FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

leorey
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la leorey » 29 avg 2020, 23:29

Ahh da samo Suareza nisu dirali ahhh
27.10.2020

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 29 avg 2020, 23:33

leorey je napisao/la:
29 avg 2020, 23:22
Medjutim, opet se moras pojavit na treningu. Duznost i obaveza. Klub mu daje pare, nije Bartomeu iz svog dzepa. Probaj se ti ne pojavit na poslu. :mrgreen:
Ja prvi put čujem da neko ko je u sporu sa firmom mora da se pojavi na poslu? Messi ako je rešio da ide koj će qurac na treningu. On već ima obezbedjen posao u drugoj firmi? Ko bi ga shvatio za ozbiljno da želi napustiti ako bi se pojavio i trenirao?

Ako dodje do suda i Messi ih dobije svakako mu do centa moraju isplatiti sve...znači dobija

Ako ga nekako (čudom) ubede da se predomisli svakako će mu isplatiti sve + će mu i neki bonus dati :urnebes: ...znači dobija

Svi znaju da će se to rešiti na kraju onako kako Messi bude odlučio....milom ili silom. Za klub i sam renome najbolje je da se ne brukaju i da to reše na obostrano zadovoljstvo. A to što ćora kupuje vreme da bi "sredio knjige" to je druga stvar ;)

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 29 avg 2020, 23:38

Rajaz je napisao/la:
26 avg 2020, 16:25
Messi nije veći od kluba, ali jeste veći od Bartomeua svakako.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 avg 2020, 23:40

ReX je napisao/la:
29 avg 2020, 20:39
Wijnaldum is the OBJECTIVE of Barça. Koeman wants it. Van de Beek will sign for Manchester United.
Sprdnji nikad kraja. Ovo je zalosno. Nadam se da je u pitanju jos jedna patka samo click-hungry novinara.
Wijnaldum je potrebniji ovoj Barceloni od Beeka, iako mi je Beek super drag igrač. Ne želim nikoga ko iole može ukrasti minute Puigu, a Beek bi svakako bio opcija na njegovoj poziciji. Jer je Coutinho već tu i sumnjam da će igdje.

Wijnaldum zapravo jest potreban ovoj ekipi, lik je strašan all around igrač u prajmu i vjerujem da frca od samopouzdanja poslije ovih par godina sa Liverpoolom, i umjesto Vidala bi bio savršena opcija.

Nisu potrebni samo mladići, potrebni su i veterani, ali novi veterani, jer su ovi što ih sada imaju istrošeni i fizički i psihički. Pjanić i Wijnaldum bi bili dobro osvježenje u vezi, i dobra kombinacija sa mladićima u vidu Puiga i De Jonga, i Pedria ako bude igrao.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 29 avg 2020, 23:41

leorey je napisao/la:
29 avg 2020, 23:29
Apsolutno da je to stvar koja je napravila prevagu. 100 % sam uvjeren. To ga je uradilo tako butthurt.

Dvije najgore stvari sto se mogle desiti Messiju u karijeri:
1. Ronaldo napustio Madrid i tako nestalo rivalstvo
2. Upoznao Suaraza
@igrajlopte 🐦

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 avg 2020, 23:46

ReX je napisao/la:
29 avg 2020, 23:41
leorey je napisao/la:
29 avg 2020, 23:29
Apsolutno da je to stvar koja je napravila prevagu. 100 % sam uvjeren. To ga je udila tako butthurt.

Dvije najgore stvari sto se mogle desiti Messiju u karijeri:
1. Ronaldo napustio Madrid i tako nestalo rivalstvo
2. Upoznao Suaraza aka pacova broj 2.
Sumnjam. Možda je bila ono baš posljednja kap koja je prelila čašu, ali nije ni blizu glavnom razlogu. Jer su izašle informacije od tier 1 novinara da Messi želi da ide prije nego je počelo išta sa Suarezom.

Prevaga je 8-2.

A i razumijem zašto bi neko želio otići zbog onoga sa Suarezom. Jer koliko god želim Suareza u 2020. što dalje od Barcelone, ono nije način na koji se tretira legenda kluba, a to Suarez već sad itekako jeste. Nije zapravo način na koji se tretira bilo koji igrač, a legenda pogotovo. Oni su mu dali ugovor, niko ih nije tjerao, nije Suarez to sam sebi dao, pa da ga sad bukvalno na silu pokušavaju odstranit na najgori mogući način. Vjerujem da bi Suarez bio kooperativan da su postupili normalno.

A sjećam se koliko su srali navijači Barcelone što se Madrid kao ponaša loše prema svojim legendama :urnebes:

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 29 avg 2020, 23:51

Pa ja neznam sta je Barcelona uradila? To sto ima katastrofalnu upravu okej. Ali zadnji put kad sam gledao Messi je bio alfa i omega za sve se pito, zaradjuje pare ko nijedan igrac prije, on zine oni mu to urade malte ne. Na kraju krajeva on hoce da ide, on salje burofax, on ne zeli da dodje na pocetak sezone...

S druge strane ono sto je real i na kakav nacin odyebali Casillasa i Raula uopste se nemoze porediti sa ovim. Ovog mole da ostanu, a one odyebali sto dalje od madrida.

Eh sad neznam jel ti stavljas Suareza kao legendu mozda. Jer ako jeste onda mozemo diskutovati je taj nacin sa njim (ako je istinit) dosta pichkast naprimjer. I tu bi se mogao sloziti. Ali za mene Suarez nema nista veci status od Etooa naprimjer. Moje misljenje. I ja neznam jel Etoo legenda, a kamoli Suarez. Sad svi imamo razlicite nacine da rangiramo ko je legenda ili nije. Ali za mene Suarez nemoze u isti kos sa Messijem, Xavijem, Iniestom, Puyiom itd itd

Naravno nije sad Barca nevina ali ono sto je Real uradio pa i Gutiju i mnogim sto sam vec nabrojao i ima tu jos.. nemoze se ni porediti.
@igrajlopte 🐦

bestija
Kontakt:

Post Postao/la bestija » 29 avg 2020, 23:56

Pa kakvi ste vi ljudi. Potpisa je ugovor 1+1 i da može otići besplatno nakon te prve godine. Evo prošla godina i sada želi otići. Godina se produzila zbog korone, ja ne vidim di je problem. Da je eventualno do tog 1. lipnja rekao da odlazi opet bi većina vas rekli da je mogao pričekati kraj sezone. Nakon toliko godina gledanja i uživanja u njegovom nogometu napadate ga kao zadnju kantu.
Sramota koji sve tipovi troše kisik bespotrebno.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 30 avg 2020, 00:00

Niko ga ne napada, vec konstatujemo cinjenicu da ima aktivan ugovor. I ako zeli da ode buduci klub mora ponuditi nesto. Wtf. Eto te ko 90 % djecurlije po twitteru. Nije ovo merhamet.
@igrajlopte 🐦

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 avg 2020, 00:01

ReX je napisao/la:
29 avg 2020, 23:51
Pa ja neznam sta je Barcelona uradila? To sto ima katastrofalnu upravu okej. Ali zadnji put kad sam gledao Messi je bio alfa i omega za sve se pito, zaradjuje pare ko nijedan igrac prije, on zine oni mu to urade malte ne. Na kraju krajeva on hoce da ide, on salje burofax, on ne zeli da dodje na pocetak sezone...

S druge strane ono sto je real i na kakav nacin odyebali Casillasa i Raula uopste se nemoze porediti sa ovim. Ovog mole da ostanu, a one odyebali sto dalje od madrida.
Casillas i Raul su nazad u Madridu, na nekim funkcijama, Raul na bitnoj i Casillas uskoro sigurno, što dovoljno govori. Znaš što bi se Messi i Suarez vratili ikad da rade bilo šta, ali eto uprava će se promjenit pa možda i ima nade.

Suarez je **** na gori način nego je Madrid ikada uradio sa bilo kojom svojom legendom. Alves isto, ne dešava se prvi put.

Što se Messija tiče, njegov uticaj na odluke ekipe je itekako precjenjen i preuveličan, njegovi odnosi sa upravom sada to itekako govore. A vidjet ćemo to i jednog dana kad odluči da progovori detaljnije o svemu ovome. Znam samo da kada je on vs Bartomeu u pitanju, bez detalja i informacija, sigurno ću stati na Messijevu stranu. Nemam nijedan razlog da vjerujem štakoru.

Pitaš šta je Barcelona uradila kao da je grad ili klub kriv, kriva je uprava. Oni su doveli do toga da je klub danas u situaciji u kakvoj jeste. Jest eto Messi je povlačio sve poteze. Nijedan klub nema gore planiranje i vođenje u zadnjih 5 godina, nijedan veliki klub da naglasim, ne brojim buraniju poput Valencije.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 30 avg 2020, 00:03

Iako ja ne volim tu reč "legenda" jer se ona odnosi na preminule Suarez je u toj vašoj terminologiji svakako u trenutnom rosteru FC Barcelone druga "legenda" iza Messija. Pa samim tim što je za svega 6 sezona postao treći strelac u istoriji kluba čini ga legendom i to kao takav upisan je zvanično na toj večnoj listi....U Barsi trenutno aktivno igraju prvi i treći strelac u istoriji kluba...prema tome nema dileme da je on "legenda" ma šta to značilo... ;)

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 30 avg 2020, 00:10

Joj smarate glupostima, etapa Messi i Barca se zavrsava na jako ruzan nacin iz jednog jedinog razloga, a to je Bartomeu.
Vec se pisalo puno puta da Messi ima takav ugovor kakav ima jer ne vjeruje u njega i u njegove planove, u posao koji odradjuje, to je trazio u ugovoru to je i dobio, Bartomeuov ego je veci od kluba i Messija pa kao takav ne moze da prihvati da Messi zeli otici jer on kreten nije znao povuci prave poteze za klub vec dugo vremena.
Svima je jasno da Messi odlazi, sad je samo pitanje da li ce otici dzaba, da ce li Barca za njega dobiti nesto vrijedno, Bartomeu zasigurno hoce da ga proda i zaradi na njemu jer bi taj novac direktno isao da pokrije dugove koje ce on i njegova uprava morati platiti onog trenutka kad ga potjeraju iz kluba, to je jedini razlog zasto nece da da otkaz i zasto se bori da zaradi na Messiju, jer bi normalan predsjednik prihvatio ono sto je u ugovoru i ono sto trazi igrac koji ti je klub 15god nosio na ledjima, a tebi odrzao karijeru predsjednika jer svaki potez koji si povukao je bio kriminalan.

Mogu oni moliti Messija da ostane, igrati na kartu njegove ljubavi prema klubu i tu neku romantiku, ali ta karta je vec odigrana bila u vise navrata jer nije ovo prvi put da Messi zeli da ide, samo je ovaj put to odlucio i zasigurno nece ostati, sad se samo nadati da ce nam donijeti neke korisne igrace za buduccnost, jer ako je samo novac, to znamo da ce biti uzalud potroseno.

Sto se tice Wijnalduma i Van De Beeka, ovaj drugi nam ne treba jer je prakticki Griezmann veznog reda, oduzimati ce minute i prostor za razvoj Riquiju, Pedriju, pa cak ce smetati Coutinhu, Aleni, Griezmannu tko vec bude igrao i okupirao taj medjuprostor izmedju napadaca i veznog reda.

Tip igraca Wijnalduma bi nam zasigurno dobro sjeo, previse je tu nekih tehnickih igraca a malo kompletnih allaround igraca i veznjaka, ja iskreno ne bi njega nesto pretjerano zelio nego nekoga poput Anguisse sto je igrao u Villarrealu (sad je nazad u Fulhamu) jer je mladji i tehnicki kvalitetniji od Wijnalduma a podjednako dobar all around, a i onaj Laimer iz Leipziga je dobra opcija.

Al nebitno, daj samo da se izvuce sta iz odlaska Messija i da se potjera pacov iz kluba.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 avg 2020, 00:10

Ovoj ekipi, ako Messi ode, zapravo fali samo špic i bekovi da bude opasna ekipa. I tu se sve vraća na užasno planiranje i kašnjenje sa odlukama, koji će sada, u 2020. biti pogubni za ekipu.

Špica nema, što se desi kada ne radiš ništa na tom pitanju godinama iako svake sezone Suarez konstantno opada, i bilo je očigledno da će doći do ovoga kako je sada. Kada su ti Boateng i Braithwaite odgovori u međuvremenu, a propustiš opcije poput Haalanda (kojeg su pratili, bili zainteresovani i mogli su ga dovesti), jer sE nIjE uKlApAo, i još par imena poput Wernera, dobiješ to da odjednom nemaš nikakvih opcija, i da moraš da razmatraš i **** Maxi Gomeza. Alternative za Suareza trenutno nema, ali to se trebalo riješiti ima godina ili dvije. Sad sve opcije koje imaju su polušpicevi, lažne devetke, lažni napadači.

Sa bekovima isto kasne godinama. Alba je trebao biti polako tranzicioniran na klupu, trebao je tu biti Grimaldo, moglo je biti još par igrača koje su mogli dovesti da mu budu prijetnja, ali neka, nek bude zacementirani starter dok nije apsolutno prekasno. To će sigurno upaliti.

Samo sa De Jongom su potrefili, ali i za njega je bio potreban bukvalno najgori poraz neke ekipe u historiji Lige Šampiona, da mu se dadne uloga koju je od prvog dana trebao imati.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 avg 2020, 00:12

Hipoteticko pitanje. Kad bi mogli birati da se jednog dana pojave novi Xavi i Iniesta u paru, ili novi Messi, sta bi odabrali?
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 30 avg 2020, 00:13, ukupno mijenjano 1 put.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 30 avg 2020, 00:12

Furymaker je napisao/la:
30 avg 2020, 00:10
Joj smarate glupostima, etapa Messi i Barca se zavrsava na jako ruzan nacin iz jednog jedinog razloga, a to je Bartomeu.
Vec se pisalo puno puta da Messi ima takav ugovor kakav ima jer ne vjeruje u njega i u njegove planove, u posao koji odradjuje, to je trazio u ugovoru to je i dobio, Bartomeuov ego je veci od kluba i Messija pa kao takav ne moze da prihvati da Messi zeli otici jer on kreten nije znao povuci prave poteze za klub vec dugo vremena.
Svima je jasno da Messi odlazi, sad je samo pitanje da li ce otici dzaba, da ce li Barca za njega dobiti nesto vrijedno, Bartomeu zasigurno hoce da ga proda i zaradi na njemu jer bi taj novac direktno isao da pokrije dugove koje ce on i njegova uprava morati platiti onog trenutka kad ga potjeraju iz kluba, to je jedini razlog zasto nece da da otkaz i zasto se bori da zaradi na Messiju, jer bi normalan predsjednik prihvatio ono sto je u ugovoru i ono sto trazi igrac koji ti je klub 15god nosio na ledjima, a tebi odrzao karijeru predsjednika jer svaki potez koji si povukao je bio kriminalan.

Mogu oni moliti Messija da ostane, igrati na kartu njegove ljubavi prema klubu i tu neku romantiku, ali ta karta je vec odigrana bila u vise navrata jer nije ovo prvi put da Messi zeli da ide, samo je ovaj put to odlucio i zasigurno nece ostati, sad se samo nadati da ce nam donijeti neke korisne igrace za buduccnost, jer ako je samo novac, to znamo da ce biti uzalud potroseno.

Sto se tice Wijnalduma i Van De Beeka, ovaj drugi nam ne treba jer je prakticki Griezmann veznog reda, oduzimati ce minute i prostor za razvoj Riquiju, Pedriju, pa cak ce smetati Coutinhu, Aleni, Griezmannu tko vec bude igrao i okupirao taj medjuprostor izmedju napadaca i veznog reda.

Tip igraca Wijnalduma bi nam zasigurno dobro sjeo, previse je tu nekih tehnickih igraca a malo kompletnih allaround igraca i veznjaka, ja iskreno ne bi njega nesto pretjerano zelio nego nekoga poput Anguisse sto je igrao u Villarrealu (sad je nazad u Fulhamu) jer je mladji i tehnicki kvalitetniji od Wijnalduma a podjednako dobar all around, a i onaj Laimer iz Leipziga je dobra opcija.

Al nebitno, daj samo da se izvuce sta iz odlaska Messija i da se potjera pacov iz kluba.
:thumbup: Zetko svaka ti je na mestu

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 30 avg 2020, 00:14

Evander je napisao/la:
30 avg 2020, 00:12
Hipoteticko pitanje. Kad bi mogli birati da se jednog dana pojave novi Xavi i Iniesta u paru, ili novi Messi, sta bi odabrali?
Xavi i Iniesta.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 30 avg 2020, 00:15

Čini se da je istekla klauzula od 700 miliona, budući da je zadnja godina opcionalna, uglavnom tako je neka zavrzlama. Mogla bi sad FIFA odrediti klauzulu ako se ne budu mogli dogovoriti. Bartu yebu vlastiti ugovori. :urnebes:
Zadnja izmjena: messilla, dana/u 30 avg 2020, 00:16, ukupno mijenjano 1 put.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 30 avg 2020, 00:16

Jedan kratki shout-out za leoreya, brat drži anti-Batromeu potpis 5 godina, i onda kad je sukob najveća legenda kluba vs Bartomeu ladno se brat pozicionira na stranu Bartomeua

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 30 avg 2020, 00:17

bestija je napisao/la:
29 avg 2020, 23:56
Pa kakvi ste vi ljudi. Potpisa je ugovor 1+1 i da može otići besplatno nakon te prve godine. Evo prošla godina i sada želi otići. Godina se produzila zbog korone, ja ne vidim di je problem. Da je eventualno do tog 1. lipnja rekao da odlazi opet bi većina vas rekli da je mogao pričekati kraj sezone. Nakon toliko godina gledanja i uživanja u njegovom nogometu napadate ga kao zadnju kantu.
Sramota koji sve tipovi troše kisik bespotrebno.
Da je rekao prije i da je to iskoristio, imao bi pravo na to jer su to obje strane potpisale. Ovako on to nema pravo i mi smo u prednosti.

Tolika si legenda, sve zivo uzeo, ovdje, bozanstvo, zato se onda ponasas ko yebeni mekusac? To se kaze, zelim ici, ne zanima me kako, omogucite mi to, donesem vam pare i to je to. Isto je uradio Ronaldo. I niko ni rijeci ne bi rekao. Realno bi ga pustio onda i za 100M. Ovako treba trazit 300.

@Donnie, dobar je Wajnaldum ali opet 30 godina bokte. Hocemo li mi ikad imat vise mladu ekipu?

@Blejzer, nisam na strani pacova vec na strani kluba. To sto je vama Messi veci od kluba, to je druga stvar. Ali dobro, shvatam, 90 % ovdje na pdfu je i pocelo navijati zbog njega.
Zadnja izmjena: leorey, dana/u 30 avg 2020, 00:17, ukupno mijenjano 1 put.
27.10.2020

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 30 avg 2020, 00:17

Evander je napisao/la:
30 avg 2020, 00:12
Hipoteticko pitanje. Kad bi mogli birati da se jednom dana pojave novi Xavi i Iniesta u paru, ili novi Messi, sta bi odabrali?
Tu nema dileme....Messi ;)

Svako sa malo više godina zna da je Xavi do 28. godine bio povremeni prvotimac Barse....Pojava Messija dovela ga je do punog izražaja i smisla. Od tada je postao alfa i omega veze kako Barse tako i Španije. Naravno da je taj trojac potom postao nešto što fudbal nikada nije video...ali ovo su činjenice ;)

Da se editujem...možda sam malo grub sa ovim "povremeni" bolje je reći nestalni jer igrao je on nije da nije čak i pre recimo Riquelmea i "klao" se sa njim..
Zadnja izmjena: parangal, dana/u 30 avg 2020, 00:21, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: sombrero i 1 gost.