FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

storm_raider
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la storm_raider » 12 dec 2012, 13:07

avlami97 je napisao/la:
čamac je napisao/la:Palac gore za ovaj film o Đildi. Hvala autoru koji se sjetio da napravi nešto ovog tipa jer heroj je to zaista zaslužio. Njegova ličnost kao oličenje hrabrosti i srčanosti su još jedan dokaz da se zaista vođe rađaju, a ne postaju na neki logičan način. Brojčano smo bili slabiji x puta, ali smo imali vođu kojeg tada nije imala nijedna navijačka grupa u bivšoj državi. Nikad nismo ustuknuli i niko nam nije ništa mogao, najviše zahvaljujući njemu. Sada je drugo vrijeme i druge okolnosti. Željo može mobilisati više navijača da u bilo kojem gradu u državi budemo potpuno dominantni i da nam se niko ne smije ozbiljno suprostaviti. U Đildino vrijeme nije to baš tako bilo. Starija raja koja su bila u to vrijeme na tribini znaju o čemu pričam. Ko je poznavao Đildu znao je da i u ratu on ne može biti drugačiji. Beskompromisni borac koji se ne bi bojao ni da krene sam na deset četalja seljobera. Jedino su ga i mogli ubiti na mućki način i to ga se jedino i bojao: snajper ili granata.
Život ide dalje, Željo ide dalje. Mi moramo biti ponosni na našu istoriju, na naše heroje. Kad bolje razmisliš nije nelogično da najveći i najpopularniji klub jedne države "najgore" i prođe u jednoj opštoj agresiji kakva se je nama desila. Izgubili smo vođu i veliki broj navijača, izgubili smo stadion, htjeli su nas ugasiti i agresori i domaći dušmani. Na njihovu žalost to se nije desilo i nikad se neće desiti. Željo je iz svega toga izašao jači i opet vrlo brzo postao najveći, najpopularniji, najtrofejniji. Željo nije samo fudbalski klub za razliku od gotovo svih ostalih naših klubova. Željo je jedan pokret koji je od nastanka bio nenacionalan i nepolitičan i negeografski. Željo je klub svih nas bez obzira na nacionalnu pripadnost, klub i gradske raje, i seljaka i radnika i boema, klub koji je i sarajevski i bosanski. Nije važno gdje nije važno ko si. Na nama je da tako i ostane.
Ne trebamo da se bojimo naših dušmana već samo nas samih. Mi sami sebi možemo nanjeti najveću štetu. Zašto ovo govorim? Očigledno je da posljednjih godina među nama raste primitivizam u raznim oblicima i u raznim situacijama što nikad nije bila odlika Željinih navijača. Nama se ne smiju dešavati bilo kakvi ispadi nacionalizma, paljenja zastava, bezvezna skandiranja na tribinama itd.. Isto tako, što je i na ovom forumu čest slučaj, a što meni jako smeta, a to su pisanja tipa šta će seljaci iz Travnika, Gradačca šta ti ja znam odakle. Pisanje tipa pratite svoje seljačke klubove, mi smo Željo vako-nako. To je klasični primitivizam i nepoznavanje osnovnih vrijednosti koje je Željo promovisao decenijama. Mlađa raja moraju da znaju da Željo nije samo sarajevski klub. Termin pravi sarajlija u ovom gradu već decenijama ne znači ništa jer to je gotovo pa izumrla populacija. Željo je uvijek imao i fala Bogu još uvijek ima navijača širom i bivše države, a i naše BiH. Ne smijemo sebi dozvoliti da vrijeđamo ljude iz drugih gradova i sredina. Ne smijemo da se svedemo na lokalni klub jer to nikad nismo bili. Davno su Željovci rekli gdje ima pruge ima i nas. Zar nije lijepo vidjeti naše transparente iz Travnika, Konjica, Olova, Visokog Kiseljaka, Jajca i mnogih drugih gradova. Ništa mi ovdje nismo vrjedniji od njih. Koliko je onakvih momaka k'o naš Šemso iz Vakufa? Evo naš Đilda je rođen u Visokom, zar to nije dovoljna poruka za sviju nas.
Da ne dužim više, samo želim da na neki način dignem svoj glas protiv primitivizma u bilo kakvom obliku da on dolazio. Da dignem svoj glas protiv bilo kakvih podjela i drugih gluposti.
:idea: :idea: :idea: :idea:
Sport je lijek za tijelo i duh.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 12 dec 2012, 13:08

Pa Vojvodina ako ima 3 miliona eura tj. 6 miliona maraka budzet a mi 4.7 miliona znaci da se priblizavamo ovim ozbiljnijim klubovima u regiji sto je za pohvalu. To da oni daju nekih 60% budjeta za plate me ne cudi to je neka normala sto me dovodi do sljedecih pitanja? Koliko mi para dajemo za plate? Jeli mi na pocetku sezone imamo budzet od 4.7(nerealno z aocekivat) ili se kroz godinu dana krpimo i na kraju lafo imamo budzet od 4.7 miliona KM? Ako se kroz sezonu krpimo onda je realno gledajuci nas budzet mnogo manji od 4.7 miliona.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 12 dec 2012, 13:12

Vratite se temi, a to nije Bilbija, Bilbijina primanja i Vojvodina!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 12 dec 2012, 13:17

Sve mi nesto fino. :mrgreen: :mrgreen:
Sport je lijek za tijelo i duh.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 12 dec 2012, 13:19

bistrikboy je napisao/la:Vratite se temi, a to nije Bilbija, Bilbijina primanja i Vojvodina!
Za Bilbiju se slazem, a u vezi Vojvodine pa samo je koristimo kao primjer i usporedjujemo budzet Zelje sa njima.
Who is your čampion??

Kuruz
Kontakt:

Post Postao/la Kuruz » 12 dec 2012, 13:23

Vi ako imate budzet 4,7 miliona onda je stvarno smiješno što se mučite po BIH ligi i ne možete neke bolje rezultate u Evropi ostvariti.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 12 dec 2012, 13:24

@čamac,hvala ti za napisani tekst.Jako lijepo,iskreno,iz duse i srca i jako tacno napisano.Hvala Ti !
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Maniaacs
Kontakt:

Post Postao/la Maniaacs » 12 dec 2012, 13:28

" onclick="window.open(this.href);return false;

Gledam sad video, koji su ljudi nevjerovatno :cry:

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 12 dec 2012, 13:36

Kuruz je napisao/la:Vi ako imate budzet 4,7 miliona onda je stvarno smiješno što se mučite po BIH ligi i ne možete neke bolje rezultate u Evropi ostvariti.
Ko se muci pa vidis da deremo u ligi cccc zadnjih godina,to treba da imamo 36 bodova prednosti od drugog ??

Kuruz
Kontakt:

Post Postao/la Kuruz » 12 dec 2012, 13:45

To što ste osvojili ligu prošle godine ne znači da dominirate a sa tim parama bi trebali.
Do prošle godine zadnjih 4-5 sezona niste ništa osvajali.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 12 dec 2012, 13:47

Kuruz je napisao/la:To što ste osvojili ligu prošle godine ne znači da dominirate a sa tim parama bi trebali.
Do prošle godine zadnjih 4-5 sezona niste ništa osvajali.
:lol: :lol: :lol: Gdje ti zivis?? :lol: :lol: :lol:
BUDI ŽELJO !!!

Kuruz
Kontakt:

Post Postao/la Kuruz » 12 dec 2012, 13:51

2002/03. : & ?, "
2003/04. : & " ", " "
2004/05. : % ", '
2005/06. : & " ", " "
2006/07. : & Сарајево, Сарајево
2007/08. : & $ ", $
2008/09. : % ", '
2009/10. : & " Сарајево, Сарајево
2010/11. : & & & ?, & ?
2011/12. : & " Сарајево, Сарајево

Ovo nije još dovoljno za pričanje o nekoj dominaciji Željezničara.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 12 dec 2012, 13:53

I?? Jesi li slijep ili ne znas citati :lol: Jos da tu dodamo kup prosle i predprosle godine..
BUDI ŽELJO !!!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 12 dec 2012, 13:55

champions1921 je napisao/la:I?? Jesi li slijep ili ne znas citati :lol: Jos da tu dodamo kup prosre i predprosle godine..
Ok, necemo u raspravu ulaziti sa svakim koji kaze da on nismo jos uvijek dominantni. I ja isto smatram da je dominacija tek kada tri godine zaredom osvojih ligu (i barem jednom ili dva puta kup u istom periodu) i to barem dva kola prije kraja. Ali da u zadnje tri godine definitivno imamo najvise uspjega u nasoj drzavi, to je sigurno :)

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 12 dec 2012, 14:00

AnelZ je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:I?? Jesi li slijep ili ne znas citati :lol: Jos da tu dodamo kup prosre i predprosle godine..
Ok, necemo u raspravu ulaziti sa svakim koji kaze da on nismo jos uvijek dominantni. I ja isto smatram da je dominacija tek kada tri godine zaredom osvojih ligu (i barem jednom ili dva puta kup u istom periodu) i to barem dva kola prije kraja. Ali da u zadnje tri godine definitivno imamo najvise uspjega u nasoj drzavi, to je sigurno :)
Nisam ni govorio o nekoj aman dominaciji ali 4 trofeja u tri sezone nisu mala stvar, stim da smo i ove sezone favoriti za duplu.. Ovaj pominje samo proslu sezonu.. Zato sam mu i odgovorio..
BUDI ŽELJO !!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 dec 2012, 14:04

Željo najbolji bh. klub u evropskim okvirima

Željezničar je najbolje rangirani bh. klub na listi najboljih evropskih klubova koju je sastavio Euro Club Index
I naravno najbolji klub u BiH, u svim takmicenjima. Ali opet ce se neko doci i reci da to nije tako.

:mrgreen:
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 12 dec 2012, 14:07, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Kuruz
Kontakt:

Post Postao/la Kuruz » 12 dec 2012, 14:05

Valjda 3 trofeja jer onda kad ste osvojili ligu(ne prošla sezona) Borac je uzeo kup.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 12 dec 2012, 14:08

Odakle vam da nam je budzet 4.7 mil ? Koliko se sjecam bio je ispod 4 mil.
NO PYRO NO PARTY

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 12 dec 2012, 14:09

Kuruz je napisao/la:Valjda 3 trofeja jer onda kad ste osvojili ligu(ne prošla sezona) Borac je uzeo kup.
4 trofeja u 3 sezone.
Prve sezone uzeli prvenstvo a Borac kup
Druge sezone uzeli kup, Borac prvenstvo
Trece sezone uzeli sve. ;)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 12 dec 2012, 14:10

Kuruz je napisao/la:Vi ako imate budzet 4,7 miliona onda je stvarno smiješno što se mučite po BIH ligi i ne možete neke bolje rezultate u Evropi ostvariti.
Problem je u tome sto mi najvjerovatnije nemamo 4.7 miliona na kontu na pocetku sezone nego se mozda pocne sa miliona dva pa se ostalo prikrpi u toku sezone. Znaci tanko je to jos uvijek.
Who is your čampion??

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.