FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
50%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
49
29%

Ukupno glasova: 169

BegovicRamiz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BegovicRamiz » 13 avg 2023, 12:56

daleko je to od dobrog
al da smo stekli uvjete za dobre stvari mislim da jesmo

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 13 avg 2023, 13:05

BegovicRamiz je napisao/la:
13 avg 2023, 12:56
daleko je to od dobrog
Nasa sreca je da i strucni stab vidi i zna da je daleko od dobroga.
Nisu euforicni, nego polako namecu i uvode svoj sistem rada. Da li ce trebati vremena - hoce, da li ce biti kikseva - hoce, da li cemo istrpiti sve - MORAMO !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 13 avg 2023, 13:07

holyman je napisao/la:
13 avg 2023, 11:16
Nikad složniji i nikad stabilniji nismo bili. I navijači i igrači.
Samo podrška, iz ovog se mora izroditi nešto kvalitetno, pogane face su daleko iza nas!
Nema nazad!
Koliko smo puta ovo rekli i ponovili? :mrgreen:
Najbolje bi bilo da se prizemljimo i smanjimo ocekivanja
Sve mi znamo.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 13 avg 2023, 13:11

Pantelija je napisao/la:
13 avg 2023, 11:27
Trako nema visinu za stopera. Na zalost, to se moze rijesiti s tri stvari, brzina, citanje igre i skočnost (visok odraz). Ni to nema za sada.
za tu visinu trreba biti brz. Medjutim ni to nije koliko treba biti da nadoknadi nedostatak koji ima
I na kraju neko je dobro primjetio da cesto podleti pod loptu

Momak je ekstra ali nije materijal za ptodaje, niko neece kupiti stopera njegove visine
Ako šta ima ima skočnost. Čovjek ubio Juričića u derbiju. Nekoliko puta u seniorima glavna opasnost nakon prekida. Svakako da nije nešto specijalno, ali opet bolje i njega gurati nego Baltu. Svakako da prva dva štopera moraju biti Šerbečić i Soldo.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 13 avg 2023, 13:23

cookiech je napisao/la:
13 avg 2023, 13:07
holyman je napisao/la:
Samo podrška, iz ovog se mora izroditi nešto kvalitetno, pogane face su daleko iza nas!
Nema nazad!
Najbolje bi bilo da nastavimo ovako!

Samo pozitiva. Mani me vječnog pesimizma, opreza i čekanja da kola krenu nizbrdo.
The saddest thing in life is wasted talent.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 avg 2023, 13:27

Pitar6785 je napisao/la:
13 avg 2023, 06:44
Samo da navedem trenutke trakinih gresaka;

Kad je dobio zuti karton, cinimi se 20 minuta.. pogledaj kako ga je igrac POSUSJA okrenuo.. moraju se sve cinjenice uzet u obzir; A) stoper B) 45 m od gola c) igrac koji igra u posusju D) pravio je veoma rizicne startove posle toga gdje mogao dobit jos jedan zuti karton z) sudija je na 50/50 situacije guro u nasu korist u obrnutom (sjetise kako je protiv borca civjek svirno crveni karton)

Sut bobana u prvom poluvremenu u vanjski dio mreze umjesto da ide prema igracu on trci u go, na isti nacin je to radio protiv torpeda (primili 2 gi go)

Dalje duge lopte koje lete 45-50 m baloni 2-3 takve totalno losa procjena i pozicioniranje tjela

Klizeci start veima rizican Gigovic bi svirao penal, pogledajte usporeni imao je mnogo vremena da ukliza 2 metra prije coska sesnesterca on pusta igraca posusja i klizava tacno u cosku

Iznosenje lopte veoma tanko

Ovde se prica o igranju nogom od strane sehinovica TO JE NAJMANJI NEDOSTATAK SEHINIVICA, mnogo veci problem je sto je los na centarsuteve..

Kovacevic nije nista bio bolji od sehinovica ni u jednom parametru sa 19 godina osim u tim centarsutevina.. pogledajte utakmicu SARAJEVO zrinjski 1-0 tatar 87 min na kosevu

Namazanim si Ti,poprilicno duhovit i jako vulgaran,no to je do Tebe. Zaobišao bih post,ali ga drugi prokomentarisaše i učiniš ga vidljivim. Iako nisam u toj mjeri namazan pokušat ću te demantovati:
- Nije Rozman amidze Traki pa igra, možda već narednu završi na klupi,ako si Ti u pravu.
- Kad želiš igru Trake realno prokomentirati kreni od 51"(sec. ),5'40".....i tako do 56'
- Žuti karton je dobio na igraču koji je 10g igrao 1.HNL i nešto malo u Šerifu
- Boban je primio loptu na 35m, sam kao duh (Vrančić ga nije mogao ispratiti) i slobodno ušao u 16, Trako na vrijeme ušao u blok i omeo Bobana koliko je mogao. Slično i protiv Torpeda, ali ŠAHINOVIĆ nije pokrio svoj ugao.
- Klizeci start neću komentarisati, pa ne može nam Gigovic suditi svaku
- 20 mu je godina,a stoper, za tu poziciju trebaju bar 3-4 godine iskustva da se vidi ili jeste ili nije potencijal
- Ako nije potencijal Rozman ga neće tolerisati i već narednu je klupa, posudba ili raskid ugovora. Valjda smo dobili SŠ koji zna svoj posao .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 13 avg 2023, 13:27

scholsey je napisao/la:
13 avg 2023, 13:23
cookiech je napisao/la:
holyman je napisao/la:
Nema nazad!

Samo pozitiva. Mani me vječnog pesimizma, opreza i čekanja da kola krenu nizbrdo.
Nije druze vjecni pesimizam nego idemo iz krajnosti u krajnost
Sve mi znamo.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 13 avg 2023, 13:39

cookiech je napisao/la:
13 avg 2023, 13:27
scholsey je napisao/la:
cookiech je napisao/la:

Pa realno smo i otišli iz krajnosti u krajnost. Razumljivo je što se navijači tako ponašaju.

Mirzu (totalnog trenerskog amatera) smo zamijenili mladim, perspektivnim i već sad boljim stručnjakom.

Samo naprijed i puna podrška. Nemoguće je ostvariti cilj ako ne vjeruješ da to možeš.

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 13 avg 2023, 13:43

scholsey je napisao/la:
13 avg 2023, 13:39
cookiech je napisao/la:
scholsey je napisao/la:

Pa realno smo i otišli iz krajnosti u krajnost. Razumljivo je što se navijači tako ponašaju.

Mirzu (totalnog trenerskog amatera) smo zamijenili mladim, perspektivnim i već sad boljim stručnjakom.

Samo naprijed i puna podrška. Nemoguće je ostvariti cilj ako ne vjeruješ da to možeš.
Jedno je vjerovati a drugo je vec zakivati ih u zvijezde, tako smo radili i sa Dudicem pa na sta spadosmo...
Sve mi znamo.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 avg 2023, 13:44

Pantelija je napisao/la:
Trako nema visinu za stopera. Na zalost, to se moze rijesiti s tri stvari, brzina, citanje igre i skočnost (visok odraz). Ni to nema za sada.
za tu visinu trreba biti brz. Medjutim ni to nije koliko treba biti da nadoknadi nedostatak koji ima

Momak je ekstra ali nije materijal za ptodaje, niko neece kupiti stopera njegove visine
E nek sam doživio da i Tebi protivrjecim. Skocan je za svoju visinu i brz za stopera. Dokaz: Protiv Sloge i prvog gola gotovo se izjednačio sa onim divom i omeo ga, da je Šaha ostao na liniji lako bi pokupio fudbal.
Da nije brz ne bi stigao Bobana (po vokaciji krilo). Koliko god poznaješ fudbal, dozvoli da Rozman i njegov SŠ znaju više.
Budeš li u pravu bit će klupiran, posuđen ili raskid ugovora.
Vrijeme je sudija.

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 13 avg 2023, 14:02

Bilo je 30 hiljada... Samo pitarluk svoje moze spuštati... Na onom stadionu 15 hiljada izgleda malo, a ne 7600...
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 13 avg 2023, 14:18

cookiech je napisao/la:
13 avg 2023, 13:43
scholsey je napisao/la:
cookiech je napisao/la:

Jedno je vjerovati a drugo je vec zakivati ih u zvijezde, tako smo radili i sa Dudicem pa na sta spadosmo...
Ne znam samo na šta smo bili spali drug? I dalje igramo istu ligu kao ostali, niko nam nije nedostižno odmakao, imamo najbolje uslove, iznadprosječno dobre igrače - to su sve činjenice.

Hoću da kažem da mi i nismo toliko usrali motku koliko se često predstavlja. Ne mislim naravno na tebe, nego generalno. Jbg, čovjek bi mislio da se od bankrota oporavljamo, a ne od par promašenih trenera.

Ne treba nikoga zakivati u zvijezde, ali ne treba se ni ponašati kao navijač Sloge.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 avg 2023, 14:22

pitara je napisao/la:
13 avg 2023, 10:52
ElCartel11 je napisao/la:
13 avg 2023, 10:13
A čemu furati taj lažni optimizam glede Trake? Zbog cega ste dvolični tako?
Dalu se je počelo yebavanje majke jos u tunelu kad je, a Traku cemo trpjeti jel? Trako je slab igrač i to su činjenice. Nikad od njega igraca za velike stvari. Kao takav nema sta traziti u FKS.
Mene to ubi majke mi, Dal kakav god da je bio za Traku i Šahinovića je fudbaler, ovom se **** sve a ove trebam da podržavam, smiješno majke mi.
Poštujem da Buljubašića treba podržati i davati mu šansu, ali ova dva su imali šanse koliko hoćeš i vidiš da ne znaju, i meni je žao jer su naša djeca al hebi ga kad ne znaš.
Numan Kurdić je za Traku Puyol, Trako sem što je **** još je seljačina, prošlu utakmicu svadja se sa nekim sa Istoka, ovu sad napada onog malog što lopte dodaje ispred Zapada.
Nikad ni jednu ružnu riječ nisam uputio Dalu, dapače. Niko od vas ne traži podršku Traki ,Šahinoviću. Bilo ko imao ili ne podršku forumasa neće igrati ili biti klupiran. Na SŠ je da odlučuje .
Onako usput bas me interesuje kako ste komentarisati odlazak Nihada Mujakica (2.8.2022 g). Ne kažem da ste vi likovali, ali mnogi su ga ponizavali, a kasnije žalili. Tek kad su čuli cifru (500k € ) počeli žaliti i uslijedi 1:5 TC i potop.

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 13 avg 2023, 14:38

NazorUso je napisao/la:
13 avg 2023, 13:05
BegovicRamiz je napisao/la:
13 avg 2023, 12:56
daleko je to od dobrog
Nasa sreca je da i strucni stab vidi i zna da je daleko od dobroga.
Nisu euforicni, nego polako namecu i uvode svoj sistem rada. Da li ce trebati vremena - hoce, da li ce biti kikseva - hoce, da li cemo istrpiti sve - MORAMO !
to je to

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 13 avg 2023, 14:47

Mora Slovenac osmislit neki sistem da napada kroz sredinu. Na bekove se oslonit ne mozemo
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

morsecode
Kontakt:

Post Postao/la morsecode » 13 avg 2023, 14:51

Za nas je kljucna stvar da Decembar docekamo u vrhu tabele, a ne 25 bodova iza prvoplasiranog.

Pojacati malo ekipu na zimu, rijesiti se viska - a ima ih.

Dovesti stopera, modernog veznog igraca, i mozda bekove (zavisi kako ce se pokazati Beganovic i Durakovic). Mulalic mora dobiti sansu da vidimo sta on zna.

Do tad treneri i igraci ce se upoznati, a Rozman ce proci i pripreme gdje moze uvjezbavati svoje kombinacije, eventualno novu taktiku itd itd

Pa ako budemo blizu prvog mjesta napasti i pokusati osvojiti, sto da ne?

Nisam optimistican, ko sto rekose iznad bice ovde gresaka, trenutak nepaznje i gol, ili jednostavno los dan ali sve u svemu samo polako i idemo utakmicu po utakmicu. Idemo po osvetu protiv Tuzle.
"To je jednostavno SARAJEVO"

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 avg 2023, 15:00

Pantelija je napisao/la:

Molim te pogledaj 52'04" utakmice sa Posusje i prokomentarisi skok Trake.

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 13 avg 2023, 15:05

scholsey je napisao/la:
13 avg 2023, 14:18
cookiech je napisao/la:
13 avg 2023, 13:43
scholsey je napisao/la:

Ne znam samo na šta smo bili spali drug? I dalje igramo istu ligu kao ostali, niko nam nije nedostižno odmakao, imamo najbolje uslove, iznadprosječno dobre igrače - to su sve činjenice.

Hoću da kažem da mi i nismo toliko usrali motku koliko se često predstavlja. Ne mislim naravno na tebe, nego generalno. Jbg, čovjek bi mislio da se od bankrota oporavljamo, a ne od par promašenih trenera.

Ne treba nikoga zakivati u zvijezde, ali ne treba se ni ponašati kao navijač Sloge.
Mislio sam na Mirzu i trenutnu atmosferu koja je medju igracima, bas je lose bilo
Sve mi znamo.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 13 avg 2023, 15:09

Dizdarević na klupi Montpelliera.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 13 avg 2023, 15:13

Samozdravlje je napisao/la:
13 avg 2023, 15:00
Pantelija je napisao/la:

Molim te pogledaj 52'04" utakmice sa Posusje i prokomentarisi skok Trake.
Nije odraz jedan skok. Ja traku gledam par godina
Postavljanje pred skok, procjena itd...
Ja ne kazem da je on los, cak sta vise, ali npr on nikad nece cistu loptu okrenuti golmanu ili odigrati nego cwsto poteze za nabijanjem na tribine. On je solidan stoper i bit ce za nase lige ali ja da se pitam minutazu bi davao celiku jer fizicki je privlacan za prrodaju za velike pare...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hardzavi, OzmoodPinglewood, ŠTA_JE i 81 gost.