pile87 je napisao/la:Maslacak je napisao/la:Kuku-lele ode nam Zajko,a nadao sam se da ce mozda ostati.
Hocemo sad pojacanja,necemo Jamaka da gledamo.
Mi mozemo prodati jos jednog igraca i da opet budemo prvi na kraju.Nisamo mi za evropu dobri i spremni i nismo neki kvalitet u evropskim mjerilima ali u nasoj je ligi toliko losih ekipa da nam cak niko nije ni blizu da ugrozi to prvo mjesto.
Druga stvar bitno je ono sto igrac pokaze na terenu, Jamak je pokazao da se bori ko lav.I svi navijaci Zelje to postuju za razliku od setanja po terenu.
Slazem se @pile.Ova nasa liga je toliko losa da nama sa ovim igrackim kadrom ne dolazi u pitanje evropa a cak ni titula,osim ako se komsije dobro ne pojacaju.Ja vjerujem da u nasem igrackom kadru postoje momci koji bi mogli postepeno da ulaze u vecu minutazu i da motivom osvjeze ekipu.Tu mislim na Hodzica,Brkovica i Tomica prvenstveno.Povratkom Kerle i eventualno Smajica(mada sam za njega skeptican),ovde u ovoj ligi mogli bi da iznesemo teret favorita.Iako bi se vjerovatno peglali i bilo bi jos teze nego u protekloj polusezoni.Ono sto mene brine cak i za ovu ligu je to sto ne vidim nijednog igraca u nasoj ekipi koji ima karizmu i u kojeg bi drugi saigraci mogli da gledaju i da vide vodju.To moze biti problem.Najblizi tome je Bekric,ali meni to opet tako ne izgleda.Nije mi on nekako vodja.Mozda i Bogi,ali da je onaj stari,tako da mi ni to nije priblizno nesto.I ne vidim fakat takvog igraca.Jamak to sigurno nije niti ce ikada moci da bude.Sa Zebom i Beslijom mi smo to ipak imali na terenu.Posebno kada je u pitanju Beslija.Citav stadion je u aplauzu,stariji je na terenu,momak sa odlicnim igrackim iskustvom,bivsi reprezentativac.Vodja.Lider.Bez obzira na igre koje je pruzao,a ruku na srca,nije ih bas pruzao puno dobrih u zadnje vrijeme.No takav je potreban u rosteru.Ja se nadam da ce ipak doci neko novi u nase redove i da ce igrati odmah u prvih 11.Jedan ili dva igraca.Ovo sto sada imamo je solidno za nasu ligu,cak i dobro,ali meni ovaj igracki kadar bez dvojca Zeba i Beslija,izgleda malo anemicno.Ako pri tome ode Svraka ili cak sa njim i Adilovic,onda mislim da ne bi trebalo biti dileme da nam je potrebno poneko pojacanje.Cak i za ovu ligu,bez obzira na matematiku i statistiku amara Osima,evropa bi opet dosla,ali sumnjam da bi i titula,opet jedino ako se i komsije raspadnu igracki.
Realno gledajuci evropa i nas igracki kadar su nebo i zemlja.Nadao sam se da ce u ove 4 godine doci do nekog vidnijeg napretka po tom pitanju,ali evo cetvrta sezona stabilizacije kluba i meni igracki kadar prije dvije godine je izgledao stabilnije nego ovaj u ovom trenutku.Iako sada ima dosta mladih igraca,to su igraci koji nemaju iskustvo za nesto vise od prosjeka ove lige,odnosno da budu nesto malo bolji od drugih.Za takvu nekakvu evropsku bolju verziju nama treba 7-8 boljih igraca od ovih koje imamo.Tu nema spora ni dileme za bilo koga ko je imalo realan.A ako bi se pravila takva ekipa,onda bi se trebala praviti sada u ovom momentu.Dobiti na ljeto neke bolje igrace je isto dobro,ali nedovoljna pripremljenost i odradjene samo jedne pripreme je opet nesto sto ne ide u evropi.Ovako da se desi sada,bila bi nesto bolja uigranost tih igraca i nesto bolja sansa.Medjutim odlazak ove dvojice starijih i iskusnih igraca i mozda odlazak jos dvojice za pare mi je pokazatelj da cemo imati istu Amarovu pricu pred evropske utakmice.Svi su jaci od nas,samo da ne putujemo daleko jer je skup put itd itd.On je mozda jedini trener na svijetu koji ne priprema ekipu za evropske utakmice vec ih tempira za pocetak prvenstva.Jer bi navodno igraci sagorjeli.I opet imamo poslije evrope probleme na pocetku svakog prvenstva,bez obzira na tempiranje.Znaci,nemamo bas neke evropske ambicije u ovom trenutku.Kada to shvatimo,onda cemo biti zadovoljni i sa ovim timom i pokusavati svi zajedno da pomognemo u osvajanju domacih trofeja.
Nadam se ipak nekim pojacanjima,a neka pocne sve da se desava od 27.decembra,kada ce biti izabran novi predsjednik,vjerovatno u liku Gredica,mada je meni puno vaznije ko ce biti potpredsjednik,i oni malo dole da se promijene.Marketing je vec poceo bolje sa ovim novim likom,to se vidi na svakom koraku.Poslije takvih koraka,treba ocekivati i bolji igracki fond i stabilniji klub i u organizacionom i finansijskom i kadrovskom i igrackom smislu.