JaskoBiH je napisao/la:I ja sam iz Tuzle i Tusanj ti je prijatelju moj propali slucaj,projekat u koji su ukrhani milioni koji su se mogli posluziti da danas tusanj bude stadion sa evropskim kategorijama. A i onaj sam prijekat kakav je meni se uopste ne svidja pogotovo ona atletska staza koja se trebala izbaciti na drugi stadion.Ovom brzinom izgradnje moze se ocekivat da ce tusanj biti zavrsen u najboljem slucaju za 50 godina i kad se zavrsi bice tamam spreman za rusenje.Ja sam uvijek za neke jednostavnije projekte koji zadovoljavaju potrebe prije svega kluba koji igra na njemu pa tek onda ostalo.Samo se kod nas tribine se pocinju praviti prvo iza gola pa tek onda ostalo sto nema veze sa mozgom.Da je izgradjen onaj istok kao sa projekta i da je projekat stao ja bi bio zadovoljan jer bi tad sa minimalnim ulaganjima i sredjenim zapadom taj stadio na nesto licio ovako je to totalna rupa.Kad gledam utakmice sa sjevera uopte ne vidim sta se desava na suprotnoj strani tj pola utakmice uopste ne vidim.Ne kazem ja da ono sto je uradjeno nije kvalietno vidi se da je fino sve to radjeno i taj krov je odlican bez stubova i sl al i dalje mislim da je to cisti promasaj i da je sasvim nepotrebno.
Ne moze se izbaciti atletska staza zbog AK Sloboda, oni imaju ista prava na stadion kao i FK Sloboda. Od starta su na tom stadionu kao i Sloboda i to je bio predvidjen prostor za njih. Isto je za tu stazu zamisljeno da se uredi i da se na njoj uzima novac kao sto se radi i na pomocnim terenima. Ulupano je dosta novca ali ne treba zaboraviti da je nama najmanje ostalo toga nakon Jugoslavije i rata. Nakon rata se nije 10ak godina nista radilo i onda se pocelo raditi, sa skromnim sredstvima. Prvo za ovaj istok se ne moze samo tako udariti tribina zbog toga jer je tu prije bio potok tako da je trebalo odraditi sipove, znaci to nije bacen novac jer se jednostavno moralo odraditi to iako je kostalo 1,4 miliona. Tu neki zamisljaju da se mogla napraviti tribina za te pare ali to nije moglo tako. Onda na terenu drenaza i sistem prskanja, tu je ulozen novac kako bi teren bio korektan. Te prskalice su kostale jer su bile neke moderne, svlacionice su renovirane, onda su i reflektori kostali kako bi se osposobili i servisirali. Tamo iza ne treba zaboraviti pomocne kojih kao da nije ni bilo, a sada su izvor zarade i prostor za treniranje i utakmice.
Para puno jeste otislo, para puno je i nestalo ali je dosta i ulozeno. Veci je problem sto je to bilo zapusteno 40 godina nego ovo sada. Ostalo nam je malo iz Jugoslavije kako bi se to brzo uradili iz gradskog budzeta.
Kako smo veci grad nama ne treba simpatican stadion vec stadioncina. I na to se ide. Ovaj istok ce kostati 5 miliona i svake godine ce biti novca iz budzeta, priliv za stadion nece stati. Ove godine je to 1,588 i vjerovatno jos nije pocelo jer Tehnograd ne moze da stigne, zele da rade ali se razbacaju na vise mjesta.
Taj sistem da imamo stadion koji zadovoljava potrebe je simpatican, sta ce nam stadion od 10 hiljada sa par razlicitih tribina i supljinama na sjeveru i jugu? Para da se brzo gradi nema ali je bar u rukama grada i ima svoju vrijednost. Godina po godina i to ce napredovati, sporo ali ce poprimiti uskoro oblik pravog stadiona. Kada se spoje sjever i istok to ce sigurno biti nesto najljepse sto je napravljeno kod nas nakon rata sto se fudbala tice.
Sto se zapada tice nije bilo poente sminkati ga, njega je trebalo sminkati jos prije rata. Za zapad ce da ide projekt, rusenje i novi zapad.