Napokon i pauzi dođe kraj. Sutra počinje ono što svi željeno očekujemo i nadamo se s punim pravom zlatnom proljeću. Po prvi put nakon priprema i prelaznog roka mogu reći da sam zadovoljan, prezadovoljan. Od standardnih 11 otišao samo jedan, a na pozicijama koje su škripale dovedeni kvalitetni igrači za koje po prvi put možemo reći da smo doveli pojačanja a ne prinove. Ići od jednog do drugog i pisati nema potrebe, jer svi veoma dobro znamo kvalitete Oštrakovića, lucidnost Alispahića i stamenost Benke. Možda je Rustemović mala nepoznanica ali se pokazao kao odličan igrač.
Same pripreme odrađene vrhunski, bez problema. Utakmice na pripremama u globalu odigrane dobro.
Odlazak Dupovca se ja vjerujem neće ni osjetiti. Kapitensku traku preuzeo onaj koji je najviše zaslužuje a za mjesto stopera konkuriše nekoliko dobrih igrača.
Sutra nas očekuje jedna teška, preteška utakmica. Utakmica koja, ako riješimo u našu korist, nam može donijeti ono neophodno samopouzdanje i pobjednički mentalitet, jer smo do sad na početku skoro uvijek kiksali. Bitno je da momci budu na visokom zadatku, svi od golmana do napadača, potreban nam je borba do zadnje kapi znoja. I onda tek vjerujem u pozitivan rezultat. A ako kojim slučajem ne ostvarimo zacrtani cilj dole, ne treba dizati veliku "buku" nego momcima, stručnom štabu i klubu pružiti maksimalnu podršku, uostalom kao i do sad. Naš klub je zaslužio da ga podržimo bez obzira kakav ishod bio sutra i na kraju sezone.
Oni koji idu sutra dole, sretno i čuvajte se, nemojte nasjedati na eventualne provokacije osiguranja i pripadnika MUP-a ili nekog drugog. Bodrite naš klub i pokažimo svima kakva smo mi navijačka grupa.