Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Saurman
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Saurman » 19 okt 2023, 22:42

AshburtonG je napisao/la:
19 okt 2023, 22:22
Bukvalno si postavio screenshot gdje je ispod fact check.

Gledaj onog panja njemu je smiješno. :facepalm:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 19 okt 2023, 22:45

:bow:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 19 okt 2023, 23:18

Evo ga i štovatelj najvećih zločinaca na svijetu, koji su pod zavjesom “pravednih”. Što se brzo pronađe :urnebes:

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 19 okt 2023, 23:53

baboedindzeko09 je napisao/la:
19 okt 2023, 22:27

Indijsko go.vno i migrant uz genocidaša i ratnog zločinca, ništa čudno :salut:
Indijcima bi bilo bolje da se okupaju.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 okt 2023, 23:56

slika

Neko je hladno donio Hamasovu zastavu (skroz iza do Sebilja) na ovaj skup podrske Palestini :rol:

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 19 okt 2023, 23:58

Saurman je napisao/la:
19 okt 2023, 22:42

Pa smijesno mu je jer si prenio dezinformaciju i to ti jos pise. S druge strane, 7 dana kasnije je valjda sinoc ipak bombardovana.

Ameri su smijesni ovdje. Samo ce napravit jos veci cirkus. Da se oni ne mijesaju, ovi bi se dole poderali izmedju sebe i „ko koga“. Ovako ce opet terorizmom opravdat genocid ili strasne zlocine. Ne bi im bilo prvi put. Demokrate bi mogli zbog ovog izgubit izbore, jer neko mora platit ova ulaganja u „tudje“ ratove. Jos mi je cudnije ovo motiviranje javnim istupima ka jakoj i okrutnoj reakciji. Izjednacavanje Hamasa i Palestine ce ovaj sukob prebacit na mnogo veci nivo. S jedne strane zbunjena Amerika, a s druge strane fanaticne arapske budale koje jedva cekaju da poginu u ovakvim situacijama i obezbijede sebi Dzennet. Vec vidim bombase samoubice po cijeloj Evropi…

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 okt 2023, 00:04

Ma zbog Irana, ali nakon Iraka i Afganistana ne zele da se vojno mijesaju, nije odavno bilo da su republikanci jednoglasno protiv bilo kakvog rata dok demokrate samo o tome pricaju, prije je to bilo obrnuto, demokrate su imale taj pristup diplomatije i finjaka dok republikanci ono u stilu "bomb everyone".

Nije ni Americka vojska sto je nekad bila, i njih opalila woke generacija, tehnologija je tu, ali nekad su mogli voditi 2 i po rata (dva direktno, jedan manji pocet, pa od ta dva zavrsiti jedan i prebaciti vojsku na taj treci) bilo gdje na svijetu, sad sumnjam.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 20 okt 2023, 00:11

alemsa je napisao/la:
20 okt 2023, 00:04
Ma zbog Irana, ali nakon Iraka i Afganistana ne zele da se vojno mijesaju, nije odavno bilo da su republikanci jednoglasno protiv bilo kakvog rata dok demokrate samo o tome pricaju, prije je to bilo obrnuto, demokrate su imale taj pristup diplomatije i finjaka dok republikanci ono u stilu "bomb everyone".

Nije ni Americka vojska sto je nekad bila, i njih opalila woke generacija, tehnologija je tu, ali nekad su mogli voditi 2 i po rata bilo gdje na svijetu, sad sumnjam.
Ma i ja to kontam. Nemoguce je da se oni posvete na ovakva dva fronta. Bukvalno bi dozivjeli finansijski fijasko. Tu podrazumijevam ukljucenje Irana i ostalih. Ako to ostale arapske zemlje budu gledale, onda Izraelu ne trebaju ni Ameri. Mogu ih rijesit i sami, pogotovo s ovakvim nehumanim nacinom ratovanja ala Rusi.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 20 okt 2023, 00:13

Ma nece vise niko da gine za drugoga. Pogotovo danas, kad svi sve vide preko medija, kako stvari funkcionisu. Zivot je previse vazan. Bi l iko gino za bakira i slicne bakirovce. Samo onaj kepec pacenik u glavi zamislio neke imperije, pa poslo neku sirotinju da gine, a ovamo ga ekonomski svi preskacu.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 20 okt 2023, 00:56

20 okt 2023, 00:11
alemsa je napisao/la:

Nije ni Americka vojska sto je nekad bila, i njih opalila woke generacija, tehnologija je tu, ali nekad su mogli voditi 2 i po rata bilo gdje na svijetu, sad sumnjam.
Ma i ja to kontam. Nemoguce je da se oni posvete na ovakva dva fronta. Bukvalno bi dozivjeli finansijski fijasko. Tu podrazumijevam ukljucenje Irana i ostalih. Ako to ostale arapske zemlje budu gledale, onda Izraelu ne trebaju ni Ameri. Mogu ih rijesit i sami, pogotovo s ovakvim nehumanim nacinom ratovanja ala Rusi.
Mislim da ovaj dodatni rat njima ne bi bio nemoguc za izdrzati pogotovo jer je i Izrael sam po sebi izuzetno jak, veci problem predstavlja prilika koja se javlja Kini. Okupiranost SADa Ukrajinom i ratom koji bi vodio Izrael je sansa koju cekaju da krenu na Tajvan. Mozda bi krenuli i ranije da je ovo u Ukrajini proslo bolje po Ruse. Oni su sad u jakom ekonomskom padu, natalitet je propao i ako sacekaju jos 10-20 godina mislim da ce im sanse biti nikakve da dobiju rat protiv SADa.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 okt 2023, 01:17

:rol:

Polako, stariji covjek pa ne vidi dobro.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 20 okt 2023, 01:26

Postavio lik stariju objavu greskom i to je bitnije ismijavati, nego se baviti cinjenicom da se Izraelu jeb.iga omaklo i da je ipak tu istu crkvu bombardovao sedam dana kasnije.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 20 okt 2023, 05:03

Ne mogu da vjerujem da su crkvu bombardovali bolesnici, jel ima jos koga da ih brani na forumu?
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 20 okt 2023, 06:31

baboedindzeko09 je napisao/la:
20 okt 2023, 05:03
Ne mogu da vjerujem da su crkvu bombardovali bolesnici, jel ima jos koga da ih brani na forumu?
Sigurno ima, uvijek ce neko naci neko opravdanje
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 okt 2023, 08:15

19 okt 2023, 23:58
Saurman je napisao/la:

Pa smijesno mu je jer si prenio dezinformaciju i to ti jos pise. S druge strane, 7 dana kasnije je valjda sinoc ipak bombardovana.
Kakva bolan dezinformacija vidiš li da je crkva bombardovana.Kakvi likovi upm.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/prav ... /231020002
1974---1975---1976---2001---2013---2020

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 20 okt 2023, 08:25

Dzoni je napisao/la:
19 okt 2023, 17:45
denimen99 je napisao/la:
19 okt 2023, 17:28
FoSte95 je napisao/la:
19 okt 2023, 17:16
Imaš birati ili njih ili ruse pa ti vidi šta ti je manje zlo
Foste druže,

Messi ili Ronaldo, Amerika ili Rusija, Izrael ili Palestina, Bošnjaci ili Srbi, Dodik ili Bakir, ****, lezbe ili tradicionalne obitelji, blaa blaa blaa.. živimo u svijetu gdje se na sve mora birati strana.

A isto tako možeš da prakticiraš i da ne biraš stranu, da te boli **** kao npr mene. Ja uopšte ne biram strane, pogotovo ne nakon nekoliko tvitova od bilo koje strane.

Morate shvatiti da je internet virtualni svijet, ništa od toga nije stvarno. Kada ti pukne bomba ispred kuće, e to je stvarno, tu biraj stranu, a sve ovo ostalo je nebitno. Kažem nebitno jer evo svi su se u BiH brinuli za Ukrajince dok nisu naebali ovi dole Palestinci.. Ukrajince ste zaboravili za noć.

Isto tako se internet zabrinuo za "kurcpluća planete" u Brazilu, za krov neke crkve u Parizu, za neke glupe životinje koje namju dom u Australiji nakon požara.. pa za one migrante i onu bebu što se utopila na obali Italije, to je posbeno dirnulo planetu. I kako vrijeme prolazi sve te vijesti ostaju samo u arhivama, a daleko od vas sviju, vaših strana i vaše brige. Isto će se desiti i sa Palestinom, nažalost. Doći će neka nesreća ili veselje i jednostavno će ljudi da o tome diskutuju. Dokazano već 100 puta.

Zato ja ne biram strane, čisto me boli qrac za cijelom planetom, gledam da je lijepo porodici, užem i širem krugu obitelji, prijateljima, okolišu koji koristim, cijeni goriva, trave i koka kole.
Kad ti padne granata ispred kuce tek onda nemas brige.
Ma nema šta druže Denimen, ne možeš bit takav, zašto bi tebi samo bilo dobro jer ignorišeš senzacionalističke vijesti i uživaš u životu? Sudeći po medijima, nikad gora situacija na svijetu nije bila, evo već zadnje 4 godine. :cool:

Prvo užasan virus, panika, katastrofa, umiru ljudi, civilizacija na kolapsu nakon toga sekunde do početka WW3, pa poslije toga strašna recesija i nezaposlenost po EU, otkazi, cijene divljaju, a ljudi nikad bolje nisu zivjeli... evo sada ponovo sekunde od WW3, te globalno zatoljenje ostajemo bez vode i hrane... Na našim prostorima nikad gora situacija, evo 4 godine se svaki dan očekuije rat, pa ga nema...

Ko konzumira ove vijesti, ja ga u potpunosti razumijem da je na rubu živaca, da je u panici, jer konstantno smo na rubu katastrofe sudeći po medijima, ali ništa se ne dešava. Razumijem, kontra strana će reći, da najgore tek dolazi, što im i može biti argument, ali ljudi ništa se ne dešava zadnjih 5 godina, ništa što se ranije nije dešavalo - KONSTANTNO barem zadnjih 100 godina.

Pa ko je tu lud onda?

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 20 okt 2023, 08:39

thulkazal je napisao/la:
19 okt 2023, 20:52
Ništa novo... Svinjske glave se bacaju pred džamije u Austriji i Njemačkoj i bez rata i to skoro svake godine :mrgreen:
Znaci to tebi normalna stvar… bas si bolid…

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 20 okt 2023, 09:09

Saurman je napisao/la:
20 okt 2023, 08:15
19 okt 2023, 23:58
Saurman je napisao/la:

Kakva bolan dezinformacija vidiš li da je crkva bombardovana.Kakvi likovi upm.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/prav ... /231020002
Jesi ti glup ili sta?

Postavio si tweet koji je u vrijeme objave bio dezinformacija. Prica o crkvi je spomenuta prije 7 dana kad je ista bila netaknuta. Tek je preksinoc bombardirana.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 20 okt 2023, 09:20

alemsa je napisao/la:

Nije ni Americka vojska sto je nekad bila, i njih opalila woke generacija, tehnologija je tu, ali nekad su mogli voditi 2 i po rata (dva direktno, jedan manji pocet, pa od ta dva zavrsiti jedan i prebaciti vojsku na taj treci) bilo gdje na svijetu, sad sumnjam.
A i izborna je godina iza ćoška u SAD, ko pošalje čizmu gotov je. Ionako im je klimavo sa ovim finansiranjem Ukrajine među društvom.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 20 okt 2023, 10:31

Bundesliga je napisao/la:
19 okt 2023, 21:51
Unofficialpage je napisao/la:
19 okt 2023, 21:48
Ne treba bitti nijedna strana mislim slijepo je zastupati, svi prave greške i loše odluke i treba znati šta je ok a šta nije. Ne treba meni SAD, Njemačka, Rusija ili bilo koja druga država da mi kaže da je u Ukrajini agresija, da se u Palestini dešava genocid. Vidim i sam i znam šta je dobro a šta ne.
Pa to i govorimo ovdje. Nije sve niti crno niti bijelo. Ne valjaju nijedni.
Valjaju i ima ogromne razlike da ti Kinez il Rus ima veci uticaj ovdje trazili bi te po sekundarnim il tercijalnim masovnim grobnicama, veoma jednostavno nama je jedini garant opstanka jaka Amerika sve ostalo nas vodi u nestanak na ovim prostorima

sve ti je jasno cije politike ljube ruske i kineske guzice na Balkanu i koji forumasi guraju narativ o dekandetnom zapadu i njegovom propadanju, u tu istu skupinu spadaju i maloumni turkofili sa nase strane koji bi da nas vide u tom istom istocnom kolu

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []