NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

Chevalier
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la Chevalier » 28 okt 2020, 14:45

legenda reala je napisao/la:
27 okt 2020, 22:29
harden je napisao/la:
27 okt 2020, 22:10
legenda reala je napisao/la:
27 okt 2020, 22:07

Jeftine političke igre preko leđa Jedinstva al eto
Svaki put isto unazad minimalno 10 godina.
A i vi svaki put nasjedate na ovog Tigra, on je mogo voditi neki klub u nekim drugim vremenima sad ako ne moze klubu donjeti svoje pare i pogurati ga i nek ne ulazi, oni traze da ih grad finansira pa takav klub mozemo i ja i ti voditi kad ti neko drugi obezbjedi pare, a raja pada na ovo jeftino politikanstvo ono eto nedaju nam pare klub ne moze opstati itd.

BihacSN je napisao/la:
27 okt 2020, 22:23
Tako je kad se financiraš iz gradskog budžeta. uvjek zavisiš od koalicija i političke volje
pa gdje su Tigrova poznanstva, sponzori, njegove pare itd., mislim da se nijedan klub iz vrha u ovoj ligi ne finansira iz budzeta grada, svi imaju neke ljude koji upumpavaju svoje pare
To je ono o cemu ja pricam, potpisujem.
Takodjer i komentar ovog momka iz Tesnja se uklapa u cijelu pricu. Od Opcine dobiju 80.000, a trose 400.000. Mi dobijemo min. 300.000, a trosimo 320.000, tuga...
Zato je Grad Bihać svetinja za Jedinstvo. Da nema te podrske, koja je prisutna bezobzira ko je vlast, sad bi sa Omladincem iz Pokoja igrali.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 28 okt 2020, 18:10

atomcici je napisao/la:
28 okt 2020, 08:59
bihacity je napisao/la:
28 okt 2020, 00:29
atomcici je napisao/la:
27 okt 2020, 22:36

Jel moguce da vam toliko para treba, pa jel vi imate sponzore uopste? TOŠK od Opcine Tesanj dobija 80.000 KM, a trosi negdje oko 400 000. Sve ostalo uprava obezbjedi preko sponzora i navijaci ulaznice. Ne znam sta u vas ljudi dole rade. Tuzno
Druze kakvi mi i sponzori, od kluba bjeze svi glavom bez obzira. Svakom privatniku u gradu kome spomenes Jedinstvo, on se uhvati za glavu, nece ni da cuje. Sve zbog lopovluka ljudi koji su prije 5-10 godina sjedili u upravi i trpali pare u svoje dzepove. Svi se privatnici jednsotavno opekli i to je to. Lako je vama naci sponzore jer ste privredno jaci od nas, malo da Madi, malo Hifa, malo Adriatic, i onda ovi manji sponzori, onda i ulaznice i vi se skupite za cas, kod nas je to zalost.
Slazem se, da gledamo tesanjski privredni potencijal mi bi ligu sampiona igrali a mi nemamo spacnog stadiona, da imamo vise para od grada sigurno bi se i ovaj stadion sredio, vec realno nasim ljudima nije lahko naci 70% budzeta za normalno funkcionisanje. Samo mi nije jasno da ljudi u Bihacu ne mogu naci pare bez grada da normalno klub funkcionise bez ovog natezanja. Pratim vas dugo i non stop su neke turbulencije. Mislio sam da ce Hamdija svojim autoritetom vratit sponzore, uredit to, ali ako oni uderaju na Grad za pola para da ne moze klub prezivit e onda je to vec problem. Nije malo para ali nije ni toliko da se klub treba ispast u nize lige.
poredis dvije razlicite sredine, Tesanj je industrijski gigant kada govorimo o BiH, a Bihac i kompletan USK nemaju pet jakih sponzora, te se svo financiranje svodi na grad, a mora ti biti jasno da je budzet grada Bihaca znatno veci nego opcine Tesanj, ako se klubu ukine dotok sredstava od grada i ako sponzori ne vide da iza kluba ne stoji grad tu je prica gotova.

a vi dragi Biscani kad budete zaokruzivali pogledajte dobro za koga cete, eto toliko od mene
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 okt 2020, 18:15

Bude opet Emdžad i pilići :kafa:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 29 okt 2020, 08:59

Kao imamo nekog dobrog pa cemo njega zaokruziti. Mamu im svima jbg.

Chevalier
Kontakt:

Post Postao/la Chevalier » 29 okt 2020, 11:19

InatSilniBosanski je napisao/la:
28 okt 2020, 18:10
atomcici je napisao/la:
28 okt 2020, 08:59
bihacity je napisao/la:
28 okt 2020, 00:29

Druze kakvi mi i sponzori, od kluba bjeze svi glavom bez obzira. Svakom privatniku u gradu kome spomenes Jedinstvo, on se uhvati za glavu, nece ni da cuje. Sve zbog lopovluka ljudi koji su prije 5-10 godina sjedili u upravi i trpali pare u svoje dzepove. Svi se privatnici jednsotavno opekli i to je to. Lako je vama naci sponzore jer ste privredno jaci od nas, malo da Madi, malo Hifa, malo Adriatic, i onda ovi manji sponzori, onda i ulaznice i vi se skupite za cas, kod nas je to zalost.
Slazem se, da gledamo tesanjski privredni potencijal mi bi ligu sampiona igrali a mi nemamo spacnog stadiona, da imamo vise para od grada sigurno bi se i ovaj stadion sredio, vec realno nasim ljudima nije lahko naci 70% budzeta za normalno funkcionisanje. Samo mi nije jasno da ljudi u Bihacu ne mogu naci pare bez grada da normalno klub funkcionise bez ovog natezanja. Pratim vas dugo i non stop su neke turbulencije. Mislio sam da ce Hamdija svojim autoritetom vratit sponzore, uredit to, ali ako oni uderaju na Grad za pola para da ne moze klub prezivit e onda je to vec problem. Nije malo para ali nije ni toliko da se klub treba ispast u nize lige.
poredis dvije razlicite sredine, Tesanj je industrijski gigant kada govorimo o BiH, a Bihac i kompletan USK nemaju pet jakih sponzora, te se svo financiranje svodi na grad, a mora ti biti jasno da je budzet grada Bihaca znatno veci nego opcine Tesanj, ako se klubu ukine dotok sredstava od grada i ako sponzori ne vide da iza kluba ne stoji grad tu je prica gotova.

a vi dragi Biscani kad budete zaokruzivali pogledajte dobro za koga cete, eto toliko od mene
Pa imamo mi Meggle i Bihacku pivovaru. Ne mora sponzor ni biti iz tog mjesta, tipa Dukata i Pana koji su konkurenti gore navedenim koji mogu vidjeti interes u tome da im poremete trziste.

slika

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 29 okt 2020, 22:04

Upravo, evo jedan jak koji je na USK, Pirnar tvornica koja je novoizgradjena pored Bos. Petrovca znaci u kantonu, ima godišnju bruto dobit od 10 miliona, znaci kao Konjički Igman.
Zasto ne pokusati sta dogovoriti...

BihacSN
Kontakt:

Post Postao/la BihacSN » 30 okt 2020, 08:10

Iceplayer je napisao/la:
29 okt 2020, 22:04
Upravo, evo jedan jak koji je na USK, Pirnar tvornica koja je novoizgradjena pored Bos. Petrovca znaci u kantonu, ima godišnju bruto dobit od 10 miliona, znaci kao Konjički Igman.
Za to moraš imati agilnu i transparentnu upravu, koja ima strategiju i cilj.

Ni jednoj firmi pa ni Pirnar u ne rastu lpare na drvetu i neće ih bas tako dati

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 30 okt 2020, 08:52

BihacSN je napisao/la:
30 okt 2020, 08:10
Iceplayer je napisao/la:

Istina, ali svi placaju dobru reklamu...
Samo sto kod nas nema vizije sekunde

BihacSN
Kontakt:

Post Postao/la BihacSN » 30 okt 2020, 09:11

Iceplayer je napisao/la:
30 okt 2020, 08:52
BihacSN je napisao/la:
30 okt 2020, 08:10
Iceplayer je napisao/la:

Istina, ali svi placaju dobru reklamu...
Samo sto kod nas nema vizije sekunde
Plaćaju ali hoće da se ta reklama i vidi, a ne da je gleda 100 gledalaca. Govorim za normalno vrijeme, a ne ovo u vrijeme pandemije.

Jedinstvo je imalo odu jek pobliku i samo trebaju dobri rezultati i dobar rad uprave (transparentan) publika bi se vratila na stadion.

Onda imaš mogućnost da ponudiš marketing.

Chevalier
Kontakt:

Post Postao/la Chevalier » 30 okt 2020, 11:55

Iceplayer je napisao/la:
Odlican prijedlog, nisu mi bili pali na pamet.
Ali kao sto ostali rekose nista bez jasne, transparentne i strucne uprave sa jasnim vizijama i ciljevima za petogodisnji razvoj.
Ja da imam takvu firmu, koliko god volio Jedinstvo, ne bih ulozio velike pare u njega pod ovakvim okolnostima.

BihacSN
Kontakt:

Post Postao/la BihacSN » 30 okt 2020, 13:28

Kada je u klubu onaj ihlz Sarajeva, marketinški je jako dobro radio uz tada direktora Marketinga Bajrića mogli smo stvoriti organizovan klub, međutim završi kako završi. Klub ne može voditi jedan ili dva čovjeka klub je forma koja mora imati organizaciju.

Mislim da je godinama izgubio povjerenje poslovnih subjekata i da ako i neko da neka sredstva da je to zbog odnosa prema lokal oj zajednici.

Chevalier
Kontakt:

Post Postao/la Chevalier » 30 okt 2020, 13:51

BihacSN je napisao/la:
30 okt 2020, 13:28
Kada je u klubu onaj ihlz Sarajeva, marketinški je jako dobro radio uz tada direktora Marketinga Bajrića mogli smo stvoriti organizovan klub, međutim završi kako završi. Klub ne može voditi jedan ili dva čovjeka klub je forma koja mora imati organizaciju.

Mislim da je godinama izgubio povjerenje poslovnih subjekata i da ako i neko da neka sredstva da je to zbog odnosa prema lokal oj zajednici.
Priznacu da je tada Bajric razbudio uspavani marketing NKJ sto je cak imalo i rezultata, ali licno se nadam da vise nikad nece imati prilike za to. Licno sam razgovarao u nekoliko navrata sa njim na temu NKJ i momak jednostavno nema emociju prema NKJ, on je to vidio cisto kao biznis. Inace nije sportski potkovan, sto je po meni hendikep za rad u nogometnom klubu jer su navijaci nogometnih klubova izrazito osjetljivi i postuju tradiciju. Njega nije zanimala historija kluba, ja sam mu bukvalno crtao da je klub osnovan 1937. i da to treba izmijeniti u statutu kluba, on je insistirao na 1919. jer je 2019. to mogao marketinski iskoristiti. Ja sam mu slao remake starog grba za koji i danas smatram da treba biti nas jedini grb, gdje sam insistirao da i to promijeni u statutu kluba, da bi on zamalo nametnuo neku hibridnu verziju kombinacije sadasnjeg i tog grba koja je bila suluda, cak je bila isprintana na nekim materijalima. Na to sve ne zna nogometnu kulturu i odnose prema drugim klubovima, sjecate se samo onih romanticnih mailova sto je slao Velezu, pa onda onih transparenata po Bihacu koji su takodjer bili pjesnicki, ali polu-pismeni, katastrofa...

Ovo je grb za koji smatram da treba biti jedini grb NKJ. Ovaj grb je nastao za potrebe poslijeratne monografije NKJ, a nacrtao ga je Amy Kurtovich koji je dizajnirao monografiju. On je modernizovana sublimacija svih verzija prijeratnih grbova NKJ i smatram da je u cijeloj europi jedan od interesantnijih i unikatnijih grbova kluba. U BiH definitivno. Ne kažem da je loš bio i onaj odmah poslijeratni, koji je kroz vrijeme (radom sa lošim dizajnerima) doživio katastrofalne promjene, ali moje srce će tek biti na mjestu kad ovo bude jedini, zvanični grb. Sličan grb se pojavio na opremi koju je pravio GBT, to je ustvari izvorna verzija jednog od prijeratnih grbova koji dosta lici ovome, ali je ovaj ipak ljepsi i modernizovaniji. Ako ste primijetili u posljednjih 5 godina i Velez i Sloboda su vratili svoje stare, ali takodjer modernizovane grbove.

slika

Chevalier
Kontakt:

Post Postao/la Chevalier » 30 okt 2020, 14:20

1. Grb iz 1977. godine, za 40. godišnjicu (moja privatna fotografija)
slika
2. Grb iz 1982. godine na monografiji objavljenoj za 45. godisnjicu (moja privatna fotografija)
slika
3. Grb na GBT dresovima (moja privatna fotografija)
slika
————————- to su gore neke od verzija starog uz onu iz prethodnog posta

1. Ovo je prvi poslijeratni na jednoj staroj ulaznicu i na Jagodicevoj majici s tim da je ovo na majici greska, polja lopte bi trebala biti bijela, a ne crvena (kao na ulaznici). (Ne mogu naci privatni materijal na kojem imam ovaj grb, ako neko ima zastavu koje je kombiteks poslije rata pravio, crveno-bijelu sa prisivenim grbom, to je to.
slika
slika
2. I OVO JE TRENUTNI SLUZBENI GRB, KOJI ZA RAZLIKU OD OVOG PRVOG POSLIJERATNOG IMA PROMIJENJENU LOPTU BEZ GRBA GRADA U NJOJ (KOJI JE DO TADA KROZ CIJELU HISTORIJU BIO PRISUTAN) I BRZ KVAČICE NA Ć U RIJECI BIHAĆ, IAKO JE TEKST NA BOSANSKOM, STO JE SRAMOTNO
slika

I to samo pokazuje koliko se ljudi koji prolaze kroz Jedinstvo razumiju i interesuju za klub i njegovu historiju...

Doktorinho
Kontakt:

Post Postao/la Doktorinho » 30 okt 2020, 15:01

Chevalier je napisao/la:
30 okt 2020, 13:51
BihacSN je napisao/la:
30 okt 2020, 13:28

Priznacu da je tada Bajric razbudio uspavani marketing NKJ sto je cak imalo i rezultata, ali licno se nadam da vise nikad nece imati prilike za to. Licno sam razgovarao u nekoliko navrata sa njim na temu NKJ i momak jednostavno nema emociju prema NKJ, on je to vidio cisto kao biznis. Inace nije sportski potkovan, sto je po meni hendikep za rad u nogometnom klubu jer su navijaci nogometnih klubova izrazito osjetljivi i postuju tradiciju. Njega nije zanimala historija kluba, ja sam mu bukvalno crtao da je klub osnovan 1937. i da to treba izmijeniti u statutu kluba, on je insistirao na 1919. jer je 2019. to mogao marketinski iskoristiti. Ja sam mu slao remake starog grba za koji i danas smatram da treba biti nas jedini grb, gdje sam insistirao da i to promijeni u statutu kluba, da bi on zamalo nametnuo neku hibridnu verziju kombinacije sadasnjeg i tog grba koja je bila suluda, cak je bila isprintana na nekim materijalima. Na to sve ne zna nogometnu kulturu i odnose prema drugim klubovima, sjecate se samo onih romanticnih mailova sto je slao Velezu, pa onda onih transparenata po Bihacu koji su takodjer bili pjesnicki, ali polu-pismeni, katastrofa...

Ovo je grb za koji smatram da treba biti jedini grb NKJ. Ovaj grb je nastao za potrebe poslijeratne monografije NKJ, a nacrtao ga je Amy Kurtovich koji je dizajnirao monografiju. On je modernizovana sublimacija svih verzija prijeratnih grbova NKJ i smatram da je u cijeloj europi jedan od interesantnijih i unikatnijih grbova kluba. U BiH definitivno. Ne kažem da je loš bio i onaj odmah poslijeratni, koji je kroz vrijeme (radom sa lošim dizajnerima) doživio katastrofalne promjene, ali moje srce će tek biti na mjestu kad ovo bude jedini, zvanični grb. Sličan grb se pojavio na opremi koju je pravio GBT, to je ustvari izvorna verzija jednog od prijeratnih grbova koji dosta lici ovome, ali je ovaj ipak ljepsi i modernizovaniji. Ako ste primijetili u posljednjih 5 godina i Velez i Sloboda su vratili svoje stare, ali takodjer modernizovane grbove.

slika
Prije par sedmica sam vidio ovaj grb, slučajno onako na netu i moram reći da meni licno spada u top 5 grbova u BiH. Nekako mi je baš zapao za oko, prepoznatljiv je, jednostavan i ima tu siluetu modernih grbova. Iako nisam navijač Jedinstva, nadam se povratku ovog grba jer je trenutni grb jednostavno loš i neatraktivan, pregažen vremenom.

Chevalier
Kontakt:

Post Postao/la Chevalier » 30 okt 2020, 16:32

Doktorinho je napisao/la:
30 okt 2020, 15:01
Prije par sedmica sam vidio ovaj grb, slučajno onako na netu i moram reći da meni licno spada u top 5 grbova u BiH. Nekako mi je baš zapao za oko, prepoznatljiv je, jednostavan i ima tu siluetu modernih grbova. Iako nisam navijač Jedinstva, nadam se povratku ovog grba jer je trenutni grb jednostavno loš i neatraktivan, pregažen vremenom.
Hvala ti za komentar. :D
S obzirom da volim grbove, mozes li mi napisati koja bi ti ostala 4 bila u TOP 5 u BiH?

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 30 okt 2020, 16:48

Vala izgled grba trenutačno je najmanji problem, to je neka krema na kraju. Plus nikad neces svima ugoditi, npr. meni licno je ljepsi ovaj sad grb, daj da se rijese ovi veci problemi. Sponzori npr, nacin rada, infrastruktura, ja bih u klub nasu omladinu gurnulo, koja su odrasla u gledanju kako ih se krade, tipa drug sa foruma @Chevalier ne znam lika ali se vidi da zna oko marketinga, ima jos more nasih i obrazovani i uspjesni samo da im se da prilika...

Chevalier
Kontakt:

Post Postao/la Chevalier » 30 okt 2020, 16:56

Iceplayer je napisao/la:
30 okt 2020, 16:48
Vala izgled grba trenutačno je najmanji problem, to je neka krema na kraju. Plus nikad neces svima ugoditi, npr. meni licno je ljepsi ovaj sad grb, daj da se rijese ovi veci problemi. Sponzori npr, nacin rada, infrastruktura, ja bih u klub nasu omladinu gurnulo, koja su odrasla u gledanju kako ih se krade, tipa drug sa foruma @Chevalier ne znam lika ali se vidi da zna oko marketinga, ima jos more nasih i obrazovani i uspjesni samo da im se da prilika...
Slazem se da je to slag na torti u jednu ruku, ali u drugu to je pitanje mentaliteta. Ako neko ne razmislja o tome, sto se preko noci moze promijeniti i sto je osnova identiteta nekog kluba (grb, dresovi...), onda ne mozes ocekivati da imaju viziju i za druge, komplikovanije stvari.

Doktorinho
Kontakt:

Post Postao/la Doktorinho » 30 okt 2020, 17:54

Chevalier je napisao/la:
30 okt 2020, 16:32
Doktorinho je napisao/la:
30 okt 2020, 15:01
Hvala ti za komentar. :D
S obzirom da volim grbove, mozes li mi napisati koja bi ti ostala 4 bila u TOP 5 u BiH?
1. Željezničar
2. Leotar
3. NK Jedinstvo (verzija koju si poslao)
4. Sarajevo
5. Čelik

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 30 okt 2020, 18:03

Mi se jos ne mozemo dogovoriti koja godina ce stojati ma grbu i koji nam je grb. A ako necemo cuvati grb kluba i ime onda nam klub i ne treba. Onda sutra osnujemo drugi klub nesto bezveze. Imamo pametnih ljudi koji bi radili transparentno koji bi radili posteno pametno sa ljubavi. To je zagarantovan uspjeh. Treba biti plan i bez toga mi uspjeti necemo. Premier liga nam ne treba. Nemamo stadion nemamo teren nemamo pomocni reflektore pa cak nam je semafor na stadionu iz proslog stoljeca. I mi smo ti kao neki klub. Ljudi milion stvari imamo za rijesiti prije te premiee lige svaka godina nam propadne ni u sta a potrosi se pola miliona maraka. Istupiti iz ove lige u kantonalnu za 2 godine imamo teren glavni pomocni imamo dobru ekipu imamo reflektore ali uz pametne ljude i uz to oslonac iz omladinske skole gdje ce djeca ginuti za klub. Kad u klubu bude 6 7 nase djece da su nosioci onda moze bigi neko sa strane ovako svi dodju da pokupe pare zaboli ih k za J. Bihac ima jakih ljudi jake firme privatnici i sigurno bi se dalo dogovoriti. Oa kad Velez iz Mostara dogovori sa premingerom sto me bi i mi mogli sa nekim firmama iz zenice sarajeva jer firme sigurno zele siriti trziste i imati reklamu ali sto ce neko placati za reklamu koju niko vidjeti nece. Posten rad i sve ce ici. Uprava to sve zna kladim se da citaju i ovaj forum ali se vidi cisti amaterizam i lopovluk gdjw svake sezone nestane 500-60š hiljada KM a nit stadiona nit ekipe nit rezultata

Chevalier
Kontakt:

Post Postao/la Chevalier » 31 okt 2020, 13:26

Dobogda da sta bude od ovoga najavljenog stream-a preko Stambyja...

Evo ide:

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.