Safet Sušić - Pape
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Re: Safet Sušić - Pape
Zamolio bih ljubitelje trcanja i atletike da se presele na odgovarajuci podforum.
Hvala.
Hvala.
Ma Susic je nula sto se tice taktike, analize, scoutinga i priprema. Dovoljno je valjda to sto sa istim igracima i formacijom igra protiv Luksemburga i Francuske. Znaci nije u stanju analizirat protivnika i nac njihove slabe tacke. Spanija moze sebi dopustit da uvijek igra svoju igru, ali mi sigurno ne. Evo glava da Jagodic Susicu moze bit profesor sto se tice taktike. Ciro mozda nije bio neki takticar, ali sigurno jest motivator. To ga je uvijek spasavalo, Pape nije nijedno ni drugo. Spaila ga je grozna grupa i dobri igraci. Nadam se da ce se to opet desit i da onda nakon SP-a u Brazilu dobije neku ponudu solidnog kluba i da ga se tako rijesimo. Osim njemu nece nikad dat otkaz.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Pricam bas sa caletom ( inace ne prodje dan da se ne prica o dzeki safetu i repci ) . Safet nije strucnjak ne treba bit previse pametan da to zakljucis ali ja opet ne mogu prihvatit da je ona igra sa brazilom francuskom pa jedinom dijelom i sa meksikom plod slucajnosti. Mislim je njegova najveca mana jer on zna i sastav i igrace i taktiku 20 dana prije utakmice i tako pristupi toj utakmici. I mislim ako ta taktika upali da mi igramo odlicno ako ne onda se desi ono sa protugalom ili irskom il sta ja znam. Znaci nema tu mogucnost da mi mjenjamo igru tokom 90 minuta sto svako normalan radi , izmjene su mu totalni failovi rijetko kada se desilo da izmjenama nesto bitno promjeni sem onda kad je miske uso i dao go u 87 oj protiv bjelorusa XD Skeptican sam jako oko ove nase grupe sa svijetsko grci su pokazali neki dan ko su i sta su mislim da cemo drasticno morati promjenit pristup igri i odnosu prema ovih kvalifikacionim utakmicama ako zelimo to prvo mjesno medjutim nakon ovih prijateljskih iskreno ja bi bio zadovljan i barazom...
Ser'te koliko hoćete, pljuj'te igru i sl, al' ljudi nemojte da vrijeđate tako čovjeka, kako vas nije stid...
Ma raja da i ja koju kazem(kao stari zaljubljenik fudbala)
Sto se tice Papeta,ne treba covjeka pljuvati,covjek je bio najbolji fudbaler BiH svih vrememena
Sto se tice trenerskog posla,moram reci da je veoma tanak,i nekad uopste ne mogu da shvatim neke njegove odluke.
Ukratko na brzinu da nabrojim neke lose stvari(ili greske)
Utakmica Bih-Francuska,veoma lose izdanje i postavka BiH,kapiten mu sugerise nakon 20-tak minuta da nesto mjenja,da ne moze ovako(a svak je vidio da nismo mogli onakvom igrom nista postici),i tada je nas gol stalno 'visio u zraku " tako da je bilo samo pitanje vremena kad ce mo primiti gol,primamo gol u 75 min(ja mislim) da bi se Pape smislio da uvede novog igraca u 80 min kad je vec bilo kasno.
Utakmica sa Albanijom.U prvi tim stavlja povrijedjenog golmana Hasagica(sam je reko da sumnja da ce biti spreman za utakmicu).Kasnije kad je bezveze primio gol(Hasagic se nije ni pomako na, ne tako jaku loptu iz slobodnog udarca priznaje u poluvremenu da Hasagic nije mogo nastaviti utakmicu,a ubacuje Begovica koji je u to vrijeme briljiro u dresu Stoke a.Tom izmjenom golmana je bezveze potrosio pravo na jos jednu izmjenu i da tako osvjezi tim.Pogrijesio je na toj utakmici i stalnim forsiranjem Mravca u prvi tim(a znamo kako je odigro).
Utakmica u Rumuniji je katastrofa,motivacija nula,igra nula,postavka nula(nema se tu sta vise reci)
Utakmica protiv Francuske opet pocela greskom Papeta,opet je forsiro povrijedjenog Hasagica ispred sjajnog Begovica.Nakon 15-tak minuta je b io prinudjen da Hasagica ponovo mjenja za Begovica i tako opet potrosi jednu izmjenu bezveze.Umjesto da imamo pravo na sve tri izmjene u drugom poluvremenu kad smo pali mi to nismo mogli radi izmjene golmana.Kukavicka postavka u drugom poluvremenu nas je kostala izjednacenja.
Utakmica protiv Portugala,kuci igra sa jednim napadacem(umjesto 2) i cuvajuci rezultat 0;0 a nada se u Lisabonu da moze do povoljnog rezultata ,pa kako moj Pape
Ove dvije utakmice prijateljske,katastrofalne su,i izborom igraca,motivacijom i samom igrom.Veliki dio krivice upucujem Papetu.
Veliki prigovor njemu upucujem sto tokom svih utakmica prekrsti ruke i sto mirno gleda utakmice
umjesto da ko svaki trener daje stalno upute igracima,da stvara pritisak na sudije kod nekih sumnjivih situacija,da jednostavno ucestvuje u igri.On je tokom utakmce skroz van igre,isto figura
.Mogu misliti,on nikad nece zaraditi crveni karton onakim finim i uljudnim odnosom i prema sudijama koji nas ostecuju
I jos jednu zamjerku upucujem Papetu(i to najvisu).On je kao selektor BiH javna licnost i u skladu sa tim mora imati fino i kulturno ponasanje prema svakome,igracima,medijima,novinarima,navijacima,djeci itd,itd.
On nema nikako dobar i fin pristup.Ponekad je vrlo arogantan,i odbojan.Cesto ulazi u konflikte i svadje.Moro bi on naci nacina da se prema svkome ophodi profesionalno,kulturno i da je svakome ugodan razgovor sa njim.(nek mu ciro bude primjer u ophodjenju sa okolinom i svak zadovoljan)
Zamjeram u i to sto recimo na kraju svake utakmice ne naredi igracima ;Idemo svi zajedno do najvjernijih navijaca da ih pozdravimo jer su to zasluzili.Najsvjeziji evo primjer u Chicagu.preko kurca nekoliko igraca baci dres raji i pobjegose u svlacionice.Da svlacionice nisu bile ispod nase tribine(pa su tako morali proci kraj nasih najodanijih navijaca)sumnjam da bi i ovo uradili
.
Ovo su ukratko
neke moje zamjerke Papetu.Jos jednom nemojte Papeta pljuvati(mada nekad to kod raje izazove svojim cudnim ponasanjem)covjek je bio i ostao legenda fudbala u BiH
A sto se tice trenerskog posla,boga mi je tanak u svim segmentima,ali najgore je sto nemamo nekog jaceg trenera koji bih se htio prihvatiti selektorskog posla BiH a za relativno male pare,**** ga
BiH moja domovina
Sto se tice Papeta,ne treba covjeka pljuvati,covjek je bio najbolji fudbaler BiH svih vrememena
Sto se tice trenerskog posla,moram reci da je veoma tanak,i nekad uopste ne mogu da shvatim neke njegove odluke.
Ukratko na brzinu da nabrojim neke lose stvari(ili greske)
Utakmica Bih-Francuska,veoma lose izdanje i postavka BiH,kapiten mu sugerise nakon 20-tak minuta da nesto mjenja,da ne moze ovako(a svak je vidio da nismo mogli onakvom igrom nista postici),i tada je nas gol stalno 'visio u zraku " tako da je bilo samo pitanje vremena kad ce mo primiti gol,primamo gol u 75 min(ja mislim) da bi se Pape smislio da uvede novog igraca u 80 min kad je vec bilo kasno.
Utakmica sa Albanijom.U prvi tim stavlja povrijedjenog golmana Hasagica(sam je reko da sumnja da ce biti spreman za utakmicu).Kasnije kad je bezveze primio gol(Hasagic se nije ni pomako na, ne tako jaku loptu iz slobodnog udarca priznaje u poluvremenu da Hasagic nije mogo nastaviti utakmicu,a ubacuje Begovica koji je u to vrijeme briljiro u dresu Stoke a.Tom izmjenom golmana je bezveze potrosio pravo na jos jednu izmjenu i da tako osvjezi tim.Pogrijesio je na toj utakmici i stalnim forsiranjem Mravca u prvi tim(a znamo kako je odigro).
Utakmica u Rumuniji je katastrofa,motivacija nula,igra nula,postavka nula(nema se tu sta vise reci)
Utakmica protiv Francuske opet pocela greskom Papeta,opet je forsiro povrijedjenog Hasagica ispred sjajnog Begovica.Nakon 15-tak minuta je b io prinudjen da Hasagica ponovo mjenja za Begovica i tako opet potrosi jednu izmjenu bezveze.Umjesto da imamo pravo na sve tri izmjene u drugom poluvremenu kad smo pali mi to nismo mogli radi izmjene golmana.Kukavicka postavka u drugom poluvremenu nas je kostala izjednacenja.
Utakmica protiv Portugala,kuci igra sa jednim napadacem(umjesto 2) i cuvajuci rezultat 0;0 a nada se u Lisabonu da moze do povoljnog rezultata ,pa kako moj Pape
Ove dvije utakmice prijateljske,katastrofalne su,i izborom igraca,motivacijom i samom igrom.Veliki dio krivice upucujem Papetu.
Veliki prigovor njemu upucujem sto tokom svih utakmica prekrsti ruke i sto mirno gleda utakmice
I jos jednu zamjerku upucujem Papetu(i to najvisu).On je kao selektor BiH javna licnost i u skladu sa tim mora imati fino i kulturno ponasanje prema svakome,igracima,medijima,novinarima,navijacima,djeci itd,itd.
On nema nikako dobar i fin pristup.Ponekad je vrlo arogantan,i odbojan.Cesto ulazi u konflikte i svadje.Moro bi on naci nacina da se prema svkome ophodi profesionalno,kulturno i da je svakome ugodan razgovor sa njim.(nek mu ciro bude primjer u ophodjenju sa okolinom i svak zadovoljan)
Zamjeram u i to sto recimo na kraju svake utakmice ne naredi igracima ;Idemo svi zajedno do najvjernijih navijaca da ih pozdravimo jer su to zasluzili.Najsvjeziji evo primjer u Chicagu.preko kurca nekoliko igraca baci dres raji i pobjegose u svlacionice.Da svlacionice nisu bile ispod nase tribine(pa su tako morali proci kraj nasih najodanijih navijaca)sumnjam da bi i ovo uradili
Ovo su ukratko
BiH moja domovina
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
sve reko super samo, naš mentalitet ljudski je griješit , nismo bogom dani ,ba smo kult ličnosti i ne dodirljivi i ne zamjenjivi...dalje mnogo razočaran igrom,stručnosti,profesionalizmom....dosta toga se mora popravit , ako želimo ozbiljno dalje naprijed...nije samo on kriv ne može on 2-3 igrača profi nešto pokrenut i preporod napravit, ne ponizujem, ali mnogi nisu dorasli repke.Mladi igrači tim ne uigran,čudna formacija ,plan igre,svaki laik vidi propuste i greške .
Dalje faktor nam je ta sreća-nafaka. Ima još puno toga pripreme i treninzi su nam suhoparni to je fizička sprema sve govori ,da mi 45 min poluvrijeme nemamo snage trčati!
Nadam se bolje ,nadam se pomaku i nadam se da će nešto se i naučit i popravit!!
Dalje faktor nam je ta sreća-nafaka. Ima još puno toga pripreme i treninzi su nam suhoparni to je fizička sprema sve govori ,da mi 45 min poluvrijeme nemamo snage trčati!
Nadam se bolje ,nadam se pomaku i nadam se da će nešto se i naučit i popravit!!
Ma to samo rade idioti safet je veliki covjek prije svega i nikad ne sumnjam da zeli najbolje za reprezentaciju ali drugo je sto nekad ne moze tj ne zna , ja se opet nadam da grijesim ... Proslo ljeto sam govorio ako hocemo da prodjemo bjeloruse da mora ici on ih je pobjedio oba puta ja sam govorio da nam je makar 4 boda . Sad isto kazem al nadam se da ce mi ponovo zacepit usta.mandraX je napisao/la:Ser'te koliko hoćete, pljuj'te igru i sl, al' ljudi nemojte da vrijeđate tako čovjeka, kako vas nije stid...
calcio je napisao/la:Zamolio bih ljubitelje trcanja i atletike da se presele na odgovarajuci podforum.
Hvala.
Halo tehnicar
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Susica jedino treba pohvalit sto vise ne koristi crnu 3-5-2 formaciju i sto je popravio odbranu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
- calcio
- Kontakt:
Evo bas gledam utakmicu Spanija-Italija i bas sam pomislio na tebe i tvoje sulude ideje da je moderni fudbal 80% trka a 20% kretivnost. Izgleda da svjetski prvaci iz 2006 i prvaci iz 2010 igraju staromodan fudbal sa dosta dodavanja. Sta oni znaju... levati. Treba im neko objasniti sta je moderan fudbal.kimbo je napisao/la:calcio je napisao/la:Zamolio bih ljubitelje trcanja i atletike da se presele na odgovarajuci podforum.
Hvala.
Halo tehnicarde nam daj tvoje podatke treba Peptu jos tehnicara u ekipi ima manjak ...
calcio je napisao/la:Evo bas gledam utakmicu Spanija-Italija i bas sam pomislio na tebe i tvoje sulude ideje da je moderni fudbal 80% trka a 20% kretivnost. Izgleda da svjetski prvaci iz 2006 i prvaci iz 2010 igraju staromodan fudbal sa dosta dodavanja. Sta oni znaju... levati. Treba im neko objasniti sta je moderan fudbal.kimbo je napisao/la:calcio je napisao/la:Zamolio bih ljubitelje trcanja i atletike da se presele na odgovarajuci podforum.
Hvala.
Halo tehnicarde nam daj tvoje podatke treba Peptu jos tehnicara u ekipi ima manjak ...
Pa dobro ovaj tempo dodavanja i igre je za nas samo SAN!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
Ko eto igrali smo brze i bolje pod palicom drugih trenera, pa nam sad Safet kriv.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Naravno da ce mo se preseliti samo dok nam repka odigra ovu utakmicu u Varsavi pa cemo iz Kijeva pisati o Boltu i kompaniji...calcio je napisao/la:Zamolio bih ljubitelje trcanja i atletike da se presele na odgovarajuci podforum.
Hvala.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
Pocelo je a bilo je i vrijeme!!!!
By Edin Bosnic:
"Najteže je doći do idealnog sastava.
- Znao sam kako treba zvučati ploča i onda sam odabrao ljude. To je ono što Safet Sušić ne zna uraditi - pozvati adekvatne igrače na adekvatne pozicije. Drag mi je čovjek, dobar je igrač bio, ali Bože dragi, da hoće prestati raditi rokade igrača."
http://www.****/showbiz/estrad ... susic.html" onclick="window.open(this.href);return false;
By Edin Bosnic:
"Najteže je doći do idealnog sastava.
- Znao sam kako treba zvučati ploča i onda sam odabrao ljude. To je ono što Safet Sušić ne zna uraditi - pozvati adekvatne igrače na adekvatne pozicije. Drag mi je čovjek, dobar je igrač bio, ali Bože dragi, da hoće prestati raditi rokade igrača."
http://www.****/showbiz/estrad ... susic.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Pape,nadam se da si gledao ovu utakmicu večeras.
Da,to je ista ona Irska koja nas je nadigrala.
E moj Pape...
E moj Pape...
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Nije ista, Given nije braniotepsija je napisao/la:Pape,nadam se da si gledao ovu utakmicu večeras.
E moj Pape...
FORZA NAPOLI
Selektore nadam se da ste gledali mec i vidjeli kako se postavlja igra protiv Irske
Jos cemo se mi nacekati takmicenje kada nas vode razni strucnjaci ..
Jos cemo se mi nacekati takmicenje kada nas vode razni strucnjaci ..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
- calcio
- Kontakt:
Da, jer Susic je svirao penal za francuze u 78. minuti u zadnjem kolu zbog kojeg nismo otisli na euro.gringobih je napisao/la:Naravno da ce mo se preseliti samo dok nam repka odigra ovu utakmicu u Varsavi pa cemo iz Kijeva pisati o Boltu i kompaniji...calcio je napisao/la:Zamolio bih ljubitelje trcanja i atletike da se presele na odgovarajuci podforum.
Hvala.![]()
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Tirana,Bukurest...calcio je napisao/la:Da, jer Susic je svirao penal za francuze u 78. minuti u zadnjem kolu zbog kojeg nismo otisli na euro.gringobih je napisao/la:Naravno da ce mo se preseliti samo dok nam repka odigra ovu utakmicu u Varsavi pa cemo iz Kijeva pisati o Boltu i kompaniji...calcio je napisao/la:Zamolio bih ljubitelje trcanja i atletike da se presele na odgovarajuci podforum.
Hvala.![]()
evo da i ja zakolutam ocima koji put
Vjeruj mi bolje nikog ne postavljati barem bi imali mogucnost neceg spontanog, ovako i to nam je unisteno...AllGunsBlazing je napisao/la:Koga bi vi?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.