Rekonstrukcija stadiona u BiH

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 jul 2018, 18:07

avenija je napisao/la:ja volim pratiti izgradnju stadiona i uslove na njima, dosta sam i obisao ali najveca steta onako po meni nakon rata je tusanj i ono sto su oni ucinili.

Samo da su moderan istok napravili za cat3(centralna tribina) nesto kao zapad na bilinom sa 7000 mjesta, modernizirali sadasnju zapadnu tribinu tj tih nekih 5000 i imas super stadion od 12 000 mjesta. ogradis visokim panelima gdje je sad sjever dignes semafor na visinu ko u bijeljini promjenis travnjak i ne stidis se da ti united dodje u goste. Ovako ulupase 7-8 miliona a jos gore izgleda.
Ma projekat je odlican za BIH standarde, samo se sve radi iz budzeta i zato je napredak spor i nikakav. Ali kada se to sve odradi tokom godina sto je planirano to ce biti pravi stadion, a ne simpaticno i nekvalitetno sklepan sa razlicitim tribinama.
U budzetu za ovu godinu stoji 1,588 mil KM za betonsku konstrukciju istoka, kada se to uradi vec ce da lici na nesto i poceti ce da poprima oblik koji je zamisljen.
Ova tribina Tusnja ce kostati ukupno 5 miliona, to ce biti neunistiva tribina, a odradjena je prva faza za 1,4 mil sipovi, druga faza ide betonska konstrukcija.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 26 jul 2018, 18:13

tuzlak1987 je napisao/la:
avenija je napisao/la:ja volim pratiti izgradnju stadiona i uslove na njima, dosta sam i obisao ali najveca steta onako po meni nakon rata je tusanj i ono sto su oni ucinili.

Samo da su moderan istok napravili za cat3(centralna tribina) nesto kao zapad na bilinom sa 7000 mjesta, modernizirali sadasnju zapadnu tribinu tj tih nekih 5000 i imas super stadion od 12 000 mjesta. ogradis visokim panelima gdje je sad sjever dignes semafor na visinu ko u bijeljini promjenis travnjak i ne stidis se da ti united dodje u goste. Ovako ulupase 7-8 miliona a jos gore izgleda.
Ma projekat je odlican za BIH standarde, samo se sve radi iz budzeta i zato je napredak spor i nikakav. Ali kada se to sve odradi tokom godina sto je planirano to ce biti pravi stadion, a ne simpaticno i nekvalitetno sklepan sa razlicitim tribinama.
U budzetu za ovu godinu stoji 1,588 mil KM za betonsku konstrukciju istoka, kada se to uradi vec ce da lici na nesto i poceti ce da poprima oblik koji je zamisljen.
Ova tribina Tusnja ce kostati ukupno 5 miliona, to ce biti neunistiva tribina, a odradjena je prva faza za 1,4 mil sipovi, druga faza ide betonska konstrukcija.
Nemoj se druze ljutiti ali ti pojma nemas ili si naivan..

Tusanj ne napreduje zadnje 3 godine nego propada i tone.

Ti o nekim milionima i projektima?

Sta ti znaci ovo neunistiva tribina? Prvi put cujem taj termin.

Preglomazan i nepotreban projekat koji se nece nikada realizirati to znas i ti i svi.

Sjever nije zavrsen pored svih tih miliona koji isparise.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 jul 2018, 18:18

avenija je napisao/la:
Nemoj se druze ljutiti ali ti pojma nemas ili si naivan..

Tusanj ne napreduje zadnje 3 godine nego propada i tone.

Ti o nekim milionima i projektima?

Sta ti znaci ovo neunistiva tribina? Prvi put cujem taj termin.

Preglomazan i nepotreban projekat koji se nece nikada realizirati to znas i ti i svi.
Ne propada, ovo sto se radi se radi kvalitetno. Postoje prioriteti, a to su bili sredjivanje reflektora, ugradnja prskalica, bilo je radova i na drenazi i svlacionicama. Prosle godine je odradjeno oko sipova za 1,4 mil kako bi istok bio na zdravim temeljima. Nista ne propada, jedini je problem sto se mora cekati od godine do godine i gledati sta je predvidjeno iz gradskog budzeta. Kao sto rekoh ide uskoro betonska konstrukcija istoka (1,58 miliona osiguranih).

Ove stvari kao farbanje reflektora, atletska staza, poslovni prostori, kancelarije...to su sve dekoracije. Ovdje je cilj napraviti gromadu od stadiona, a ne nesto simpaticno.

Zapad se nece nista dekorirati i raditi na vrat na nos, kada dodje vrijeme na njega on se rusi zato nema potrebe nista tu raditi.

Problem ovdje su isto te stvari da se treba cekati na sve, prvo dokumentaciju koja je potrebna, pa izrada projekta za tribinu pa tenderi pa zalbe, pa opet za svaku fazu tender i sve tako. Tu prolazi vrijeme jer je stadion gradski, a ne privatni.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 26 jul 2018, 18:30, ukupno mijenjano 1 put.

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 26 jul 2018, 18:22

1921ba je napisao/la:https://ibb.co/cq90g8
Zbog čega su tu istočnu tribinu us*ali onim plavim stepenicama, što i tu ne postave stolice?

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 26 jul 2018, 18:38

I ja sam iz Tuzle i Tusanj ti je prijatelju moj propali slucaj,projekat u koji su ukrhani milioni koji su se mogli posluziti da danas tusanj bude stadion sa evropskim kategorijama. A i onaj sam prijekat kakav je meni se uopste ne svidja pogotovo ona atletska staza koja se trebala izbaciti na drugi stadion.Ovom brzinom izgradnje moze se ocekivat da ce tusanj biti zavrsen u najboljem slucaju za 50 godina i kad se zavrsi bice tamam spreman za rusenje.Ja sam uvijek za neke jednostavnije projekte koji zadovoljavaju potrebe prije svega kluba koji igra na njemu pa tek onda ostalo.Samo se kod nas tribine se pocinju praviti prvo iza gola pa tek onda ostalo sto nema veze sa mozgom.Da je izgradjen onaj istok kao sa projekta i da je projekat stao ja bi bio zadovoljan jer bi tad sa minimalnim ulaganjima i sredjenim zapadom taj stadio na nesto licio ovako je to totalna rupa.Kad gledam utakmice sa sjevera uopte ne vidim sta se desava na suprotnoj strani tj pola utakmice uopste ne vidim.Ne kazem ja da ono sto je uradjeno nije kvalietno vidi se da je fino sve to radjeno i taj krov je odlican bez stubova i sl al i dalje mislim da je to cisti promasaj i da je sasvim nepotrebno.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 jul 2018, 18:50

JaskoBiH je napisao/la:I ja sam iz Tuzle i Tusanj ti je prijatelju moj propali slucaj,projekat u koji su ukrhani milioni koji su se mogli posluziti da danas tusanj bude stadion sa evropskim kategorijama. A i onaj sam prijekat kakav je meni se uopste ne svidja pogotovo ona atletska staza koja se trebala izbaciti na drugi stadion.Ovom brzinom izgradnje moze se ocekivat da ce tusanj biti zavrsen u najboljem slucaju za 50 godina i kad se zavrsi bice tamam spreman za rusenje.Ja sam uvijek za neke jednostavnije projekte koji zadovoljavaju potrebe prije svega kluba koji igra na njemu pa tek onda ostalo.Samo se kod nas tribine se pocinju praviti prvo iza gola pa tek onda ostalo sto nema veze sa mozgom.Da je izgradjen onaj istok kao sa projekta i da je projekat stao ja bi bio zadovoljan jer bi tad sa minimalnim ulaganjima i sredjenim zapadom taj stadio na nesto licio ovako je to totalna rupa.Kad gledam utakmice sa sjevera uopte ne vidim sta se desava na suprotnoj strani tj pola utakmice uopste ne vidim.Ne kazem ja da ono sto je uradjeno nije kvalietno vidi se da je fino sve to radjeno i taj krov je odlican bez stubova i sl al i dalje mislim da je to cisti promasaj i da je sasvim nepotrebno.
Ne moze se izbaciti atletska staza zbog AK Sloboda, oni imaju ista prava na stadion kao i FK Sloboda. Od starta su na tom stadionu kao i Sloboda i to je bio predvidjen prostor za njih. Isto je za tu stazu zamisljeno da se uredi i da se na njoj uzima novac kao sto se radi i na pomocnim terenima. Ulupano je dosta novca ali ne treba zaboraviti da je nama najmanje ostalo toga nakon Jugoslavije i rata. Nakon rata se nije 10ak godina nista radilo i onda se pocelo raditi, sa skromnim sredstvima. Prvo za ovaj istok se ne moze samo tako udariti tribina zbog toga jer je tu prije bio potok tako da je trebalo odraditi sipove, znaci to nije bacen novac jer se jednostavno moralo odraditi to iako je kostalo 1,4 miliona. Tu neki zamisljaju da se mogla napraviti tribina za te pare ali to nije moglo tako. Onda na terenu drenaza i sistem prskanja, tu je ulozen novac kako bi teren bio korektan. Te prskalice su kostale jer su bile neke moderne, svlacionice su renovirane, onda su i reflektori kostali kako bi se osposobili i servisirali. Tamo iza ne treba zaboraviti pomocne kojih kao da nije ni bilo, a sada su izvor zarade i prostor za treniranje i utakmice.
Para puno jeste otislo, para puno je i nestalo ali je dosta i ulozeno. Veci je problem sto je to bilo zapusteno 40 godina nego ovo sada. Ostalo nam je malo iz Jugoslavije kako bi se to brzo uradili iz gradskog budzeta.

Kako smo veci grad nama ne treba simpatican stadion vec stadioncina. I na to se ide. Ovaj istok ce kostati 5 miliona i svake godine ce biti novca iz budzeta, priliv za stadion nece stati. Ove godine je to 1,588 i vjerovatno jos nije pocelo jer Tehnograd ne moze da stigne, zele da rade ali se razbacaju na vise mjesta.

Taj sistem da imamo stadion koji zadovoljava potrebe je simpatican, sta ce nam stadion od 10 hiljada sa par razlicitih tribina i supljinama na sjeveru i jugu? Para da se brzo gradi nema ali je bar u rukama grada i ima svoju vrijednost. Godina po godina i to ce napredovati, sporo ali ce poprimiti uskoro oblik pravog stadiona. Kada se spoje sjever i istok to ce sigurno biti nesto najljepse sto je napravljeno kod nas nakon rata sto se fudbala tice.
Sto se zapada tice nije bilo poente sminkati ga, njega je trebalo sminkati jos prije rata. Za zapad ce da ide projekt, rusenje i novi zapad.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 26 jul 2018, 18:56

Ako ne trollas posjeti doktora

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 26 jul 2018, 19:27

JaskoBiH je napisao/la:I ja sam iz Tuzle i Tusanj ti je prijatelju moj propali slucaj,projekat u koji su ukrhani milioni koji su se mogli posluziti da danas tusanj bude stadion sa evropskim kategorijama. A i onaj sam prijekat kakav je meni se uopste ne svidja pogotovo ona atletska staza koja se trebala izbaciti na drugi stadion.Ovom brzinom izgradnje moze se ocekivat da ce tusanj biti zavrsen u najboljem slucaju za 50 godina i kad se zavrsi bice tamam spreman za rusenje.Ja sam uvijek za neke jednostavnije projekte koji zadovoljavaju potrebe prije svega kluba koji igra na njemu pa tek onda ostalo.Samo se kod nas tribine se pocinju praviti prvo iza gola pa tek onda ostalo sto nema veze sa mozgom.Da je izgradjen onaj istok kao sa projekta i da je projekat stao ja bi bio zadovoljan jer bi tad sa minimalnim ulaganjima i sredjenim zapadom taj stadio na nesto licio ovako je to totalna rupa.Kad gledam utakmice sa sjevera uopte ne vidim sta se desava na suprotnoj strani tj pola utakmice uopste ne vidim.Ne kazem ja da ono sto je uradjeno nije kvalietno vidi se da je fino sve to radjeno i taj krov je odlican bez stubova i sl al i dalje mislim da je to cisti promasaj i da je sasvim nepotrebno.
Ne moze se izbaciti atletska staza zbog AK Sloboda, oni imaju ista prava na stadion kao i FK Sloboda. Od starta su na tom stadionu kao i Sloboda i to je bio predvidjen prostor za njih. Isto je za tu stazu zamisljeno da se uredi i da se na njoj uzima novac kao sto se radi i na pomocnim terenima. Ulupano je dosta novca ali ne treba zaboraviti da je nama najmanje ostalo toga nakon Jugoslavije i rata. Nakon rata se nije 10ak godina nista radilo i onda se pocelo raditi, sa skromnim sredstvima. Prvo za ovaj istok se ne moze samo tako udariti tribina zbog toga jer je tu prije bio potok tako da je trebalo odraditi sipove, znaci to nije bacen novac jer se jednostavno moralo odraditi to iako je kostalo 1,4 miliona. Tu neki zamisljaju da se mogla napraviti tribina za te pare ali to nije moglo tako. Onda na terenu drenaza i sistem prskanja, tu je ulozen novac kako bi teren bio korektan. Te prskalice su kostale jer su bile neke moderne, svlacionice su renovirane, onda su i reflektori kostali kako bi se osposobili i servisirali. Tamo iza ne treba zaboraviti pomocne kojih kao da nije ni bilo, a sada su izvor zarade i prostor za treniranje i utakmice.
Para puno jeste otislo, para puno je i nestalo ali je dosta i ulozeno. Veci je problem sto je to bilo zapusteno 40 godina nego ovo sada. Ostalo nam je malo iz Jugoslavije kako bi se to brzo uradili iz gradskog budzeta.

Kako smo veci grad nama ne treba simpatican stadion vec stadioncina. I na to se ide. Ovaj istok ce kostati 5 miliona i svake godine ce biti novca iz budzeta, priliv za stadion nece stati. Ove godine je to 1,588 i vjerovatno jos nije pocelo jer Tehnograd ne moze da stigne, zele da rade ali se razbacaju na vise mjesta.

Taj sistem da imamo stadion koji zadovoljava potrebe je simpatican, sta ce nam stadion od 10 hiljada sa par razlicitih tribina i supljinama na sjeveru i jugu? Para da se brzo gradi nema ali je bar u rukama grada i ima svoju vrijednost. Godina po godina i to ce napredovati, sporo ali ce poprimiti uskoro oblik pravog stadiona. Kada se spoje sjever i istok to ce sigurno biti nesto najljepse sto je napravljeno kod nas nakon rata sto se fudbala tice.
Sto se zapada tice nije bilo poente sminkati ga, njega je trebalo sminkati jos prije rata. Za zapad ce da ide projekt, rusenje i novi zapad.
Vise volim imati dobro sredjenog golfa 2 i vozati se sanjim po europi nego ici pjesice i za 20 godina da mi neko da novog audia.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 26 jul 2018, 20:31

Grbavica drugi stadion jbt :tokralju:
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 26 jul 2018, 22:22

Šta je s travom?

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 26 jul 2018, 22:39

Šta onolika voda predstavlja na terenu? Zašto drenaža ne radi svoj posao?

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 26 jul 2018, 22:42

anonymousHD je napisao/la:Šta je s travom?
popushili
Zarathustra

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 26 jul 2018, 23:04

Moggi je napisao/la:
anonymousHD je napisao/la:Šta je s travom?
popushili
Ko da se i nije radilo, onako je bilo i ranije. Katastrofa. :facepalm:

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 26 jul 2018, 23:06

gigglessmoke je napisao/la:Šta onolika voda predstavlja na terenu? Zašto drenaža ne radi svoj posao?
rekoh ja da sacekamo mart pa da ocjenimo travnjak

SARAJEVO1921
Kontakt:

Post Postao/la SARAJEVO1921 » 26 jul 2018, 23:53

gigglessmoke je napisao/la:Šta onolika voda predstavlja na terenu? Zašto drenaža ne radi svoj posao?
Teren je namjerno nakvašen vodom, od jutra su prskalice radile, čak i dok su igraci bili u svlacionicama pred izlazak na teren prskalice su bile uključene, još su dva pljuska bila u toku dana, ljudi u klubu znaju najbolje zasto su to uradili, ni jedan vrhunski teren toliko vode nebi mogao primiti za tako kratak period pa tako ni ovaj na Grbavici, nema veze sa kvalitetom travnjaka, vec sa svjesnim natapanjem terena
Iz rupe sam izašao, za rupu živim, u rupi ću završiti

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 27 jul 2018, 00:20

Svaki svjetski teren se zaljeva pred utakmicu. Ja govorim o lokvama koje su vidljive kada su igrači radili klizece startove. I to čini mi se samo na sjeverozapadnom uglu terena. Evo i igrač gostiju kaže da je teren bio težak za igru (halo nov teren)?!?

SARAJEVO1921
Kontakt:

Post Postao/la SARAJEVO1921 » 27 jul 2018, 00:28

Od jutros pa do utakmice sam tri puta bio na stadionu, i znam sta su radili i sta se radilo cijeli dan, planski i namjerno, teren se natapao i bukvalno potapao, da bi se onemogucilo protivniku da igra, najaci su u pas igri, i zato svjesne njihove žalbe poslije utakmice, ko je god donio takvu odluku u FKŽ vise je nanio stete klubu, nego sto je donio nesto pozitivno, da ne govorim da im je propalo ono sto su naumili i planirali u samom startu, sasvim besmislena ideja cija god da je bila, sto apsolutno nema veze sa drenazom, koji bi teren na svijetu za par sati primio toliko vode, ni jedan

To sto mislite nema veze sa vezom, lokvi je bilo na jos par mjesta konkretno oko centra, u dijelu sjevera i istoka kao i dijelu ispred Željine klupe, ne mozete misljenje graditi na osnovo gledanja utakmice na TV-u
Iz rupe sam izašao, za rupu živim, u rupi ću završiti

061657451
Kontakt:

Post Postao/la 061657451 » 27 jul 2018, 00:51

Prošle godine utrošeno 1,4 miliona KM,ove će biti 1 588 000.Ako će taj istok koštat 5 miliona onda će biti završen u potpunosti 2020.godine. :hmmmmm:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 27 jul 2018, 02:00

Sada mi je jasno ovih 160m2 koliko je nabavljeno led reklama za stadion. Da se postavi upotpunosti ispred juga i sjevera te onaj dio gdje je bio pano za Evropsku ligu treba jos nekih 90m2.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 27 jul 2018, 15:51

Radovi na zapadnoj tribini FK Velež

https://www.klix.ba/sport/nogomet/pocin ... /180727065
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.