Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 29 apr 2013, 11:36

Koliko dugo se samo čekao ovaj dan. :D
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 29 apr 2013, 13:03

http://assets.sbnation.com/assets/25071 ... rballs.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
airball airball airball airball airball airball airball .......................................................................
Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 29 apr 2013, 18:01

MT3 je napisao/la:http://assets.sbnation.com/assets/25071 ... rballs.gif
airball airball airball airball airball airball airball .......................................................................
Bas sam ovo htio reci.. Hajd sto Mirza ne igra, to mogu shvatiti ( rookie ovo ono, nije se pokazao kad je dobijao minute ) ali da ovaj takoreci did bude na parketu u playoffu, kojem je igranje kosarke drugi posao zarad dolara vise, eh to ne mogu svariti..
15.10 - 15.06 ...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 29 apr 2013, 22:06

Taj did je odigrao dovoljno utakmica u play offu da dobije svoje minute, iskustvo je kljuc.
...Život za Široki...

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 29 apr 2013, 22:30

ŠB_Fidelis je napisao/la:Taj did je odigrao dovoljno utakmica u play offu da dobije svoje minute, iskustvo je kljuc.
I sta je pokazao s tim iskustvom :?: :?: :?: :?: :?: :?: :? :? :? Zasto da ne pokusa s Mirzom ako je playoff pa nije smak svijeta jbt ne kontam te amere nikako

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 29 apr 2013, 22:34

ŠB_Fidelis je napisao/la:Taj did je odigrao dovoljno utakmica u play offu da dobije svoje minute, iskustvo je kljuc.
Taj did ima iskustva, ali je njegovo davno proslo da bi igrao zapazenu ulogu. Sjecam se prosle sezone je Miami imao nekog 40-godisnjaka u timu ( mozda ga i danas ima ) ali napamet nije padalo treneru da ga ubacuje cak i kad vode +30 razlike a kamoli u sred velike borbe u PO

A statistika pokazuje da je tome jos 2002 godine prosao prime sto se tice kosarke
15.10 - 15.06 ...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 29 apr 2013, 22:40

Kako ste vi cudni. Stackhouse nije tu da ima ''zapazenu ulogu'', tu je jer se vjeruje njegovom iskustvu i mirnoci, to sto ce Miami ili netko deseti uraditi sa svojim 40godisnjacima nije bitno, nije u situaciji u kojoj jest samo zbog svog imena.
Teletovic u NBA ide iz pocetka, ma nebitno da si megakralj poznatog svemira, kamoli Europe, u NBA-u ides ispocetka. Prosli su to puno veci i bolji igraci, pa ne vidim sto bi bio suprotan slucaj ovdje.
Mislim, daj, ne mogu vjerovati da netko omalovazava Stackhouse-a npr., pa ili ovdje vecinom prevladavaju djeca pa ni ne znaju tko je, ili je jedino bitno da je Teletovic iz BiH da je bolji od svakoga na svojoj poziciji u Netsima. Stvarno ste temu sveli na redikulizam teski, dovoljno samo citati jedno 90 posto postova, cast izuzecima (mada sve govori sto realno najveci poznavaoci kosarke na ovom forumu u siiirokom luku izbjegavaju ovu temu).
Pa imao je covjek sansu, nije iskoristio na pravi nacin tijekom regularnog dijela i ispao iz rotacije. Sto bi se to mijenjalo odjednom u play off-u gdje je jos bitnija ustaljena linija i procedura? Zasto? To je gotova prica, sto se trenera tice njegova sezona je zakljucena i to tako ide, nema tu ljutnje ili cega vec, tu moze jedino postojati dodatni rad, trud, pokazati se na treningu i cekati svoju priliku iduce sezone.
Tragicno se ovo sve shvaca ovdje i previse pljuje establirane NBA igrace koji npr. cine Teletovicu konkurenciju, a po vrlim forumasima ovdje predstavljaju klaunove zalutale u kosarku.
Ja ne znam sta ste vi ovdje ocekivali za prvu sezonu? Pa nije potpisao na jednu godinu da se vraca kuci s repom izmedju noga, tu je jos dvije godine i imati ce sigurno prilike da se pokaze i dobit ce tu sansu sigurno, uostalom to je i vodstvo Netsa dalo do znanja, a na njemu je samo da radi jos vise nego sto je do sada radio.
...Život za Široki...

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 29 apr 2013, 22:44

Bez obzira, ovo sto je @ŠB_Fidelis napisao je upravo onako kako razmislja P.J. (sto se tice Stack-a). Jerry je nekada bio igracina, pa se oslanja na tu kartu, ne bi li ih izvukao i bljesnuo nekih 5 minuta, sto on moze. Nije pokazao, ali moze, sigurno to na treninzima pokazuje. Sto se nas tice, mi moramo cekati sl. sezonu. Ova je protekla upravo onako kako sam ocekivao i pisao. I ja nesto manje pisem ovdje, razumijem da su ljudi tek poceli od ove sezone da prate NBA ligu, ili kosarku, ali pretjerujete cesto. Cekacemo EP, prije toga turnire u Italiji, Njemackoj i Sloveniji, gdje ce Mirza da dobro naplati ovo sve. On je radnik i ja cu sljedece sezone biti zadovoljan sa 8-9 poena i 5 skokova u prosjeku. ovo je NBA liga, a PO je sami vrh kosarke, bez obzira sto je jedan od najgorih u historiji sto se tice povreda zvijezda. Velika je cast i privilegija biti u ovom elitnom drustvu.
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 29 apr 2013, 22:49, ukupno mijenjano 1 put.
Sport je lijek za tijelo i duh.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 29 apr 2013, 22:48

storm_raider je napisao/la:Bez obzira, ovo sto je @ŠB_Fidelis napisao je upravo onako kako razmislja P.J. Jerry je nekada bio igracina, pa se oslanjao na tu kartu, ne bi li ih izvukao i bljesnuo nekih 5 minuta, sto on moze. Nije pokazao, ali moze, sigurno to na treninzima pokazuje. Sto se nas tice, mi moramo cekati sl. sezonu. Doduse, cekacemo EP, prije toga turnire u Italiji, Njemackoj i Sloveniji, gdje ce Mirza da dobro naplati ovo sve.
Moze i Mirza sigurno bolje od pemzionera a to sto ovaj gore pise nepije vode !! JERcovjek nemoze kos da pogodi a u odbrani je katarstofalan i spor ,ustvari brutalan!Moze cvikeras sa njegovim iskustovom straznjicu obrisat !!Zato ce oni jos maolo zajedno na zasluseni odmor!

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 29 apr 2013, 22:48

Stats PO Jerry-ja ove sezone.. 4 utakmice usao s klupe, 28 minuta igrao, sut 1/10, 4 skoka, 0 asistencija, 2 izgubljene lopte..
Ja sam za Teletovica rekao da nije za PO, zbog vece navedenih razloga. Ali ovaj Jerry koliko god imao etablirano ime ne zasluzuje neku bitnu ulogu u ovoj fazi takmicenja jer se i tokom regularnog dijela sezone nije pokazao. Tako da on treba da bude tu samo da udijeli neki savjet a ne i da bude u rotaciji..Kod normalnog trenera on bi bio samo peskirdzija
15.10 - 15.06 ...

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 29 apr 2013, 22:51

Apsolutno se slazem, Mirza bi za te minute sigurno vise dao ekipi, to je cinjenica i samo bi budala to osporila. Nazalost, u Americi, pogotovo u NBA ne idu stvari tako. Rijetko koji bi trener od ovih u PO ubacio Mirzu prije Jerry-a. Vjerovatno samo Pop, ali on je poseban.

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 29 apr 2013, 22:53

Pj je glup onda cuj igrac koji je vise proveo na klupi nego u igri u regularnom dijelu sezone sad ocekuje da ce mu nesto pomoci kad covjek uopste nije u formi. Zasto onda ga nije koristio u regularnom dijelu :?: :?: :?: :?
Zadnja izmjena: MT3, dana/u 29 apr 2013, 22:55, ukupno mijenjano 1 put.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 29 apr 2013, 22:54

storm_raider je napisao/la:Apsolutno se slazem, Mirza bi za te minute sigurno vise dao ekipi, to je cinjenica i samo bi budala to osporila. Nazalost, u Americi, pogotovo u NBA ne idu stvari tako. Rijetko koji bi trener od ovih u PO ubacio Mirzu prije Jerry-a. Vjerovatno samo Pop, ali on je poseban.
Mi komentarisemo, ali oni nisu ista pozicija, tako da Jerry nije smetnja Teletovicu.
Samo bode u oci da ekipa koja cilja u drugu rundu i koja je zavrsila na 4 mjestu ozbiljno racuna na Jerryja u PO
15.10 - 15.06 ...

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 29 apr 2013, 22:59

Oni nisu ista pozicija, ali u nekim varijantama gdje bi Mirza igrao 3, onda bi se poklapali, ali da ne idem u te varijante. Netsima su se svi radovali, jer je jedino protiv njih sigurno da ce proci (MIA-MIL necu uzimati u obzir, kao ni SA - ovako-osakacene LAL). Ekipa sa individualcima, sa Deronom, JJ, i Lopezom koji mogu igrati dobiti koga hoce ako ih krene, ali na zalost Netsa, kosarka je timski sport. Sljedeca sezona je Mirzina, on MORA izgraditi ime u NBA ligi, tamo nista ne znaci ko si bio u Europi, mnogo je i vecih propadalo od Mirze zbog toga. Eto, ja sam 95% utakmica Netsa pogledao ove sezone i zbog toga nisam pogledao ni 15% utakmica San Antonia, za kojeg navijam. I ne zalim, Mirza mi je mnogo radosti donio ove sezone. Zato se nadam da ce ovo da zavrsi sto prije, da mogu na miru da gledam ovaj PO do kraja i da napokon uzivam u kosarci i majstorijama POP-a. Jedini trener, uvjeren sam, koji bi i u rookie sezoni Mirzu koristio na pravi nacin. Cast Thibsu.
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 29 apr 2013, 23:02, ukupno mijenjano 3 puta.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 29 apr 2013, 22:59

U zadnjoj utakmici se smijem zakleti da je Mirzi dao malo vremena da odigra u jednom OT da bi ih izvukao i donio bi pobjedu svojim tricama ali ne on idiot gura J.J,D.W do neiznemoglosti i ubacuje **** Watsona u igru....Mirza bi sigurno dao bar 2 trice,da mu je majmun coravi rekao "udji i pucaj" on bi to sigurno ucinio i bas bi volio da veceras izgube da uvide sve svoje greske kad budu gledali nastavak PO na TV-U...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 29 apr 2013, 23:07

skyisthelimit je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Apsolutno se slazem, Mirza bi za te minute sigurno vise dao ekipi, to je cinjenica i samo bi budala to osporila. Nazalost, u Americi, pogotovo u NBA ne idu stvari tako. Rijetko koji bi trener od ovih u PO ubacio Mirzu prije Jerry-a. Vjerovatno samo Pop, ali on je poseban.
Mi komentarisemo, ali oni nisu ista pozicija, tako da Jerry nije smetnja Teletovicu.
Samo bode u oci da ekipa koja cilja u drugu rundu i koja je zavrsila na 4 mjestu ozbiljno racuna na Jerryja u PO
Pa ozbiljna ekipa i trenera nema sanse da racunaju na takvog igraca .Ja kad sam vidio da cvikeras ima planove za njega nisam mogao da vjerujem i bio sam ubijedjen da oni nemogu daleko dogurat!Nema nafake zivjeti od proslosti .NBA liga ti je sta radis za mene trenutno !Cvikeras je zavrsio svoje u Netsima i Mirza ce dobiti pravu sansu kod novog trenera !

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 29 apr 2013, 23:11

Ponos Torina je napisao/la:U zadnjoj utakmici se smijem zakleti da je Mirzi dao malo vremena da odigra u jednom OT da bi ih izvukao i donio bi pobjedu svojim tricama ali ne on idiot gura J.J,D.W do neiznemoglosti i ubacuje **** Watsona u igru....Mirza bi sigurno dao bar 2 trice,da mu je majmun coravi rekao "udji i pucaj" on bi to sigurno ucinio i bas bi volio da veceras izgube da uvide sve svoje greske kad budu gledali nastavak PO na TV-U...
Jesi ti vidio da ljudima treba trica i on ima BROOKSA na parketu!

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 29 apr 2013, 23:15

Dok se pojedinci smiju njegovim airballima i vezanjem pertle kod zadnjeg slobodnoh bacanja ne smeta im ovi airballovi Jerryja u PO kao ni promaseno zakucavanje Watsona ( pazi covjek htio da zakuca :lol: ) cime je utakmicu odveo na mlin protivnika
15.10 - 15.06 ...

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 29 apr 2013, 23:25

BosnaSTL je napisao/la:
Ponos Torina je napisao/la:U zadnjoj utakmici se smijem zakleti da je Mirzi dao malo vremena da odigra u jednom OT da bi ih izvukao i donio bi pobjedu svojim tricama ali ne on idiot gura J.J,D.W do neiznemoglosti i ubacuje **** Watsona u igru....Mirza bi sigurno dao bar 2 trice,da mu je majmun coravi rekao "udji i pucaj" on bi to sigurno ucinio i bas bi volio da veceras izgube da uvide sve svoje greske kad budu gledali nastavak PO na TV-U...
Jesi ti vidio da ljudima treba trica i on ima BROOKSA na parketu!
Brooks moze igrati u KK Vogosca a PJ maj.mun nema muda da ubaci Mirzu kako bi "pokusao da dobije utakmicu"ali ne on je tjerao svoje igrace preko limita i to mu se obilo o glavu,to jos jedno u nizu pokazuje kakav mozak ima taj idiot i ovo sad je vodio jedan Nba tim i nikad vise ako iko ima imalo mozga nikad ga nece staviti na celo jednog Nba tima....

Williams nakon par promasaja nije smio da se usudi da puca iako je jedan od najboljih igraca u Nba sve su natovarili na J.J koji je koliko toliko pokusao pogadjati iako su mu koljena pucala jedva je gledao na oci...isto vazi za Wallaca koji je totalno polomljen....
Zadnja izmjena: Ponos Torina, dana/u 29 apr 2013, 23:28, ukupno mijenjano 1 put.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 29 apr 2013, 23:27

skyisthelimit je napisao/la:Dok se pojedinci smiju njegovim airballima i vezanjem pertle kod zadnjeg slobodnoh bacanja ne smeta im ovi airballovi Jerryja u PO kao ni promaseno zakucavanje Watsona ( pazi covjek htio da zakuca :lol: ) cime je utakmicu odveo na mlin protivnika
TAKO JE KRALJU :!: :!: :!: :!: Pojedinci pisu na ovom forumu samo kad Mirza napravi neku gresku (koji oni jedva cekaju) i govore da Mirza nije za NBA lige itd.................

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Meshko91 i 8 gostiju.