Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

save
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la save » 03 mar 2017, 13:39

Bravo Juka i nemoj sada usrati motku - samo hard work, maksimalna ozbiljnost, prođi se gluposti sa grimasama, maksimalna usredsređenost na igru i ti si ako Bog da među top centrima u budućnosti. Samo pamet u glavu.

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 03 mar 2017, 13:42

Je, i ja sam gledao... jedino u pripreme presentacije cvrstoce materiala hebiga! Kakav sam ja show-time promasio ali dobro sad pocinje za mene ono sto sam propustio jutros. Prestanite poredzivat Jusufa sa Nikolom! Koga boli K za Nikolom! Niko zdrav nebi njih poredzivao, jer i ako igraju na istoj poziciju i dalje vazi da je poredzivati njih kao poredzivati PG sa C zbog toga sto su toliko razliciti. I da Juka ima prednosti ako izkoristi priliku ovu koju ima sada i dokaze i sebi i drugima da moze da bude glavni/jedan od glavni i da ce uraditi sve da pobjedzuje kao sto je pricao.

Nece imati offensivne brojeve kao Nikola ali je zato Space shuttle za njega u odbrani. Nikola je postao Harden Denvera i vidjecemo koliko daleko moze odjneti Denvera ali nema opravdanja! Ima sve ovlasti, zato sto i jeste najbolji u timu, daleko jos do PO i nadam se da ce Juka pomoci POR da izbiju DEN iz PO, ipak je obecao u ovom intervjua da ce se plasirati umjesto DEN u PO ;)

Sljedeci je Brooklyn i bice cvrst match up sa BroLo zbog njegovog ranga ali ako odigra pametno moze ga limitirati i dati prednost svom timu protiv katastrofe od franchiza zvane "Brooklyn Nets".

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 03 mar 2017, 13:46

Jokic je super napadacki igrac i njegova napadacka igra dolazi do izrazaja samo u ''indijanskim'' ekipama kao sto je Denver, tzv. run and gun. Nurkic je igrac za puno ozbiljnijeg sistema, gdje ti njemu mozes nacrtati sta da uradi, gdje ce i kakve ce blokove postavljati u napadu, koga ce ozbiljno cuvati u odbrani. Pa sinoc citav frontcourt Oklahome nije sve skupa ubacio poena koliko je Juka ubacio. Pratio sam Denver godinama i kakva je to ekipa, uvijek rubna playoff ekipa bez vecih ambicija. Neki upuceniji ovdje znaju ko je vlasnik Denvera, a za one koji to ne znaju isti je vlasnik Arsenala i Denvera s toga sve vam je jasno kakvu su ambicije i kakav je to klub. Mada koga briga za Denver i Jokica, nije ovo tema za to. Tema je za Nurkica.

Meni puno srce kad vidim da Juka igra sa zvijezdama kakve su Lillard i CJ, a to su prave istinske NBA zvijezde. Portland ima puno asseta u vidu Crabbea, Turnera, Aminu, Harkles, Vonleh i 3 pika prve runde. Sigurno da ce biti trejdova na dan drafta. Portland sad ima godinu i pol da oslobodi prostor za buduci ugovor Nurkica koji sigurno nece biti ispod 15ak mil godisnje. Volio bih da upare nekog dobrog krilnog centra s Nurkicem, nekog all star igraca, uz to pojacati klupu. Uvijek se klupa moze ojacati sa odlicnim veteranima ako se vidi da je ekipa spremna za neku vecu borbu u playoffu. Npr igraci tipa:Bogut, Deron, Bogdanovic koji su odlicni a imaju male ugovore. Uvijek takvog igraca mozes naci u losim ekipama koje zele pikove ili ga potpisati u FA.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 03 mar 2017, 13:48

Sa BroLo se mora paziti da ne udje u probleme sa licnim greskama, covjek je napast u napadu, moras izaci visoko na njega jer tuce i sa trice, a i u low postu ima nekakav cudan fazon kada se dize na polaganje, kucanje ili sut, kao da podvlaci ruke i mami faul... Mislim da ce on biti najgori match up za nurka do sada. Nadam se eto da ce faulove limitirati pa da odigra jos jednu finu tekmu od 30 minuta.

U napadu juka moze stosta uraditi Lopezu, prije svega tu mislim na pick n roll...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 03 mar 2017, 13:51

Mercurial@ Pravi kometar! Uvezi ugovora, ovo sto je do prije sinoc pokazivao je ugovor za oko 20mil sezona a ovo jucer je bez ikakve sumje max.

_dreamer_@ Tacno i ja mislim da ce biti najgori match up do sada za njega ali ako odigra pametno moze ga rijesiti.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 mar 2017, 13:54

Eh kad bi se max ugovori davali 3-4 igracu u rotaciji....Polako.Vidim euforija ovdje opet na vrhuncu.

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 03 mar 2017, 13:58

Nezalaganje@ Gdje si nam bio? nedostajao si sa komenterima kada je Juka poceo dobro igrati za POR :D
Zezam se, nikakva euforija osim da mi je vrlo drago da vidim kako je odigrao. Jesam li sta slagao u vezi ugovora? samo objektivne konstatacije gledajuci kako je odigrao u zadnje vrijeme. Nema potrebe ulaziti u detalje, ni meni se ne prica o buducnosti mnogo ali znas sigurno sam kakvi su igraci sve dobijali masovne ugovore. Ja spustam euforijo kada ti spustis pesimizam, deal?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 mar 2017, 14:01

Ja cu imati pesimizam sve dok ne odigra barem jednu sezonu od-do.Desetak-dvadeset utakmica u ovoj ligi ne znaci nista,a kao sto rekoh jako dobro je poceo u POR i ima bas lijepu priliku.
Sto se tice ugovora,istina je da su mnogi dobili masne ugovore i velike pare,ali max. ugovor je nesto sasvim drugo i ne znam da ga imaju igraci koji nisu 1-2 po znacaju u svojoj ekipi. ;)
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 03 mar 2017, 14:04, ukupno mijenjano 1 put.

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 03 mar 2017, 14:03

nezalaganje@ Slazem se donekle, kontinuitet je kljuc. Rekao sam Max za kako je odigrao jucer, nista vise. To stoji bez ikakve sumje.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 mar 2017, 14:05

3isamagicnumber je napisao/la:nezalaganje@ Slazem se donekle, kontinuitet je kljuc. Rekao sam Max za kako je odigrao jucer, nista vise. To stoji bez ikakve sumje.
Sa onakvim predstavama na oba kraja parketa i na putu ka TDu,da.;)

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 03 mar 2017, 14:07

Nezalaganje@ Iskreno, mene malo zanima TD. To je znak da je dobar ofensivni igrac ali jag hocu da bude force na oba kraja parketa zato bi meni bilo mnogo draze 5x5 nego TD. Moje misljenje, ali dobro nefali ni TDu nista :)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 mar 2017, 14:15

I ja vise cijenim oba kraja parketa,bez dileme.Nisam TD pomenuo zbog brojeva,vec sam vise mislio na njegovu svestranost,a ona donosi max.ugovore.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 03 mar 2017, 14:17

ma bitno je da ga Dame gotivi, na parketu sigurno, a mislim i da ce van parketa postat raja, ako vec nisu
Juka se bas trudi, na svim mogucim poljima, susta suprotnost od onoga sto se o njemu ovdje pisalo

jestel vidjeli kako je zagrlio Damea prilikom jednog time out-a :cool:

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 03 mar 2017, 14:21

Portland igra 18.3. i 19.3 utakmicu u 23:00 po našem vremenu. To je subota i nedelja. Iskreno se nadam da će SK prenositi ovu tekmu u subotu. Inače u zadnje vrijeme prenose te tekme subotom u tom terminu. Nadam se da će ovaj put Portland biti na SK. :pray: :pray:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 mar 2017, 14:27

Cekam prvu slabiju tekmu,pa onda krece paljba po Jusufu.....

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 03 mar 2017, 14:28

Nezalaganje@ Da, upravu ali nije uvjek tako. Gledaj sljedece sezone (ili ove (extension)) andre robersona. Nista impresivno uopste gledajuci statistiku ali sam siguran da ce imati ponuda od 15mil + na marketu ako ne podpise extension sa okc za nesto manje samo zbog odbrane koje igra.

Chinaglia@ Bromance! Juka + Dame = Shaq + Kobe light? Hehe ;) Bilo bi super ako postanu efektivan "1-2 punch" ima potencijal za to defenitivno. Jesi znao da je Dame super raper? Ne slusam to inace ali Dame je bolji od 99% ostali fejkersa! Od 2.40.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 03 mar 2017, 14:31

pa nece mu svaka tekma bit ovakva, naravno, bit ce i slabijih, al neka se drzi prosjeka koji mu je trenutno i top
da ne idem u tancine, 22 godine i zamislite koliko bolji moze bit obzirom na potencijal

samo lagano i pametno, dvorana, teretana i mirna glava :kafa:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 mar 2017, 14:51

@3isamagicnumber

S obzirom na rast SCa u zadnje 2 sezone,tih 15mil nije nista posebno za Robersona koji je izrastao u jednog od najboljih defanzivaca na perimetru u cijeloj ligi,pa i pored toga,OKC mu nije dao produzenje ove sezone vec cekaju ljeto i gledaju sta ce reci trziste.I ogromna je razlika izmedju toga i maxa.Po meni ce Juka,ako ovako nastavi vrijediti do 20mil,ali isto tako treba sagledati i realniju sliku.POR,da bi mu ponudio nesto izmedju 15-20mil ce morati trejdovati nekoga one tamo godine,jer sa tolikim ugovorima u rosteru oni bi presli CLE u luxuryu a nisu ni blizu borbe za titulu.Nadalje,GMu POR ali i bilo kojem drugom u ligi,nece biti nimalo lako donijeti odluku i dati mu tolike pare ako ne vide konstantnost do kraja ove ali i slijedece sezone.Jedan losiji period i cijena ce mu znacajno pasti,jer treba imati na umu da je imao i operaciju koljena i da se sve to prati.

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 03 mar 2017, 15:07

Nezalaganje@ Dobro hajde sve gledas negativno :) Mnogo toga stoji ali netrebamo gledati predaleko u buducnosti, neka igra i razvija se, ja sam poceo diskusiju oko ugovora ali iskreno boli me K za ugovorom na kraju krajeva, pratim Juku ne njegov ugovor. Neka mu agent hantira finansije a on neka bude fokusiran na kosarku. POR bilo kako treba i mora rijesavati rooster bio Juka tu ili ne, pare koje su djelile nikako nisu proporcijonalne sa kvalitetom koji su dobili/imaju.

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 03 mar 2017, 15:43

Diže formu lagano. Ne mogu vjerovat koliko dobro je birao tim :D Ima slobode u igri, polako kupi kredit i za očekivat je da bude samo bolji i bolji... a koliki mu je maksimum to samo Bog zna. Za par utakmica aBd očekujem i prvi triple-double

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.