Rule_hz je napisao/la: ↑22 jan 2026, 11:09Shategabri je napisao/la: ↑22 jan 2026, 11:06Cedevita, Cluj.Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 11:05
Češka i Poljska su negdje 9/10 liga po kvaliteti,imaju i oni dobrih timova,zbog Zvezde-Partizana-Buducnosti svakako jeste bolja liga ABA
Dubai da ne pominjem.
Te ekipe ne znam imaju li jedan tim u rangu sa pobrojanim iz ABA.
Jaca je Aba 2 od te dvije lige pa i nasa je jaca.. cuj poljska i ceska
KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Re: KK Bosna
Palamudite vi neki sta hoćete ali ja se dugo nisam vise zabavljao i guštao navijački u košarci kao ove sezone, tj otkad je muha preuzeo. Bilo je fakat super zanimljivih utakmica, sa stanovništa prosječnog navijača, koji ne ulazi u preduboku taktičku analizu, a da ne govorim ekonomsku, plate i ostalo.
Ekipa ima neupitne kvalitete, pogotovo kad se koncentrisu i zaigraju jako kvalitetnu i energicnu odbranu. Sviđa mi se sto nikad nismo otpisani, uvijek se uspiju vratiti i kad izgleda bezizlazna situacija, kao 1/4 sinoć ili 1/2 u Subotici ili sa zvijezdom.
Znaci ja kao prosječni navijač od kad sam dijete koje je išlo na tekme osamdesetih i kao zaljubljenik u košarku, sam prezadovoljan čak i sa doprinosom tzv levata za koje sam mislio da će mi redovno vaditi živce kao salic, Kovačević , zubac.. nisam stvarno očekivao da mogu da dignu nivo ovako. Valjda je i do spreme i trenera i motivacije.
Ekipa ima neupitne kvalitete, pogotovo kad se koncentrisu i zaigraju jako kvalitetnu i energicnu odbranu. Sviđa mi se sto nikad nismo otpisani, uvijek se uspiju vratiti i kad izgleda bezizlazna situacija, kao 1/4 sinoć ili 1/2 u Subotici ili sa zvijezdom.
Znaci ja kao prosječni navijač od kad sam dijete koje je išlo na tekme osamdesetih i kao zaljubljenik u košarku, sam prezadovoljan čak i sa doprinosom tzv levata za koje sam mislio da će mi redovno vaditi živce kao salic, Kovačević , zubac.. nisam stvarno očekivao da mogu da dignu nivo ovako. Valjda je i do spreme i trenera i motivacije.
E čuj Češka i Poljska jače od ABA
Hajd i da kažeš da bi Slask Wroclaw došao negdje u TOP 8 (mada bi to taman bila neka borbica s Bosnom i Igokeom), ali od njjih je baš čisto jače 6 ekipa (Partizan, Zvezda, Dubai, Cluj, Cedevita, Budućnost). Tu bi se možda još 2-3 ekipe gurale u nekom donjem dijelu tabele, a ostatak lige bi bio kanta za nabijanje čak i Iliriji, Megi i sl. Odnosno, vrlo jednostavno, da spojiš ove dvije lige u jednu od 16 klubova, u njoj bi bilo 12-13 ABA klubova i prvih 6-7 pozicija bi bili samo ABA klubovi. Jednostavno, bliža je ABA Španiji, nego što je Poljska ABA-i.
Za Češku je razlika i veća. Tamo postoji Nymburk, koji je opet, u najboljem slučaju, kvalitet Igokea ili Bosne (sumnjam, ali da ne pretjerujem). Svi ostali Česi bi bili kanta za nabijanje i Bosni i Igokei. U zajedničkoj ligi od 16, ABA ekipe bi imale 14 ekipa u najmanju ruku.
I za Litvaniju se lahko vala može eliminisat. Ok, Litvanci imaju Zalgiris, ali ABA ima 3 takve. Litvanci imaju Lietkabelis, Rytas i Neptunas, ali to je u najboljem slučaju nivo Eurocup ekipa ovamo (iako su ABA Eurocup ekipe mahom jače). Ostatak ne nadilazi kvalitet Bosne i Igokea. Ali eto, poređenje kao ovo iznad, od 16 ekipa bi vjerovatno bio neki omjer 9-7 za ABA, s tim da bi ipak u top 8 bila apsolutna većina ABA klubovi.
A i ostalo bi se dalo diskutovati, ali nije tako jasno. Nije bezveze neka lista koja ABA stavlja iznad Italije ili Njemačke. Jasno da je razlika s Italijom najmanja, ali apsolutno postoje argumenti da je ABA jača. Isto ko što razlika ni u odnosu na Francusku ili Grčku nije prevelika.
Za Češku je razlika i veća. Tamo postoji Nymburk, koji je opet, u najboljem slučaju, kvalitet Igokea ili Bosne (sumnjam, ali da ne pretjerujem). Svi ostali Česi bi bili kanta za nabijanje i Bosni i Igokei. U zajedničkoj ligi od 16, ABA ekipe bi imale 14 ekipa u najmanju ruku.
I za Litvaniju se lahko vala može eliminisat. Ok, Litvanci imaju Zalgiris, ali ABA ima 3 takve. Litvanci imaju Lietkabelis, Rytas i Neptunas, ali to je u najboljem slučaju nivo Eurocup ekipa ovamo (iako su ABA Eurocup ekipe mahom jače). Ostatak ne nadilazi kvalitet Bosne i Igokea. Ali eto, poređenje kao ovo iznad, od 16 ekipa bi vjerovatno bio neki omjer 9-7 za ABA, s tim da bi ipak u top 8 bila apsolutna većina ABA klubovi.
A i ostalo bi se dalo diskutovati, ali nije tako jasno. Nije bezveze neka lista koja ABA stavlja iznad Italije ili Njemačke. Jasno da je razlika s Italijom najmanja, ali apsolutno postoje argumenti da je ABA jača. Isto ko što razlika ni u odnosu na Francusku ili Grčku nije prevelika.
Kakve su nam objektivno šanse protiv Murcije?
Prosto nikakve
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
zaostrog je napisao/la: ↑22 jan 2026, 11:44E čuj Češka i Poljska jače od ABAHajd i da kažeš da bi Slask Wroclaw došao negdje u TOP 8 (mada bi to taman bila neka borbica s Bosnom i Igokeom), ali od njjih je baš čisto jače 6 ekipa (Partizan, Zvezda, Dubai, Cluj, Cedevita, Budućnost). Tu bi se možda još 2-3 ekipe gurale u nekom donjem dijelu tabele, a ostatak lige bi bio kanta za nabijanje čak i Iliriji, Megi i sl. Odnosno, vrlo jednostavno, da spojiš ove dvije lige u jednu od 16 klubova, u njoj bi bilo 12-13 ABA klubova i prvih 6-7 pozicija bi bili samo ABA klubovi. Jednostavno, bliža je ABA Španiji, nego što je Poljska ABA-i.
Za sve se slazem sem italije, dobro ove euroligaske ekipe su u pet deka Ali ostatak lige je nivo iznad aba lige
- Shategabri
Utakmice koje pogoduju i prosječnom gledaocu, ali i samom navijaču Bosne.Grunf je napisao/la: ↑22 jan 2026, 11:12Palamudite vi neki sta hoćete ali ja se dugo nisam vise zabavljao i guštao navijački u košarci kao ove sezone, tj otkad je muha preuzeo. Bilo je fakat super zanimljivih utakmica, sa stanovništa prosječnog navijača, koji ne ulazi u preduboku taktičku analizu, a da ne govorim ekonomsku, plate i ostalo.
Bilo je svega, od preokreta, borbe, utakmica na mali, na veliki broj poena, ova ekipa Bosne je realno hit ABA lige ove sezone, pobrali su simpatije, ima tu i nostalgije, ipak je Bosna ime u košarkaškom svijetu.
Koševo Zapad
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Za Češku i Poljsku ligu sam rekao da je to neka9-10 liga po rejtingu.zaostrog je napisao/la: ↑22 jan 2026, 11:44E čuj Češka i Poljska jače od ABAHajd i da kažeš da bi Slask Wroclaw došao negdje u TOP 8 (mada bi to taman bila neka borbica s Bosnom i Igokeom), ali od njjih je baš čisto jače 6 ekipa (Partizan, Zvezda, Dubai, Cluj, Cedevita, Budućnost). Tu bi se možda još 2-3 ekipe gurale u nekom donjem dijelu tabele, a ostatak lige bi bio kanta za nabijanje čak i Iliriji, Megi i sl. Odnosno, vrlo jednostavno, da spojiš ove dvije lige u jednu od 16 klubova, u njoj bi bilo 12-13 ABA klubova i prvih 6-7 pozicija bi bili samo ABA klubovi. Jednostavno, bliža je ABA Španiji, nego što je Poljska ABA-i.
Nije Slask jedini dobar klub u Poljskoj,tu su još Gdnyia koju vodi Cesnauskis,Trefl Sopot,Legia,Szczecin.
Češka osim Nymbukja ima Pardubice,Bruno,Decin ,klubovi u kojima ima nekolicine američkih igraca ali i iz nase regije.
Jedino mi je cudno zašto je svake sezone slaba Slavia
Pa navodiš ih prvobitno u grupi boljih od ABA. Poljska je 11. u idealnom slučaju (Španija, Turska, Grčka, Njemačka, Francuska, Italija, ABA, Litvanija, Izrael, Rusija su iznad). I to ti je generalno ta druga grupa gdje su Poljaka, Benelux, Rumunija, a mislim da su Češka i Mađarska ipak ispod toga.Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 12:23Za Češku i Poljsku ligu sam rekao da je to neka9-10 liga po rejtingu.zaostrog je napisao/la: ↑22 jan 2026, 11:44E čuj Češka i Poljska jače od ABAHajd i da kažeš da bi Slask Wroclaw došao negdje u TOP 8 (mada bi to taman bila neka borbica s Bosnom i Igokeom), ali od njjih je baš čisto jače 6 ekipa (Partizan, Zvezda, Dubai, Cluj, Cedevita, Budućnost). Tu bi se možda još 2-3 ekipe gurale u nekom donjem dijelu tabele, a ostatak lige bi bio kanta za nabijanje čak i Iliriji, Megi i sl. Odnosno, vrlo jednostavno, da spojiš ove dvije lige u jednu od 16 klubova, u njoj bi bilo 12-13 ABA klubova i prvih 6-7 pozicija bi bili samo ABA klubovi. Jednostavno, bliža je ABA Španiji, nego što je Poljska ABA-i.
Nije Slask jedini dobar klub u Poljskoj,tu su još Gdnyia koju vodi Cesnauskis,Trefl Sopot,Legia,Szczecin.
Češka osim Nymbukja ima Pardubice,Bruno,Decin ,klubovi u kojima ima nekolicine američkih igraca ali i iz nase regije.
Zavisi šta ti znači dobar klub. Niko od tih Poljaka ne bi dobio Bosnu, a da ne pričamo klubove iznad. Znaci, Gdnyia jeste dobar, ali jednako možeš reći za Viennu da je dobra, pa i bolja. Jeste Legia dobra, ali su Spartak ili Igokea iznad.
Česi su bezveze za usporedbu. Tu sam čak prilično siguran da niko osim Nymburka ne bi bio bitan faktor ni u ABA 2. Tako bi Jahorina mogla dobiti bilo koga.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Naveo sam ih jer nisam uvrstio Turkezaostrog je napisao/la: ↑22 jan 2026, 12:41Pa navodiš ih prvobitno u grupi boljih od ABA. Poljska je 11. u idealnom slučaju (Španija, Turska, Grčka, Njemačka, Francuska, Italija, ABA, Litvanija, Izrael, Rusija su iznad). I to ti je generalno ta druga grupa gdje su Poljaka, Benelux, Rumunija, a mislim da su Češka i Mađarska ipak ispod toga.Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 12:23Za Češku i Poljsku ligu sam rekao da je to neka9-10 liga po rejtingu.zaostrog je napisao/la: ↑22 jan 2026, 11:44E čuj Češka i Poljska jače od ABAHajd i da kažeš da bi Slask Wroclaw došao negdje u TOP 8 (mada bi to taman bila neka borbica s Bosnom i Igokeom), ali od njjih je baš čisto jače 6 ekipa (Partizan, Zvezda, Dubai, Cluj, Cedevita, Budućnost). Tu bi se možda još 2-3 ekipe gurale u nekom donjem dijelu tabele, a ostatak lige bi bio kanta za nabijanje čak i Iliriji, Megi i sl. Odnosno, vrlo jednostavno, da spojiš ove dvije lige u jednu od 16 klubova, u njoj bi bilo 12-13 ABA klubova i prvih 6-7 pozicija bi bili samo ABA klubovi. Jednostavno, bliža je ABA Španiji, nego što je Poljska ABA-i.
Zavisi šta ti znači dobar klub. Niko od tih Poljaka ne bi dobio Bosnu, a da ne pričamo klubove iznad. Znaci, Gdnyia jeste dobar, ali jednako možeš reći za Viennu da je dobra, pa i bolja. Jeste Legia dobra, ali su Spartak ili Igokea iznad.
Česi su bezveze za usporedbu. Tu sam čak prilično siguran da niko osim Nymburka ne bi bio bitan faktor ni u ABA 2. Tako bi Jahorina mogla dobiti bilo koga.
ABA liga je po mom mišljenju oko 7 mjesta,poslije Spanske-Italijanske-Francuske-Grcke-Ruske i Njemačke lige.
-
Tramvaji29877
- Kontakt:
De molim vas nemojte ga više citirati, ili je trol ili duboko negativna osoba, koja sve gleda na negativan način.
- Shategabri
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Ja imam svoje pozitivne stavove vezano za povratak Bosne,ali nemam tako nerealne kao što većina vas ovdje ima.Tramvaji29877 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 12:59De molim vas nemojte ga više citirati, ili je trol ili duboko negativna osoba, koja sve gleda na negativan način.
Neke osobe navode lige koje su formalno u top 10 da je ABA2 liga jača ili da je naša liga jača od tih.
Neki su sanjali o pobjedi u Italiji i Spaniji ,i kad se dogodi debakl to pripisete umoru,kao da drugi klubovi ne igraju.
Niko od vas ne sjedne,ne pogleda Bosnin sastav i ne kaže da mi naše domaće igrače u ovom timu uopste nemamo na dobrom nivou.
Plummer i West je jedino dobro u ovoj ekipi,sve ostalo je ispod prosjeka,a vi pišite,pokušavajte vrijeđati,ponižavati,ja svoje mišljenje ne mjenjam.
-
Tramvaji29877
- Kontakt:
Naravno, ali njegovo pisanje se svodi na nipodastavanje rezultata i igre Bosne. Za sve dobre rezultate u posljednje vrijeme ima izgovor, te Mega smiješna ekipa, te ovo za Oradeu sad sto je pisao, onda Aba liga nikad slabija.
U suštini ispada da haman ništa igrači Bosne nisu zaslužni, već sve neki vanjski faktori.
Yebena Murcia, oni su ove godine skoro na EL levelu sto pokazuju i rezultati u ACB ligi.
Al samo to sto igramo zavrsnicu takmicenja protiv ekipe koja je u vrhu acb lige je nevjerovatan uspjeh za Bosnu.Ko bi se tome nadao dok je gledao Farisa Verlasevica i Vladimira Vranica prije par godina
Al samo to sto igramo zavrsnicu takmicenja protiv ekipe koja je u vrhu acb lige je nevjerovatan uspjeh za Bosnu.Ko bi se tome nadao dok je gledao Farisa Verlasevica i Vladimira Vranica prije par godina
- Shategabri
Dobili smo ih već, ako se zapali Plummer, mogli bi oni fasovati bar još jednomMElloo je napisao/la: ↑22 jan 2026, 13:28Yebena Murcia, oni su ove godine skoro na EL levelu sto pokazuju i rezultati u ACB ligi.
Al samo to sto igramo zavrsnicu takmicenja protiv ekipe koja je u vrhu acb lige je nevjerovatan uspjeh za Bosnu.Ko bi se tome nadao dok je gledao Farisa Verlasevica i Vladimira Vranica prije par godina![]()
Ma dobro, ne razlikuje se to puno od većine negativnih komentara koje čitamo ovdje na temi, jedino što on to i argumentuje, ne lupa u prazno.Tramvaji29877 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 13:17Naravno, ali njegovo pisanje se svodi na nipodastavanje rezultata i igre Bosne. Za sve dobre rezultate u posljednje vrijeme ima izgovor, te Mega smiješna ekipa, te ovo za Oradeu sad sto je pisao, onda Aba liga nikad slabija.
U suštini ispada da haman ništa igrači Bosne nisu zaslužni, već sve neki vanjski faktori.
Ovdje su ljudi isprepadani i unaprijed spremni na neuspjeh.
Koševo Zapad
Ako se referišeš na prošlosedmični poraz u Italiji, tačno je da bi vjerovatno izgubili i da su tamo putovali Air Forceom, ali nije lako u ponedjeljak gostovati Euroligašu, pa se busem truckati do Italije i unutar 48 sati odigrati dvije jake utakmice. I to nije prvi put da nas ABA handri ove sezone...Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 13:11Neki su sanjali o pobjedi u Italiji i Spaniji ,i kad se dogodi debakl to pripisete umoru,kao da drugi klubovi ne igraju.
- Shategabri
Nebitni porazi svakako.071 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 13:32Ako se referišeš na prošlosedmični poraz u Italiji, tačno je da bi vjerovatno izgubili i da su tamo putovali Air Forceom, ali nije lako u ponedjeljak gostovati Euroligašu, pa se busem truckati do Italije i unutar 48 sati odigrati dvije jake utakmice. I to nije prvi put da nas ABA handri ove sezone...Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 13:11Neki su sanjali o pobjedi u Italiji i Spaniji ,i kad se dogodi debakl to pripisete umoru,kao da drugi klubovi ne igraju.
Koševo Zapad
- Jet2Holiday
- Kontakt:
A ne kontam sta zelis reci?Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 07:48Možeš biti prostak koliko hoćeš,ali si i ti svjestan da je tako,ili baš postoji ovdje dio forumasa koji nerealno sve gledajuJet2Holiday je napisao/la: ↑22 jan 2026, 07:41Da su babi muda, bila bi deda.Amirutah1988 je napisao/la: ↑22 jan 2026, 07:40
Ne ,već realan,Bosna bi izgubila utakmicu u Rumuniji da je kojim slučajem se sinoć igralo tamo,to je 100%![]()
Mislim da je vrijeme da se stane u kraj vama koji pokusavati iz neceg doboro izvuci nesto negativno.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
Trenutno korisnika/ca: forgempp, MaroonBjelave i 16 gostiju.