FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
89
46%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
59
30%

Ukupno glasova: 195

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 11 avg 2023, 23:35

Ne idealno ali pomak vidljiv. Buljubasic vrh odigrao. Tek u formaciji 433 se vidi koliko Vrancicu vise godi da igra osmicu a ne 6icu. Koliko je blize golu. Vjerujem da bi i Tarik Ramic i Kapic i jos par igraca puno vise pokazali kao osmice al jbg sad.

Bice ovo odlicno, samo podrsku dat. Posjeta nocas slaba skroz.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 11 avg 2023, 23:35

Mustafic svakako nema sta da traži u početnih 11.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 11 avg 2023, 23:35

Solidna igra,za nekog ko je odradio 3 treninga,odlicna
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 11 avg 2023, 23:36

Cestitke ekipi, meni Buljubasic veceras najbolji. On i Sahinovic kad se lomila utakmica sa onom odbranom su dali veliki doprinos.
Svaka cast Ziljkicu na golovima i Renan lijepo rukom pogodi :mrgreen:
Igra manje vise ok s obzirom na okolnosti. Najvaznije nakon onog perioda krize i par velikih gresaka na sredini terena mi smo njih kaznili sa dva gola. Kasnije rutinski do kraja nakon velikog broja izmjena gdje je Hamza bio nesto bolji nego inace.
Penaranda vec moze dati ruke, narednu bi dobro bilo vidjeti Viverosa umjesto Kyeremeha ili u drugom poluvremenu umjesto Renana koji bi jedini od stranaca trebao biti zabetoniran u prvih 11.
You are someone else I am still right here

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 11 avg 2023, 23:36

Ne znam da li je raja koja je gledala na TV primjetila reakciju trenera golmana.
Kada je Saha izletio na onu loptu kad ga onaj pokupi.
Odma uze neki papir i biljezi situaciju.

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 11 avg 2023, 23:37

Amcho1 je napisao/la:
11 avg 2023, 23:31
Zutti je napisao/la:
11 avg 2023, 23:24
Amcho1 je napisao/la:
11 avg 2023, 23:22

Nedopustivo je da i jedan od njih dvojice poklanja onako lopte. Poz
Svakako da je nedopustivo, al isto tako je nedopustivo da bilo kome ekipa onako skace na vrat, a tek je nedopustivo da se jednom igracu yebu mrtvi zbog greski dok se drugom rijec ne kaze.
Razumijem te šta govoriš i ako je od Mustafića greška bila kobnija, sve je to ok što govoriš ali igračima koji su na nivou onakvi pokloni/greške su nedopustivi. Tako da je manji problem ko je na koga galamio, treba rješavati problem da se ne dođe do situacije da iko ima razloga nekome da skače za vrat. Poz
Ne razumijes i dalje sta pricam, al dobro, nebitno
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 avg 2023, 23:40

Konačno dobar rezultat, bravo :bow:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 11 avg 2023, 23:43

Zutti je napisao/la:
11 avg 2023, 23:15
Jedan detalj vrijedan paznje.

Mustafic grijesi i stvara zicer Posusju, al ipak trci nazad pokusavajuci makar ispravit gresku, Saha skida zicer i citava ekipa skače na Mustafica i galami na njega.

Par minuta kasnije kapiten poklanja sansu gostima i zaustavljaja se uz mahanje rukama, Trako (mislim da je on bio) spasava opet cist zicer.
Kapitenu niko a ne govori.

Detalj koji je nedopustiv.

AUUU BRAVO! OBAVEZNO popovanja smanjiti. Nije lijepo, razara atmosferu u ekipi, renome naseg kluba to ne bi trebal dopustiti.

Nadam se da je trener to vidio, kao sto je izvadio Traku radi kartona.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

SejoSexon
Kontakt:

Post Postao/la SejoSexon » 11 avg 2023, 23:44

Zasto je stavio Penerandu na spica zar on nije krilni igrac da driblingom stvara visak, da li je kao krilo korisniji

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 11 avg 2023, 23:46

Bezveze utakmica, da je ozbiljnija ekipa bila, imali bi 1 ili niti jedan bod iz dvije tekme, cisto samo spretniji smo bili nego prije 14 dana na Kosevu protiv Sloge. Rožmana mogu komentarisati taman poslije Tuzle i Veleza, nek te dvije tekme dobije i onda mozemo pricati nesto. Poslije Sloge sam napisao da su Ziljkic i Oliveira 80 posto ekipe, danas se to dokazalo

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 11 avg 2023, 23:47

Zutti je napisao/la:
11 avg 2023, 23:37
Amcho1 je napisao/la:
11 avg 2023, 23:31
Zutti je napisao/la:
11 avg 2023, 23:24

Svakako da je nedopustivo, al isto tako je nedopustivo da bilo kome ekipa onako skace na vrat, a tek je nedopustivo da se jednom igracu yebu mrtvi zbog greski dok se drugom rijec ne kaze.
Razumijem te šta govoriš i ako je od Mustafića greška bila kobnija, sve je to ok što govoriš ali igračima koji su na nivou onakvi pokloni/greške su nedopustivi. Tako da je manji problem ko je na koga galamio, treba rješavati problem da se ne dođe do situacije da iko ima razloga nekome da skače za vrat. Poz
Ne razumijes i dalje sta pricam, al dobro, nebitno
Ma razumijem bolan haha, niko od igrača nema pravo nikom da skače za vrat i da mu ube sve niti bilo što. Trener je taj koji treba korigovati ili sankcionisati greške igrača. Samo kažem da su takve greške nedopustive generalno. Osjeti se psihička blokada kod igrača, mislim da ce psiholozi imati posla. Što se tiče Mustafića, dva igrača različita pred publikom i bez publike, očito da se radi o problemima sa vugla.
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 11 avg 2023, 23:47

Boga mi Buljubasic je ovu utakmicu odlucio u nasu korist. Koliko je samo nicijih lopti pokupio, pasova presjekao, sitnih faulova na ivici kartona napravio (i opet zavrsio utakmicu bez kartona!), uspio fenomenalno spojiti Ziljkica sa golom... Ja sam odusevljen njime iskreno.

Durakovic konstantan otkad je dosao, konstantno je jedan od najgorih na terenu. Ali neko rece da ga treba istrpiti, da je pod grcem, i jeste vjerovatno... Nadat se najboljem sto se njega tice, mada iskreno nije ni Beganovic na drugoj strani nesto bolji.

Odusevljen sam i spremom Renana, kakva je ono zivotinja, koliko je brzi od svih i jaci, ide ova sezona na 20+ golova za njega, i to hladno. :salut:

Dosta gresaka zbog neuigranosti i manjka komunikacije, sreca nismo bili kaznjeni, ali bit ce ovo sve bolje i bolje. :bih:
Zadnja izmjena: forgempp, dana/u 11 avg 2023, 23:48, ukupno mijenjano 1 put.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 11 avg 2023, 23:48

Bravo za tri boda,nije bilo nešto extra za oko,ali cvrsce je npr bilo dosta što nam je bilo bitno jel je trener naglašavao te probleme odbrane,sem kontri nakon naših gresaka iz igre nam nisu nista napravili.

Buljubasic ozbiljna prica pred njim aBd,sve mali ima što treba da ima. :thumbup:
Šahinovic nas iscupo na 1-0,sigurniji na visokim loptama,pohvale :thumbup:
Renan bomba,šteta sto premalo dobija lopti u prostor ,po meni klasa i iznad Benke.

Bravo za Horde Zla,evidentan napredak tribine i protiv Sloge i veceras bombona :thumbup:

Rožman energican,puno više cak od samih igraca,ako svoju želju uspije prebaciti na njih imat cemo pravu stvar.

Idemo dalje,ovog covjeka na klupi ce se morati istrpiti,i bez igre neke vidi se da se nešto radi ,i da hoce da radi,i da hoce da mjenja i to nam treba.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 avg 2023, 23:49

SejoSexon je napisao/la:
11 avg 2023, 23:44
Zasto je stavio Penerandu na spica zar on nije krilni igrac da driblingom stvara visak, da li je kao krilo korisniji
Mislim da tesko moze na krilo, nema trkačke sposobnosti. Po meni 10 tka ili ovako špic i to uglavnom u situacijama kad nam treba gol pa napadamo, nesto ne vidim da moze trcati on naprijed nazad.

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 11 avg 2023, 23:51

Na Rožmanu i njegovom vođenju utakmice se vidi da hoće i da zna, od početka do kraja na nogama i konstantno daje instrukcije igračima. Mora se sačekati polusezoni da mu se dovede još par igrača za njegov sistem igre i trebalo bi biti top.
Meni najviše bode oči što mi se Ziljkić čini kao igrač stvoren za onaj Mirzin javašluk kad se ne zna ko gdje goni, večeras mi se nije uklapao u ovakav sistem koji trener forsira sa brzim protokom lopte, kad god dođe lopta do njega napad stane jednostavno ne zna se osloboditi lopte a da je ne guši par sekundi.
Trako osim što je kita od fudbalera uz to je i neviđena seljačina.
Ono što je večeras odigrao Duraković je najgora partija jednog igrača od kako se izgradilo Koševo računajući i protivnike.

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 11 avg 2023, 23:52

Ma sa Penerandom pazljivo odbarat idealnu poziciju, a igrace naucit na njega kako sta, onaj momak bas zna lopte i treba mu se pravit prostor, imam dobar osjecaj za njega.

Sto se Rozmana tice, ljudi bez obzira na pobjedu, ono je trenercina ipo :bow:
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

Beton
Kontakt:

Post Postao/la Beton » 11 avg 2023, 23:56

Odbrana haos škripi. Prema utakmici protiv Gruzijaca Zeljković je najkompletniji štoper od trenutno prisutnih. Trebao bi imati prednost u odnosu na ostale. Duraković će biti novi Hebib. Igrat će sjajno u slabijim klubovima, a kod nas neće moći meda. Ni Beganović definitivno ne obećava. Dogodine ćemo tražiti nove bekove.

Seipronto
Kontakt:

Post Postao/la Seipronto » 12 avg 2023, 00:01

Dadox je napisao/la:
11 avg 2023, 23:46
Bezveze utakmica, da je ozbiljnija ekipa bila, imali bi 1 ili niti jedan bod iz dvije tekme, cisto samo spretniji smo bili nego prije 14 dana na Kosevu protiv Sloge. Rožmana mogu komentarisati taman poslije Tuzle i Veleza, nek te dvije tekme dobije i onda mozemo pricati nesto. Poslije Sloge sam napisao da su Ziljkic i Oliveira 80 posto ekipe, danas se to dokazalo
Hahahha slušaš li ti sebe, čuj neka dobije Velež i Tuzlu pa možemo pričati, pa čovjek tek došao u ovaj javašluk valja ovo posložiti. Fali nam štoper i bek, Miraza ostavio haos i sad se odmah očekuje da budemo ko Dinamo, hajte molim vas

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 12 avg 2023, 00:04

Nema dala odmah igramo
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

morsecode
Kontakt:

Post Postao/la morsecode » 12 avg 2023, 00:06

Buljubasic, bravo za momka. :opaopa:

Dobar rezultat, trebala nam je ova pobjeda. Igra nista posebno, ali i to ce nadoci.
"To je jednostavno SARAJEVO"

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”