PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
Re: PL prepucavanja
Te skontaj malo bolan 
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
pa skontaj ti obilježavate i slavite pobjedu protiv Torpeda klub koji je postojao jedva godinu....FaraonTM je napisao/la:Te skontaj malo bolan
a hoćete da kažete da je to Sarajevo...nema potrebe da iskrivljavate istoriju kako bi sebe učinili značajnim...
klub Torpedo je osnovan te godine, a vaš klub je već postojao 25 godina
mitomanija
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
"Osnivanje FK Sarajevo
1946-1950
Sedmog oktobra, održana je zajednička sjednica Gradskog fiskulturnog odbora Sarajevo, OFD Sloboda i RSD Udarnik. Na sjednici je procijenjeno da grad Sarajevo nema dovoljno kvalitetnih sportista, kako bi oni bili razdvojeni u više društava, a kao glavni zaključak sjednice donesena je odluka o spajanju ova dva društva u jedno, na zajedničkoj sjednici dva društva, koja je zakazana za 24. oktobar.
Tako je, tog četvrtka, održana historijska sjednica, na kojoj su najprije članovi oba društva podnijeli detaljne izvještaje svoga rada, a potom se pristupilo izboru Predsjedništva novog društva. Za Predsjednika je izabran Safet Džinović, dok su za dva potpredsjednika izabrani Vojo Marković i Alojz Stanarević. Nakon izbora Predsjedništva, odbrani su Upravni i Nadzorni odbor, a onda je na red došla odluka o imenu novog društva. Na prijedlog Šefketa Maglajlića, koji je bio izabran za Predsjednika Nadzornog odbora, novo društvo je dobilo naziv Torpedo, po uzoru na istoimeni klub iz Moskve.
IMG_6230_1
Odmah nakon osnivanja novog društva, klubovi su nastavili sa radom, a najveća pažnja bila je usmjerena na Fudbalski klub Torpedo. Naime, obzirom da je Udarnik prvi dio sezone završio na čelu Republičke lige, sa učinkom od 7 pobjeda i samo 2 poraza, Torpedo je preuzeo rezultate Udarnika i zauzeo njegovo mjesto u nastavku Prvenstva. Za trenera je postavljen Josip Bulat, a za tim Torpeda izabrani su najbolji igrači iz oba kluba. Tako su Torpedu iz Udarnika pristupili Hodžić, Vlajičić, Šarenkapa, Pauković, Fizović, Konjević, Radović, Viđen i Mustagrudić, dok su iz Slobode u novi Klub uzeti Mantula, Glavočević, Tošić, Pecelj, Novo, Strinić, Đ. Lovrić, Alajbegović."
Ovako piše na zvaničoj stranici kluba FK Sarajevo, ne poznaješ materiju i ne sramoti se.

Sve ste vi u životu promijenili od imena, dresova, grba... Pravi ste umjetni klub yebote
1946-1950
Sedmog oktobra, održana je zajednička sjednica Gradskog fiskulturnog odbora Sarajevo, OFD Sloboda i RSD Udarnik. Na sjednici je procijenjeno da grad Sarajevo nema dovoljno kvalitetnih sportista, kako bi oni bili razdvojeni u više društava, a kao glavni zaključak sjednice donesena je odluka o spajanju ova dva društva u jedno, na zajedničkoj sjednici dva društva, koja je zakazana za 24. oktobar.
Tako je, tog četvrtka, održana historijska sjednica, na kojoj su najprije članovi oba društva podnijeli detaljne izvještaje svoga rada, a potom se pristupilo izboru Predsjedništva novog društva. Za Predsjednika je izabran Safet Džinović, dok su za dva potpredsjednika izabrani Vojo Marković i Alojz Stanarević. Nakon izbora Predsjedništva, odbrani su Upravni i Nadzorni odbor, a onda je na red došla odluka o imenu novog društva. Na prijedlog Šefketa Maglajlića, koji je bio izabran za Predsjednika Nadzornog odbora, novo društvo je dobilo naziv Torpedo, po uzoru na istoimeni klub iz Moskve.
IMG_6230_1
Odmah nakon osnivanja novog društva, klubovi su nastavili sa radom, a najveća pažnja bila je usmjerena na Fudbalski klub Torpedo. Naime, obzirom da je Udarnik prvi dio sezone završio na čelu Republičke lige, sa učinkom od 7 pobjeda i samo 2 poraza, Torpedo je preuzeo rezultate Udarnika i zauzeo njegovo mjesto u nastavku Prvenstva. Za trenera je postavljen Josip Bulat, a za tim Torpeda izabrani su najbolji igrači iz oba kluba. Tako su Torpedu iz Udarnika pristupili Hodžić, Vlajičić, Šarenkapa, Pauković, Fizović, Konjević, Radović, Viđen i Mustagrudić, dok su iz Slobode u novi Klub uzeti Mantula, Glavočević, Tošić, Pecelj, Novo, Strinić, Đ. Lovrić, Alajbegović."
Ovako piše na zvaničoj stranici kluba FK Sarajevo, ne poznaješ materiju i ne sramoti se.

Sve ste vi u životu promijenili od imena, dresova, grba... Pravi ste umjetni klub yebote
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
ne znam šta si htjeo reći, nisi opovrgao ništa što sam rekao???FaraonTM je napisao/la:"Osnivanje FK Sarajevo
1946-1950
24. oktobra 1946. godine spajanjem RSD "Udarnik" i OFD "Sloboda" osnovano je sportsko društvo "Torpedo".
etoGodinu dana kasnije, 5. oktobra 1947. godine održana je historijska skupština na kojoj je odlučeno da SD Torpedo mijenja naziv u SDM "Sarajevo".
i kad je tekma s željom odigrana? u toj prvoj godini postojanja Torpeda
tada ti klubovi nisu bili rivali , niti je bilo govora o derbiju....
ma skroz smo vještački ko Man Utd.
i pročitaj boldirano opet
MITOMANIJA....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Pa "htjeo" sam reći da ste umjetni klub koji je mijenjao ime, boju dresa, grb, čak i na silu uzimao igrače. Zar sam pogriješio nešto?
I ne znam što piše da ste osnovani 1946-te kad Torpedo ne računaš u FK Sarajevo
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
pa nisam ja to izmislio niti ja šta "računam" , to su činjeniceFaraonTM je napisao/la:Pa "htjeo" sam reći da ste umjetni klub koji je mijenjao ime, boju dresa, grb, čak i na silu uzimao igrače. Zar sam pogriješio nešto?
kao što Man United vuče godinu osnivanja od Newton Heath LYR F.C. (1878),
pa isto tako ako je neko dobio Newton 5-0 , vrlo dobro zna da ni u snu nije dobio Man United
Rekoh vi ste umjetni klub koji je mijenjao ime, boju dresa, grb, čak i na silu uzimao igrače. Zar sam pogriješio nešto?DenchiNL je napisao/la:pa nisam ja to izmislio niti ja šta "računam" , to su činjeniceFaraonTM je napisao/la:Pa "htjeo" sam reći da ste umjetni klub koji je mijenjao ime, boju dresa, grb, čak i na silu uzimao igrače. Zar sam pogriješio nešto?
kao što Man United vuče godinu osnivanja od Newton Heath LYR F.C. (1878),
pa isto tako ako je neko dobio Newton 5-0 , vrlo dobro zna da ni u snu nije dobio Man United![]()
![]()
![]()
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Isto ste i vi mijenjali i uzimali, to je takva historija bila. Nasa je mnogo znacajnija bila svakako i ponosan sam na to sto je moj klub gradski i sto je uvijek predstavljao moj grad pristojno u bivsem prvenstvu ali ne znam koliko ti mozes razumjeti ovo s obzirom da nisi odavde pa ti vjerovatno i ne znaci ovo puno ali meni znaci dosta. Nista nemam protiv ostalih klubova ali bez razloga takve stvari pises kad ste i vi slicno radili kao i dosta klubova u to vrijeme a o historiji ne trebas pricati kako i sta je sve bilo jer ti nece bas biti dobroFaraonTM je napisao/la:Pa "htjeo" sam reći da ste umjetni klub koji je mijenjao ime, boju dresa, grb, čak i na silu uzimao igrače. Zar sam pogriješio nešto?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Šta smo bolan mijenjali i uzimali? Pa nije nas stvorila država i nismo mi pod prisilom dovodili igrače iz drugih klubovaMortemHz je napisao/la:Isto ste i vi mijenjali i uzimali, to je takva historija bila. Nasa je mnogo znacajnija bila svakako i ponosan sam na to sto je moj klub gradski i sto je uvijek predstavljao moj grad pristojno u bivsem prvenstvu ali ne znam koliko ti mozes razumjeti ovo s obzirom da nisi odavde pa ti vjerovatno i ne znaci ovo puno ali meni znaci dosta.FaraonTM je napisao/la:Pa "htjeo" sam reći da ste umjetni klub koji je mijenjao ime, boju dresa, grb, čak i na silu uzimao igrače. Zar sam pogriješio nešto?
Željo je uvijek Željo to zapamti, možda SD, NK, FK al' uvijek Željo
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
yebem te aliya
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
kad smo "na silu" uzimali igračeFaraonTM je napisao/la:
Rekoh vi ste umjetni klub koji je mijenjao ime, boju dresa, grb, čak i na silu uzimao igrače. Zar sam pogriješio nešto?
od 47-e se nije mjenjalo ime Sarajevo, jedino ono ispred SDM/SD u FK , to je prošao svaki klub,
grb takođe kroz godine svaki klub
boja dresa nije...
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Kakve veze ima ko je koga stvorio? Zeljeznicar nisu stvorili ljudi koji su zivjeli u Sarajevu nego hrvatski doseljenici iz zapadne hercegovine dok je Sarajevo stvoreno u Sarajevu od ljudi koji su zivjeli ovdje, koja je poenta ovoga? svakom svoje i ja postujem svaciji izbor ali ti ne mislis da je malo glupo govoriti o necemu o cemu slabo znas dok ''pokusavas'' ponizavati druge? Tvoj klub je isto uzimao igrace od starijih klubova a niko nije bio natjeran na to vec su ih bolji uslovi natjerali na isto. To ti se zove transfer u modernom fudbalu i ne to nije pojam umjetnog kluba, ne znam kako je moguce reci da je Sarajevo umjetni klub sa onakvom historijim ali eto ima nas svakakvih. Znaci nisi spomenuo stvari sto ste i vi radili a i mnogo klubova sto je bilo sasvim ok jer smo bili u Jugoslaviji i jer smo bili specificni na odnosu na ostale ali nije ti tesko spomenuti kada rival to isto uradi? Vas vezu malverzacije kroz historiju, namjestanje utakmica i ne ne mislim na period poslije rata jer me to ne zanima i jer nema konkretnih dokaza vec prije kada su 2 funkcionera dobili dozivotnu zabranu i jedan od godinu dana. Svaki navijac kluba treba da se ponosi sto se tice svoje historije ali pisati kako je neko umjetan dok je tvoj klub veoma slicne stvari radio sa malverzacijama, sa toliko godina provedenih u drugoj ligi i da cak nije ni bio ispod Sarajeva rezultatski do rata vec treci. Nije niko lud da vas naziva umjetnim klubom ili nesto drugo jer ste bili u drugoj ligi ili zato sto niste osnovani u gradu i da niko nije predstavljao grad Sarajevo tada. I Zeljo je klub sa svojom tradicijom i historijom kao mnogi drugi ali govoriti takve stvari o drugom klubu nije uredu.FaraonTM je napisao/la:Šta smo bolan mijenjali i uzimali? Pa nije nas stvorila država i nismo mi pod prisilom dovodili igrače iz drugih klubovaMortemHz je napisao/la:Isto ste i vi mijenjali i uzimali, to je takva historija bila. Nasa je mnogo znacajnija bila svakako i ponosan sam na to sto je moj klub gradski i sto je uvijek predstavljao moj grad pristojno u bivsem prvenstvu ali ne znam koliko ti mozes razumjeti ovo s obzirom da nisi odavde pa ti vjerovatno i ne znaci ovo puno ali meni znaci dosta.FaraonTM je napisao/la:Pa "htjeo" sam reći da ste umjetni klub koji je mijenjao ime, boju dresa, grb, čak i na silu uzimao igrače. Zar sam pogriješio nešto?
I ne znam što piše da ste osnovani 1946-te kad Torpedo ne računaš u FK Sarajevo![]()
Željo je uvijek Željo to zapamti, možda SD, NK, FK al' uvijek Željo
Da da na silu momak, Policijski klub Topredo on the roadDenchiNL je napisao/la:kad smo "na silu" uzimali igračeFaraonTM je napisao/la:
Rekoh vi ste umjetni klub koji je mijenjao ime, boju dresa, grb, čak i na silu uzimao igrače. Zar sam pogriješio nešto?![]()
![]()
![]()
od 47-e se nije mjenjalo ime Sarajevo, jedino ono ispred SDM/SD u FK , to je prošao svaki klub,
grb takođe kroz godine svaki klub
boja dresa nije...
Postavio sam ti dvije slike, za obje moraš malo uključiti mozak, mislim žao mi je ali tako je. Probaj skontati o čemu pričam možda nadođeš, pritom ne mislim na mijenjanje grbova iz decenije u deceniju to maltene radi svaki klub na svijetu

Evo ti još i ovo da malo razvijaš moždane vijuge. Hajd sad voz od mene i kad skontaš javi se
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Željo nije mijenjao imena, kao što rekoh Željo je uvijek Željo. Željo je vazda bio plav i uvijek radnički, nikad policijski, nikad udbaški, kontaš? Željo nije preko noći uzeo igrače iz drugog kluba, za Želju su u početku igrali obični radnici sa Željeznice, usput ne mogu a da ne spomenem "moderna transfer politika 46-te" grob te yeboMortemHz je napisao/la:
Kakve veze ima ko je koga stvorio? Zeljeznicar nisu stvorili ljudi koji su zivjeli u Sarajevu nego hrvatski doseljenici iz zapadne hercegovine dok je Sarajevo stvoreno u Sarajevu od ljudi koji su zivjeli ovdje, koja je poenta ovoga? svakom svoje i ja postujem svaciji izbor ali ti ne mislis da je malo glupo govoriti o necemu o cemu slabo znas dok ''pokusavas'' ponizavati druge? Tvoj klub je isto uzimao igrace od starijih klubova a niko nije bio natjeran na to vec su ih bolji uslovi natjerali na isto. To ti se zove transfer u modernom fudbalu i ne to nije pojam umjetnog kluba, ne znam kako je moguce reci da je Sarajevo umjetni klub sa onakvom historijim ali eto ima nas svakakvih. Znaci nisi spomenuo stvari sto ste i vi radili a i mnogo klubova sto je bilo sasvim ok jer smo bili u Jugoslaviji i jer smo bili specificni na odnosu na ostale ali nije ti tesko spomenuti kada rival to isto uradi? Vas vezu malverzacije kroz historiju, namjestanje utakmica i ne ne mislim na period poslije rata jer me to ne zanima i jer nema konkretnih dokaza vec prije kada su 2 funkcionera dobili dozivotnu zabranu i jedan od godinu dana. Svaki navijac kluba treba da se ponosi sto se tice svoje historije ali pisati kako je neko umjetan dok je tvoj klub veoma slicne stvari radio sa malverzacijama, sa toliko godina provedenih u drugoj ligi i da cak nije ni bio ispod Sarajeva rezultatski do rata vec treci. Nije niko lud da vas naziva umjetnim klubom ili nesto drugo jer ste bili u drugoj ligi ili zato sto niste osnovani u gradu i da niko nije predstavljao grad Sarajevo tada. I Zeljo je klub sa svojom tradicijom i historijom kao mnogi drugi ali govoriti takve stvari o drugom klubu nije uredu.
Željo je klub iz naroda, Sarajevo je osnovala partija, to su nepobitne činjenice. Znam da te boli al' to je tako.
Usput Željo je trofejniji klub od Sarajeva, Željo je vlasnik najvećeg uspjeha nekog BH kluba u Europi. Željo je veći klub od Sarajeva. Ne razumijem šta želiš da mi kažeš, šta sam ja to slagao kad sam govorio u Torp ups Sarajevu?
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
e vala da mi malo odmorimo od vrapcicana i onog njihovog defektasa sa 6 nikova
..dajte kokice
TORPEDO VS SKRETNICARI....SILA SE BUDI

TORPEDO VS SKRETNICARI....SILA SE BUDI
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Mislim da se iz Vaso Miskin Crni promijenilo u Zeljeznicar poslije Slobode i Udarnika ali to su bila radnicka sportska drustva, iskreno nisu mi jasne neke stvari ovdje ali pise da se zvalo tako i pisu tacni datumi iako je nebitno to po meni. Nije niko mogao natjerati igrace da predju silom u neki drugi klub ali Zeljeznicar se borio za opstanak i ispao bi iz lige svakako pa se gradu Sarajevu htjelo omoguciti da ih predstavlja malo bolji i jaci klub koji ce biti gradski. Sarajevo je kroz historiju bilo trofejnije dok ste vi igrali u drugim ligama i Zeljo ne moze biti veci klub od Sarajeva. Da li su Siroki i Zrinjski veci klub od Veleza jer imaju par trofeja vise poslije rata? iako se naravno slazem da je Zeljo trenutno trofejniji od Sarajeva jer je to cinjenica ali doci ce sve na staro opet sto se tice trofeja ja se nadam. Nisu trofeji kljucni sto se tice odredjivanja veceg kluba pogotovo ne u nasoj drzavi i u nasoj situaciji jer tu ima mnogo vise faktora. Sto mislis da ce Sloboda ili Celik uvijek biti nesto iznad sto se tice velicine u odnosu na Leotar, Modricu ili Brotnjo?FaraonTM je napisao/la:Željo nije mijenjao imena, kao što rekoh Željo je uvijek Željo. Željo je vazda bio plav i uvijek radnički, nikad policijski, nikad udbaški, kontaš? Željo nije preko noći uzeo igrače iz drugog kluba, za Želju su u početku igrali obični radnici sa Željeznice, usput ne mogu a da ne spomenem "moderna transfer politika 46-te" grob te yeboMortemHz je napisao/la:
Kakve veze ima ko je koga stvorio? Zeljeznicar nisu stvorili ljudi koji su zivjeli u Sarajevu nego hrvatski doseljenici iz zapadne hercegovine dok je Sarajevo stvoreno u Sarajevu od ljudi koji su zivjeli ovdje, koja je poenta ovoga? svakom svoje i ja postujem svaciji izbor ali ti ne mislis da je malo glupo govoriti o necemu o cemu slabo znas dok ''pokusavas'' ponizavati druge? Tvoj klub je isto uzimao igrace od starijih klubova a niko nije bio natjeran na to vec su ih bolji uslovi natjerali na isto. To ti se zove transfer u modernom fudbalu i ne to nije pojam umjetnog kluba, ne znam kako je moguce reci da je Sarajevo umjetni klub sa onakvom historijim ali eto ima nas svakakvih. Znaci nisi spomenuo stvari sto ste i vi radili a i mnogo klubova sto je bilo sasvim ok jer smo bili u Jugoslaviji i jer smo bili specificni na odnosu na ostale ali nije ti tesko spomenuti kada rival to isto uradi? Vas vezu malverzacije kroz historiju, namjestanje utakmica i ne ne mislim na period poslije rata jer me to ne zanima i jer nema konkretnih dokaza vec prije kada su 2 funkcionera dobili dozivotnu zabranu i jedan od godinu dana. Svaki navijac kluba treba da se ponosi sto se tice svoje historije ali pisati kako je neko umjetan dok je tvoj klub veoma slicne stvari radio sa malverzacijama, sa toliko godina provedenih u drugoj ligi i da cak nije ni bio ispod Sarajeva rezultatski do rata vec treci. Nije niko lud da vas naziva umjetnim klubom ili nesto drugo jer ste bili u drugoj ligi ili zato sto niste osnovani u gradu i da niko nije predstavljao grad Sarajevo tada. I Zeljo je klub sa svojom tradicijom i historijom kao mnogi drugi ali govoriti takve stvari o drugom klubu nije uredu.![]()
Željo je klub iz naroda, Sarajevo je osnovala partija, to su nepobitne činjenice. Znam da te boli al' to je tako.
Usput Željo je trofejniji klub od Sarajeva, Željo je vlasnik najvećeg uspjeha nekog BH kluba u Europi. Željo je veći klub od Sarajeva. Ne razumijem šta želiš da mi kažeš, šta sam ja to slagao kad sam govorio u Torp ups Sarajevu?
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
Kako edukativna tema majke mi
ove neke stvari fakat nisam znao, nastavite nas edukovati
Zeljo nije osnovan u Sarajevu.
Sarajevo je nastalo 1947.
Zeljo nije veci klub od Sarajeva.
Zeljo nije osnovan u Sarajevu.
Sarajevo je nastalo 1947.
Zeljo nije veci klub od Sarajeva.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !
SPARTANS FC
SPARTANS FC
To je ime odbijeno, nikad nije bilo službeno.
Pa šta je po tebi definicija veličine kluba ako nisu tradicija/historija, uspjesi i trofeji. Hvala Bogu Željo ih ima, ima ih Sarajevo ali Željo ih ima više. Valjda je zato i veći klub.
Velež sveukupno ima više ako ništa historije i uspjeha od Zrinje i Širokog.
Sloboda i Čelik isto tako imaju veću historiju od Modriče, Leotara i Brotnja. Čelik vjerovatno i trofeja, dobro Sloboda je klub bez trofeja al' yebiga duže su vremena na velikoj sceni Ex-Yu fudbala pa su i popularniji od ove trojke.
Pa šta je po tebi definicija veličine kluba ako nisu tradicija/historija, uspjesi i trofeji. Hvala Bogu Željo ih ima, ima ih Sarajevo ali Željo ih ima više. Valjda je zato i veći klub.
Velež sveukupno ima više ako ništa historije i uspjeha od Zrinje i Širokog.
Sloboda i Čelik isto tako imaju veću historiju od Modriče, Leotara i Brotnja. Čelik vjerovatno i trofeja, dobro Sloboda je klub bez trofeja al' yebiga duže su vremena na velikoj sceni Ex-Yu fudbala pa su i popularniji od ove trojke.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.