Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Odličan za sada u Portlandu, samo nek nastavi ovako, sve je na njemu..
Rezultat je trend, ideal je vječan!
Ustao sam jutros ko sivonja u pola 5 da gledam ovu tekmu i drago mi je, nisam ni sekunde zazalio. Do sada najbolja partija za Portland i drago mi je da su dobili i da je bilo pred domacom publikom. Ovo mu je trebalo, tim i trener koji ce mu dati bezrezervnu podrsku i koji ce ga pustiti i da koji put pogrijesi, i dobar backcourt i neko s kim ce moci vrtiti pick n roll. Odmah je i samopouzdanje skocilo, procenti itd. Jos uvijek je ovo malo utakmica da pravimo neke kalkulacije, ali ja sam uvjeren da ce ostati maksimalno motiviran i da nece ovu sansu ispustiti iz ruku.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Igra čovjek bez pritiska, nema straha da će na klupu ako nešto pogriješi, ili da će izgubiti minutažu, plus što su Dame i CJ svemirski brodovi za backcourt Nuggetsa, a iduće sezone kad prođe pripreme sa njima može biti samo bolji, odlična situacija za njega i to se baš vidi i na govoru tijela i na igri

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
"Jusuf u našoj igri donosi nešto što nismo imali posljednjih godina. Može dati loptu na post, može proći i poentirati. Ima odličan kvalitet i dobro razumije igru. Kada imate takvog igrača, onda možete da se prepustite vašem košarkaškom IQ-u", rekao je Lillard, pa je dodao: "Nemam problema s njim. Dam mu loptu, on će je dalje na pravi način proslijediti ili će poentirati. Pun je energije, radi sjajan posao na oba dijela parketa. To su sve stvari koje nismo imali".

#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Tuga me uhvatila kad sam vidio da navijaci Blazersa zale za Masonom, drago mi je sto Jusuf dokazuje da nemaju za cim zaliti
Nad tobom sunce najljepše sja
Ma dobro, nije njima Mason bio los, a ovamo im se cinilo da dobijaju nekog neuroznog bosnju koji napusta dvoranu u po utakmice. Ne krivim ih, ali zato smo mi koji Plummersa dobro znamo iz Mirzine Brooklyn ere dobro znali da su zapravo zamijenili Opela za Mercedesa...pinoglavi je napisao/la:Tuga me uhvatila kad sam vidio da navijaci Blazersa zale za Masonom, drago mi je sto Jusuf dokazuje da nemaju za cim zaliti

When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Za sada jako dobro je sve ovo,ali tajna je u konstantnosti.Vidicemo da li se zaista "smirio" i konacno fokusirao samo na kosarku.
NEZALAGANJE je napisao/la:Za sada jako dobro je sve ovo,ali tajna je u konstantnosti.Vidicemo da li se zaista "smirio" i konacno fokusirao samo na kosarku.
jedno je uvijek imao a to je osjecaj za BLK
slijepci u denveru gurali smlatinu jokica umjesto bosanskog howarda ...samo nastavi juka i budi malo pametniji
Ne treba sada ici u krajnost, nikola je sjajan kosarkas i u nekim stvarima je sigurno bolji nego Jusuf, medjutim mislim da je malo preveliki hype oko njega. Ne mogu se nikako sloziti da je Nikola veci potencijal ili bolji igrac u globalu, tu su oni negdje, s tim sto mislim da Jusuf zbog svoje konstitucije ima veci upside. Do njih je, no mislim da su obojica sjajni centri i ako budu vrijedno radili, nebo je granica obojici.karajlo je napisao/la:slijepci u denveru gurali smlatinu jokica umjesto bosanskog howarda ...samo nastavi juka i budi malo pametniji
karajlo je napisao/la:slijepci u denveru gurali smlatinu jokica umjesto bosanskog howarda ...samo nastavi juka i budi malo pametniji
Jokic igra odlicnu Kosarku

jedina prednost jokica u odnosu na nurkica je u mindset...nekako mi ima profesionalniji pristup...nurkic se previse zajebava..._dreamer_ je napisao/la:Ne treba sada ici u krajnost, nikola je sjajan kosarkas i u nekim stvarima je sigurno bolji nego Jusuf, medjutim mislim da je malo preveliki hype oko njega. Ne mogu se nikako sloziti da je Nikola veci potencijal ili bolji igrac u globalu, tu su oni negdje, s tim sto mislim da Jusuf zbog svoje konstitucije ima veci upside. Do njih je, no mislim da su obojica sjajni centri i ako budu vrijedno radili, nebo je granica obojici.karajlo je napisao/la:slijepci u denveru gurali smlatinu jokica umjesto bosanskog howarda ...samo nastavi juka i budi malo pametniji
pa tu je negdje i moje mišljenje, mada je Jokic strogo ofanzivno orijentisan dok Jusuf igra na oba parketa_dreamer_ je napisao/la:Ne treba sada ici u krajnost, nikola je sjajan kosarkas i u nekim stvarima je sigurno bolji nego Jusuf, medjutim mislim da je malo preveliki hype oko njega. Ne mogu se nikako sloziti da je Nikola veci potencijal ili bolji igrac u globalu, tu su oni negdje, s tim sto mislim da Jusuf zbog svoje konstitucije ima veci upside. Do njih je, no mislim da su obojica sjajni centri i ako budu vrijedno radili, nebo je granica obojici.karajlo je napisao/la:slijepci u denveru gurali smlatinu jokica umjesto bosanskog howarda ...samo nastavi juka i budi malo pametniji
opet Jokic hvata dosta skokova na osnovu inteligencije i dobrog postavljanja + je fantastican asistent
kada pogledas i jednog i drugog trenutno je jokic nesto bolji, ali mislim kada se Juka uklopi u momcad da ce oni biti (kada saberes sve njihove + i -) tu negdje, ALI Jusuf će prema fiba pravilima biti bolji od Jokića baš radi te odbrane, a Jokić će imati problema sa daleko jačim odbranama i manjim terenom
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Jokic kao prvi igrac ekipe vodi Denver u PO i to jos sa nekim brutalnim brojkama al eto on i Jusuf su tu negdje
Svima nam je drago sto je Jusuf napokon proigrao i sto ne izgleda vise ko da je zalutao na utakmice al dajte ljudi malo realnosti

Svima nam je drago sto je Jusuf napokon proigrao i sto ne izgleda vise ko da je zalutao na utakmice al dajte ljudi malo realnosti
uz sve to jokic je tolika defanzivna rupa da bi ga kenan bajramovic natrpo.Epidaurus je napisao/la:Jokic kao prvi igrac ekipe vodi Denver u PO i to jos sa nekim brutalnim brojkama al eto on i Jusuf su tu negdje![]()
Vodi li , evo ja kazem da denver nece uci u plejoff 100%.
Nemam nista protiv jokica ali on moze uspjeti i uspjeva u onakvom sistemu kao sto je denver.U ozbiljnijoj ekipi ne bi bio nikakav faktor.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- AlphonseKauders
- Kontakt:
Ma svaki od njih dvojice ima svoje svoje prednosti i mane - Jokić ima malo više slobode i veći usage u Denveru, jaču tehniku (pogotovo šut lijevom rukom na poluhorogu), visoke procente iz igre i sa slobodnih (Juka je tu štekao, ali je na pravom putu da se popravi), nešto bolji ball handling, ima šut za 3 poena (što je dosta velika prednost), malo bolji košarkaški IQ (mada tu razlika nije velika), ali s druge strane nije čvrst u odbrani kao Juka, teško se nosi sa fizički jakim igračima. Međutim sve te nedostatke kompenzira odličnom igrom u napadu.karajlo je napisao/la:jedina prednost jokica u odnosu na nurkica je u mindset...nekako mi ima profesionalniji pristup...nurkic se previse zajebava..._dreamer_ je napisao/la:Ne treba sada ici u krajnost, nikola je sjajan kosarkas i u nekim stvarima je sigurno bolji nego Jusuf, medjutim mislim da je malo preveliki hype oko njega. Ne mogu se nikako sloziti da je Nikola veci potencijal ili bolji igrac u globalu, tu su oni negdje, s tim sto mislim da Jusuf zbog svoje konstitucije ima veci upside. Do njih je, no mislim da su obojica sjajni centri i ako budu vrijedno radili, nebo je granica obojici.karajlo je napisao/la:slijepci u denveru gurali smlatinu jokica umjesto bosanskog howarda ...samo nastavi juka i budi malo pametniji
Juka, s druge strane, pravi sjajne i čvrste blokove na trici za šutere, pick&roll fantastičan, dosta centara može ugurati pod koš, pas igra mu je više nego solidna, postaje sve smireniji u napadu, popravio je šut (sad koristi i onaj šut sa poludistance koji ga odlično ide), vrlo brzo ruke u odbrani (često i bekovima zna izbiti loptu iz ruke). Neke boljke koje su ostale je povremeno naivno fauliranje igrača, poneki divlji šutevi bez osjećaja, i 1-2 više izgubljene lopte po utakmici nego bi trebao imati.
U svakom slučaju, Jokić je definitivno trenutno ispred (činjenica je, doduše, da je on glavni u Denveru i ima slobode), međutim u ovih 5 utakmica za Denver Juka je pokazao sav svoj potencijal i ta razlika u odnosu na Jokića se samo može smanjivati, s tim da se slažem da obojica zaista imaju super potencijal za svoje 22. godine.
Nisam rekao da jeste, nego ako ovako nastavi da hoceEpidaurus je napisao/la:Jokic kao prvi igrac ekipe vodi Denver u PO i to jos sa nekim brutalnim brojkama al eto on i Jusuf su tu negdje![]()
A bas te mostruozne cifre sakrivaju kolika je rupa u odbrani
Istina on to kompenzira sto je u napadu fantastican
I da izgleda da ce Juka omoguciti play off upravo na ustrb denvera
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Pa biti prvi igrac u Denveru i nije neka naucna fantastika, za razliku od Portlanda gdje imas jednog dokazanog All Star igraca i drugog koji je proslu godinu odigrao na All Star nivou. A Jusuf je u ovih pet utakmica pokazao da je treci igrac Portlanda po kvaliteti. A logicno je da nece u Portlandu imati istu potrosnju lopti pored onakvog backcourta, tako da nece biti reprezentativno gledati samo u brojke bez da se uzmu ostale okolnosti u obzir.Epidaurus je napisao/la:Jokic kao prvi igrac ekipe vodi Denver u PO i to jos sa nekim brutalnim brojkama al eto on i Jusuf su tu negdje![]()
Da se razumijemo, ja ne omalovazavam Jokica kao sto sam gore i naglasio, ali smatram da je preveliki hype oko njega i da ne vjerujem da on moze biti prvi igrac recimo jednog contendera. Isto kao sto ne vjerujem ni da ce to jusuf biti. ali vjerujem da obojica mogu biti vrlo bitne karike.
nerminh74 je napisao/la:Nisam rekao da jeste, nego ako ovako nastavi da hoceEpidaurus je napisao/la:Jokic kao prvi igrac ekipe vodi Denver u PO i to jos sa nekim brutalnim brojkama al eto on i Jusuf su tu negdje![]()
A bas te mostruozne cifre sakrivaju kolika je rupa u odbrani
Istina on to kompenzira sto je u napadu fantastican
I da izgleda da ce Juka omoguciti play off upravo na ustrb denvera
prvi igrac Denvera je i dalje Danilo...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.