RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
- el-fighter
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
Realizacija nas je ponovo skupo kostala. Tesko postizemo golove i to je nas najveci problem za sada. Sve ide dobro, lopta dodje do napada, stvori se prilika, ali izostane realizacija. Trebamo naci jednogklasicnog centarfora, koji ce ove zicere pospremati u mrezu, jer sadasnji "napadaci" ocito to ne rade dobro. Izgubili smo kod kuce sto je jos gore, ali i to se moralo desiti. Nadam se da cemo u sljedecem kolu vratiti ove bodove i da cemo se ponovo vratiti u vrh.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Uf kako dozvolite da tako veliki Velez gubi kuci od nekad treceligasa.Pa vidite li da vam igraju otpadi iz Zelje i sarajeva.I kako mislite bit najbolji.
Pocelo je
Dok caruje improvizacija, Evropa će ostati samo san
Velež je danas po prvi put nakon šest utakmica doživio poraz. Pa šta? Desi se svakom pa i Mostarcima.
Uostalom od moćnog Širokog Brijega nikada nije sramota izgubiti.
Međutim način na koji su fudbaleri Veleža odigrali današnji meč, pristup (čast izuzecima) i odnos prema svetom dresu su nešto što zaslužuje dublju analizu. Poraz od Širokog bio je ustvari posljedica totalne improvizacije, nerada, nepoštenja, neljudskosti i bahatosti prije svih trenera Mirze Varešanovića, ali ostalih. Sve to je u prvih pet kola podobro prikrio dobar rezultat koji su (većinom u sretnim okolnostim) napravili Mostarci.
Nikada više improvizacije u timu Veleža, nikada više igrača koji svojim kvalitetom trenutno teško da mogu zadovoljiti apetite i u nižem rangu u Veležu nije bilo kao što je slučaj danas. Apsurd je da se najavljuje kojekakav pohod na Evropu i navijačima prodaje magla od samog starta, jer danas se vidjelo, a opasna opomena bila je i Kozara, da, bar dok stvari budu ovako stajale, teško da od toga išta može biti.
Jer igra koju preferira sarajevski stručnjak je sve samo ne igra.
Sjetit ćete se Koševa i lude sreće u kojoj je osvojen bod, ali i Čelika i 95.minute. Tada je sreća „pratila hrabre“, međutim kada i ona okrene leđa teško se nešto može napraviti.
I dok su pojedini mediji usljed dobre atmosfere i dobrih rezultata za dobrobit kluba pozivali na oprez i skretali pažnju na pojedince koji na terenu djeluju svakako samo ne dobro, Varešanović im je i dalje vjerovao i i dalje ih forsirao, za što su ga njegovi ljubimci sa kojima je usput kazano u opasnim menadžerskim talovima nagradili sramotnom igrom, i porazom koji je mogao biti i veći.
Hoće li se nešto promjeniti u budućnosti? Naravno da neće, bar dok Mirza sjedi na klupi skupa sa svojim intimusom Edinom Prljačom. Rezultat ovom stručnjaku i onako nije u prvom planu. U prvom planu je minutaža pojedincima, improvizacija, tumbanje tima i šta sve ne?
Primjera radi, na Koševu je najbolji pojedinac u redovima Veleža bio Dženan Duraković, a prvi je, totalno nerezonski zamijenjen. Armel Škaljić je sljedećem meču bio žrtva (domaći remi sa Kozarom). U utakmici u kojoj je igra na sredini bila očajna i u kojoj ništa nije funkcionisalo, Varešanović je deset minuta prije kraja „svježu krv“ ubacio na desni bok, gdje je ordinirao pomenuti Škaljić. Zašto na takvom meču mijenjati desnog bočnog, igračem (Goran Stokić) koji igra istu tu poziciju, posebno kada se zna da je i sam Škaljić protiv Kozare bio jedan od boljih?
Odgovor je jasan. Stokić mora biti dio tima. I ne samo on, već još pet-šest igrača, koji imaju jaka leđa u Upravi, menadžere, prijatelje, poznanike bliske Varešanoviću. Upravo je pomenuti Stokić danas dobio šansu od prve minute, odlično je iskoristivši, jer su i jedan i drugi gol pali upravo preko njega. Usput kažimo da je Stokić propustio kompletne pripreme. Boravio je na probi na Kipru.
I sve dok timom caruje improvizacija, a domaći nezaštićeni igrači budu predodređeni na tribine ili u boljem slučaju klupu, nešto više od Mirzinih pulena
se teško može očekivati. Lako je pobjediti Leotar i Slaviju u fazi raspada, ali Široki je ipak nešto drugo. Do Evrope sa ovakvom klupskom politikom i bahatim stručnjakom teško da se dobaciti može. Tužno da tako veliki klub sa onakvim navijačima ni na svoj 90.rođendan neće uspjeti napraviti iskorak.

Dok caruje improvizacija, Evropa će ostati samo san
Velež je danas po prvi put nakon šest utakmica doživio poraz. Pa šta? Desi se svakom pa i Mostarcima.
Uostalom od moćnog Širokog Brijega nikada nije sramota izgubiti.
Međutim način na koji su fudbaleri Veleža odigrali današnji meč, pristup (čast izuzecima) i odnos prema svetom dresu su nešto što zaslužuje dublju analizu. Poraz od Širokog bio je ustvari posljedica totalne improvizacije, nerada, nepoštenja, neljudskosti i bahatosti prije svih trenera Mirze Varešanovića, ali ostalih. Sve to je u prvih pet kola podobro prikrio dobar rezultat koji su (većinom u sretnim okolnostim) napravili Mostarci.
Nikada više improvizacije u timu Veleža, nikada više igrača koji svojim kvalitetom trenutno teško da mogu zadovoljiti apetite i u nižem rangu u Veležu nije bilo kao što je slučaj danas. Apsurd je da se najavljuje kojekakav pohod na Evropu i navijačima prodaje magla od samog starta, jer danas se vidjelo, a opasna opomena bila je i Kozara, da, bar dok stvari budu ovako stajale, teško da od toga išta može biti.
Jer igra koju preferira sarajevski stručnjak je sve samo ne igra.

I dok su pojedini mediji usljed dobre atmosfere i dobrih rezultata za dobrobit kluba pozivali na oprez i skretali pažnju na pojedince koji na terenu djeluju svakako samo ne dobro, Varešanović im je i dalje vjerovao i i dalje ih forsirao, za što su ga njegovi ljubimci sa kojima je usput kazano u opasnim menadžerskim talovima nagradili sramotnom igrom, i porazom koji je mogao biti i veći.
Hoće li se nešto promjeniti u budućnosti? Naravno da neće, bar dok Mirza sjedi na klupi skupa sa svojim intimusom Edinom Prljačom. Rezultat ovom stručnjaku i onako nije u prvom planu. U prvom planu je minutaža pojedincima, improvizacija, tumbanje tima i šta sve ne?

Primjera radi, na Koševu je najbolji pojedinac u redovima Veleža bio Dženan Duraković, a prvi je, totalno nerezonski zamijenjen. Armel Škaljić je sljedećem meču bio žrtva (domaći remi sa Kozarom). U utakmici u kojoj je igra na sredini bila očajna i u kojoj ništa nije funkcionisalo, Varešanović je deset minuta prije kraja „svježu krv“ ubacio na desni bok, gdje je ordinirao pomenuti Škaljić. Zašto na takvom meču mijenjati desnog bočnog, igračem (Goran Stokić) koji igra istu tu poziciju, posebno kada se zna da je i sam Škaljić protiv Kozare bio jedan od boljih?
Odgovor je jasan. Stokić mora biti dio tima. I ne samo on, već još pet-šest igrača, koji imaju jaka leđa u Upravi, menadžere, prijatelje, poznanike bliske Varešanoviću. Upravo je pomenuti Stokić danas dobio šansu od prve minute, odlično je iskoristivši, jer su i jedan i drugi gol pali upravo preko njega. Usput kažimo da je Stokić propustio kompletne pripreme. Boravio je na probi na Kipru.
I sve dok timom caruje improvizacija, a domaći nezaštićeni igrači budu predodređeni na tribine ili u boljem slučaju klupu, nešto više od Mirzinih pulena

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
sramota je da igraju hasanovic, okic a da na tribinama sjedi zolj i na klupi demic... Ove majmune treba prodat, a staviti velezovu djecu da igraju, bar ce se truditi
Brkovic u prijateljskoj zabije 2 gola, Zvonic zabija, Zolj zabija sramota da ne dobiju priliku
Ajmo armijo nema vezee ! bit ce bolje !
Miza tebe zivimo !
bola samo laganini , bit ce bolje , vadit se u Prijedoru

Miza tebe zivimo !

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Hajmo se sada svima u usta nasrati to je najbolje.. bola pa nisu doveli postavu Barcelone da uzimaju sve.. Nije da sada ja opravdavam poraz njihov ali ne mozemo tako. prosle sezone je bio bajram kad velez dobije, do tada niko nista nije pricao, kad bi velez izgubio bili bi komentari tipa "sta drugo i ocekivati".. siroki je bolja ekipa, organizovanija, polako sve ce doci na svoje, bila je i pauza svi su danas zakazali tipa zrinjski, zeljo koji je bio favorit protiv celika, mada sam ocekivao tu remi sigurno..
lakapo jebote, lakapo.. doci ce sve na svoje, necemo ispasti nema bojkota ne brinite..
lakapo jebote, lakapo.. doci ce sve na svoje, necemo ispasti nema bojkota ne brinite..
Prije svega,boli me odnos igraca prema dresu koji nose i danasnja utakmica je pokazala skoro sve nedostatke Veleza.U prvih par kola imali smo ludu srecu ali nam je i ona okrenula ledja ali nista,ama bas nista ne moze da opravda danasnju igru igraca Veleza.Ne mogu a da se ne cudim da Demic bude na tribini a da se toliko forsira Hasanovic,citam a i cujem da neki moraju igrat i ako je to tako onda je to sramotno.
Danas se vidilo da Demic nedostaje u vezi jer momak zna igrat ali niko ne zna razlog njegovog izostanka iz ekipe,danas se isto tako vidilo koliko nedostaje Kazazic u odbrani jer danas sto su odigrali Stokic i Kajta je nula nad nulama i nadam se da cu docekat u Velezu da vidim Kazazica i Asima Skaljica zajedno u odbrani ali sve su to zelje pojedinca.Mislim da Velez danasnjom igrom nije zasluzio nista drugo osim poraza i nadam se da je ovo bio samo los dan ali je cinjenica da se neki forsiraju i to ocigledno i to ne smije biti u Velezu ako zelimo i mislimo da budemo ozbiljan klub i ne smije pojedinac biti vazniji od kluba a u ovom slucaju ima pojedinaca koji su izgleda vazniji od kolektiva i Veleza.
Ne serem i ne govorim nista sa zlobom ali je cinjenica da je danas bilo lose,katastrofa i da neki igraci a pogotovo sa strane ne zasluzuju da igraju u Velezu
Danas se vidilo da Demic nedostaje u vezi jer momak zna igrat ali niko ne zna razlog njegovog izostanka iz ekipe,danas se isto tako vidilo koliko nedostaje Kazazic u odbrani jer danas sto su odigrali Stokic i Kajta je nula nad nulama i nadam se da cu docekat u Velezu da vidim Kazazica i Asima Skaljica zajedno u odbrani ali sve su to zelje pojedinca.Mislim da Velez danasnjom igrom nije zasluzio nista drugo osim poraza i nadam se da je ovo bio samo los dan ali je cinjenica da se neki forsiraju i to ocigledno i to ne smije biti u Velezu ako zelimo i mislimo da budemo ozbiljan klub i ne smije pojedinac biti vazniji od kluba a u ovom slucaju ima pojedinaca koji su izgleda vazniji od kolektiva i Veleza.
Ne serem i ne govorim nista sa zlobom ali je cinjenica da je danas bilo lose,katastrofa i da neki igraci a pogotovo sa strane ne zasluzuju da igraju u Velezu
Mozda Elvisu Coricu konacno dati priliku... Bar zadnjih 10 minuta
NERMIN BISE!oknide je napisao/la:Odakle je ovaj piker sto prenosi iz Mostara?

najbolje dovesti crnce neke tipa fudbalski domerkant, kad mu se igra zabice 4 gola, kad ne igra, skrivice 4 gola.. i onda boga moliti kako i šta..
Ne treba srat sad ali je vidljivo da nesto ne stima u ekipi.Meni nije bilo jasno zasto se mjenjala ekipa protiv Kozare a nije izgubila u prethodnim utakmicama?
Ne znam da li neko daje naredbe nekom ali je cinjenica da se treba radit posteno i igrat ko zasluzi a ne zato sto je neko dobar sa trenerom ili sa nekim clanom uprave.Danas su svi bili losi i moze se svima desit ali ne borit se,to ne mogu shvatit.
Meni je bilo vidljivo da Kajta i Stokic ne mogu zaustavit spica Sirokog pogotovo Stokic koji je danas bio nas pa mozda i najlosiji igrac ali idemo dalje,ne treba sad srat i puno pricat nego treba da se ekipa sabere,da se pogleda jedni drugim u oci jer ovdje pojedinci ne znaju sta znaci Velez i zato sam uvijek bio protiv velikog broja igraca sa strane
Ne znam da li neko daje naredbe nekom ali je cinjenica da se treba radit posteno i igrat ko zasluzi a ne zato sto je neko dobar sa trenerom ili sa nekim clanom uprave.Danas su svi bili losi i moze se svima desit ali ne borit se,to ne mogu shvatit.
Meni je bilo vidljivo da Kajta i Stokic ne mogu zaustavit spica Sirokog pogotovo Stokic koji je danas bio nas pa mozda i najlosiji igrac ali idemo dalje,ne treba sad srat i puno pricat nego treba da se ekipa sabere,da se pogleda jedni drugim u oci jer ovdje pojedinci ne znaju sta znaci Velez i zato sam uvijek bio protiv velikog broja igraca sa strane
-
- Kontakt:
Prljača i Varešanović su kockari koji će prodati majku za pare. Prljaču je i Gracić otjerao iz Olimpica poslije štimanja za kladionicu, a Mirza Varešanović je veoma loš čovjek i ti kvliteti ( uz drogu) su njegova najgora osobina.
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Nije Mirza los ko sto Sarajlije pricaju..... Nije nikako 

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Aleme tvoji komentari svakim danom sve puniji nebuloza .Nedavno si pričao o masonima a sada si se vratio na staru temu namještanja .Tebi je svaki poraz Veleža namještena tekma .I postao si tako negativan da ter teško čitati svaki komentar na svakoj temi je ili teorija zavjere ili pričanje o nekim negativnostima .Dijagnoza Dr House : DEPRESIJA.AlemC85 je napisao/la:e sada ću definitivno napisati šta mislim o svemu. kao prvo ovo je danas velika bruka, jer kako sam slušao onog spikera, izgledalo je kao da navija za široki, totalni neprofesionalizam. stvarno ne znam šta se dešava s veležom, kao da su igrali da samo prođe tekma, a pročitao sam na jednoj stranici komentar da je tekma navodno namještena, ništa novo, ako je tako, onda nek se uprava stidi i boga i naroda, a ako pobijede u prijedoru, isto ću reći, jer ovo više nema smisa. široki se silom gura za prvaka, to sam davno rekao, pa su me neki dušebrižnici napadali. o komitetu i njihovoj ulozi ne treba trošiti riječi, jer i oni guraju njih za prvaka samo da bi zadovoljili bevandu uoči decembarskih izbora u savezu, to i ptice na grani znaju, osime napuštaj brod koji opasno tone, ovo ti ne treba, ti si za njih gospodin a ovo su gamad, o suđenju je se rečeno, pa tako i današne navlačnje zrilića za široki...toliko
Izvinjavam se kolegama forumašima sa Veležove teme na spamanju teme.

“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Nemoj tako,vidis da je na jednoj stranici procitao komentar da je tekma navodno namjestena.Ako to nije argument ne znam sta je !!!DRHAUSE je napisao/la:Aleme tvoji komentari svakim danom sve puniji nebuloza .Nedavno si pričao o masonima a sada si se vratio na staru temu namještanja .Tebi je svaki poraz Veleža namještena tekma .I postao si tako negativan da ter teško čitati svaki komentar na svakoj temi je ili teorija zavjere ili pričanje o nekim negativnostima .Dijagnoza Dr House : DEPRESIJA.AlemC85 je napisao/la:e sada ću definitivno napisati šta mislim o svemu. kao prvo ovo je danas velika bruka, jer kako sam slušao onog spikera, izgledalo je kao da navija za široki, totalni neprofesionalizam. stvarno ne znam šta se dešava s veležom, kao da su igrali da samo prođe tekma, a pročitao sam na jednoj stranici komentar da je tekma navodno namještena, ništa novo, ako je tako, onda nek se uprava stidi i boga i naroda, a ako pobijede u prijedoru, isto ću reći, jer ovo više nema smisa. široki se silom gura za prvaka, to sam davno rekao, pa su me neki dušebrižnici napadali. o komitetu i njihovoj ulozi ne treba trošiti riječi, jer i oni guraju njih za prvaka samo da bi zadovoljili bevandu uoči decembarskih izbora u savezu, to i ptice na grani znaju, osime napuštaj brod koji opasno tone, ovo ti ne treba, ti si za njih gospodin a ovo su gamad, o suđenju je se rečeno, pa tako i današne navlačnje zrilića za široki...toliko
Izvinjavam se kolegama forumašima sa Veležove teme na spamanju teme.

- el-fighter
- Kontakt:
Cuj namjestena tekma....pa i Barcelona izgubi utakmicu i odmah treba reci da je namjestena. Za sada je jos OK sto seice stanja na tabeli. Nalazimo se pri vrhu tabele, al;i u sljedecem kolu imamo tesko gostovanje u Prijedoru. Na gostovanjima igramo veoma dobro i nadati se da cemo tamo izvuci dobar rezultat. Ovu utakmicu sa Sirokim sto prije zaboraviti i okrenuti se nastavku sezone.
Velež do groba života mi moga
Zasluzeno su pobjedili , nema sta , bolji su ..
Odma namjestena
, to nidje nema , kao da mi nesmijemo izgubit kuci ..
Odma namjestena

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
osim STABILIZACIJE na scenu stupa i NAMJEŠTANJE.. bravo :/
onaj, shvatite da je široki bio jači i nema šta.. nema veze kakav je odnos igrača veleza prema terenu, opet da su trcali i igrali kako znaju, široki bi dobio.. a ti aleme brate, šta si? sedinova sekretarica?
onaj, shvatite da je široki bio jači i nema šta.. nema veze kakav je odnos igrača veleza prema terenu, opet da su trcali i igrali kako znaju, široki bi dobio.. a ti aleme brate, šta si? sedinova sekretarica?
prije 3-4 godine u vrapcicima niko boda nije mogao uzeti...a pogledaj sad ovih zadnjih par godina....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.