Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Re: Premijer liga BiH - općenito
Pa sigurno manje nego sad ali opet ni blizu pad prihoda nece biti kao pad rashoda. 200%.
Imaju grad, kanton, sponzoee, navijaci se pokrenu i fino to moze izaci na cisto
Imaju grad, kanton, sponzoee, navijaci se pokrenu i fino to moze izaci na cisto
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- ElCartel11
- Kontakt:
Sve to stoji brate ali tesko je naci sponzora u Premijer ligi kamoli u kantonalnoj.
Vidjecemo za par godina je li bila ispravna odluka ovo za njih ili ne
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Druze niko nije htio ici na utakmice Čelika i placati kartu mafiji koji je Fudo doveo da isplacuju po 50 000 KM za 3 provedena mjeseca u Čeliku a kamoli da budu sponzori.ElCartel11 je napisao/la: ↑13 jul 2020, 23:47Sve to stoji brate ali tesko je naci sponzora u Premijer ligi kamoli u kantonalnoj.
Sada je u UO usao sin od najveceg zenickog privrednika i vlasnika jedne od najvećih BH kompanija.
Sve Zenicka djeca koja su nesto stekla u zivotu iskrenim i postenim radom bez ijedne mrlje u zivotu.
Mi smo tako izabrali i svi cemo stati iza njih a takvima nije tesko pokloniti svoj novac i bit sponzor za razliku od Fudine turske bagre a prije njih politicke bagre.
Uostalom posten, castan, dobronamjeram i iskren rad se kada tada prepozna.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Kad spominjes vec te privrednike i zenicku djecu koja su posteno zaradili, sto nisu usli prije 2,3 godine kad su trebali, nego se sad sjetili....avenija je napisao/la: ↑13 jul 2020, 23:54Druze niko nije htio ici na utakmice Čelika i placati kartu mafiji koji je Fudo doveo da isplacuju po 50 000 KM za 3 provedena mjeseca u Čeliku a kamoli da budu sponzori.ElCartel11 je napisao/la: ↑13 jul 2020, 23:47Sve to stoji brate ali tesko je naci sponzora u Premijer ligi kamoli u kantonalnoj.
Sada je u UO usao sin od najveceg zenickog privrednika i vlasnika jedne od najvećih BH kompanija.
Sve Zenicka djeca koja su nesto stekla u zivotu iskrenim i postenim radom bez ijedne mrlje u zivotu.
Mi smo tako izabrali i svi cemo stati iza njih a takvima nije tesko pokloniti svoj novac i bit sponzor za razliku od Fudine turske bagre a prije njih politicke bagre.
Uostalom posten, castan, dobronamjeram i iskren rad se kada tada prepozna.
Kanton jarane moj Celiku nije dao 20 godina marke,na celu grada je covjek koji javno zagovara ideju stecaja kluba i davat ce mizeran novac za klub u kantonalnoj ligi,sponzori niko nije htio biti sponzor u PL a da bude u kantonalnoj,navijaci tesko im dati 4 marke bilo u PL da daju u kantonalnoj a biti ce prvi kriticari ovih novih ljudi u klubu.Ja sam 100% siguran da se mi nikada vise necemo vratit u PL.
Ovo je izgleda jedini lijek za Celik, koliko god zvucalo kantonalna itd, bolje nego da se ugase. Sad imaju sansu da se reorganizuju, iako ni sada nema garancije.
Bio bih licemjer kada bih rekao ne zelim ovo nikome. Zelio bih ovaj scenario Zelji, Sirokom, Zrinjskom, Borcu. Ali ne bih Celiku bas iskreno, bez obzira na sve sto nas doceka tamo. Mora biti nasih klubova kakvi god da su, i to ovih s nekom tradicijom (minus Zeljo)
Bio bih licemjer kada bih rekao ne zelim ovo nikome. Zelio bih ovaj scenario Zelji, Sirokom, Zrinjskom, Borcu. Ali ne bih Celiku bas iskreno, bez obzira na sve sto nas doceka tamo. Mora biti nasih klubova kakvi god da su, i to ovih s nekom tradicijom (minus Zeljo)
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.
-
- Kontakt:
Realno ovo smo željeli. Neko ce reci mozda je moglo od Federalne luge, ali i tada bi tapkali u mjestu. Federalna liga je jako skupa, a ako hocemo vracati dug vratimo ga onda na fabricke postavke, stavi klub u zadnju ligu, prihod od par stotina hiljada KM može jako brzo uticati nadug kluba. Kanton je godisnje jako jeftin a imas lufta da prevrne naglavacke klub i svu papirologiju izneses na cistac. Uz posten rad ovih momaka na celu kluba i nadzorni odbor navijača puno se toga može uraditi za tri godine pa nek je i cetiri za ulazak u Federalnu ligu.
Ovo nije korak nazad, vec pogled u budućnost. Za nesto dobro treba truda, vremena i ljubavi. Ovi momci to mogu tako da mislim da aBd maksimalno 6 godina nadam se premijer ligi i da do tada klub vrati dugove i konacno posluje u plusu.
Uz dobru pricu i ljubav sve se moze.Dusmani su ga mislili ugasiti al dok je robije i ljudi koji iskreno stoje uz klub to se nece desiti nikada.
Borimo se dok smo živi

Ovo nije korak nazad, vec pogled u budućnost. Za nesto dobro treba truda, vremena i ljubavi. Ovi momci to mogu tako da mislim da aBd maksimalno 6 godina nadam se premijer ligi i da do tada klub vrati dugove i konacno posluje u plusu.
Uz dobru pricu i ljubav sve se moze.Dusmani su ga mislili ugasiti al dok je robije i ljudi koji iskreno stoje uz klub to se nece desiti nikada.
Borimo se dok smo živi
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988
Robijaši Zenica 1988
-
- Kontakt:
Do najkasnije 2025. celik i skretnicar ce zamjeniti mjesta.
Sretno Zenicani

Sretno Zenicani

Necemo se nasladjivat
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
Puno lakse je naci sponzora za kantonalnu, svaki granap ti moze sponzor biti prakticno, manji je prag za sponzorstva, tj. Manje i love, ali jbg jedan je klub u Zenici ako ga Zenica ne podrzi i ne treba im.....ElCartel11 je napisao/la: ↑13 jul 2020, 23:47Sve to stoji brate ali tesko je naci sponzora u Premijer ligi kamoli u kantonalnoj.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Celik je veliko ime BiH fudbala. Koji ba Olimpic Krupa Mladost i ostala buranija.Celik je gradski klub i klub Zenicke raje.Liga bez Celika je jos veca truba. Koga ba da gledam.Pozelicemo mi Robiju na stadionima.
Zao mi je sto za Celik nije nadeno drugo rjesenje jer otic u kantonalnu i sa sobom ponijet sve dugove ne izgleda mi da se klub moze zadugo oporavit.
Zasto?
Troskovi na minimum, a ako ti grad i zajednica, tvoji navijaci pomognu mogu se rjesit dosta dugovanja...
Samo trebaju se osigurat da u buducnosti niko vise ne moze isto napravit statutom, staviti upravljacka prava na prodaju, ako se pojavi neki investitor ozbiljan....cista situacija, dug transparentno prikazat i finansije....kao jedini klub u gradu mogu bit interesantniji puno nego ovi sto djele grad s nekim.....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Prvi dan bez Ćelika. Rane su još uvijek svježe.

Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
- Osttribine
- Kontakt:
U svakom slucaju hrabra odluka, ali koliko i pametna pokazat ce vrijeme. Ipak osloniti se na na lika koji ih je mnogo puta do sada zavalio prevario hmm, misljenja sam da su sebi sa ovim potpisali "katil ferman" ali eto vidjecemo. Sve je to sada ok inat neki ovo ono, a znamo kako je to u BiH, raja hoce rezultate, euforije i tako to, toga u nizim ligama nema. A mozda jednostavno i nisu imali drugih opcija.
Ma nece se usudit, izbori su tu a ako ugasi Celik u Zenici lakse mu je da se sam rokne....Osttribine je napisao/la: ↑14 jul 2020, 10:37U svakom slucaju hrabra odluka, ali koliko i pametna pokazat ce vrijeme. Ipak osloniti se na na lika koji ih je mnogo puta do sada zavalio prevario hmm, misljenja sam da su sebi sa ovim potpisali "katil ferman" ali eto vidjecemo. Sve je to sada ok inat neki ovo ono, a znamo kako je to u BiH, raja hoce rezultate, euforije i tako to, toga u nizim ligama nema. A mozda jednostavno i nisu imali drugih opcija.
Generalno ovdje ce opet Fudo famozni biti ili spacilac ili ce im ekser udariti.Znaci mogao sam i ja u upravu uci a ne ovaj momak zubni tehnicar i ugostitelj isto bi bilo.Ako grad ne da lovu nema nista od njih sto su i ovi rekli da ce se povuci vec nakon prvog mjeseca ako im grad ne potpise,nazalost opet su politici prepusteni i zbog toga je odluka o odlasku kanton dosta upitna.Da imaju nekog jakog ko je uzeo to pa da resetuje sve ok,ovako opet boga molis da ti gradonacelnik potpise papir a koliko vidim njega krive za dosta problema,dosta kontradiktorno.
Zalosno je samo sto nema niko jak da stane tu,da odje.be i politiku i sve.
Zalosno je samo sto nema niko jak da stane tu,da odje.be i politiku i sve.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Kako se ulizivati navijačima Ćelika. The Pitars.

Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
-
- Kontakt:
Za ovakvu odluku sigurno je bilo razloga opravdanih, ali ako se u ovo otislo bez jasne vizije, da je na papiru obaveza grada Zenice da isplacuje mjesecno neku cifru od recimo 25-30k km, onda je sve uzalud.
Brzo ce opasti interes naroda za klubom, djeca ce se okrenuti nekim drugim klubovim, jer djeca nikad ne navijaju za gubitnike.
Nadam se da se nece desiti najgori scenario i da ce klub nestati, po meni je fuzija bila daleko bolje i sigurnije rjesenje.
Brzo ce opasti interes naroda za klubom, djeca ce se okrenuti nekim drugim klubovim, jer djeca nikad ne navijaju za gubitnike.
Nadam se da se nece desiti najgori scenario i da ce klub nestati, po meni je fuzija bila daleko bolje i sigurnije rjesenje.
"JOŠ OD 1926"
- kerimatomic1921
- Kontakt:
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Trenutno korisnika/ca: Antikloc, perodeformero i 39 gostiju.