FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bagrcavi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bagrcavi » 18 dec 2012, 12:30

Eki ovo pored cize šizofreničara počeo se javljati i ovaj kukuruz :lol: Kukuruze de mi samo reci mogu li se od tebe kasnije kokice napraviti, makar neka korist ?

Što se tiče Zajke, mi smo takvi, ili nekog dižemo u nebesa ili ga pljujemo, rijetki se zaustave na onoj sredini.Dosta puta nas je vadio, dizao publiku na noge svojim potezima, nekad je znao podbaciti, ali to je fudbal.Sve najbolje Zajko, i da se nekad vratiš u klub pa koja bilo pozicija.
DRUG NEBI TI PUNCA

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 18 dec 2012, 13:04

Zeba sretno u nastavku karijere.

Aktuelni i jesenji prvak BiH, Željezničar će na proljeće nastupiti u novoj sportskoj opremi proizvođača Patrick.

Detalje novog i poboljšanog ugovora zaključio je team menadžer tima sa Grbavice, Rusmir Cviko koji se nalazi u Belgiji, gdje se i nalazi sjedište ove francuske firme.

Zanimljivo je da će Patrick praviti posebnu liniju za našeg šampiona, tako da se ne može desiti da niti jedan drugi klub koji nosi ovu opremu ne može imati istu liniju dresova. Zanimljivo je da će i čitav omladinski pogon imati na raspolaganju pomenutu opremu.

Nema raspadamo se zovite hitnu :lol:
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 18 dec 2012, 13:10

Sretno Zajko majstore u nastavku karijere !!! e sad se okrenuti nekim pojacanjima, nadam se nekim kvalitetnim igracima koji bi nas mogli pojacati na proljece.
Volim te Zeljo!!!

phenom
Kontakt:

Post Postao/la phenom » 18 dec 2012, 13:21

nek je otisao, hvala bogu.. i nikad se ne vratio.. to je veca us od muhremovica i biscevica zajedno

Maslacak
Kontakt:

Post Postao/la Maslacak » 18 dec 2012, 13:40

Kuku-lele ode nam Zajko,a nadao sam se da ce mozda ostati.
Hocemo sad pojacanja,necemo Jamaka da gledamo.

zeljo1
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1 » 18 dec 2012, 13:42

Maslacak je napisao/la:Kuku-lele ode nam Zajko,a nadao sam se da ce mozda ostati.
ja zelim Jamaka da gledam,uostalom sef mu vjeruje :D
sampioni:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001

zeljo1
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1 » 18 dec 2012, 13:45

zeljo1 je napisao/la:
Maslacak je napisao/la:Kuku-lele ode nam Zajko,a nadao sam se da ce mozda ostati.
ja zelim Jamaka da gledam,uostalom sef mu vjeruje :D
sada ce on spomenuti pofalicki
sampioni:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 dec 2012, 13:46

Mi mozemo prodati jos jednog igraca i da opet budemo prvi na kraju.Nisamo mi za evropu dobri i spremni i nismo neki kvalitet u evropskim mjerilima ali u nasoj je ligi toliko losih ekipa da nam cak niko nije ni blizu da ugrozi to prvo mjesto.
Druga stvar bitno je ono sto igrac pokaze na terenu, Jamak je pokazao da se bori ko lav.I svi navijaci Zelje to postuju za razliku od setanja po terenu.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Maslacak
Kontakt:

Post Postao/la Maslacak » 18 dec 2012, 14:10

Ne slazem se da sad nema ekipa.koje nam ne mogu parirati.Mi smo s Zebom i Bekricem na Grbavici jedva pobijedivali s 1:0,a sad ce tek biti teze,ako se ne pojacamo.Ima tu Siroki,Sarajevo,Borac je nezgodan,pa Zrinjski nema losu ekipu,a mi ne dominiramo kako se zamislja.Sve je to jedva bila i s Zebom,sad ces jos teze biti bez njega.Stanic,Jamak,Colic E.,Ramic sve je to tanko ko baslija,jos kad tome pridosamo odlazak Svrake 100posto,onda tu nastaju problemi.Bogicevic je star,Vaslic takode,jedino Kerla kad se vrati,a sto se tice Smajica od jjega vise nema nikakve koristi pogotovo na ocim nasim terenima.Pojacanjamora biti inace necemo nista osvojiti,reqlno gledajuci.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 18 dec 2012, 14:32

Sretno Zajko i hvala za sve !
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 dec 2012, 14:42

Maslacak je napisao/la:Ne slazem se da sad nema ekipa.koje nam ne mogu parirati.Mi smo s Zebom i Bekricem na Grbavici jedva pobijedivali s 1:0,a sad ce tek biti teze,ako se ne pojacamo.Ima tu Siroki,Sarajevo,Borac je nezgodan,pa Zrinjski nema losu ekipu,a mi ne dominiramo kako se zamislja.Sve je to jedva bila i s Zebom,sad ces jos teze biti bez njega.Stanic,Jamak,Colic E.,Ramic sve je to tanko ko baslija,jos kad tome pridosamo odlazak Svrake 100posto,onda tu nastaju problemi.Bogicevic je star,Vaslic takode,jedino Kerla kad se vrati,a sto se tice Smajica od jjega vise nema nikakve koristi pogotovo na ocim nasim terenima.Pojacanjamora biti inace necemo nista osvojiti,reqlno gledajuci.
Pa Zeba je smetao doslovno cijelu polusezonu na terenu...Da smo kojim slucajem igrali bez njega imali bi vecu zalihu bodova na polusezoni.Ima jedna stvar koja kaze da Amar zna i vidi ono sto drugi prosjecni i obicni gledaoci ne vide i da kaze da trebamo igrati sa 11 juniora ja mu vjerujem.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 18 dec 2012, 14:44

pile87 je napisao/la:
Mi mozemo prodati jos jednog igraca i da opet budemo prvi na kraju.Nisamo mi za evropu dobri i spremni i nismo neki kvalitet u evropskim mjerilima ali u nasoj je ligi toliko losih ekipa da nam cak niko nije ni blizu da ugrozi to prvo mjesto.
Druga stvar bitno je ono sto igrac pokaze na terenu, Jamak je pokazao da se bori ko lav.I svi navijaci Zelje to postuju za razliku od setanja po terenu.
Slazem se @pile.Ova nasa liga je toliko losa da nama sa ovim igrackim kadrom ne dolazi u pitanje evropa a cak ni titula,osim ako se komsije dobro ne pojacaju.Ja vjerujem da u nasem igrackom kadru postoje momci koji bi mogli postepeno da ulaze u vecu minutazu i da motivom osvjeze ekipu.Tu mislim na Hodzica,Brkovica i Tomica prvenstveno.Povratkom Kerle i eventualno Smajica(mada sam za njega skeptican),ovde u ovoj ligi mogli bi da iznesemo teret favorita.Iako bi se vjerovatno peglali i bilo bi jos teze nego u protekloj polusezoni.Ono sto mene brine cak i za ovu ligu je to sto ne vidim nijednog igraca u nasoj ekipi koji ima karizmu i u kojeg bi drugi saigraci mogli da gledaju i da vide vodju.To moze biti problem.Najblizi tome je Bekric,ali meni to opet tako ne izgleda.Nije mi on nekako vodja.Mozda i Bogi,ali da je onaj stari,tako da mi ni to nije priblizno nesto.I ne vidim fakat takvog igraca.Jamak to sigurno nije niti ce ikada moci da bude.Sa Zebom i Beslijom mi smo to ipak imali na terenu.Posebno kada je u pitanju Beslija.Citav stadion je u aplauzu,stariji je na terenu,momak sa odlicnim igrackim iskustvom,bivsi reprezentativac.Vodja.Lider.Bez obzira na igre koje je pruzao,a ruku na srca,nije ih bas pruzao puno dobrih u zadnje vrijeme.No takav je potreban u rosteru.Ja se nadam da ce ipak doci neko novi u nase redove i da ce igrati odmah u prvih 11.Jedan ili dva igraca.Ovo sto sada imamo je solidno za nasu ligu,cak i dobro,ali meni ovaj igracki kadar bez dvojca Zeba i Beslija,izgleda malo anemicno.Ako pri tome ode Svraka ili cak sa njim i Adilovic,onda mislim da ne bi trebalo biti dileme da nam je potrebno poneko pojacanje.Cak i za ovu ligu,bez obzira na matematiku i statistiku amara Osima,evropa bi opet dosla,ali sumnjam da bi i titula,opet jedino ako se i komsije raspadnu igracki.
Realno gledajuci evropa i nas igracki kadar su nebo i zemlja.Nadao sam se da ce u ove 4 godine doci do nekog vidnijeg napretka po tom pitanju,ali evo cetvrta sezona stabilizacije kluba i meni igracki kadar prije dvije godine je izgledao stabilnije nego ovaj u ovom trenutku.Iako sada ima dosta mladih igraca,to su igraci koji nemaju iskustvo za nesto vise od prosjeka ove lige,odnosno da budu nesto malo bolji od drugih.Za takvu nekakvu evropsku bolju verziju nama treba 7-8 boljih igraca od ovih koje imamo.Tu nema spora ni dileme za bilo koga ko je imalo realan.A ako bi se pravila takva ekipa,onda bi se trebala praviti sada u ovom momentu.Dobiti na ljeto neke bolje igrace je isto dobro,ali nedovoljna pripremljenost i odradjene samo jedne pripreme je opet nesto sto ne ide u evropi.Ovako da se desi sada,bila bi nesto bolja uigranost tih igraca i nesto bolja sansa.Medjutim odlazak ove dvojice starijih i iskusnih igraca i mozda odlazak jos dvojice za pare mi je pokazatelj da cemo imati istu Amarovu pricu pred evropske utakmice.Svi su jaci od nas,samo da ne putujemo daleko jer je skup put itd itd.On je mozda jedini trener na svijetu koji ne priprema ekipu za evropske utakmice vec ih tempira za pocetak prvenstva.Jer bi navodno igraci sagorjeli.I opet imamo poslije evrope probleme na pocetku svakog prvenstva,bez obzira na tempiranje.Znaci,nemamo bas neke evropske ambicije u ovom trenutku.Kada to shvatimo,onda cemo biti zadovoljni i sa ovim timom i pokusavati svi zajedno da pomognemo u osvajanju domacih trofeja.
Nadam se ipak nekim pojacanjima,a neka pocne sve da se desava od 27.decembra,kada ce biti izabran novi predsjednik,vjerovatno u liku Gredica,mada je meni puno vaznije ko ce biti potpredsjednik,i oni malo dole da se promijene.Marketing je vec poceo bolje sa ovim novim likom,to se vidi na svakom koraku.Poslije takvih koraka,treba ocekivati i bolji igracki fond i stabilniji klub i u organizacionom i finansijskom i kadrovskom i igrackom smislu.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

RNK Split1912
Kontakt:

Post Postao/la RNK Split1912 » 18 dec 2012, 14:55

Neznam dali se sjećate kad sam prije par godina ovdje pitao za Zebu , tada ga je Split htio dovesti , samo tada niste bili upoznati sa ambicijama Splita iako sam ja to pokušao objasnitit ali ljudi kad vide klub u 2 HNL misle da je to druga liga , a zapravo je prva jer u HNL-u u 1 ligu ulazi onaj koji ima novca i volje a Split je to tad htio jedini u 2 HNL, Zeba je samo tad trebao doći kod nas igrati pola godine dok matematički prođu kola 2 lige i igrao bi sa nama protiv Fulhama iduće sezone u UEFA kupu ... šteta što prije nije došao iako smo i sad dobili pravog igrača , znam i iz prve ruke jer mi ga je Radošević nahvalio dok je igrao tu kod vas
Zadnja izmjena: RNK Split1912, dana/u 18 dec 2012, 14:56, ukupno mijenjano 1 put.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 18 dec 2012, 14:56

boccaccio je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Slazem se @pile.Ova nasa liga je toliko losa da nama sa ovim igrackim kadrom ne dolazi u pitanje evropa a cak ni titula,osim ako se komsije dobro ne pojacaju.Ja vjerujem da u nasem igrackom kadru postoje momci koji bi mogli postepeno da ulaze u vecu minutazu i da motivom osvjeze ekipu.Tu mislim na Hodzica,Brkovica i Tomica prvenstveno.Povratkom Kerle i eventualno Smajica(mada sam za njega skeptican),ovde u ovoj ligi mogli bi da iznesemo teret favorita.Iako bi se vjerovatno peglali i bilo bi jos teze nego u protekloj polusezoni.Ono sto mene brine cak i za ovu ligu je to sto ne vidim nijednog igraca u nasoj ekipi koji ima karizmu i u kojeg bi drugi saigraci mogli da gledaju i da vide vodju.To moze biti problem.Najblizi tome je Bekric,ali meni to opet tako ne izgleda.Nije mi on nekako vodja.Mozda i Bogi,ali da je onaj stari,tako da mi ni to nije priblizno nesto.I ne vidim fakat takvog igraca.Jamak to sigurno nije niti ce ikada moci da bude.Sa Zebom i Beslijom mi smo to ipak imali na terenu.Posebno kada je u pitanju Beslija.Citav stadion je u aplauzu,stariji je na terenu,momak sa odlicnim igrackim iskustvom,bivsi reprezentativac.Vodja.Lider.Bez obzira na igre koje je pruzao,a ruku na srca,nije ih bas pruzao puno dobrih u zadnje vrijeme.No takav je potreban u rosteru.Ja se nadam da ce ipak doci neko novi u nase redove i da ce igrati odmah u prvih 11.Jedan ili dva igraca.Ovo sto sada imamo je solidno za nasu ligu,cak i dobro,ali meni ovaj igracki kadar bez dvojca Zeba i Beslija,izgleda malo anemicno.Ako pri tome ode Svraka ili cak sa njim i Adilovic,onda mislim da ne bi trebalo biti dileme da nam je potrebno poneko pojacanje.Cak i za ovu ligu,bez obzira na matematiku i statistiku amara Osima,evropa bi opet dosla,ali sumnjam da bi i titula,opet jedino ako se i komsije raspadnu igracki.
Realno gledajuci evropa i nas igracki kadar su nebo i zemlja.Nadao sam se da ce u ove 4 godine doci do nekog vidnijeg napretka po tom pitanju,ali evo cetvrta sezona stabilizacije kluba i meni igracki kadar prije dvije godine je izgledao stabilnije nego ovaj u ovom trenutku.Iako sada ima dosta mladih igraca,to su igraci koji nemaju iskustvo za nesto vise od prosjeka ove lige,odnosno da budu nesto malo bolji od drugih.Za takvu nekakvu evropsku bolju verziju nama treba 7-8 boljih igraca od ovih koje imamo.Tu nema spora ni dileme za bilo koga ko je imalo realan.A ako bi se pravila takva ekipa,onda bi se trebala praviti sada u ovom momentu.Dobiti na ljeto neke bolje igrace je isto dobro,ali nedovoljna pripremljenost i odradjene samo jedne pripreme je opet nesto sto ne ide u evropi.Ovako da se desi sada,bila bi nesto bolja uigranost tih igraca i nesto bolja sansa.Medjutim odlazak ove dvojice starijih i iskusnih igraca i mozda odlazak jos dvojice za pare mi je pokazatelj da cemo imati istu Amarovu pricu pred evropske utakmice.Svi su jaci od nas,samo da ne putujemo daleko jer je skup put itd itd.On je mozda jedini trener na svijetu koji ne priprema ekipu za evropske utakmice vec ih tempira za pocetak prvenstva.Jer bi navodno igraci sagorjeli.I opet imamo poslije evrope probleme na pocetku svakog prvenstva,bez obzira na tempiranje.Znaci,nemamo bas neke evropske ambicije u ovom trenutku.Kada to shvatimo,onda cemo biti zadovoljni i sa ovim timom i pokusavati svi zajedno da pomognemo u osvajanju domacih trofeja.
Nadam se ipak nekim pojacanjima,a neka pocne sve da se desava od 27.decembra,kada ce biti izabran novi predsjednik,vjerovatno u liku Gredica,mada je meni puno vaznije ko ce biti potpredsjednik,i oni malo dole da se promijene.Marketing je vec poceo bolje sa ovim novim likom,to se vidi na svakom koraku.Poslije takvih koraka,treba ocekivati i bolji igracki fond i stabilniji klub i u organizacionom i finansijskom i kadrovskom i igrackom smislu.
Željko Pervan BSO
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 18 dec 2012, 15:00

@avlami

Da...ako bude,onda veliki dobitak za nas u svakom smislu,no treba pricekati da to sve prodje.Po meni velika stvar u organizacionom dijelu naseg kluba.Vidjecemo.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 dec 2012, 15:07

boccaccio je napisao/la:@avlami

Da...ako bude,onda veliki dobitak za nas u svakom smislu,no treba pricekati da to sve prodje.Po meni velika stvar u organizacionom dijelu naseg kluba.Vidjecemo.
Tako bi trebalo biti...

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 18 dec 2012, 15:14

Za koliko je Zeba otisao ?
Thomas Müller - Fußballgott

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 18 dec 2012, 15:17

Odlaskom Zebe je oslobodjeno 100 000 maraka za plate, plus ova prodaja, znaci od 200 000 do 300 000 smo bolji, zavisno koliko su se klub i Split dogovorili oko obestecenja. Otvara se prostor Bekricu koji je isto kao i Zeba vodio nas do titule, i znamo da je dobar. S ovim para mozemo sviju zadrzati, a moze nekoga i dovesti, a mozemo taj novac uloziti u klub, oprema, pripreme, stadion, omladinski pogon itd. Nagle promjene su zeznute, ali promjene uvijek dobro dodju, nama kad Zebu bolje ekipe odsijeku ne mozemo nista, a on nije bio svemoguc da moze protiv svakoga igrati. I u medijima se vrti da su se kao ljudi razisli, i brzo nasli klub gdje je i klub pomogao, tako da su svi zadovoljni.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 dec 2012, 15:20

Argentina je napisao/la:Odlaskom Zebe je oslobodjeno 100 000 maraka za plate, plus ova prodaja, znaci od 200 000 do 300 000 smo bolji, zavisno koliko su se klub i Split dogovorili oko obestecenja. Otvara se prostor Bekricu koji je isto kao i Zeba vodio nas do titule, i znamo da je dobar. S ovim para mozemo sviju zadrzati, a moze nekoga i dovesti, a mozemo taj novac uloziti u klub, oprema, pripreme, stadion, omladinski pogon itd. Nagle promjene su zeznute, ali promjene uvijek dobro dodju, nama kad Zebu bolje ekipe odsijeku ne mozemo nista, a on nije bio svemoguc da moze protiv svakoga igrati. I u medijima se vrti da su se kao ljudi razisli, i brzo nasli klub gdje je i klub pomogao, tako da su svi zadovoljni.
Razlog zebinog odlaska uopste nije finansiske prirode i nije pravljen nikakav proracun da bi se ustedjelo para.

maho_sa
Kontakt:

Post Postao/la maho_sa » 18 dec 2012, 15:24

Mislim da ovo sa Gredićem nije dobar potez a pogotvu ako ostane u UniCredit banci. Nikakve Željo koristi od takvog predsjednika neće imati, jer on neće moći svoje sadašnje poslovne konekcije iskoristiti za klub. I on nikada nije djelovao kao neko ko zna i ko može praviti novac. A to nam treba, sposoban menadžer, neko ko vizionarski razmišlja, neko ko se 100% daje klubu.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: CentarsutNaClanak921, hadzibake, Hajdeee, Pablo11 i 53 gosta.