Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica

Post Postao/la Monolog » 25 feb 2018, 17:36

Rooney88 je napisao/la:Lukaku standardno dobar ali opet mislim da bi bili bolji sa pokretljivijim spicem I trenerom koji forsira direktniji I brzi fudbal.

Lukaku, Pogba I Scott odlicni, Matic dobar takodjer. Alexis ispod. Odbrana standardno uzasna.

U sustini, prvo lose - drugo dosta bolje.
Zamisli da je Martial umjesto Lukakua, a iza Lingard, Sanchez i Pogba. :o

Neće Jose tako igrati (doduše, danas je Lukaku bio i više nego dobar), ali tad bi United bio mnogo direktniji, a dobili bi još jednu radilicu (Lingard). Martial ima dobru završnicu, Pogba bi prodisao kao što je to i danas bio slučaj sa dvojicom osigurača, a Sanchez bi svojim prepoznatljivim kretnjama uvijek dobijao dovoljno prostora za ono što radi najbolje.

Iako sam očekivao da Conte ovo nekako dobije, Jose je bolje odradio izmjene, bolje je pratio tok utakmice i odgovarao na isti. Izlaskom Hazarda i sa Willianom koji je bio na izmaku snage, Conte je pomogao Mourinhu.

Jose si je pobjedom vjerovatno kupio još jednu sezonu u Unitedu, jer će United, kako sada stvari stoje, ipak osigurati top 4.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 25 feb 2018, 17:39

Nitro je napisao/la:Martial i Smalling danas najlošiji pojedinci, Lindelof prijatno iznenadio.
Ako ti je kriterij da je Martial u grupi s najlosijim danas onda ubroji tu jos komotno i Alexisa i Younga jer nisu bili nista bolji od njega
Za Smalla se slazem
Od 3 zicera danas 2 je namjestio Martial imao je generalno prosjecnu utakmicu jer u nekim segmentima je bio los ali staviti ga s Smallom kao najlosije ne mogu se sloziti nikako
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

tajger
Kontakt:

Post Postao/la tajger » 25 feb 2018, 17:46

Jesul ovi jadnici prva ekipa kojoj smo o :mrgreen: krenuli rez ove sezone haha

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 25 feb 2018, 17:58

Poligon10 je napisao/la:
Patrice_Evra_3 je napisao/la: Ne bih se ovdje složio, ali hajd', možda poslije meča elaboriram neke stvari, ako mi ne ubiju volju skroz.
Hmm. :mrgreen:

Mislim da sam bio u pravu (donekle :D ). Na kraju me defanziva demantova kao i mali Scott, Small i Lindelof. Nevjerovatne partije u 2 pol. Morata nijednog duela nije dobio, a mali Scott sjajno pokrivao teren sa dosta oduzetih lopti.

Reko već, ofanziva mi se svidjela kao i sama postavka na terenu. Pogba na svojoj poziciji (ima l' potrebe govoriti kako je odigrao :ljepota: ), Alexisu slobodnija uloga iza špica, Martial kao ss pored Lukakua. Po meni ovo je dobitna kombinacija. Iza njih Matić i Scott koji su izdominirali u duel igri i dobijemo jednu ovakvu predstavu. Da nije bilo loših reakcija obrane u 1 pol rekao bih perfktna partija. Young je pokvario dojam jer je svih 90 min bio loš.

Jako bitna pobjeda, samo da se nastavi ovako. :pray:
Vidi, prije ostatka posta ću napisat da mi je neizmjerno drago zbog pobjede nad ljigavcima na čelu sa Conteom. :opaopa: :salut:

I složiću se da je defanzivno ekipa gotovo uvijek timski dobro postavljena, zanemarujući individualne gluposti.

Aliii... grehota je kako se United postavlja sa ovakvim napadačkim potencijalom, grehota! Pazi, često on i selektuje na papiru ofanzivnu ekipu, punu potencijala, ali to na terenu izgleda daleko od toga i to je ono što me danas posebno naljutilo i zbog čega pišem ovaj post i pored pobjede. Dakle, ja mogu razumjet da ćeš odigrat defanzivno protiv Citya, ekipe koja melje pred sobom sve praktično, i tu se primoran na nekakav konzervativniji pristup, pa i na još nekim težim gostovanjima malo ćeš potegnut ručnu... ali, igrat protiv Seville i Chelseaa kući, koji je daleko od neke ofanzivne ekipe, je dno.

Znači, nevjerovatno koliko se guši napadački potencijal koji imaš sa: Martialom, koji je dragulj kojeg bi svaka ekipa na svijetu poželjela, pa Sanchezom, dokazanom klasom, Lukakom, koji je jako dobar napadač i umije štošta, iza njih Pogba itd., da ne nabrajam sve. Meni to na terenu izgleda kao da Lukaku čuva njihovog stopera, Martial njihovog beka itd. i da im je to primarna zadaća, a kad napadaju, onda šta Bog da. Njemu je McTominay talent kojeg na sva zvona hvali, jer može trčat k'o štene za Hazardom i sl. Mislim, čast momku, i danas je odradio svoj pos'o, ali taj njegov pos'o i jest žalost u cijeloj priči, i ne vidim nijedan drugi kvalitet u njemu zasad osim tog da ima solidno fizičko prisustvo i da može ganjat, uklizavat i sl., mada je i to upitno u kojoj mjeri i dokle. Dakle, traži novog Fellainija i blizu je da ga nađe.

I, pazi, on poslije meča sa Sevilleom izjavljuje kako su McTominay i Herrera, kasnije Pogba, odradili odličan pos'o na yebenom Banegi. Pa, druže, stavi ti Pogbu, pa nek' Banega i ekipa ganjaju Pogbu, Sancheza, Lukakua... :crazy: To je ono što me iritira. Natjeraj ti druge ekipe da razmišljaju i da se brinu oko svih tih ofanzivaca koje imaš na raspologanju, a ne da ti od istih praviš one koje će markirat banege i ine. I baš je negdje i pisalo, ne vjerujem da je onaj Pogbin izostanak i bio išta drugo osim iz taktičkog razloga, a taj je da McTominay i(li) Herrera mogu bolje markirat Banegu ili koga već od Pogbe, što jest istina vjerovatno, ali taj pristup je apsurdan.

Možda nije pravo vrijeme ovakav rant, ali me baš jako iznervirala ta postavka danas na terenu, tako da eto ovo pišem, a ponoviću da mi je iznimno drago zbog pobjede i da ekipi nemam šta prigovorit indvidualno, iako je bilo grešaka, ali ok na kraju, rezultat je tu. :thumbup:
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 25 feb 2018, 18:05

Svaki tim treba pojedince praljave zadace jer samo tako u konacnici i mogu liciti na kolektiv.

Onaj ko ne vidi sto Scott radi na taktickom planu, treba prestat pratit ovu svetu igru.

Ander je trcao zadnje vrijeme vecinom beskorisno i nije ponovio onu formu iz prosle (gdje je prekucao).

Work rate je koristan samo onda kada ga usmjeris za pravovremene reakcije i na vrhunski procenat duel igre.

Mctominay po skill setu nije novi Ander niti ograniceni flaster vec btb veznjak koji odlicno cita igru, ima nevjerovatno sigruan pas te cist iznos lopte pod presingom, nenadjebivo gradjenje, ono korisna stamina...a upravo sve to, u paketu nam fali vec duzi period.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 25 feb 2018, 18:09, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 feb 2018, 18:09

Asteriks je napisao/la:Svaki tim treba pojedince praljave zadace jer samo tako u konacnici i mogu liciti na kolektiv.

Onaj ko ne vidi sto Scott radi na taktickom planu, treba prestat pratit ovu svetu igru.

Ander je trcao zadnje vrijeme vecinom beskorisno i nije ponovio onu formu iz prosle (gdje je prekucao).

Work rate je koristan samo onda kada ga usmjeris za pravovremene reakcije i na vrhunski procenat duel igre.

Mctominay po skill setu nije novi Ander niti ograniceni flaster vec btb veznjak koji odlicno cita igru, ima nevjerovatno sigruan pas te cist iznos lopte pod presingom, a upravo to je ono sto nam fali duzi period.
tv u boji za Andera priznaj konacno ....**** zujanje bez mozga :D :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 25 feb 2018, 18:10

Sta da prizam, mozda kak je imao fenomenalnu sezonu koju nije ponovio i da nije isti profil kao mali Scott.

Ok priznajem. :tokralju: :rol:

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 25 feb 2018, 18:14

Evra, sve si napisao kako i jest na terenu, ja to sve vrlo dobro znam, ali kako to da ti ne znaš Mourinha? :D Mislim, vjerovatno znaš, ali želiš da on drukčije postavi igru i da nekad sam sebe iznenadi :D .

Jose nikada nije, niti će vjerujem, u jačim tekmama uzeti loptu i diktirati tempo. Uvijek će sve prepustiti protivniku a svoju ekipu postaviti da vreba iz grešaka i kontri, pa imao on Pogbu ili Stankovića u ekipi, to će tako biti. Jednostavno njegov stil igre je takav, njegova filozofija je čvrstina, duel igra, kontre itd. Mi to moramo prihvatiti jer smo znali ko nam dolazi za trenera, a naravno da će i mene dosta puta iznervirati sa bunkerom i sličnim sr.anjima.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 25 feb 2018, 18:15

Asteriks je napisao/la:Svaki tim treba pojedince praljave zadace jer samo tako u konacnici i mogu liciti na kolektiv.

Mctominay po skill setu nije novi Ander niti ograniceni flaster vec btb veznjak koji odlicno cita igru, ima nevjerovatno sigruan pas te cist iznos lopte pod presingom, nenadjebivo gradjenje, ono korisna stamina...a upravo sve to, u paketu nam fali vec duzi period.
Pretpostavljam da meni odgovaraš, pa evo.. nema potrebe da izvlačiš iz konteksta, sam momak nije problem i čak bih volio da uspije još jedan lokalac u Unitedu, ali problem je što taj prljavi pos'o koji spominješ moraju da obavljaju i Lukaku, i Martial, i Sanchez itd., i da im je to izgleda primarna zadaća u ovim jačim mečevima, mislim da sam bio jasan i u tom prvom postu oko svega.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 feb 2018, 18:20

Asteriks je napisao/la:Sta da prizam, mozda kak je imao fenomenalnu sezonu koju nije ponovio i da nije isti profil kao mali Scott.

Ok priznajem. :tokralju: :rol:
onu sezonu kad je united zavrsio 6 na tabeli....ili neku drugu ? :tokralju:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 25 feb 2018, 18:22

Njemu je McTominay talent kojeg na sva zvona hvali, jer može trčat k'o štene za Hazardom i sl. Mislim, čast momku, i danas je odradio svoj pos'o, ali taj njegov pos'o i jest žalost u cijeloj priči, i ne vidim nijedan drugi kvalitet u njemu zasad osim tog da ima solidno fizičko prisustvo i da može ganjat, uklizavat i sl., mada je i to upitno u kojoj mjeri i dokle. Dakle, traži novog Fellainija i blizu je da ga nađe.
Naglasak ide specijalno na ovaj dio.

Momak je do sada pokazao nevjerovatan nivo takticke discipline. Cak bolje od Labilnog koristi snagu na cisto uzimanje lopte, dobro barata loptom i cuva posjed te nevjerovatno jednostavno otvara ofanzivu.

Da bi Fella bio fanstastican btb treba mobilnost te treba dozu smirenosti a ovaj malac, po prikazanom to ima.

Inace kako fudbalski IQ dirigira karijeru mozemo vidjeti pod rubrikom - Carrick, a sve to znanje zaokruzujemo pod takticko razumjevanje.
onu sezonu kad je united zavrsio 6 na tabeli.
Realno, ta opaska nema veze s mozgom. Vozdra
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 25 feb 2018, 18:24, ukupno mijenjano 3 puta.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 25 feb 2018, 18:22

Poligon10 je napisao/la:Evra, sve si napisao kako i jest na terenu, ja to sve vrlo dobro znam, ali kako to da ti ne znaš Mourinha? :D Mislim, vjerovatno znaš, ali želiš da on drukčije postavi igru i da nekad sam sebe iznenadi :D .

Jose nikada nije, niti će vjerujem, u jačim tekmama uzeti loptu i diktirati tempo. Uvijek će sve prepustiti protivniku a svoju ekipu postaviti da vreba iz grešaka i kontri, pa imao on Pogbu ili Stankovića u ekipi, to će tako biti. Jednostavno njegov stil igre je takav, njegova filozofija je čvrstina, duel igra, kontre itd. Mi to moramo prihvatiti jer smo znali ko nam dolazi za trenera, a naravno da će i mene dosta puta iznervirati sa bunkerom i sličnim sr.anjima.
Ma, ja sam jedan od onih koji ga uglavnom brane, da se razumijemo, ali hajde, kontam to je koristio u onim mečevima koje navedoh, no baš me naljutio u ova dva zadnja meča, iako su rezultati eto ok ispali praktično.

@Asteriks, mislim da ga precjenjuješ, ali ok, vrijeme će pokazat. Što se mene tiče, nek' bude najbolji na svijetu, da se razumijemo. :thumbup:

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 feb 2018, 18:26

ne brini ....zazujat ce Ander...test izdrzljivosti je njegov !!!! krampetina obicna i nsita vise od tog....jedini spanac koji ne zna lopte igrat :D
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 25 feb 2018, 18:41

Trebaju krila malo pogledat Lukakua na krilu kako se igra haha
Zeljeznicar! 1921 !

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 25 feb 2018, 19:03

Moram reći da sam na sreću moju skepsu nakon utakmice mogao vratiti „u vitrine“. Onako par stvari da podijelim sa vama:
Napokon: Pobjeda protiv dobre momčadi; pobjeda uz preokret i Lukaku koji ima dobru rolu protiv dobre momčadi (do sada je bio status velikog miša koji igra veliko protiv malih). Kako kažu, mitovi su tu da se ruše.
Odlično: Pozicioniranje momčadi (šef), Lukaku vrhunski, uz njega istaći treba malog Scotta (bez straha i u kost), Matića (koje postavljanje danas, kapa dole), Pogbu (zbog toga smo te toliko platili), Lindelof (danas mu se mora odati priznanje) donekle Valencia, te naravno Lingard od kada je ušao (game changer).
Slabo: Young (najslabiji pojedinac – puštali su ga koliko im je god bila volja u napadu jer je bio beskoristan, u odbrani, sve došlo preko njegove strane – suma sumarum, odron), Smalling (ako želimo biti ozbiljni takmaci, on ne smije biti u prvih 11, jednostavno ne), Alexis (ništa posebno od njega ni danas ni od kada je došao – zbog privikavanja još dajem „benefit of the doubt“) i Martial (kako mrzim ove dane kada on odluči da hibernira po terenu); De gea (danas metar grešaka, jedna od njegovih slabijih partija ove godine)
Podvuci crtu – dobili smo dobar Chelsea sa 60% igrača koji su danas odigrali na nivou, što i nije loše, jer onda znaš da ima dobrih rezervi u ovoj ekipi. Tamo gdje su bile rupe, nije da nismo u većini slučajeva mogli ni očekivati... Rezultatski nam to nije donijelo ni neki napredak, niti smo mogli nešto u rikverc, ali je lijepo ovu snježnu nedjelju završiti u lijepom ozračju

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 feb 2018, 19:29

Format je napisao/la:Trebaju krila malo pogledat Lukakua na krilu kako se igra haha
A tek bekovi, nek im održi čas centiranja, Valencia ne bi znao ono izvesti ni da mu život ovisi o tome :kafa:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 25 feb 2018, 19:51

Al fkt, upravu je Format. Komedija je da najbolji centarsut ima Lukaku. Dobro on to radi realno ali se bekovi ( I to ovi konvertovani ) trebaju stiditi.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 25 feb 2018, 19:59

Dobro Valenciju nekako i razumijem nikad nije znao i svi znaju da mu je to mana i iskreno i ne ocekujem dobar centarsut ali sta je s Youngom on je taj koji nervira kojeg je krasio dobar centarsut Aston V. pa period kod Fergija a zadnjih par sezona momku treba 5 utakmica da ubode 2 centarsuta u srce 16rca uglavnom nisko ili prebaci sve
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 25 feb 2018, 20:06

Ma bekovi su komedija,Valencija vise nije ni brz pa on nije igraca pretrcao pola godine a prije je to radio 10 puta po mecu a na kraju krajeva bekove nam igraju bivsa krila propala,sramota i obavezno ulozit opasne pare u dva top beka na ljeto.
Zeljeznicar! 1921 !

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 25 feb 2018, 20:14

Format je napisao/la:Ma bekovi su komedija,Valencija vise nije ni brz pa on nije igraca pretrcao pola godine a prije je to radio 10 puta po mecu a na kraju krajeva bekove nam igraju bivsa krila propala,sramota i obavezno ulozit opasne pare u dva top beka na ljeto.
koga dovesti ?

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.