Poligon10 je napisao/la:Patrice_Evra_3 je napisao/la:
Ne bih se ovdje složio, ali hajd', možda poslije meča elaboriram neke stvari, ako mi ne ubiju volju skroz.
Hmm.
Mislim da sam bio u pravu (donekle

). Na kraju me defanziva demantova kao i mali Scott, Small i Lindelof. Nevjerovatne partije u 2 pol. Morata nijednog duela nije dobio, a mali Scott sjajno pokrivao teren sa dosta oduzetih lopti.
Reko već, ofanziva mi se svidjela kao i sama postavka na terenu. Pogba na svojoj poziciji (ima l' potrebe govoriti kako je odigrao

), Alexisu slobodnija uloga iza špica, Martial kao ss pored Lukakua. Po meni ovo je dobitna kombinacija. Iza njih Matić i Scott koji su izdominirali u duel igri i dobijemo jednu ovakvu predstavu. Da nije bilo loših reakcija obrane u 1 pol rekao bih perfktna partija. Young je pokvario dojam jer je svih 90 min bio loš.
Jako bitna pobjeda, samo da se nastavi ovako.

Vidi, prije ostatka posta ću napisat da mi je neizmjerno drago zbog pobjede nad ljigavcima na čelu sa Conteom.
I složiću se da je defanzivno ekipa gotovo uvijek timski dobro postavljena, zanemarujući individualne gluposti.
Aliii... grehota je kako se United postavlja sa ovakvim napadačkim potencijalom, grehota! Pazi, često on i selektuje na papiru ofanzivnu ekipu, punu potencijala, ali to na terenu izgleda daleko od toga i to je ono što me danas posebno naljutilo i zbog čega pišem ovaj post i pored pobjede. Dakle, ja mogu razumjet da ćeš odigrat defanzivno protiv Citya, ekipe koja melje pred sobom sve praktično, i tu se primoran na nekakav konzervativniji pristup, pa i na još nekim težim gostovanjima malo ćeš potegnut ručnu... ali, igrat protiv Seville i Chelseaa kući, koji je daleko od neke ofanzivne ekipe, je dno.
Znači, nevjerovatno koliko se guši napadački potencijal koji imaš sa: Martialom, koji je dragulj kojeg bi svaka ekipa na svijetu poželjela, pa Sanchezom, dokazanom klasom, Lukakom, koji je jako dobar napadač i umije štošta, iza njih Pogba itd., da ne nabrajam sve. Meni to na terenu izgleda kao da Lukaku čuva njihovog stopera, Martial njihovog beka itd. i da im je to primarna zadaća, a kad napadaju, onda šta Bog da. Njemu je McTominay talent kojeg na sva zvona hvali, jer može trčat k'o štene za Hazardom i sl. Mislim, čast momku, i danas je odradio svoj pos'o, ali taj njegov pos'o i jest žalost u cijeloj priči, i ne vidim nijedan drugi kvalitet u njemu zasad osim tog da ima solidno fizičko prisustvo i da može ganjat, uklizavat i sl., mada je i to upitno u kojoj mjeri i dokle. Dakle, traži novog Fellainija i blizu je da ga nađe.
I, pazi, on poslije meča sa Sevilleom izjavljuje kako su McTominay i Herrera, kasnije Pogba, odradili odličan pos'o na yebenom Banegi. Pa, druže, stavi ti Pogbu, pa nek' Banega i ekipa ganjaju Pogbu, Sancheza, Lukakua...

To je ono što me iritira. Natjeraj ti druge ekipe da razmišljaju i da se brinu oko svih tih ofanzivaca koje imaš na raspologanju, a ne da ti od istih praviš one koje će markirat
banege i ine. I baš je negdje i pisalo, ne vjerujem da je onaj Pogbin izostanak i bio išta drugo osim iz taktičkog razloga, a taj je da McTominay i(li) Herrera mogu bolje markirat Banegu ili koga već od Pogbe, što jest istina vjerovatno, ali taj pristup je apsurdan.
Možda nije pravo vrijeme ovakav
rant, ali me baš jako iznervirala ta postavka danas na terenu, tako da eto ovo pišem, a ponoviću da mi je iznimno drago zbog pobjede i da ekipi nemam šta prigovorit indvidualno, iako je bilo grešaka, ali ok na kraju, rezultat je tu.

Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester