Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Denchi
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Denchi » 14 jul 2020, 07:48

ElCartel11 je napisao/la:
13 jul 2020, 23:47
Sve to stoji brate ali tesko je naci sponzora u Premijer ligi kamoli u kantonalnoj.
Vidjecemo za par godina je li bila ispravna odluka ovo za njih ili ne
Puno lakse je naci sponzora za kantonalnu, svaki granap ti moze sponzor biti prakticno, manji je prag za sponzorstva, tj. Manje i love, ali jbg jedan je klub u Zenici ako ga Zenica ne podrzi i ne treba im.....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 14 jul 2020, 08:32

Celik je veliko ime BiH fudbala. Koji ba Olimpic Krupa Mladost i ostala buranija.Celik je gradski klub i klub Zenicke raje.Liga bez Celika je jos veca truba. Koga ba da gledam.Pozelicemo mi Robiju na stadionima.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 14 jul 2020, 10:05

Zao mi je sto za Celik nije nadeno drugo rjesenje jer otic u kantonalnu i sa sobom ponijet sve dugove ne izgleda mi da se klub moze zadugo oporavit.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 14 jul 2020, 10:20

tcity055 je napisao/la:
14 jul 2020, 10:05
Zao mi je sto za Celik nije nadeno drugo rjesenje jer otic u kantonalnu i sa sobom ponijet sve dugove ne izgleda mi da se klub moze zadugo oporavit.
Zasto?
Troskovi na minimum, a ako ti grad i zajednica, tvoji navijaci pomognu mogu se rjesit dosta dugovanja...
Samo trebaju se osigurat da u buducnosti niko vise ne moze isto napravit statutom, staviti upravljacka prava na prodaju, ako se pojavi neki investitor ozbiljan....cista situacija, dug transparentno prikazat i finansije....kao jedini klub u gradu mogu bit interesantniji puno nego ovi sto djele grad s nekim.....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 14 jul 2020, 10:24

Prvi dan bez Ćelika. Rane su još uvijek svježe.

:opaopa:
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 14 jul 2020, 10:37

U svakom slucaju hrabra odluka, ali koliko i pametna pokazat ce vrijeme. Ipak osloniti se na na lika koji ih je mnogo puta do sada zavalio prevario hmm, misljenja sam da su sebi sa ovim potpisali "katil ferman" ali eto vidjecemo. Sve je to sada ok inat neki ovo ono, a znamo kako je to u BiH, raja hoce rezultate, euforije i tako to, toga u nizim ligama nema. A mozda jednostavno i nisu imali drugih opcija.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 14 jul 2020, 10:45

Osttribine je napisao/la:
14 jul 2020, 10:37
U svakom slucaju hrabra odluka, ali koliko i pametna pokazat ce vrijeme. Ipak osloniti se na na lika koji ih je mnogo puta do sada zavalio prevario hmm, misljenja sam da su sebi sa ovim potpisali "katil ferman" ali eto vidjecemo. Sve je to sada ok inat neki ovo ono, a znamo kako je to u BiH, raja hoce rezultate, euforije i tako to, toga u nizim ligama nema. A mozda jednostavno i nisu imali drugih opcija.
Ma nece se usudit, izbori su tu a ako ugasi Celik u Zenici lakse mu je da se sam rokne....

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 14 jul 2020, 10:45

Generalno ovdje ce opet Fudo famozni biti ili spacilac ili ce im ekser udariti.Znaci mogao sam i ja u upravu uci a ne ovaj momak zubni tehnicar i ugostitelj isto bi bilo.Ako grad ne da lovu nema nista od njih sto su i ovi rekli da ce se povuci vec nakon prvog mjeseca ako im grad ne potpise,nazalost opet su politici prepusteni i zbog toga je odluka o odlasku kanton dosta upitna.Da imaju nekog jakog ko je uzeo to pa da resetuje sve ok,ovako opet boga molis da ti gradonacelnik potpise papir a koliko vidim njega krive za dosta problema,dosta kontradiktorno.

Zalosno je samo sto nema niko jak da stane tu,da odje.be i politiku i sve.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 14 jul 2020, 11:07

Kako se ulizivati navijačima Ćelika. The Pitars.

😂
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 14 jul 2020, 11:36

Za ovakvu odluku sigurno je bilo razloga opravdanih, ali ako se u ovo otislo bez jasne vizije, da je na papiru obaveza grada Zenice da isplacuje mjesecno neku cifru od recimo 25-30k km, onda je sve uzalud.
Brzo ce opasti interes naroda za klubom, djeca ce se okrenuti nekim drugim klubovim, jer djeca nikad ne navijaju za gubitnike.
Nadam se da se nece desiti najgori scenario i da ce klub nestati, po meni je fuzija bila daleko bolje i sigurnije rjesenje.
"JOŠ OD 1926"

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 14 jul 2020, 11:43

slika

Sretno i da nam se vratite, **** gostovanja bez Bilinog.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 14 jul 2020, 12:01

Bitno je klub spasiti gasenja a opet ce doci nekada za 4-5 godina derbi utakmice, okrsaji navijaca i slicne stvari..
Brzo vrijeme prolazi turcin je tu vec 3 godine, toliko je teoretski potrebno da se i vratimo u PLBIH. Brzo ce proci vrijeme.
Uglavnom tocak koji se okretao u minus svake godine po milion zaustavljen je nakon 20 godina.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 jul 2020, 12:40

Ono što je sigurno je da na samom startu neće biti gledalaca na tribinama, zbog aktuelne situacije, ali i odredbi kriznih štabova. To je svakako veliki hendikep za fudbalere, ali i klubove zbog prihoda od prodaje ulaznica. Ipak, konačnu odluku o povratku gledalaca na tribine, moraju dati nadležni državni organi i sva dešavanja po tom pitanju će ovisiti od poteza koje budu povlačilikrizni štabovi oba entiteta.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 14 jul 2020, 12:45

MortemHz je napisao/la:
14 jul 2020, 12:40
Ono što je sigurno je da na samom startu neće biti gledalaca na tribinama, zbog aktuelne situacije, ali i odredbi kriznih štabova. To je svakako veliki hendikep za fudbalere, ali i klubove zbog prihoda od prodaje ulaznica. Ipak, konačnu odluku o povratku gledalaca na tribine, moraju dati nadležni državni organi i sva dešavanja po tom pitanju će ovisiti od poteza koje budu povlačilikrizni štabovi oba entiteta.
Hladno mogu dozvoliti 2-3k uz maske i distancu i eto nek zabrane gostovanja neko vrijeme.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 14 jul 2020, 12:58

Ne znam gdje je tu logika, ako nije moglo u Sarajevu sa 0 slucajeva da dozvole sad sa 1000 zarazenih, 1300 u mandatornoj samoizolaciji i 50 na respiratorima???

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 14 jul 2020, 13:01

Denchi je napisao/la:
14 jul 2020, 12:58
Ne znam gdje je tu logika, ako nije moglo u Sarajevu sa 0 slucajeva da dozvole sad sa 1000 zarazenih, 1300 u mandatornoj samoizolaciji i 50 na respiratorima???
Pa kazu da moramo nastaviti zivjeti pa hajmo onda :D
Realno u Sarajevo se zivi sad isto isto kao kad nije bilo ili je bilo vrlo malo. Ako je sve to dopusteno moze i ograniceno na stadion se pustiti.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 14 jul 2020, 13:04

Ma nece ti dozvolit drzava nema sanse, da napravis klaster radi sat i po, sve vise raje zarazeno, porasli smo do najzarazenijeg grada u BiH prestigli BL...

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 14 jul 2020, 13:08

Uz distancu nema klastera. Uzmi Kosevo i Grbavicu nek dodje 2-3k ljudi na tri tribine nema sanse da ne moze stat bez razmaka. Gledao sam jednu utakmicu Partizana (nije derbi) i cim vide da nema distance opomene spiker da se napravi razmak. Ogranicis na broj gdje ce biti razmak i gdje nece biti guzve pri ulasku. Ima dovoljno ulaza i tu mozes se stat uz distancu.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 14 jul 2020, 13:10

Zašto se igra uopšte fudbal? Situacija bolja nego proljetos? :hmmmmm:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 14 jul 2020, 13:19

LjoZee je napisao/la:
14 jul 2020, 13:08
Uz distancu nema klastera. Uzmi Kosevo i Grbavicu nek dodje 2-3k ljudi na tri tribine nema sanse da ne moze stat bez razmaka. Gledao sam jednu utakmicu Partizana (nije derbi) i cim vide da nema distance opomene spiker da se napravi razmak. Ogranicis na broj gdje ce biti razmak i gdje nece biti guzve pri ulasku. Ima dovoljno ulaza i tu mozes se stat uz distancu.
Ko bi preuzeo odgovornost ako neka budala odluci da ne postuje pravila????
Pravno gledajuci domacin klub je organizator, dodjem ja pod maskom na grbavicu npr. I podjem praviti sranja, drzava/nadlezni kaznjavaju zelju....nema agencije za zastitu spremne da se handri s tim, a ni policiji ne pada na pamet.....

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []