Ja sam neki dan sjedio s Musemicem koji kaze da mali Duljevic ide u Ukrajinu,pitaj ga i provjeri i tu varijantu.old school je napisao/la:pile i veliki kakve su sanse da dovedemo malog Duljevica,dobar mi je prijatelj pa se vidimo cesto ne odbija tu mogucnost cak i govori da bi mogao preci
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Nije provokacija, ali nema tu šanse. On ide samo vani, valjda ja to jasno svima.Maslacak je napisao/la:Ja sam neki dan sjedio s Musemicem koji kaze da mali Duljevic ide u Ukrajinu,pitaj ga i provjeri i tu varijantu.old school je napisao/la:pile i veliki kakve su sanse da dovedemo malog Duljevica,dobar mi je prijatelj pa se vidimo cesto ne odbija tu mogucnost cak i govori da bi mogao preci
- ASD
- Kontakt:
Duljevic je jedan od nasih najvecih talenata.Maslacak je napisao/la:Ja sam neki dan sjedio s Musemicem koji kaze da mali Duljevic ide u Ukrajinu,pitaj ga i provjeri i tu varijantu.old school je napisao/la:pile i veliki kakve su sanse da dovedemo malog Duljevica,dobar mi je prijatelj pa se vidimo cesto ne odbija tu mogucnost cak i govori da bi mogao preci
Samo lige petice

Ne znam koje lige, ali objektivno kada se pogleda, ko bi ga prepustio nekom našem klubu, a momak ima ugovor.
- ASD
- Kontakt:
Prepustiti ga ne treba nikom.open je napisao/la:Ne znam koje lige, ali objektivno kada se pogleda, ko bi ga prepustio nekom našem klubu, a momak ima ugovor.
Treba ga dobro unovciti gdje god otisao.

Pa kako drugo da te covjek skonta kad dodzes i branis eh postojao je taj klub itd.. a kako to da nisi primjetio da na njihovom grbu stoji godina osnivanja 1921 i da je grb haman zaman grb jednog jedinog Zelje?? Zato ti kazem to je kopija Zelje pravi Zeljo je jedan jedini. To nije dio historije naseg kluba i jednostavno spominjati to na ovoj temi je cista uvreda jednog jedinog Zelje.Devil je napisao/la:Super,hajde sada procitaj ponovo post na koji si ti replicirao i sta sam ja napisao.Jesam li ja igde u nekog **** recenici napisao da je to pravi Zeljo ? To nikada ne bi mogao da uradim jer sam i ja sam navijac pravog Zeljeznicara jednog jedinog,osnovanog 1921.godine.Da li je postojao klub Zeljeznicar SS-jeste,da li je ugasen taj klub-jeste.Mene vise nista drugo ne interesuje,ni da li su oni pokusali da preotmu istoriju pravog Zeljeznicara,ni ne znam sta jos.Naucio sam da taj klub nije mogao da igra na Grbavici iako tako pise na ono malo sajtova gde se spominje,naucio sam i da je postojalo Sarajevo SS iako nisam bio siguran,i to mi je sasvim dovoljno a ne da me hvata ludilo kao vas par ovde koji odma' napadaju.Nemoj da mi stavljas reci u usta koje nisam izrekao.zeljocity je napisao/la:Za Devila (prije ili kasnije pokaze se pravo lice)!!
A mozda da ti proveris pa da onda pises na forumu ?
Klub je postojao,igrao na Grbavicu i bilo je kvalitetnih fudbalera u to doba u njemu.Bjelica bivsi fudbaler Slavije,Mile Markovic bivsi fudbaler pravog Zeljeznicara,Dragan Macan,Goran Gvozdic tada bio odlican golman,Vladimir Drinjak takodje vrlo dobar fudbaler bio...
Cuo sam i za varijantu Sarajevo Srpsko Sarajevo ali nikakvih dokumenata za razliku od Zeljeznicara nema tako da ne znam koliko je to ustvari trajalo i kakvo je bilo.
To nije Zeljo to je neka loziona na Zelju. Jer premjstit klub sa jedne lokacija na drugu ne ide tek tako. Znaic cista kradja i opet ponavljam nije to Zeljo nego blijeda kopija Zelje.
edit:Tek sada vidim da jos neki govore kako sam ja rekao da je ovo bio pravi Zeljo.Pa vi se stvarno ne bavite citanjem foruma,vec cisto hajde da se nesta napise.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Ima li kakvih informacija o nasem ucescu na Hasetovom turniru? Zna li se u kojem cemo sastavu igrat? Hoce li bit organizovana podrska protiv Sarajeva? Bilo sta?
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
ajde smiri se, ne brani niko nikog, ne izmisljaj. pricu je poceo navijac zelje, ne vidim tu nista lose, neka se zna. al trebalo bi zavrsiti s ovom raspravom.zeljocity je napisao/la:Pa kako drugo da te covjek skonta kad dodzes i branis eh postojao je taj klub itd.. a kako to da nisi primjetio da na njihovom grbu stoji godina osnivanja 1921 i da je grb haman zaman grb jednog jedinog Zelje?? Zato ti kazem to je kopija Zelje pravi Zeljo je jedan jedini. To nije dio historije naseg kluba i jednostavno spominjati to na ovoj temi je cista uvreda jednog jedinog Zelje.Devil je napisao/la:Super,hajde sada procitaj ponovo post na koji si ti replicirao i sta sam ja napisao.Jesam li ja igde u nekog **** recenici napisao da je to pravi Zeljo ? To nikada ne bi mogao da uradim jer sam i ja sam navijac pravog Zeljeznicara jednog jedinog,osnovanog 1921.godine.Da li je postojao klub Zeljeznicar SS-jeste,da li je ugasen taj klub-jeste.Mene vise nista drugo ne interesuje,ni da li su oni pokusali da preotmu istoriju pravog Zeljeznicara,ni ne znam sta jos.Naucio sam da taj klub nije mogao da igra na Grbavici iako tako pise na ono malo sajtova gde se spominje,naucio sam i da je postojalo Sarajevo SS iako nisam bio siguran,i to mi je sasvim dovoljno a ne da me hvata ludilo kao vas par ovde koji odma' napadaju.Nemoj da mi stavljas reci u usta koje nisam izrekao.zeljocity je napisao/la:Za Devila (prije ili kasnije pokaze se pravo lice)!!
Klub je postojao,igrao na Grbavicu i bilo je kvalitetnih fudbalera u to doba u njemu.Bjelica bivsi fudbaler Slavije,Mile Markovic bivsi fudbaler pravog Zeljeznicara,Dragan Macan,Goran Gvozdic tada bio odlican golman,Vladimir Drinjak takodje vrlo dobar fudbaler bio...
Cuo sam i za varijantu Sarajevo Srpsko Sarajevo ali nikakvih dokumenata za razliku od Zeljeznicara nema tako da ne znam koliko je to ustvari trajalo i kakvo je bilo.
To nije Zeljo to je neka loziona na Zelju. Jer premjstit klub sa jedne lokacija na drugu ne ide tek tako. Znaic cista kradja i opet ponavljam nije to Zeljo nego blijeda kopija Zelje.
edit:Tek sada vidim da jos neki govore kako sam ja rekao da je ovo bio pravi Zeljo.Pa vi se stvarno ne bavite citanjem foruma,vec cisto hajde da se nesta napise.
Sasa Kajkut pitarima tabut!
Ne branim ja nikoga,iznosim cinjenice,to sto si se ti nasao uvredjen je drugi par carapa.Umesto da me ispravis na kulturan nacin kao neki ostali ti glumis neko ludilo.zeljocity je napisao/la:Pa kako drugo da te covjek skonta kad dodzes i branis eh postojao je taj klub itd.. a kako to da nisi primjetio da na njihovom grbu stoji godina osnivanja 1921 i da je grb haman zaman grb jednog jedinog Zelje?? Zato ti kazem to je kopija Zelje pravi Zeljo je jedan jedini. To nije dio historije naseg kluba i jednostavno spominjati to na ovoj temi je cista uvreda jednog jedinog Zelje.Devil je napisao/la:Super,hajde sada procitaj ponovo post na koji si ti replicirao i sta sam ja napisao.Jesam li ja igde u nekog **** recenici napisao da je to pravi Zeljo ? To nikada ne bi mogao da uradim jer sam i ja sam navijac pravog Zeljeznicara jednog jedinog,osnovanog 1921.godine.Da li je postojao klub Zeljeznicar SS-jeste,da li je ugasen taj klub-jeste.Mene vise nista drugo ne interesuje,ni da li su oni pokusali da preotmu istoriju pravog Zeljeznicara,ni ne znam sta jos.Naucio sam da taj klub nije mogao da igra na Grbavici iako tako pise na ono malo sajtova gde se spominje,naucio sam i da je postojalo Sarajevo SS iako nisam bio siguran,i to mi je sasvim dovoljno a ne da me hvata ludilo kao vas par ovde koji odma' napadaju.Nemoj da mi stavljas reci u usta koje nisam izrekao.zeljocity je napisao/la:Za Devila (prije ili kasnije pokaze se pravo lice)!!

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Devile nek te boli qrac u vezi nebuloza...cinjenice su cinjenice...a jedna od njih je plava boja u tvom srcu 

http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
Mali off, ali kada se vec spominje.
Negdje pred kraj rata, ili je vec dejton potpisan, to nisma siguran...sticajem okolnosti imali smo i struju, sto znaci da su redukcije jos bile redovne...uhvatim na RTRS "gradski derbi" Sarajevo-Zeljeznicar.
Igralo se u Vogosci, sto znaci da jos nije bila reintegracija okupiranih dijelova grada. Bordo i plavi dresovi....puna tribina navijaca na stadionu u Vogosci. U jednom cosku te tribine, posto na tom stadionu ima samo jedna tribina, "Manijaci" a u drugom cosku "Horde Zla". Da da, ne zezam se, ne karikiram...da nisam vidio svojim ocima ne bih ni ja vjerovao. Znam da su navijali, samo mi je sada krivo sto nisam zapamtio, jednostavno mi nije ostalo u sjecanju, koji je izbor pjesam bio....da li su stvarno pjevali ove vase i nase prijeratne ili nesto drugo...ali hajde i nebitno. Uglavnom, zastave, salovi...transparenti...dresovi kod ekipa plavi i bordo...
Bilo bi interesantno kada bi neko uspjeo iskopati neki snimak, reportazicu barem, sa tog "vjecitog derbija".
Izvinjavam se na off-u
Negdje pred kraj rata, ili je vec dejton potpisan, to nisma siguran...sticajem okolnosti imali smo i struju, sto znaci da su redukcije jos bile redovne...uhvatim na RTRS "gradski derbi" Sarajevo-Zeljeznicar.

Igralo se u Vogosci, sto znaci da jos nije bila reintegracija okupiranih dijelova grada. Bordo i plavi dresovi....puna tribina navijaca na stadionu u Vogosci. U jednom cosku te tribine, posto na tom stadionu ima samo jedna tribina, "Manijaci" a u drugom cosku "Horde Zla". Da da, ne zezam se, ne karikiram...da nisam vidio svojim ocima ne bih ni ja vjerovao. Znam da su navijali, samo mi je sada krivo sto nisam zapamtio, jednostavno mi nije ostalo u sjecanju, koji je izbor pjesam bio....da li su stvarno pjevali ove vase i nase prijeratne ili nesto drugo...ali hajde i nebitno. Uglavnom, zastave, salovi...transparenti...dresovi kod ekipa plavi i bordo...

Bilo bi interesantno kada bi neko uspjeo iskopati neki snimak, reportazicu barem, sa tog "vjecitog derbija".

Izvinjavam se na off-u
- bistrikboy
- Kontakt:
Otisli ljudi da sade krompir na Palama i Vracama i ostali,svidjelo im se...Vamos je napisao/la:Mali off, ali kada se vec spominje.
Negdje pred kraj rata, ili je vec dejton potpisan, to nisma siguran...sticajem okolnosti imali smo i struju, sto znaci da su redukcije jos bile redovne...uhvatim na RTRS "gradski derbi" Sarajevo-Zeljeznicar.![]()
![]()
Igralo se u Vogosci, sto znaci da jos nije bila reintegracija okupiranih dijelova grada. Bordo i plavi dresovi....puna tribina navijaca na stadionu u Vogosci. U jednom cosku te tribine, posto na tom stadionu ima samo jedna tribina, "Manijaci" a u drugom cosku "Horde Zla". Da da, ne zezam se, ne karikiram...da nisam vidio svojim ocima ne bih ni ja vjerovao. Znam da su navijali, samo mi je sada krivo sto nisam zapamtio, jednostavno mi nije ostalo u sjecanju, koji je izbor pjesam bio....da li su stvarno pjevali ove vase i nase prijeratne ili nesto drugo...ali hajde i nebitno. Uglavnom, zastave, salovi...transparenti...dresovi kod ekipa plavi i bordo...![]()
![]()
Bilo bi interesantno kada bi neko uspjeo iskopati neki snimak, reportazicu barem, sa tog "vjecitog derbija".![]()
![]()
Izvinjavam se na off-u
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Benjamin Colic je danas dobio kcerku!!! Cestitam roditeljima! 

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Cestitam coli nek je sa hajrom.
Devil
"Umesto da me ispravis na kulturan nacin kao neki ostali ti glumis neko ludilo.
Koja je svrha vrijedjanja?? Jedini moj grijeh je sto sam rekao da je to kopija Zelje i skrenuo ti paznju da je to po meni pokusaj otimanja historije Zelje jednog jedinog. Skrenuo ti paznju na njihv grb, skrenuo ti paznju da im na grbu pise godina osnivanja 1921 i skrenuo ti paznju da se klub ne premjesta iz jednog mjesta u drugo tek tako lahko i sad ja glumim ludilo?? Dobro ja sam lud ja sam jak ja sam Zeljin manijak
"Umesto da me ispravis na kulturan nacin kao neki ostali ti glumis neko ludilo.

Koja je svrha vrijedjanja?? Jedini moj grijeh je sto sam rekao da je to kopija Zelje i skrenuo ti paznju da je to po meni pokusaj otimanja historije Zelje jednog jedinog. Skrenuo ti paznju na njihv grb, skrenuo ti paznju da im na grbu pise godina osnivanja 1921 i skrenuo ti paznju da se klub ne premjesta iz jednog mjesta u drugo tek tako lahko i sad ja glumim ludilo?? Dobro ja sam lud ja sam jak ja sam Zeljin manijak

Zadnja izmjena: zeljocity, dana/u 26 dec 2012, 03:52, ukupno mijenjano 2 puta.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Who is your čampion??
- storm_raider
- Kontakt:
Da kopiram sebe sta sam vec napisao:
Oni na Grbavici nikada nisu igrali. Pogotovo ne 1996 godine. Ovaj klub jeste postojao, ali nisu nikada nista osim nekih svojih liga igrali i ubrzo su ugaseni. Postojao je i FK "Srpsko Sarajevo". Bolje reci postojale su agresorske kopije FK Sarajeva i naseg Zelje. FK "Srpsko Sarajevo" su igrali na Palama, a "Srpski Zeljeznicar" u Lukavici. Oni su Grbavicu vidjeli samo preko nisana u to doba 93-95. Ugaseni nekad 1998 godine, kao i sve vjestacke tvorevine prije i poslije, koje su bile ili ce biti ugasene.
Nije to davno bilo djeco, a pogledajte koliko se toga ipak nabolje promjenilo. Ne zaboravite nikada svoju historiju da vam je drugi ne bi mijenjali. O tim agresorskim klubovima ne treba vise pricati, autor ovog teksta na wikipediji je Milan Djordic. Cisto ako nekoga zanima, ko je "malo" historiju izmijenio.
Ako treba nekoga da krivimo to je "Milan Djordic" - novinar. Devil je dobar decko, plava boja mu je u srcu i nemoj da sad od ovoga pravimo sapunicu. Prati on Zelju vise nego pojedinci ovdje.
Oni na Grbavici nikada nisu igrali. Pogotovo ne 1996 godine. Ovaj klub jeste postojao, ali nisu nikada nista osim nekih svojih liga igrali i ubrzo su ugaseni. Postojao je i FK "Srpsko Sarajevo". Bolje reci postojale su agresorske kopije FK Sarajeva i naseg Zelje. FK "Srpsko Sarajevo" su igrali na Palama, a "Srpski Zeljeznicar" u Lukavici. Oni su Grbavicu vidjeli samo preko nisana u to doba 93-95. Ugaseni nekad 1998 godine, kao i sve vjestacke tvorevine prije i poslije, koje su bile ili ce biti ugasene.
Nije to davno bilo djeco, a pogledajte koliko se toga ipak nabolje promjenilo. Ne zaboravite nikada svoju historiju da vam je drugi ne bi mijenjali. O tim agresorskim klubovima ne treba vise pricati, autor ovog teksta na wikipediji je Milan Djordic. Cisto ako nekoga zanima, ko je "malo" historiju izmijenio.
Ako treba nekoga da krivimo to je "Milan Djordic" - novinar. Devil je dobar decko, plava boja mu je u srcu i nemoj da sad od ovoga pravimo sapunicu. Prati on Zelju vise nego pojedinci ovdje.
Sport je lijek za tijelo i duh.
- samir_tm87
- Kontakt:
https://www.facebook.com/milan.b.djordjic" onclick="window.open(this.href);return false;
taj debil ?
taj debil ?
Znam da neka moja pisanja sigurno nisu simpatična jer mi je drag Olimpic. Ali sve to na stranu.
Ja niti hoću, niti ću ikada pomisliti da postoje ili su postojali neki drugi Željo i Sarajevo. To mi iz Sarajeva znamo i besmislena je bilo kakva polemika.
Kao čovjek, Sarajlija i patriota neću da čujem takve priče, a ovi što ih proturaju govore samo o sebi.
Ja niti hoću, niti ću ikada pomisliti da postoje ili su postojali neki drugi Željo i Sarajevo. To mi iz Sarajeva znamo i besmislena je bilo kakva polemika.
Kao čovjek, Sarajlija i patriota neću da čujem takve priče, a ovi što ih proturaju govore samo o sebi.
- Ultras1921
- Kontakt:
Kvesa je u cetvrtakadilovic je napisao/la:vozdra jel zna neko ko je od nasih u cetvrtak na HM i koji termin?

Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921
Forza Inter!
Forza Inter!
au bit ce curaUltras1921 je napisao/la:Kvesa je u cetvrtakadilovic je napisao/la:vozdra jel zna neko ko je od nasih u cetvrtak na HM i koji termin?

Željeznicar za život cijeli !