FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
50%
Prolazak u Play off
37
21%
Grupnu fazu
51
29%

Ukupno glasova: 175

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 12 avg 2023, 17:45

Sanchez87hz je napisao/la:
12 avg 2023, 17:41
slika
Samo jos jednom da cujem sta protiv sjevera,vidi ovih Janeza :D
Još igraju protiv dobre ekipe, top vrijeme i satnica za vikend, fin rezulat u Europi.. svašta :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 12 avg 2023, 17:49

MortemHz je napisao/la:
12 avg 2023, 17:45
12 avg 2023, 17:41
slika
Samo jos jednom da cujem sta protiv sjevera,vidi ovih Janeza :D
Još igraju protiv dobre ekipe, top vrijeme i satnica za vikend, fin rezulat u Europi.. svašta :D
Sarajevo ima stanovnika ko Slovenija citava 😂

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 12 avg 2023, 17:49

MortemHz je napisao/la:
12 avg 2023, 17:36
12 avg 2023, 17:20
MortemHz je napisao/la:
12 avg 2023, 16:26

Trica, njega uprati
Djuric :thumbup:
Da te zaposlimo u klub kao skauta makar za područje Slovenije
Za 450 km bi radio,nije puno ja mislim :rol:

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 12 avg 2023, 17:50

MortemHz je napisao/la:
12 avg 2023, 17:39
Dadox je napisao/la:
12 avg 2023, 17:37
MortemHz je napisao/la:
12 avg 2023, 17:33

Ma ne može se igrati ali UEFA dozvoli da se ne peglaju, samo im predstaviš plan kako ćeš stadion poboljšati u budućnosti i to je to.
Ma dozvoli ako stadion lici bar na nesto, ovaj nije u top 5 kod nas
Ma ništa, samo teren pogledaju i kaže sve ok :D
Ma i bez terena su igrali plej of prosle godine, a mi u Zenicu

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 12 avg 2023, 18:03

Dobar im ovaj Sturm Danijel.

Conscious
Kontakt:

Post Postao/la Conscious » 12 avg 2023, 18:30

NisamInSajder je napisao/la:
12 avg 2023, 17:24
Sinoć pogledana utakmica, jutros ponovo. Prvi put ove godine možeš pričati o nekoj igri, analizi, tačno se vidi gdje je koji igrač postavljen koji su mu zadaci, neki su to radili uspješno, neki ne. Realno, sa 4 treninga, ovakav napredak u odnosu na sve prethodne utakmice je enorman. I treba biti prezadovoljan igrom, koja realno nije kakva treba biti u skladu sa kvalitetom i mogućnosti ovog rostera. No jasno je da smo dobili ozbiljnog trenera koji će raditi na napretku u igri, a sa tim će doći i rezultati. Pogotovo kada snimi sve igrače i ko šta može odigrati, u međuvremenu pojačati ono što treba pojačati. Realan treba biti i po pitanju ciljeva, ove sezone cilj treba biti ponovni izlazak u Europu, Kup što dalje, trofeje ganjati "iz sjene". Ali, prvi cilj treba biti napredak u igri i izgraditi sistem, što možeš nagovijestiti da će se desiti.

Što se tiče same igre, kao što rekoh, bilo je to maksimalno dobro što se može izvući iz 3-4 treninga. Sistem je novi, miks 433, 4141 u fazi odbrane. Grešaka dosta, ali ipak u fokusu trebaju biti pozitivne stvari, a negativne sigurno da će se ispraviti. Vidjela se ogromna želja igrača, ali i nekoliko igrača je pokazalo kako ili nije u formi ili uopšte nema kvaliteta za igru u Sarajevu i u ovakvom sistemu. Ono što jedino može biti problem, Hamzino bacanje na desno krilo, to bi bila ogromna šteta. No, sačekati više minuta za njega i vidjeti Rožmanov plan sa njim. Mislim da i sam Rožman igrom i nekim odlukama nije zadovoljan, više puta je odmahivao glavom, skakao pored linije.

Individualno, Šahinović, nije imao nešto naročito posla, vidi se strah u njemu, trebat će vremena da se ponovo oslobodi. Igra nogom, nekoliko lopti izbačenih u bunar, ali tu mu ne možeš prigovoriti, pogodio je zonu igrača odlično, ali Kyeremeh i Ziljkić nisu osvajali lopte u tim situacijama, pogotovo Kyeremeh. Štoperski par, slabo obojica, Trako nesiguran, i ne pokušava prenijeti loptu, pod nekim strahom također. Balta, spor na svemu, od predaje lopte do same trke kada ga izbaci protivnički napadač, na štoperu ga nije sigurno imati, a on u ovom sistemu u veznom redu nema šta tražiti. Koliko je njegova igra sa loptom i pas igra loša pokazuje jedan detalj iz prvog poluvremena, kada osvaja jednu loptu negdje na 30tak metara od našeg gola i krene je gurati prema desnoj aut liniji, dolazi na par metara od Beganovića, ne više od 5 metara, i onda maši Beganovića jedno 1,5 metara i šalje loptu u aut. Slični situacija je bilo par, u bunar bukvalno, kada i pošalje loptu carini je sa 6-7 dodira, dok trener luduje pored liniji i govori da je prebaci na drugu strane dalje do beka ili krila. Duraković, loš, prijem lopte posebno na našoj polovici bježe lopte od njega, prema naprijed nekoliko puta centrirao jako lošte iako mu je to glavna kvaliteta u Igmanu bila, sviđa mi se jedino što konstatno dolazi i overlapa i ta agilnost ga može sačuvati u timu. Beganović, prosjek. Nije loš, dosta trči, radi, uzeo je par lopti, pokupio je par ničijih lopti, prema naprijed slabo. Smetao mu je u overlapu i Kyeremeh. Ovdje ima dosta prostora za napredak.

Buljubašić, gotovo perfektno. Radio je sve ono što treba zadnji vezni da radi. Od samog prenosa lopte koji je jedino preko njega ili Vrančića u potpunosti uspijevao, preko klizećih i kupljenja ničijih loptu. Biser. Sjajan pas prema Ziljkića. Možeš ga graditi kao kompletnog zadnjeg veznog kojem ništa neće faliti. Vrančić, bliže golu, veća opasnost, dok nišan namjesti sigurno nas očekuje par golova od njega. Mustafić, lutao, ali želja i borba na nivou, prema kvalitetama koje ima, logičnije mi je da on bude zamjena za Vrančića i da ulazi sa klupe, a da ovdje tražimo nekog novog igrača, box to box, a imaš i Avramovskog.

Kyeremeh, loš. Gubio je gotovo svaki duel, vazdušni mislim da nije dobio, dosta glupo izgubljenih lopti, pokušao da dribla ali ne ide. Zaista loša partija. Zijkić osim dva gola, jedan je eto iz penala, i tog drugog momenta kada ga je Buljubašić sjajno izbacio, bukvalno ništa nije uradio. U ofanzivi, carini loptu i onda je izgubi, pokušava da dribla, pa se uzbudi i izgubi loptu, nekoliko puta nije "vidio" ili nije želio gurnuti pas ni Vrančiću ni Durakoviću na njihove kretnje u prostor. A i kad bi pokušao proigrati bilo bi to očajno, momenat kada je poslije drugog gola pokušao gurati Renana, pa njegov pas završio u golmanovim rukama. U odbrani ništa, gotovo da je bio igrač manje. Renan, usamljen, sa malo lopti. Ono što je uradio, bilo je na mjestu. Mislim da bi protiv večine ovakvih protvnika više na špicu odgovarao Čataković koji bi se kao neka lažna devetka spuštao i otvarao prostor za krila. A kada nam treba dubina i kontra, Renan je idealan. Prvi put da imaš dva špica, različitih kvaliteti i obojica mogu zabijati. Što se tiče igrača sa klupe, Šerbečić korektno, on nama treba biti prvi štoper, jedini je koji može povući loptu i proigrati nešto, treba to iskoristiti. Čataković, kao što rekoh trošen na krilu dobar dio vremena, njega treba na špic i miran si, pogotovo što bi mogao donijeti više u ovom sistemu. Kako god i sinoć je pokazao da je opasnost po protvnika, stativa, jedan dobar šut. Ovo ostalo nije nešto mnogo igralo da ih ocijeniš. Adalberto je klasa, tu nema nikakve rasprave.

Rožman je postavio temelje, nije to bilo u kompletu dobro, ali nazire se šta i kako bi trebali igrati. Sviđa mi se. Sada je potrebno strpljenje i rad.
+1

Sumirano :thumbup:

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 12 avg 2023, 18:41

U19

Siroki - FKS 0-1 ( Bezdrob 40)

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 12 avg 2023, 19:26

MaroonBjelave je napisao/la:
12 avg 2023, 17:44
kengur je napisao/la:
12 avg 2023, 16:45
MaroonBjelave je napisao/la:
12 avg 2023, 14:27
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Živa istina bgm. A ne znam je li veća bruka to što mu je sin dao zayebano ime, šatro Atos :D ili onaj natpis na avliji. Tačno ću morati promijeniti natpis i staviti "ne prepadaj mi psa" :D
Ma daj,bjezi umalo nisam sa stolice pao, cuj ne prepadaj mi psa. :rol: :rol:
Moras raditi sa njim da ponovo dobije samopouzdanje kad je neko na vratima. Psi kopiraju gazde. Znam zivot, frka, nema se vremena ali isplatice ti se.
Ne kaze se bez razloga "Sto god vise ljudi upoznam, sve vise volim svog psa". Ta stvorenja imaju posebnu dusu.
Zamisli ziviti citav zivot u strahu. Ti imas raje u zivotu koliko hoces a on samo tebe.

Rozman radi kako sam i ocekivao. Vec od zime cemo gledati fudbal koji je sa druge planete, ali trebace puno strpljenja i povjerenja u ovaj strucni stab. Ici ce stvari polako na bolje ali iducih 5 kola i dalje ce igrati i sreca i individualnost i kojesta a bice i poraza i gresaka i kradja. Ovo je jedini trener osim Kodre koji ima drugaciji pogled na fudbal i zivot od nase zabokrecine. Po prvi put vrijedi cekati ovako veliki napredak i promjenu a da nije ona "ne diraj nista samo da ne puca". Bar znamo sta cekamo.

Sve i da zavrsimo peti ove godine, puna podrska treneru. Iduce godine ne bih se iznenadio da bude 10-12 milja prosjek na Kosevu i 8K clanova. Ima sve da gori. Djeluju nemoguce brojke ali nisu, nasa se raja zazelila dobre price i uspjeha (dokaz je Dudic).

Jos da Mirvic plati dio one love od Dala da dovede Rozmanov profil trenera ali za djecu u akademiji i to za one najmladje, e to bi bila revolucija. Razmisljanje i ponasanje kao da zive u inostranstvu. Sigurnije i jeftinije je tako dobijati 5-6 djece da svake godine prikljucis prvom timu nego da ganjas macka u vreci. Tako znas kakvi su fizicki, mentalno, tehnicki a i takticki i to pratis par godina svaki dan, jer bi ih akademija gradila za nas.
Pa brate, šta će me kopirati, nit povracam kad neko dođe, nit se prepadam hahahaha. Nego bolan, kad ga je sin donio, bio baš beba. Hranili ga na špricu, matere mi. I to ti je umaženo do p..icke materine. Kreten kad ga staviš u auto, hoće otvoren prozor, bilo to u po zime, u po ljeta, da mu ono uši i jezik landaraju. Ne znam brate, ali znam da pizdim zbog paščeta kojeg nisam ni htio, yebo mu ja tetku. Sin fol, neka babuka, sve ću ja oko njega, a ono kurko. Mislio da će ker biti zayeban, pa da se qurči s njim po mahali, šta li...
:urnebes: :urnebes:
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 12 avg 2023, 19:29

@MaroonBjelave
Dan si mi popravio. Svaka cast :bow: :bow:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 avg 2023, 19:34

FKSDoGroba je napisao/la:
12 avg 2023, 16:39
ZutiFKS je napisao/la:
12 avg 2023, 16:31
12 avg 2023, 16:27
Koliko su napisali da nas je bilo sinoć? Nisam nigdje vidio
7600
:thumbup:
17.100 u dvije utakmice protiv neatraktivnih protivnika. Ako bude pobjeda protiv Tuzle ide jedno cener protiv Veleža.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 12 avg 2023, 19:45

Sta mislite, kada se vec prica o Buljubasicu, ko ga je pratio i doveo u akademiju?
:kafa:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 12 avg 2023, 19:49

Pantelija je napisao/la:
12 avg 2023, 19:45
Sta mislite, kada se vec prica o Buljubasicu, ko ga je pratio i doveo u akademiju?
Hasancic
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 12 avg 2023, 19:51

MortemHz je napisao/la:
12 avg 2023, 19:34
12 avg 2023, 16:39
ZutiFKS je napisao/la:
12 avg 2023, 16:31

7600
17.100 u dvije utakmice protiv neatraktivnih protivnika. Ako bude pobjeda protiv Tuzle ide jedno cener protiv Veleža.
Daj cenera protiv Veleza da ih istamburamo

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 12 avg 2023, 19:52

:geek:
benko21 je napisao/la:
12 avg 2023, 19:49
Pantelija je napisao/la:
Hasancic
:thumbup: a sad tabori (kao najbolji trener u Op) u federalnoj sa u16...
Zato i jesmo tu gdje jesmo... pioniri 1-2 od borca u kampu
cekamo kadete rez

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 12 avg 2023, 19:54

Pantelija je napisao/la:
12 avg 2023, 19:52
benko21 je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:
Hasancic
cekamo kadete rez
Ne kaže se tabori nego tavori
ISTINA ZA VEDRANA!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 12 avg 2023, 19:58

Lecler je napisao/la:
12 avg 2023, 19:54
Pantelija je napisao/la:
12 avg 2023, 19:52
benko21 je napisao/la:

Hasancic
cekamo kadete rez
Ne kaže se tabori nego tavori

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 avg 2023, 19:59

Neko je pisao da Avram ima porodicnih problema, moguće.
Kad Ziljkic zabi za 3:0 otrca bas njemu u zagrljaj, Avram djeluje bas utuceno. Nadam se da će se riješiti (ako ih ima) ti problemi .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 12 avg 2023, 20:08

Šahinović kad izbija smirenu loptu pogađa saigrača precizno. Medjutim kad mu je vraćaju, a protivnik blizu nije ni za očekivati bas da pogodi Renana.
To što kritikujete Traku, a ne navodite momente je samo licna procjena. Evo vidjet ćemo u budućnosti kakav utisak ostavlja na šefa Rozmana. Rozman valjda zna bolje od nas forumasa.
Možda na forumu ima osoba koje bi znali bolje od Rozmana(možda zalizanih).
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 12 avg 2023, 20:09

Steta za Buljubasica zbog one povrede, decko igrao na derbiju povrijedjen, onaj ga debil nije izveo iz igre.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 12 avg 2023, 20:24

Ja mislim, da smo bez trenera igrali protiv Sloge, da bi sigurno pobjedili tri razlike. Bilo ko sa foruma bi bolje postavio i vodio tu utakmicu od ublehaša Dogana :facepalm:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”