Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

reds
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la reds » 25 okt 2018, 17:25

Zna li neko gdje sve imaju radnje u Sarajevu gdje se može prodati mobitel?

Pozdrav. :salut:
FK Pjetlovi

exampLe.
Kontakt:

Post Postao/la exampLe. » 25 okt 2018, 17:32

reds je napisao/la:Zna li neko gdje sve imaju radnje u Sarajevu gdje se može prodati mobitel?

Ne prodaji u radnjama, spuste ti cijenu telefona za 150-200KM, bolje ti je stavi ga na pik.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 25 okt 2018, 17:48

exampLe. je napisao/la:
reds je napisao/la:Zna li neko gdje sve imaju radnje u Sarajevu gdje se može prodati mobitel?

Ne prodaji u radnjama, spuste ti cijenu telefona za 150-200KM, bolje ti je stavi ga na pik.
Hvala na savjetu, ali meni je to jasno i poznato. Pitam radi prijatelja. :thumbup:
FK Pjetlovi

Klare

Post Postao/la Klare » 25 okt 2018, 17:49

harden je napisao/la:Koliko vrijedi S7 edge polovan, bez znakova koristenja?
400

V40 baterija youtube play na 80%osvijetljenja 8h30min. 6.4" 3300mAh, lagan, tanak, elegantan, i onda ovakav rezultat. LG uvijek savršeno optimizira uređaje, izgleda da su ovdje još pomjerili granice.
Po pitanju baterije mu parira Note 9, ali je on 32g teži i 1.2mm deblji, baterija 4000mAh

Sada su na V40 konačno ugradili pošten senzor kamere, standardna danas koju većina flagshipa koristi, 12Mpx, 1.4np, vjerovatno 1/2.55.
Dakle većina današnjih flagshipa ima senzor koji je imao i danas ima S7.
Samo su lG i Samsung u međuvremenu povećali otvor blende na f1.5, dobro slikaju u mraku, odlične fotografije skoro kao P20, s tim da su prirodnije, Huawei ima jak post procesing.

Ali da se vratim na V40, puno podešavanja, odlična multimedija, sad je to i odlična postava kamera u svim uslovima i situacijama. Za razliku od G serije koja uvijek ima neki nedostatak, ova V serija drugu godinu zaredom rastura. Dosta je potcijenjen LG, vjerujem da je V40 najbolji mobitel trenutno.
I ima najmanji zub na svijetu, a iako nemam ništa protiv zuba, V40 bi bio dosta ljepši, njemu ovaj zub nije trebao, stvarno se vidi da mu je silom prikačen, V30 ljepši.

sancho21
Kontakt:

Post Postao/la sancho21 » 25 okt 2018, 17:56

Pozdrav svima, interesuje me da li je puno platiti 340km za Samsung A6 2018, kupljen nov prije 20-tak dana? I ukratko ako neko zna kakav je mobitel ko mobitel, baterija i ostalo?

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 25 okt 2018, 18:00

mislim, V40 je kul ali da je bolji od Note 9, Mate 20 pro, Iphone Xs, ni u snovima
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 25 okt 2018, 18:03

sancho21 je napisao/la:Pozdrav svima, interesuje me da li je puno platiti 340km za Samsung A6 2018, kupljen nov prije 20-tak dana? I ukratko ako neko zna kakav je mobitel ko mobitel, baterija i ostalo?
Jel verzija 3 ili 4 gb ram-a?
Nov sa 3gb rama je 380km.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

sancho21
Kontakt:

Post Postao/la sancho21 » 25 okt 2018, 19:21

madridist je napisao/la:
sancho21 je napisao/la:Pozdrav svima, interesuje me da li je puno platiti 340km za Samsung A6 2018, kupljen nov prije 20-tak dana? I ukratko ako neko zna kakav je mobitel ko mobitel, baterija i ostalo?
verzija sa 3gb rama, znaš li sta kakav je ovako za korištenje, baterija i sl.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 26 okt 2018, 11:36

sancho21 je napisao/la:
madridist je napisao/la:
verzija sa 3gb rama, znaš li sta kakav je ovako za korištenje, baterija i sl.
Zasad je odlican :)
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

MisterGuardiola
Kontakt:

Post Postao/la MisterGuardiola » 27 okt 2018, 22:33

Šta mislite o ovome https://www.quora.com/Do-Xiaomi-phones- ... on-details

Imam Redmi Note 5 pa sam se malo zabrinuo :think:

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 27 okt 2018, 23:39

Ništa čudno to ti svi rade danas, od google-a, aplikacija do telefona.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 28 okt 2018, 13:15

ljudi, danas svako spijunira, i ne moze se protiv toga, ako vam je stalo do zastite svoje privatnosti, odjavite internet, kupite neki stari dumbphone.

Svi oni prikupljaju podatke, i ne vidim u cemu je problem sa tim, sve u cilju unaprijedjenja usluge, sta mislite da bi google imao onako napredan AI da nije prikupljao prethodno podatke.

Microsoft zvanicno kaze da prati korisnike preko Windows 10.

Stvar je u tome da te kompanije ne spijuniraju jer su im bitne neke tvoje informacije, mislim ono, ko si ti jbt naspram 7 milijardi ostalih ljudi, isto tako, jeste li igdje vidjeli, apple pustio neke leakove od svojih korisnika, naravno da niste.

Pa da nije ovih prikupljanja informacija, ne bi ni u pola imali dobre proizvode kao sto imamo danas.

Slazem se ko nije dobro informisan oko ovoga, kad procita nesto na googleu tamo isprepadaju ljude, isto jaran mi se javlja hoce da roota telefon i instalira custom rom na svoj telefon i pita, hoce li mu ako to uradi, ukrasti pare sa bankovne aplikacije, jer je eto procitao da je nesigurno.

uglavno, sto se tice ovih kompanija, nemojte to da vas brine, a i da neki haker pokusa nesto od vas ´ukrasti´ to znaci da morate specificna meta za tog hakera, ono baš da se namerači na vas, i opet, to nije posao od 5 minuta, i nije tek tako lako opet probiti neke stvari.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 28 okt 2018, 13:20

po Amerima samo kinezi spijuniraju, a njihove kompanije se naplacase penala za prikupljanje podataka bez znanja korisnika :rol:

odes na r/Android i kad god imas post o Huawei-ju, odmah oni americki botovi, gdje ces to uzeti, pa da te kineska vlada spijunira, jesi im bitan u pm, nemas $100 na racunu, fukaro :rol:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 okt 2018, 13:29

Dosli smo lagano kao i u svemu od toga da je tabu do toga da je normalno.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 28 okt 2018, 14:26

tuzlak1987 je napisao/la:Dosli smo lagano kao i u svemu od toga da je tabu do toga da je normalno.
dosli smo odavno do toga, samo sto narod nije bio svijestan, ili jos nije

u mene rodjak jos nece da koristi fingerprint sensor na iphoneu, kaze ne zelim im dati svoj otisak prsta, da ne bi zloupotrijebili :urnebes:

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 28 okt 2018, 14:56

miki_92 je napisao/la:po Amerima samo kinezi spijuniraju, a njihove kompanije se naplacase penala za prikupljanje podataka bez znanja korisnika :rol:

odes na r/Android i kad god imas post o Huawei-ju, odmah oni americki botovi, gdje ces to uzeti, pa da te kineska vlada spijunira, jesi im bitan u pm, nemas $100 na racunu, fukaro :rol:
Elon je to fino objasnio. Ako je neko u vladi logično da ne treba koristiti kineske telefone, al kakve veze imaju obični ljudi. :rol:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Dosli smo lagano kao i u svemu od toga da je tabu do toga da je normalno.
dosli smo odavno do toga, samo sto narod nije bio svijestan, ili jos nije

u mene rodjak jos nece da koristi fingerprint sensor na iphoneu, kaze ne zelim im dati svoj otisak prsta, da ne bi zloupotrijebili :urnebes:
Slažem se s tobom u ovom što si napisao. Zbog sigurnosti i bolje usluge će se to i povećavati. Sve dok to ne ulazi u privatne živote ljudi to je dobra stvar.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 28 okt 2018, 15:09

Kanye je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:po Amerima samo kinezi spijuniraju, a njihove kompanije se naplacase penala za prikupljanje podataka bez znanja korisnika :rol:

Elon je to fino objasnio. Ako je neko u vladi logično da ne treba koristiti kineske telefone, al kakve veze imaju obični ljudi. :rol:
but muh privacy :rol:

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 28 okt 2018, 15:11

miki_92 je napisao/la:
Kanye je napisao/la:

but muh privacy :rol:
Budimo realni, jadni oni ljudi koji moraju pratiti druge šta rade pred telefonom ili laptopom. Njih mi je žao. :mrgreen:
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

Klare

Post Postao/la Klare » 29 okt 2018, 00:07

Problem je što su kod nas tabu normalne stvari, ovo je bezveze.

Šta ima veze što prate šta radiš na internetu, šta ti mogu, i šta tu možeš izgubiti?

Pare preko mobilnog računa? Nema šanse.
Šta još?
Prisluškivaće razgovor muža i žene, ljubavnice, prijatelja, posla, kriminalce svakako i treba pohvatati na takav način.
Ne razumijem čemu panika, šta ima toliko vrijedno što bi mogao izgubiti na internetu, telefonu?
Svaka aplikacija traži pristup pozivimia, galeriji..., šta me boli briga, ne planiram rušiti vladu :mrgreen: , a ni u galeriji nemam bizarnih slika. :mrgreen:

Inače pitao bih vas, zanimljive i korisne aplikacije koje koristite, podijelite.

Evo ja ću vama reći par:
-Snapseed, Googleova aplikacija, pojednostavljeni photoshop. Stvarno vrhunski alat, pogotovo kad slikate u raw formatu, pa vam pruža mogućnost naknadnog podešavanja ekspozicije, balansa boje..., daju se vrlo brzo dobiti puno ugodinije slike, dosta profesionalnije od običnih filtera.

-Aware, za meditaciju, nudi niz programa, ko je upoznat sa beneficijama meditiranja, ko nije preporuka da to iskusite.
-Primed mind, također meditacija, ali sa fokusom na motivaciju.

-wallPlay, very good hd walpapers

-Make me better, ko hoće postati bolji, kontrolisati svoje emocije itd. A najbolje od svega što se ne mora ni čitati, upališ na zvuk i slušaš. Moram priznati moćna stvar, uvijek mi popravi dan.

Možda vas ne zanimaju ove aplikacije, svejedno meni su zanimljive.

Bar preporučite nešto za muziku, još bolje download, pogotovo ako ima širok izbor i domaće muzike.
A sve druge aplikacije su dobrodošle, možda mi treba nešto što ne znam da mi treba. :D
Zadnja izmjena: Klare, dana/u 29 okt 2018, 00:35, ukupno mijenjano 1 put.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 29 okt 2018, 00:11

Snaptube majka za skidanje pjesama i videa.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: eldo, Serdar25 i 12 gostiju.