BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
4
50%
2) Dobar je za ovaj klub
4
50%

Ukupno glasova: 8

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 29 apr 2013, 19:53

Za Hummelsa nema brige...kako je igrao zadnjih par utakmica definitivno nece nigdje :mrgreen:

SemaFCBM
Kontakt:

Post Postao/la SemaFCBM » 29 apr 2013, 20:23

Što se tiče transfer politike, Borussia je sigurno vodeća u Njemačkoj,i oduvijek mi se sviđalo to kako oni dovode igrače.
Eto prošle sezone,Schieber,Sahin,Bittencourt,Reus,sve su to odlična pojačanja,Schieberu treba malo više igre,ali šta da očekuje pored mašine Lewandowskog.Sahin polako podsjeća na stare i najbolje dane svoje karijere.I ovaj mali Bittencourt,talenat veliki,nasljednik Kube sigurno.A za Reusa da ne pričam..

Evo sad se već spominju Eriksen,Son,Džeko,De Bruyne,Aubameyang.To su odlični igrači i kad onako pogledate,svi bi se uklopili u igru Dortmunda.Ovo što rade je fantastično,i nadam se da se neće osjetiti izostanak Gotzea,naredne sezone.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 29 apr 2013, 20:28

Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 29 apr 2013, 20:39

Svaka mu cast ako je tako...samo to ti je isto kad bi Schalke htio Gotzea a ovaj ispadne mangup pa kaze "nikad".A da li je BvB klub kao Bayern,Real i slicno onda bi ga pitao.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 29 apr 2013, 20:53

adnan24 je napisao/la:Svaka mu cast ako je tako...samo to ti je isto kad bi Schalke htio Gotzea a ovaj ispadne mangup pa kaze "nikad".A da li je BvB klub kao Bayern,Real i slicno onda bi ga pitao.
Upravo tako!

Da ga Bajern pozove, tad vec ne bi glumio facu...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 29 apr 2013, 22:43

Valencia je napisao/la:http://www.klix.ba/sport/nogomet/draxle ... /130429136

Mali ne moze Dortmund izgleda :mrgreen: !
Pita novinar Watzkea zašto je Zorc gledao utakmicu S04-HSV, a Watzke se zasmija i kaže da je Zorc htio da pogleda zanimljivu utakmicu u borbi za mjesta za LP i da nema pametnija posla nedjeljom. :mrgreen:
Klikni na video :!:

Nikad ne reci nikad, mada je vjerovatnoća ovog transfera po mojoj procjeni manja od 1%. ;)

Evo Mourinho malo o BVB-u:
"Od samog početka sezone sam bio uvjeren da su Dortmunđani kandidati za naslov u Ligi prvaka. Prošle sezone su se adaptirali na natjecanje zbog čega nisu bili uspješni u skupini, ali nije iznenađenje što su danas tu gdje jesu. Izgubit će Götzea, a govori se da će ostati i bez Lewandowskog. No, čini mi se da imaju sjajnu momčadsku strukturu i veliki potencijal koji omogućava treneru poput Kloppa da radi svoj posao u mirnoj atmosferi. Siguran sam da će naći zamjene za igrače koji odu kako bi nastavili s dobrim rezultatima", zaključio je Mourinho.
http://gol.dnevnik.hr/clanak/svjetski_n ... 84481.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 29 apr 2013, 23:15, ukupno mijenjano 1 put.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Klare

Post Postao/la Klare » 29 apr 2013, 22:53

Ne bih bio tako siguran u Hummelsov ostanak,
ako Barca počne gristi, spasa nejma,
a Gece grom to potvrđuje da se itekako imate pravo bojati za sve i jednog igrača koji nosi ovaj poružan dres.

Eno Saša Vugdalić :o ove nam iza nas srijede reče kako je Bayern Dortmundu dao 25 mil. :o , i to bez kamate. :lol:

Pa da vas pitam koliko ste vi ustvari sigurni da tu postoji zarez između dva broja? :?

A i da jeste 2,5, opet otkud vama pravo da osporavate ovu cifru? :x

Za euro treba gujcu oznojiti, a ne milione, ta cifra nije bezazlena stvar, i vaše glavešine bi u prvom redu trebale da budu zahvalne, pokažu malo poštovanja, a ne igrati se s Ulijevim qurcem. ;)

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 29 apr 2013, 23:51

@Lokos

Nemam ti ja nakon tvog izlaganja puno sta reci.Samo mi je nestvarno dovesti sve igrace koje si naveo.Iskreno ne verujem da ce Klop pomerati jedne igrace sa jedne na drugu poziciju.Iskreno ne verujem u tu varijantu, jer ce pojedinim igracima trebati vremena da se prilagode njihovoj novoj poziciji sto bi moglo da se odrazi na rezultate na pocetku sezone, jer bi u tom slucaju Bajern vec stvorio solidnu prednost.Treba da se ide sa sto manje rizika.Safova formacija ti je takva gde ima dve desetke i gde se Hunt i de Brujne mogu menjati mesta, malo preofanzivno za moj ukus, ali to je davalo jedno vreme rezultate. :lol: Ma rekoh ti, Rojs desno, de Brujne levo i problem resen.On je na toj poziciji igrao u Genku.Burak je nerealna opcija posto za njega treba izdvojiti minimum 15 miliona evra, a Dortmund nije takav klub koji moze priustiti takav luksuz.Diuf je vec realna meta i moze se po nekoj mojoj proceni dovesti za 7-9 miliona evra.Po meni ne treba puno trositi na back-up napadaca.Treba vec sada nekog stopera dovesti koji obecava, jer Humels tesko da ce ostati dugo ovde, nakon prosle nedelje pocinjem da sumnjam da ce i on ostati na kraju sezone.Ne znam trenutno bolju soluciju od Dragovica, a da ga Dortmund moze dovesti.Sto se tice levog beka, moja prva zelja je Fabijan Dzonson ako Hofenhajm ispadne.Mada ono ako sve opcije vec propadnu, valjalo bi dovesti Pinolu. :D Treba u sustini na leto deovesti jednog beka, a dok Groskrojc moze da popunjava rupe koje ce se desiti tu s vremena na vreme.A i bilo bi mi cudno kada bi Eriksena stavio na sesticu.Klop zna najbolje tako da verujem da ce to fino ukomponovati.

Kisling bi po meni bio dobro resenje, ali sledece sezone ce napuniti 30 godina.Da je mladji 2-3 godine trebalo bi ga uzeti u obzir.

Ako se ne varam,Levandovskom, Benderu i Smelceru prete zuti kartoni.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 30 apr 2013, 00:03

Klare je napisao/la:
Za euro treba gujcu oznojiti, a ne milione, ta cifra nije bezazlena stvar, i vaše glavešine bi u prvom redu trebale da budu zahvalne, pokažu malo poštovanja, a ne igrati se s Ulijevim qurcem. ;)

Ne kontam zasto se na jednom sportskom forumu dopusta prica o jednom kriminalcu :? :?:

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 30 apr 2013, 00:12

adnan24 je napisao/la:
Klare je napisao/la:

Ne kontam zasto se na jednom sportskom forumu dopusta prica o jednom kriminalcu :? :?:
Zar se tako prica o covjeku koji vas je izvukao iz gofana :?:

Zar se tako govori o covjeku koji vam je klepio najboljeg mladog igraca svijeta :?:

Cisti bezobrazluk ali eto,boze moj nadam se da je Ulinator naucio lekciju da ne pomaze svakom :lol: :lol:

Klare

Post Postao/la Klare » 30 apr 2013, 00:44

adnan24 je napisao/la:Ne kontam zasto se na jednom sportskom forumu dopusta prica o jednom kriminalcu :? :?:
Haj dobro i to, ali kad je već tako što ste išli po taj prljavi novac, kud vas đavo nosio. :mrgreen:

Nemojte pričati, niste ni vi hadžije..., i koliku vam je kamatu Uli prišio na ta 2,5, jeste li i to izračunali? :?

Garant vas je ogulio, garant vam je šukn'o da na Gecea državi porez morate platiti. :lol:

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 30 apr 2013, 09:07

@Dule

Absolutno si u pravu sa rizikom kod novih igraca. Poznato je da kod Kloppa igracima treba minimum pola sezone da se adaptiraju na BVB igru i da refleksno rade pressing i protupressing (jesam li dobro preveo :mrgreen: ). Ako se malo zagledas na onu moju postavu vidjet ces da su osim spica (ako ode levat) svi drugi u drugom planu, s tim da Kuba moze vise nego adekvatno igrati desno krilo. Znaci novalije ce imati vremena da se priviknu. Uz to sto je isto tako vazno naslijednik geca moraju biti dva ili tri igraca, jer ce inace pritisak i ocekivanja jednog (ako bude) slomiti, svi ce ga poredit itd. Ovako imas deBruyna, Eriksena i Aubamejanga napr, pa se mediji nece bas moc natakarit na jednog ;)

Za drugog spica se neslazem sa tobom. Mislim da je bolje imati "1a i 1b u rotaciji" varijantu (kao bayern sad) nego prvog i drugog napadaca. Na svim pozicijama mora biti zestoka konkurencija pa i u spicu. Yilmaz je mozda skup (ako nema kakvih klauzula), ali nam treba jedan takav kalibar koji ce moci mijenjati levata ili dzeku bez problema. Zasto ne Kiessling? 30god., to uz pomoc medicine i individualnog treninga i rotacije/regeneracije nije nikakav problem. Takodje moze i Cisse, nista protiv.

Jest da bi bio veliki podvig, malte ne remont ekipe. Ali ako mislimo i dalje biti uspjesni na tri strane onda mora doci do kvalitetne sirine. Za pomenute igrace nevidim problem u finansiranju, jer lova je tu, bolje upumpat u transfere nego dati pola drzavi, mada ima i onih (pretezno u juznim dijelovima) koji nisu tog misljenja, al valjda i oni promijene misljenje kada ih brkati Hans priupita "sa ili bez vazelina" :mrgreen:

Pitanje je samo dali pomenuti igraci uopste hoce u BVB. Ako ode levat bit ce prostora za svakog od njih da se pokaze i nametne. Uz to imamo Kloppa, koji privlaci igrace (guardiola efekt), najbolje navijace i posjetu, ekstra stadion, jos se sad i rejting popravio, a i neigra se bas ni za kikiriki.

Nadam se da ce to nasa trojka na kraju sezone sve izanalizirat i izvuc maksimum. Nebih samo volio da popune ekipu sa 5,6 anonimusa.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 30 apr 2013, 09:10

No, veceras...

slika

Nekako me od juce prati nekakva nervoza. Ko da sam Fatzke, pesimizam prodire. Imam osjecaj da je bilo bolje da smo ih dobili samo 2-1, ovako su se oni napucali samo tako a mi uvjek kad smo imali nesto da branimo zijanimo. Ako nedadnemo go 90% ispadamo. Valjda cemo uc'erat taj jedan ...
:?
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 30 apr 2013, 09:17

Lokos19 je napisao/la: Da saberemo. Na raspolaganju je

gofno = 37
levat = 32
perisic = 8
ginczek = 1,5
tele = 1
koch= 1,5
-----------------
cirka 80 milioncica

Dovest:

dzekson = 22
debryne = 16
erikksen = 15
yilmaz = 12
aubameyang = 10
dragovic = 6
rausch = 0
Problem ove računice je što bi na ove cifre trebao nadodati i:
Džeko 5m godišnje
De Bruyne 2,5-3m
Eriksen 3-4m
Yilmaz 3-4m
Aubameyang 2,5-3m
Dragović 1,5-2m
Rausch 1,5-2m

A mislim da bi ovako preširok kadar mogao izazvati i nezadovoljstvo unutar momčadi, jer bi bilo previše onih koji misle da zaslužuju više od klupe, a lova kod nas nije tako masna da bi ih ona primirila u nezadovoljstvu.

Ako Lewa ode, treba dovesti jaku zamjenu (idealno Džeko), a ako se i za Schibija može dobiti fina lova (bar nekih 6-7m) onda bi bilo dobro i njega zamijeniti boljim. Goetzea je pod mus nadomjestiti sa bar 1 odličnim igračem, a možda i sa 2 (po meni idealno De Bruyne i Eriksen). Ako Santana ode, potreban je i bolji back-up u obrani (Dragović, Ginter, Douglas), a Sobiecha vratiti kao 4. stopera. Jačanje bekova i nije pod mus, jer Gross to dobro krpa (plus Kirch), mada kakav solidan ljevak ne bi bio na odmet.

EDIT: Aber hier kommt eine gute Nachricht für alle Dortmund-Fans: Ilkay Gündogan (22) unterschreibt einen neuen Vertrag!

BILD erfuhr: Der Mittelfeld-Star soll seinen bis 2015 laufenden Vertrag demnächst vorzeitig um zwei Jahre verlängern. Sein Gehalt soll deutlich erhöht werden. Trainer Klopp holte Gündogan 2011 für 5,5 Mio Ablöse aus Nürnberg, formte ihn zum Nationalspieler.

Nicht nur Gündogan bleibt: Auch Torwart Roman Weidenfeller (32) soll nach BILD-Informationen vorzeitig bis 2015 verlängern.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 30 apr 2013, 09:55

Opa znači Gundo produžio! :D

Uh i ja sam poprilično nervozan. Ne zato što mislim da ćemo zijanit', nego zbog same pomisli da nam je finale LP-a na dohvat ruke. 8-)

Ne sumnjam da će Klopp nabrijati svoje igrači i izvući iz njih maksimum. Previše toga je u igri da bi bili opušteni.
Zapravo niko od naših igrača nije niti bio u pretjeranoj euforiji nakon prve utakmice, jer imamo veliki respekt za Real koji oni naravno i zaslužuju. Ipak je to najtrofejniji klub u Evropi koji imaju brdo velikih utakmica u svojim nogama. ;)

Ubijeđen sam da će Real tražiti rani gol, znači odmah od prve sekunde će vršiti pritisak na našu odbranu i vezni red. Da to iskoristimo na najbolji način Hummy bi trebao poslati koju svoju "loptu s očima" prema Kubi, Reusu ili Lewatu 8-) . Najvažnije je da ne primimo gol u prvih 20 min. i onda ćemo moći malo opuštenije da igramo svoju igru. ;)

Evo mogućih sastava. Izgleda da Pepea nema jer se pokaz'o u prvoj utakmici :mrgreen: .
slika
adnan24 je napisao/la: Ne kontam zasto se na jednom sportskom forumu dopusta prica o jednom kriminalcu :? :?:
+1 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 30 apr 2013, 10:05

znaci Real veceras mora krenuti od prve minute ofanzivno tj na sve ili nista.. sto po mom misljenju apsolutno odgovara Dortmundu jer znamo kakvu transformaciju iz odbrane u napad ima BVB...bit ce znaci prostora u odbrani Reala..a ja sam vise nego ubjedjen da ce milioneri zabiti makar jedan gol a ako ne i vise..sretno vam veceras :) vrijeme je da zacepite usta ovom dosadnom Mourinhu...i da abd spustite jos jednom na zemlju ove pretplacene nogometase madridske sirotinje..pozz

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 30 apr 2013, 11:22

slika 8-) :mrgreen:

Večeras pobjeda !

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 apr 2013, 11:31

Euphorie der BVB-Fans. Fast 10 000 Anhänger reisten mit nach Madrid.

8-)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 apr 2013, 12:01

Santanin transfer u Schalke ipak gotova stvar......
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 30 apr 2013, 12:03

slika

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []