Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Lotus
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Lotus » 21 dec 2013, 14:37

Ethel je napisao/la:
Lotus je napisao/la:Evo ga ubio se za nas :D " onclick="window.open(this.href);return false;
Jedino ako nije igrao za Azerbejdzan,jer vidim da su ga prosle godine naturalizovali.
slika
Ej jbg

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 21 dec 2013, 15:04

Neutral je napisao/la:@Neno

Je li Delaney jedan od te četvorice :geek:
Dosta igraca se nudi, pa cemo vidjeti sta ce se odabrati..Prvo selektor, pa onda ostalo..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

abraham
Kontakt:

Post Postao/la abraham » 21 dec 2013, 19:33

Kakvu meku ruku ima ovaj Caroll

filip13

Post Postao/la filip13 » 21 dec 2013, 21:00

abraham je napisao/la:Kakvu meku ruku ima ovaj Caroll

izuzetan šuter

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 22 dec 2013, 08:50

21.12.2013.

UU-Korihait 79 - 82 Namika Lahti / Eldar Škamo - 16 poena, 8 skokova, 3 asistencije
(http://basketball.eurobasket.com/player ... ahti/61263" onclick="window.open(this.href);return false;)
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 22 dec 2013, 08:53

eh kad bi delaney mogao..gledao sam bayern dosta puta ove sezone,kakva igracina,po meni trenutno bolji i od mccaleba..djedovic bi ga mogao "nafurat" ...a za selektora bih najvise volio Ivanovica

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 22 dec 2013, 15:49

Sutalo je totalno lud , znao sam da je kvalitetal ali za 17 ppg bas i ne :D Nadam se da ovo nije neka faza i da ce nastavit ovako...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 dec 2013, 18:45

Tarik91 je napisao/la:FIBA EuroBasket 2015:

PG: Wright,gordic,Gacic
SG:Djedovic, Vrabac,
SF: Halilovic, Buza
PF: Sulejmanovic, Teletovic,
C: Kuzmic, Nurkic, Polutak

Halilovic i Buza su nam konacno dali dvije trice, Kuzmic i Nurkic dva visoka centra,

Sta kazes neno jesi li optimista..?
TEško je to govoriti šta će biti 2015-te. JA bi ipak pričao ovako tj šta trenutno imamo što može igrati EP 2015, a to je:

PG: Gordic,Muha, Adamović
SG: Šutalo i neko naturalizovan
SF: Nihad,
PF:Teletovic, Halilović
C: Nurkić, Kikan, Stipan, Sinan

Edo se oprostio. Maške više neće nikad biti ni blizu ABA lige, možda ni PEršić. Zeku sam isključio zbog novog naturalizovanog. Ja neću biti miran dok na svakoj poziciji ne budemo imali po jednog igrača više od onih što ulaze u roster 12 igrača a to je u pravilu 3-2-2-2-3 po pozicijama. TO znači da za sada imamo samo centre riješene, ali mora se tražiti novi jer Sinan za par godina ispada pa možda čak i 2015-te. ISto je i sa šuterom. Šutalo može igrati još par godina na ovom nivou ali eto i njega sam stavio za 2015-tu, ali krenimo redom. Kec nam fali još jedan ali ja ga ne vidim (možda Knežević) dok ne stasaju Gačići, GArići, Aleksići pa i zahiragići i Vukovići. Dvice jedine za koje se nadam nečemu su Vrabac i Mitrović i opet ništa do ovih 95 i mlađih a to je teško da će biti šta do EP 2017 tj tek tad možemo računati da će neko stasati da igra taj nivo. Trice opet ništa do BUze. Možda zaganjati ovog Ramljaka mlađeg. Četvorke bi mogli nafatati a treba nam bar jedan: Savović, Šakić, Bunić, Baltić (gledao sam ga i treba ga zaganjati samo da se navikne na Evropu a to će biti vrlo brzo do 2015-te definitivno), Fahro Alihodžić itd itd. I od centara kad bi uzeli Kuzmića mogli bi laganini čekati da stasaju Polutci itd. Eh sad gdje pronaći ostale veze nemam, ali pratim ovu našu ligu i ja bi definitno dao šansu npr. Buliću iz Sparsa. Intersantni su i MArković i Jošilo iz VArde, Ali Demić iz Bosne. IZ Slobode mi djeluju interesantni Omerbašić i Sarajlić ali teško da je to neki nivo. Iz Zrinjskog danijel Zovko ako je uopšte naš. Eto ako neko još ima koga za dodati nek doda. To je ono što sam ja gledao u našoj ligi.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 dec 2013, 18:57

Sinanovic vise nece igrati u reprezentaciji...Cisto sumnjam da ce u reprezentaciji na spisku biti neko osim Buze i Vrapca..

Ostalo je samo ime.....

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 dec 2013, 19:17

Sinanović i ne treba ali je dobro da ga imamo jer ako se nako nedo Bog povijedi od ove trojice može nam pomoći. Naravno sve to dok se ne pojavi neki novi centar. Jel neko čuo za koga je Edin Avdić rekao da su se pojavile informacije da će igrati za BiH sad u prenosu tekme Ced-Par'?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 dec 2013, 19:22

Nedzad se oprostio od repke..

Ostalo je samo ime.....

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 dec 2013, 20:03

Nije valjda da niko nije čuo? Jel neko čuo za koga je Edin Avdić rekao da su se pojavile informacije da će igrati za BiH sad u prenosu tekme Ced-Par'? (da se ponovim)

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 22 dec 2013, 20:16

zaboljisportuBiH je napisao/la:Nije valjda da niko nije čuo? Jel neko čuo za koga je Edin Avdić rekao da su se pojavile informacije da će igrati za BiH sad u prenosu tekme Ced-Par'? (da se ponovim)
Goran Suton.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 dec 2013, 20:32

armin je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Nije valjda da niko nije čuo? Jel neko čuo za koga je Edin Avdić rekao da su se pojavile informacije da će igrati za BiH sad u prenosu tekme Ced-Par'? (da se ponovim)
Goran Suton.
E on bi nam riješio i 4 i 5

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 23 dec 2013, 08:58

22.12.2013.

Brindisi 76 - 80 Montegranaro / Nemanja Mitrović - 6 poena, 1 asistencija i 1 skok

Brose Baskets 104 - 93 Phoenix Hagen / Zack Wright - 3 poena, 2 asistencije i 2 skoka

Trier 69 - 76 Bayern / Nihad Đedović - 9 poena, 3 skoka

Galatasaray 87 - 81 Trabzonspor / Andrija Stipanović - 6 poena, 4 skoka

Union Olimpija 90 - 66 Zadar / Marko Šutalo - 4 poena, 3 skoka

Cedevita 68 - 65 Partizan / Jusuf Nurkić - 6 poena, 6 skokova

Petersburg 74 - 82 Enisey / Elmedin Kikanović - 5 poena, 2 skoka

Reims 89 - 73 Lille / Muhamed Pašalić - 12 poena, 7 asistencija

SCM Craiova 86 - 76 CSU Ploiesti / Filip Adamović - 8 poena, 4 asistencije i 3 skoka
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 dec 2013, 09:11

Zao mi je Sinana, tek sto je dosao vec ide. Mogao se on dobro iskoristiti ali eto.

Znaci od EP smo zijanili 2 visoka igraca Sinana i Bavketa i sada ih treba nadomjestiti.

Imamo trenutno:

4: Teletovic, ?
5: Kikan, Stipe, Nurkic

Moze li Halilovic igrati 4?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 dec 2013, 10:20

bhsport je napisao/la:Zao mi je Sinana, tek sto je dosao vec ide. Mogao se on dobro iskoristiti ali eto.

Znaci od EP smo zijanili 2 visoka igraca Sinana i Bavketa i sada ih treba nadomjestiti.

Imamo trenutno:

halilovic je iskljucivo 4, ali nema taj kvalitet tj. barem za sada, zato se i pominje suton za kojega je avdic sinoc rekao da ipak na kraju pristao igrati za BiH
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 dec 2013, 10:26

E moj Nermine, koilko ti navijas da Suton dodje kod nas, od 2007 i starog KK Bosna foruma.
Izgleda da si napokon docekao. ;)

Ja ga ne mogu smislit ni organski ali eto.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 dec 2013, 10:29

nerminh74 je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Zao mi je Sinana, tek sto je dosao vec ide. Mogao se on dobro iskoristiti ali eto.

Imamo trenutno:

halilovic je iskljucivo 4, ali nema taj kvalitet tj. barem za sada, zato se i pominje suton za kojega je avdic sinoc rekao da ipak na kraju pristao igrati za BiH
četvorka sto posto. Kad bi popravio šut mogao bi i tricu igrati, a to da li je dovoljan kvalitet ćemo vidjeti kad odigra barem jednu sezonu u ABA ligi. Ja mislim da i sada može igrati u repci. Inače podcjenjuju se igrači iz naše lige i sličnih. Evo Peršića npr do poziva Ace nije niko vidio kao igrača za repku a frajer nam je bio od itekakve koristi. Dobar je momak prije svega koji je svjestan gdje mu mjesto i šta mu je zadatak. Kažem vam da i u našoj ligi ima potencijala za repku samo im treba dati priliku. Pa onakav Avdibegović ubaci sedam ključnih poena protiv GRuzije, a on je prosjek naše lige tad bio. NE znači ako neko zabija 50 da je dobar. Ima igrača koji u lošoj ligi zabijaju 100 poena pa kad odu stepenicu više ne mogu primiti lopte dok sa druge strane imaš igrače koji ovdje zabijaju po 10-tak poena a isto bi toliko zabijali i u ABA ligi npr. Evo gledam neki dan onog MIljana Markovića igra isto u Vardi kao što je igrao u ABA ligi samo što mu je sada veća minutaža, dok npr onaj Hadžifejzović ne bi mogao primiti lopte u ABA ligi a ovdje je bio najbolji strijelac.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 dec 2013, 12:03

bhsport je napisao/la:E moj Nermine, koilko ti navijas da Suton dodje kod nas, od 2007 i starog KK Bosna foruma.
Izgleda da si napokon docekao. ;)

Ja ga ne mogu smislit ni organski ali eto.
nisam navijao zadnje 3 godine jer mi se malo popeo na ..... sa izjavama koje je dao, mada opet znam zasto je to rekao, tj. kada mu je baka umrla majka mu je nosila tradicionalnu srpsku nosnju za zalost i dozivjela je 2 veoma ruzne neugodnosti i tu je on poceo da zazire od BiH i tada su se preselili u srbiju
prije toga je igrao za BiH U16 reprezentaciju + uvjek se sjecam slucaja sa masicem koji je bio jos gori pa je svoj agazman u reprezentaciji (posebno u kvalifikacijama) odradio veoma profesionalno
mada je jednom dolazio na okupljana potencijalnih reprezentativaca koje je organizovao markovic pa znaci da je i kalkulirao sto i sada radi, ali pored navedenog zbog situacije da poslje toliko godina (poslje primorca, mujezinovica, krupalij, bajramovica, bavcica, ...) nemamo kvalitetnih 4 onda covjek treba zazmuriti na jedno oko i progutati gorku pilulu jer ipak je to za dobrobit nase kosarke jer sam ubjedjen da ce on veoma profesionalno odraditi svoj dio
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Proximic i 5 gostiju.