NBA/EL SS.ba takmičenje - POSTAVLJANJE TIPOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,KK_Bosna,CashMan,Puma,bodi123,Devil,gaston

Torres_9
Kontakt:

Re: NBA/EL SS.ba takmičenje - POSTAVLJANJE TIPOVA

Post Postao/la Torres_9 » 28 feb 2017, 23:15

K.Durant 26,5 vise @1,85

Kevin voli igrati utakmice u gradu u kojem je rodjen.Protiv wizardsa je u 16 utakmica u dresu okca u njih 12 ubacivao 26+ poena.
Wizardsi slabo brane poziciju sf kao i poziciju pf odakle primaju najvise poena u ligi.
Imao je laksu povredu i sinoc u povratku je zabio 27 poena iako nije bas bio efikasan u sutu 8/17 kao i citava ekipa ratnika.Wizardsi igraju kosarku na vise od 100 posjeda tokom utakmice.

Oklahoma - Utah broj koseva 206,5 manje @1,69

Utah je najbolja defanzivna ekipa lige,imaju najsporiji team pace koji iznosi 94 posjeda tokom utakmice.Okc je u top6 po team pace i igraju na 102 posjeda po utakmici.
Iako znacajno vise poena postizu kuci okc 110 prosjecno na njihovih 106 poena prosjecno tokom sezone tipujem da ce ih cvrsti gosti zaustaviti u napadu.
Igrali su dvije utakmice ove sezone i nijedna nije presla zbroj poena veci od 198 poena.

Omjer:0/2

Sent from my iPhone using Tapatalk

jajce123

Post Postao/la jajce123 » 28 feb 2017, 23:30

Washington - Golden State
Hendikep koševa (Washington +1.5) u 1. četvrtini
Tip:2 1,77

GSW su ekipa koja najviše koševa postiže u prvoj četvrtini,od zadnjih 10 utakmica 9 puta su pobijedili s 2 i više razlike u prvoj četvrtini tako da je po meni ovo zicer.
Oklahoma - Utah
Zbroj koševa (200.5), uključujući produžetke
Tip:Više 1,61

Obe ekipe nakon all stara su proigrale,u oba smjera igra im je na većem nivou.Igrali su dva puta ove sezone i oba puta su išli ispod ove granice ali večeras ih očekujem iznad ove granice zbog Westbrooka i Kantera.Kanter je ofanzivno odličan centar,nažalost u obrani je loš što znači dosta poena iz reketa za obe ekipe.Westbrook zbog dobre obrane Utaha će se puno trošiti u napadu(u koliko Olapido ne bude igrao a velika su šanse da ne igra onda će se još više trošiti) što znaci da ce provesti manje minuta na terenu a onda će doći do izražaja napad Utaha koji će ih uništiti bez Westbrooka na terenu.
BONUS:
Broj koševa Washington/B.Bogdanović (10.5), uključujući produžetke
Tip:Više 1,85

Broj koševa Charlotte (110.5), uključujući produžetke
Tip:Manje 1,68

Broj koševa Detroit (110.5), uključujući produžetke
Tip:Manje 1,66

https://s11.postimg.org/du00lv1kj/image.jpg
"I want to build a team that’s invincible, so that they have to send a team from bloody Mars to beat us!" -Bill Shankly

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 28 feb 2017, 23:35

Memphis - Phoenix (102.5) UNDER @1,62
Memphis/M.Gasol (20.5) OVER@1,85

Memphis docekuje Phoenix, sto nam kao prvo garantuje da Phoenix nece prebaciti trocifreni broj poena. Iako Phoenix prosjecno zabija 107 poena, Memphis prima prosjecno samo 96 poena po mecu. Ono sto je bitnije je omjer ove sezone. Igrali su dva meca, Memphis je dobio oba primivsi samo 91 poen kuci i 96 u gostima. Veceras takodjer igraju kuci i ne vidim nacin kako bi Phoenix mogao preci 103 poena. Takodjer, Phoenixova odbrana na poziciji centra je dobro opjevana odranije i nema potrebe previse pisati o njoj. Gasola sam igrao prosli put protiv Denvera, zabio im je 23 poena. I veceras ockujem dominaciju, jedino me moze rani blowout oboriti.

http://imgur.com/a/BRxlq

Omjer 1/3
Bonus 0/0
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 28 feb 2017, 23:59

K.WALKER 24,5 PREKO (1.85)

Jedan od mojih najomiljenijih igrača za igrati preko. Kemba brat u 95% slučajeva ispoštuje, stoga se nadam da će i večeras nastaviti to. Kud ćeš bolje prilike od Lakersa i Staples centra. Lakersi igraju užasnu odbranu, tačnije rečeno ne igraju je uopće. Druga najgora su odbrana lige, jedino Bruklin mrtvi je gori. Primaju 23 poena u prosjeku sa pozicije PG i među najgorim su u ligi u toj kategoriji. S druge strane Kemba je opet u formi, na zadnje 4 utakmice tri puta je prebacio marginu. Protiv Lakersa ove sezone je zabio 28 poena i očekujem nešto slično i večeras.

K.DURANT 26,5 PREKO (1.85)

Večeras Durant i družina idu na noge preporođenoj ekipi Washingtona, koja igra sjajno ove sezone. Sinoć je Durant u jednoj laganoj tekmi, uz divljanje Currya, imao 27 poena protiv Phile, očekujem večeras da on bude taj "divljak" i da povuče ekipu. Sumnjam da će Curry dvije zaredom forsirati, ako ga ne bude išlo. Razlog više je što je Durant rođen u Washingtonu, te se dugo smatrala opcija dolaska Duranta u Wizardse, sigurno motiv više. Tih je u posljednjih nekoliko utakmica i nema bolje prilike od rodnog grada da pokaže šta zna. Washington sa njegove pozicije prima 20 poena u prosjeku i u donjem dijelu tabelu su u tom segmentu.

OMJER: 2/2
BONUS: 0/0

Viva la France, as they say in Rome.

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 01 mar 2017, 10:37

4.par

Atlanta - Dallas - broj poena domaće ekipe (98,5) - VIŠE - 1,64

Hawksi su se, nakon tri ofanzivno katastrofalne utakmice, neku noć protiv Celticsa vratili starim navikama i utrpali 114 poena pa me zato i čudi otkud ovakva granica uopšte u ponudi i na prvi sam pogled mislio da se radi o nekoj grešci. Onda sam malo konsultovao statistiku pa i vidio da su Mavericksi u posljednjih nekoliko utakmica primali u prosjeku jako malo poena, kao i to da je Atlanta u prvoj utakmici ove sezone protiv Dallasa stala na 97, ali mislim da unatoč svemu ovo ne bi trebalo apsolutno predstavljati nikakav problem za Hawkse, tim prije što uopšte ne vidim da iko osim Barnesa igra posebno dobru odbranu, čak naprotiv, te mislim da se u ovom slučaju radi prvenstveno o statističkoj varci. Nadam se da nisma u krivu.

5.par

Toronto - Washington - broj poena gostujuće ekipe (101,5) - VIŠE - 1,64

Wizardsi zaista, ali zaista, redovno idu preko 100 poena, čak i daleko preko 100, i tek ih najuspješnije odbrane lige (poput Memphisa ili Utah) ili baš očajna šuterska noć, eventualno mogu limitirati. Raptorsi su Ibakinim odlaskom stisnuli odbranu i to funkcioniše prilično dobro, ali iz kojeg god ugla sagledam, za Beala, Walla i društvo, koji su sada osnažili i svoju klupu dolascima Bogdanovića i Jenningsa, ova granica bi trebala da bude zaista smiješna. Sinoć su lijepo izdominirali nad Warriorsima, znači u dobrom su momentumu i utrpaće ovih 102, koliko god ja bio peh sa prognozama u posljednje vrijeme...

slika

Omjer: 1/3
Bonus: 0/0

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 01 mar 2017, 10:46

6.par

Kyle Korver (12,5) - VIŠE

Korver je u fenomenalnoj formi i na februarskom je prosjeku od 15,5 poena. Mnoge se akcije crtaju upravo za njegov otvoren šut, a svi znamo koliko je to fatalan propust za protivničke odbrane. Svima je jasno i to koliko će odbrana Celticsa morati da se zgusne troši na Jamesu i na Irvingu, a ništa manje u reketu i van njega na Kevinu Love-u, tako da bi Kyle ponovo trebalo da dobije svojih 10 do 12 šuteva, od kojh će mnogi biti i otvoreni, i koje će svojom mirnoćom i iskustvom pretvoriti u poene. Zaista se čini da je ovih 13 i više nego dostižno za 25-30 minuta koliko će on provesti na parketu.

slika

Omjer: 1/3

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 mar 2017, 11:52

New Orleans Pelicans/A.Davis (29.5) OVER @1,85

Ovdje nema sta puno da se pise. Cousins propusta ovaj mec protiv Detroita zbog suspenzije i sve ce pasti u ruke Davisu. Detroit je sinoc docekao Portland, a vec dan poslije gostuje u New Orleansu, tako da ce i umor igrati dosta veliku ulogu. Drummond sinoc nije mogao zaustaviti Nurkica, pa ne vidim ni kako bi mogao Davisa koji ce uzeti sigurno 20+ suteva, mozda i 25-30. Inace, i u jedinom mecu ove sezone Pelicansi su zabili samo 98 poena, od cega Davis 31. Inace, u drugim kladionicama granica je bas ta - 31,5.

http://imgur.com/a/cnXIq

Omjer 2/5
Bonus 0/0
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 mar 2017, 15:46

G. Monroe over 13.5 (1.85)

U posljednjih pet utakmica, Monroe je zabijao 25, 25, 6, 14 i 13 poena. Ulazi s klupe, prva je napadačka opcija u tom 2nd Unitu i koristi to dobro u posljednje vrijeme. Istina, protiv Nuggetsa je zabio samo 8, ali to je bilo u vremenu kad je i Parker bio na terenu, a Parker je uzimao veliki broj šuteva. Denver inače prima oko 23 poena sa pozicije centra, a valjda im Monroe moRe ubaciti barem 14.

A. Davis over 29.5 (1.85)

Nema Cousinsa, Davis će sigurno uzeti sigurno 25 šuteva protiv Detroita. Još u prvom meču je zabio 31 poen, a Pelikani nisu prešli cifru od 100 poena. Večeras će on i Jrue morat voditi ekipu ukoliko žele doći do, pa recimo, iznenađenja. Pistonsi su se sinoć mučili protiv Portlanda, tako da ne treba isključiti faktor umora. Drummonda je sinoć nafilovao i Nurkić, a Davis je u ofanzivi Michael Jordan za Jusufa.

slika

Omjer: 4/7
Bonus tip: 0/0
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 01 mar 2017, 16:30

8. Goran Dragič ( -21,5+) Više 1.85 @wwin.

Gorana ću forsirati dok god vrhunske partije pruža. Miami prošlu utakmicu i nije briljirao u napadu, Dallas ih je zaustavio na 89 poena što je svakako razočaravajuće i za najgore ekipe u ligi. Ipak, Dragič je što se tiče njega ( gledam samo statistiku) odigrao u ofanzivi utakmici kakva se od njega očekuje i taj dan je brojao do 24 poena. Jučer nisu igrali, vjerujem da im je odmor godio i da će večeras dosta efikasniji biti. Teško da mogu ponoviti utakmicu kao protiv Mavsa. Protivnik im je Phila koja ove godine pruža odličnu timsku igru ali ekipa Heata je svakako favorit prvenstveno zbog odsustva Embiida koji je glavni igrač Sixersa. U svakom slučaju, Dragiča gosti ne mogu čuvati i samo katastrofalna šuterska noć može zaustaviti Gorana ispod ove granice.

9. Tyreke Evans ( -12,5+) Više 1.85 @wwin.

I Kingsi su sinoć odmarali tako da očekujem večeras dobru utakmicu jer im stiže ekipa Brooklyn Netsa na megdan. Odlaskom Cousinsa, dolaze do izražaja drugi igrači a očekujem večeras od Evansa koji je bio dio deala između Pelicansa i Kingsa da povede svoju ekipu u trijumf sa dosta koševa. Jednostavno, Brooklyn je takva ekipa i red bi bio da i večeras gledamo jedan meč sa dosta poena. Prva pomisao mi je bio McLemore ali su ga jazavci sklonili s ponude i ubacili Evansa. Evansa biram čisto zbog granice koju svakako može prebaciti a Collison mi je uvijek šuhveli i ne volim ga igrati taman da znam da će prebaciti granicu. Ove godine, Evans je igrao dva puta protiv Netsa i jedan meč je stao na 8 poena a drugi je baš briljirao i zabio im čak 29 poena. U Kingsima ima dosta bolju minutažu nego NOP-u i vjerujem da će uzeti dovoljan broj pokušaja i da će ovo prebaciti bez nekih velikih problema. U tri utakmice koje je igrao za Sacramento, dva puta je prebacio ovu granicu a jednom je ostao ispod i to kratak za jedan koš. Večeras sam nešto ubijeđen da će nas ispoštovati.

Bonus: 1/2

slika

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 01 mar 2017, 17:48

D.De Rozan (30.5) više 1.85
Veceras ponovo igram DeRozana isto kao i neku noc. Lowry je out, DeMar zadnje tri utakmica ide preko ove granice i zabija 43, 33 i 37. Veceras u Air Canada Centru docekuju Washingtona koji je u fantasticnoj formi i ujedno su im oni direktni rivali za 2/3 mjesto na Istoku.
Ovo je jako vazna utakmica za Raptorse i ukoliko DeMar ne odigra na svom nivou oni ovo tesko mogu pobjediti, i zato ga ocekujem ponovo na razini i 30+ poena. Ove sezone su vec jednom igrali i zabio im je 40 poena, a u zadnje 3 utakmica uzima preko 20 suteva.
Takoder on je igrac koji iznuduje jako puno slobodnih bacanja po mecu, pa je tako u zadnje tri utakmice redom imao 12, 16 i 13 slobodnih.
Veceras od njega ocekujem da ponovo uzme minimalno 20 suteva i uz nekih 10ak slobodnih ode preko ove granice.
slika
Omjer 4/5
Bonus 0/0

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 01 mar 2017, 20:48

Miami (-7,5) - Philadelphia -1 @ 1,6

-Duel dva tima potpuno drugacijih ambicija.. nakon ocajnog pocetka sezone Majami je proigrao i zabiljezio 16 pobjeda u posljednjih 19 utakmica.. 76-ixersi igraju solidno u zadnje vrijeme iako igraju bez Embiida, Simmonsa i trejdovanih Ilyasove i Noela.. Moguce je da ce i tankovati do kraja sezone, tako da ovdje vidim Majami kao sigurnog pobjednika od 8 ili vise poena razlike..

Nikola Vucevic 17,5 vise @ 1,85

Odlaskom Ibake mnogo se vise prostora otvorilo za Nikolu Vucevica i ocekujem da kraja sezone njegove partije oko 20 poena i 10-ak skokova. Magic veceras igra protiv New Yorka koji vrlo lose brani centre, pogotovo sada kada je Joachim Noah OUT do kraja sezone... Ocekujem 20-21 poen Vucevica veceras...

Seth Curry 14,5 vise @ 1,85

Curry igra sezonu karijere i veceras protiv slabe odbrane Atlante na bekovima ocekujem da postigne blizu 20 poena..Kao sto znate, Deron Williams je napustio Dallas, Barea je povrijedjen a veceras nece nastupiti jos jedan bek, Matthews.. To znaci mnogo ovlasti u igri za Currya. Zadnje 3 utakmice je na prosjeku od 24 poena i veceras mislim da ide lagano preko ove granicce..

omjer: 0/0
slika

rope777
Kontakt:

Post Postao/la rope777 » 01 mar 2017, 22:12

Isaiah Thomas (30.5) vise @1.85

U ovakvom mecu moram uzeti Thomasa igraca koji ce morati da odigra utakmicu zivota ako zele da pobijede veceras. U zadnje 2 utakmice protiv Clevlanda imao je 31 i 30p uz prosjecnu minotazu od 33min. U zadnjih 5 utakmica samo je 2 puta presao ovu granicu (33 Detroitu i 33 Phili) ali mislim da ce veceras biti tu negdje oko granice nadam se preko..

Toronto - Washington (207.5) vise @1.70

Veceras nam se sastaju 3. i 4. ekipa istocne konferecnije. To su dvije sigurno kvalitetne ekipe i mislim da nas ocekuje dobar mec. Washington nam je sinoc pokazao o kakvoj se dobro ekipi radi i redovno trpaju svoje protivnike (110+), nakon pobjede nad GSW mislim da cu jos vise napadacki napucani pa ce lako i prebaciti i ovu granicu. Nadam se da ce Toronto ispostovati i zabiti bar 100p.

Sacramento - Brooklyn - broj poena domaće ekipe (110,5) - manje - @1,63

Nakon odlaska Cousinsa i odsustva Gaya sigurno Sacramento se muci sa realizacijom postignutih koseva. U svojih zadnji 10 utakmica samo su 1 presli ovu granicu (116 protiv Denvera). Iako im dolazi najlosija ekipa ove sezone mislim da ce se ipak morati malo vise potruditi da predu ovu granicu.

Bonus tip: N.Vučević(-17.5+) Više 1.65

slika

OMJER: 0/0
BBB 86'

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 01 mar 2017, 23:24

Anthony Davis 29,5 vise @ 1,85

Cousins je suspendovan na jednu utakmicu sto znaci 959 suteva za Davisa i morao bi imati veoma losu sutersku noc da ne postigne ovih 30 poena.. Vecerasnji protivnik Pelikana je ekipa Detroita koja u reketu i nema neke igrace koji bi mogli zaustaviti Davisa..U prvoj utakmici ove sezone im je postigao 31 poen, a mislim da veceras moze do nekih 35 poena..Zadnje 2 utakmice je davao 38 i 39 poena tako da ocekujem da se dominacija nastavi..

slika
omjer: 0/0

jajce123

Post Postao/la jajce123 » 01 mar 2017, 23:27

Orlando - New York
Konačni pobjednik, uključujući produžetke
Tip:2 2,09

Carmelo i društvo po izjavama vjeruju da mogu u playoff,po meni će biti blizu playoffa ali greške kroz sezonu će ih koštati tog playoffa.Orlando mogu pobijediti jer Carmelo igra u odličnoj formi,Orlando loše brani poziciju SF,pogotovu nakon promjena startne petorke.U koliko Gordon bude OUT za utakmicu mislim da će kvota na NY biti dosta niža pa po ovoj kvoti se isplati odigrati jer NY je kvalitetniji dok se Orlando sada okreće razvoju Hezonje i ostaih igrača koji su imali manju minutažu tokom sezone što će NY pomoći da dobiju utakmicu.
New Orleans - Detroit
Konačni pobjednik, uključujući produžetke
Tip:1 1,76

Nema Cousinsa a po meni Davis bolje igra kad nema Cousinsa i sigurno će večeras briljirati protiv Detroita koji lako znaju ući u probleme s osobnim pogreškama i onda od silnih rotacija počnu igrati svatko za sebe a ne momčadski i nakon toga slijedi poraz.Detroit sinoc igrao produžetke,polako gube mjesto u playoffu,po meni NO može da ih dobije jer Detroit je ekipa koja igra toplo-hladno,teško ih je prognozirati ali Davisa nema tko zaustaviti pa zbog njega tipujem na NO.
Utah - Minnesota
Broj koševa Minnesota (95.5), uključujući produžetke
Tip:Više 1,61

Ove sezone su igrali dva puta,jednom je Minnesota išla preko ove granice a jednom su stali na 92 koša.Towns,Wiggins u odličnoj formi,Rubio također,obrana kod Minnesote standardno loša što znači da će obe ekipe ići na više koševa,očekujem da bude oko 205-210 koševa.Minnesota nakon allstara podigla formu,lijepo igraju u ofanzivnom dijelu tako da bi bez problema trebali ići preko ove granice.
Atlanta - Dallas
Broj koševa Dallas (93.5), uključujući produžetke
Tip:Više 1,65

Atlanta čudna ekipa,za prognozirati po meni među najtežim ali večeras ova granica Dallasa mi se čini idealnom zbog lošeg branjenja pozicije PG od strane Atlanta,te dopuštaju velik broj šuteva s poludistance što je najjača napadačka opcija Dallasa.Atlanta je zadnjih 9 utakmica primila više od 93 koša.
BONUS TIP:
L.A. Clippers - Houston
2. četvrtina - pobjednik bez nerješenog
Tip:2 1,92

OMJER 1/2
http://prnt.sc/eevc2s
"I want to build a team that’s invincible, so that they have to send a team from bloody Mars to beat us!" -Bill Shankly

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 mar 2017, 23:31

Bonus tip: R. Gobert over 13.5 (1.85)

slika

Bonus tip: 0/0
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 01 mar 2017, 23:43

L.Williams (17.5) više 1.85
Od kad je dosao u Houston je odigrao 3 utakmice i zabijao 27 Pelikansima, 17 Minnesoti i 28 Indiani. Ulazi s klupe i igra prosjecno 26-27 minuta i uzima po 12-13 suteva, veliku vecinu za 3 poena i prosjecno izbori 5-6 slobodnih.
Jedan je od najboljih sestih igraca ove sezone i to dokazuje iz utakmicu u utakmicu, sut mu je vecinom oko 50% uz 4-5 ubacenih trica.
Veceras Houston gostuje kod Clippersa i tu ocekujem jednu napetu utakmicu sa puno poena (granica je preko 230) pa isto tako vjerujem da ce Williams i veceras imati dosta suteva da ode preko ove granice.
A.Davis (29.5) više 1.85
Bez obzira sto je Davis izjavio da ce izostankom Cousinsa najvise profitirati Holiday, ja veceras biram Davisa. Siguran sam da ce upravo on veceras uzeti 20+ suteva i da ga obrana Detroita nece moci zaustaviti, pa ce tako ponovo otici na 30+ poena.
Zadnje tri utakmice postize 29, 39 i 38, ali je u sve tri utakmice igrao Cousins kojeg veceras nema. U svakoj od te tri utakmice je Davis uzimao preko 20 suteva, sto vjerujem da ce i veceras ponoviti. Pelikansi tesko veceras mogu ista napraviti ako Davis ne bude na svojoj razini pa tako da me nebi cudilo da uzme po 25 suteva i zabije nekih 40 poena.
Bonus: B.Griffin (25.5) više 1.85
slika
Omjer 4/5
Bonus 0/0

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 01 mar 2017, 23:56

C.ANTHONY 25,5 PREKO (1.85)

Melo je, iako je u godinama i ogroman boliku.rac, u stanju sasut bilo kome 30+ poena ko ispi.čke. Večeras idu Orlandu, koji su sve osim ozbiljne organizacije. Ne znaju ni oni vjerovatno gdje udaraju. Elem, Orlando nema čovjeka koji Mela može zaustaviti, samo je pitanje da li je Melo napaljen za porciju koševa. Otkako ga je Phil svim silama gurao iz kluba, itekako je napaljen u svakoj tekmi. Prije nekoliko noći pogodio buzzer-beater za pobjedu, prošlu tekmu je fulio za pobjedu i sigurno će večeras pokušati ispraviti to i donijeti pobjedu svom timu. Melo na posljednjih 10 tekmi ima prosjek 25,5 poena što je i večerašnja margina, dok u posljednje 4 utakmice je 3 puta prebacio, jednom nije. Orlando s druge strane je jedna od najgorih defanzivnih ekipa u ligi, dok u branjenju SF pozicije su na samom dnu. Na 28 mjestu.

L.JAMES 26,5 PREKO (1.85)

Lebron James nema puno ekipa u ligi protiv kojih se napali do kraja, u regularnom dijelu naravno. Boston je jedna od ekipa protiv kojih voli da igra, odnosno koje kroz karijeru kara kako stigne. Vjerovatno omiljena ekipa za ploditi ih. Ovo je i svojevrsni duel za istok, iako je on 90% predviđen za Krave kao broj 1. Igrao je 2 utakmice ove sezone protiv Bostona i na prosjeku je od 26 poena, koliko je i večerašnja margina. Boston jeste u samom vrhu i defanzivno i po branjenju SF pozicije, međutim za Lebrona nema odbrane. Pitanje je samo da li će imati svoj dan i da li će biti naložen. Nema sumnje da će u Gardenu imati motivacije i uz dobru šutersku večer očekujem ga i na 30+.

BONUS: P.GEORGE 20,5 ISPOD (1.85)

OMJER: 3/4

Viva la France, as they say in Rome.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 01 mar 2017, 23:59

10. DeAndre Jordan ( -11,5+) Više 1.60 @wwin.

Mislim da je pred nama još jedan period u kojem će DeAndre Jordan opet pružati dobre partije jer se u ekipu Clippersa vratio jedan od najboljih razigravača u ligi, Chris Paul. Svima je jasno da njegova realizacija prvenstveno zavisi od asistencija Paula koji je već drugu utakmicu tu što se i osjeti u ekipi. Zadnje tri utakmice je DeAndre na nivou i redom je zabijao 17 Warriorsima, 14 Spursima i Hornetsima 20 poena. Nalazi se u prilično dobro formi i vjerujem da će taj pozitivni niz nastaviti i večeras. Igraju protiv Raketa koje nemaju igrača koji mu može parirati ispod koša, tako da je nešto lakši posao pred njim i pretpostavljam da će dosta skokova uhvatiti na obje strane terena a u ofanzivi i nešto od tih skokova pretvoriti u poene što je još jedan plus paru.

Bonus par: Anthony Davis ( -29,5+) Više 1.85 @wwin.

slika

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 02 mar 2017, 09:31

7.par

Phoenix - Charlotte - broj poena domaće ekipe (105,5) - VIŠE - 1,62

Sunsi su ekipa bez glave i repa i u najvećem broju primjera njihove će utakmice obilovati poenima na obje strane terena, i vrlo su rijetki slučajevi kada će oni, pogtovo u svojoj Talking Stick Resort Areni, ostati na granici manjoj od ove. Da budemo precizni, to se posljednji put desilo 31.januara na utakmici sa Memphisom (o čijoj odbrani već i vrapci pjevaju pjesme), a prije toga još jednom protiv Jazza. Zaista sve ostalo bli su debeli "overi" i ne vidim kako bi protivnik poput Hornetsa, koji se i sami ne mogu podičiti superjakom odbranom, mogao otići iz Arizone sa bilo čime nego vrećom primljenih koševa. Očekujem "run and gun" samo takav. Nadam se da ne griješim...

slika

Omjer: 3/6

rope777
Kontakt:

Post Postao/la rope777 » 02 mar 2017, 11:34

Marko Simonovic (12.5) VIŠE @1.85

Veceras u Pionir dolazi ekipa Brose Bamberga, Zvezda mora ovo da pobijedi ako zele da osiguraju i da igraju toliko ocekivani playoff. Simonovic je u zadnjih 10 utakmica, 6 puta prebacio ovu granicu, 4 puta ispod s time da je 2 utakmice ostao na 12. Uvijek se vrti oko ove brojke ali veceras ce je morati prebaciti jer ce se Zvezda osloniti na njegove toliko iscekivane trojke koje citava dvorana jedva ceka da ispali.

slika

OMJER: 2/3
BONUS: 0/1
BBB 86'

Zaključano

Natrag na “NBA/EL SS.ba takmičenje”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.