AshburtonG je napisao/la: ↑19 okt 2023, 22:22Bukvalno si postavio screenshot gdje je ispod fact check.
Gledaj onog panja njemu je smiješno.
Moderator/ica: insider
AshburtonG je napisao/la: ↑19 okt 2023, 22:22Bukvalno si postavio screenshot gdje je ispod fact check.
Indijcima bi bilo bolje da se okupaju.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑19 okt 2023, 22:27
Indijsko go.vno i migrant uz genocidaša i ratnog zločinca, ništa čudno![]()
Pa smijesno mu je jer si prenio dezinformaciju i to ti jos pise. S druge strane, 7 dana kasnije je valjda sinoc ipak bombardovana.Saurman je napisao/la: ↑19 okt 2023, 22:42AshburtonG je napisao/la: ↑19 okt 2023, 22:22Bukvalno si postavio screenshot gdje je ispod fact check.
Gledaj onog panja njemu je smiješno.![]()
Ma i ja to kontam. Nemoguce je da se oni posvete na ovakva dva fronta. Bukvalno bi dozivjeli finansijski fijasko. Tu podrazumijevam ukljucenje Irana i ostalih. Ako to ostale arapske zemlje budu gledale, onda Izraelu ne trebaju ni Ameri. Mogu ih rijesit i sami, pogotovo s ovakvim nehumanim nacinom ratovanja ala Rusi.alemsa je napisao/la: ↑20 okt 2023, 00:04Ma zbog Irana, ali nakon Iraka i Afganistana ne zele da se vojno mijesaju, nije odavno bilo da su republikanci jednoglasno protiv bilo kakvog rata dok demokrate samo o tome pricaju, prije je to bilo obrnuto, demokrate su imale taj pristup diplomatije i finjaka dok republikanci ono u stilu "bomb everyone".
Nije ni Americka vojska sto je nekad bila, i njih opalila woke generacija, tehnologija je tu, ali nekad su mogli voditi 2 i po rata bilo gdje na svijetu, sad sumnjam.
Mislim da ovaj dodatni rat njima ne bi bio nemoguc za izdrzati pogotovo jer je i Izrael sam po sebi izuzetno jak, veci problem predstavlja prilika koja se javlja Kini. Okupiranost SADa Ukrajinom i ratom koji bi vodio Izrael je sansa koju cekaju da krenu na Tajvan. Mozda bi krenuli i ranije da je ovo u Ukrajini proslo bolje po Ruse. Oni su sad u jakom ekonomskom padu, natalitet je propao i ako sacekaju jos 10-20 godina mislim da ce im sanse biti nikakve da dobiju rat protiv SADa.AshburtonG je napisao/la: ↑20 okt 2023, 00:11Ma i ja to kontam. Nemoguce je da se oni posvete na ovakva dva fronta. Bukvalno bi dozivjeli finansijski fijasko. Tu podrazumijevam ukljucenje Irana i ostalih. Ako to ostale arapske zemlje budu gledale, onda Izraelu ne trebaju ni Ameri. Mogu ih rijesit i sami, pogotovo s ovakvim nehumanim nacinom ratovanja ala Rusi.alemsa je napisao/la: ↑20 okt 2023, 00:04Ma zbog Irana, ali nakon Iraka i Afganistana ne zele da se vojno mijesaju, nije odavno bilo da su republikanci jednoglasno protiv bilo kakvog rata dok demokrate samo o tome pricaju, prije je to bilo obrnuto, demokrate su imale taj pristup diplomatije i finjaka dok republikanci ono u stilu "bomb everyone".
Nije ni Americka vojska sto je nekad bila, i njih opalila woke generacija, tehnologija je tu, ali nekad su mogli voditi 2 i po rata bilo gdje na svijetu, sad sumnjam.
Sigurno ima, uvijek ce neko naci neko opravdanjebaboedindzeko09 je napisao/la: ↑20 okt 2023, 05:03Ne mogu da vjerujem da su crkvu bombardovali bolesnici, jel ima jos koga da ih brani na forumu?
Kakva bolan dezinformacija vidiš li da je crkva bombardovana.Kakvi likovi upm.AshburtonG je napisao/la: ↑19 okt 2023, 23:58Pa smijesno mu je jer si prenio dezinformaciju i to ti jos pise. S druge strane, 7 dana kasnije je valjda sinoc ipak bombardovana.Saurman je napisao/la: ↑19 okt 2023, 22:42AshburtonG je napisao/la: ↑19 okt 2023, 22:22Bukvalno si postavio screenshot gdje je ispod fact check.
Gledaj onog panja njemu je smiješno.![]()
Ma nema šta druže Denimen, ne možeš bit takav, zašto bi tebi samo bilo dobro jer ignorišeš senzacionalističke vijesti i uživaš u životu? Sudeći po medijima, nikad gora situacija na svijetu nije bila, evo već zadnje 4 godine.Dzoni je napisao/la: ↑19 okt 2023, 17:45Kad ti padne granata ispred kuce tek onda nemas brige.denimen99 je napisao/la: ↑19 okt 2023, 17:28Foste druže,
Messi ili Ronaldo, Amerika ili Rusija, Izrael ili Palestina, Bošnjaci ili Srbi, Dodik ili Bakir, ****, lezbe ili tradicionalne obitelji, blaa blaa blaa.. živimo u svijetu gdje se na sve mora birati strana.
A isto tako možeš da prakticiraš i da ne biraš stranu, da te boli **** kao npr mene. Ja uopšte ne biram strane, pogotovo ne nakon nekoliko tvitova od bilo koje strane.
Morate shvatiti da je internet virtualni svijet, ništa od toga nije stvarno. Kada ti pukne bomba ispred kuće, e to je stvarno, tu biraj stranu, a sve ovo ostalo je nebitno. Kažem nebitno jer evo svi su se u BiH brinuli za Ukrajince dok nisu naebali ovi dole Palestinci.. Ukrajince ste zaboravili za noć.
Isto tako se internet zabrinuo za "kurcpluća planete" u Brazilu, za krov neke crkve u Parizu, za neke glupe životinje koje namju dom u Australiji nakon požara.. pa za one migrante i onu bebu što se utopila na obali Italije, to je posbeno dirnulo planetu. I kako vrijeme prolazi sve te vijesti ostaju samo u arhivama, a daleko od vas sviju, vaših strana i vaše brige. Isto će se desiti i sa Palestinom, nažalost. Doći će neka nesreća ili veselje i jednostavno će ljudi da o tome diskutuju. Dokazano već 100 puta.
Zato ja ne biram strane, čisto me boli qrac za cijelom planetom, gledam da je lijepo porodici, užem i širem krugu obitelji, prijateljima, okolišu koji koristim, cijeni goriva, trave i koka kole.
Jesi ti glup ili sta?Saurman je napisao/la: ↑20 okt 2023, 08:15Kakva bolan dezinformacija vidiš li da je crkva bombardovana.Kakvi likovi upm.AshburtonG je napisao/la: ↑19 okt 2023, 23:58Pa smijesno mu je jer si prenio dezinformaciju i to ti jos pise. S druge strane, 7 dana kasnije je valjda sinoc ipak bombardovana.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/prav ... /231020002
A i izborna je godina iza ćoška u SAD, ko pošalje čizmu gotov je. Ionako im je klimavo sa ovim finansiranjem Ukrajine među društvom.alemsa je napisao/la: ↑20 okt 2023, 00:04Ma zbog Irana, ali nakon Iraka i Afganistana ne zele da se vojno mijesaju, nije odavno bilo da su republikanci jednoglasno protiv bilo kakvog rata dok demokrate samo o tome pricaju, prije je to bilo obrnuto, demokrate su imale taj pristup diplomatije i finjaka dok republikanci ono u stilu "bomb everyone".
Nije ni Americka vojska sto je nekad bila, i njih opalila woke generacija, tehnologija je tu, ali nekad su mogli voditi 2 i po rata (dva direktno, jedan manji pocet, pa od ta dva zavrsiti jedan i prebaciti vojsku na taj treci) bilo gdje na svijetu, sad sumnjam.
Valjaju i ima ogromne razlike da ti Kinez il Rus ima veci uticaj ovdje trazili bi te po sekundarnim il tercijalnim masovnim grobnicama, veoma jednostavno nama je jedini garant opstanka jaka Amerika sve ostalo nas vodi u nestanak na ovim prostorimaBundesliga je napisao/la: ↑19 okt 2023, 21:51Pa to i govorimo ovdje. Nije sve niti crno niti bijelo. Ne valjaju nijedni.Unofficialpage je napisao/la: ↑19 okt 2023, 21:48Ne treba bitti nijedna strana mislim slijepo je zastupati, svi prave greške i loše odluke i treba znati šta je ok a šta nije. Ne treba meni SAD, Njemačka, Rusija ili bilo koja druga država da mi kaže da je u Ukrajini agresija, da se u Palestini dešava genocid. Vidim i sam i znam šta je dobro a šta ne.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.