih mu mozda najbolje bilo da promijeni sredinu. iako sam veliki ljubitelj ekipa s istoka, mislim da bi san antonio ili cak minesota bile super ekipe za njega. tamo, pogotovo u san antoniju igraju inteligentnu kosarku, gdje bi se on perfektno uklopio.
povratak u e evropu ni u kojem slucaju.
nek nam ostane zdrav i zeljan igre. pa da aBd pokaze sta zna na EP u septembru
Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 11 gostiju.