KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
- VensanKasel
- Kontakt:
Re: KK Bosna
Koliko ja znam BH Telekom je dao dosta para za budžet pa su postali i glavni sponzor a također znam da je Dubravko dao početni iznos za ovu sezonu 500 hiljada KM ostalo su sponzori, Federacija, Ministarstvo sporta KS i ostaliSamozdravlje je napisao/la: ↑24 jan 2026, 20:03Obracam se Tebi, jer znam da , ako znas da ces mi odgovoriti. Naravno moze i neko drugi, ako je info.CAZIN je napisao/la: ↑24 jan 2026, 16:21Lazića se u ovu ekipu trebalo dovesti prije početka sezone u ovom trenutku kako kolega Dirk kaže "ništa ne treba mjenjati". Kad se Dela oporavi i vrati se Kasey trebali bi imati veoma respektabilnu ekipu da se potučemo sa Igokeom za duplu krunu. Koliko bi bilo realno da se za sljedeću sezonu dovede Harun Zrno?
Večeras da nas Atić i Joesaar povedu do iznenađenja, mora Atić odigrati jednu kvalitetnu partiju napokon.
Ako je budzet 5 mill KM(?, tako neko napisa, @MEIIoo). Pitanje: Ko je isfinansirao budzet ? Privatnik ? Ministar Magoda ?
Gradonacelnik Avdic ? Ako je ucesce vise finansijera, u kojem %.
Hocu pitati, ima li straha da je politika umjesana u finansiranje, jer smo u izbornoj godini ? Apolitican sam,nisam clan ni jedne PP.
Strah me prijatelju da ne "plesemo" jednu ili dvije godine, kao prije KK Bosna i RK Bosna (SF Kupa pobjednika Kupova-Hamburg).
Ko je Dubravko ? Ebiga, nisam od pocetka upratio, vlasnik ??? Hvala.
Edit: Ostavite svaku nadu u pobjeduu "Titogradu", treba se pripremiti za Bec, valjda avionom odemo.![]()
- JohnCleese
- Kontakt:
Konacno radi arena 
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Nabijem ih na qrac 
- VensanKasel
- Kontakt:
Me sve tjerati , qrcu ovi ne valja ... Estonca , Westa i Miralema već sutra , prekosutra dovesti Vrabca , Čamparu i Sejfića . Muhu nogom nabiti jer nema pojma , Pandžu vratiti .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
**** da se dobije skuplja i jaca ekipa ili tebe treba skroz da krene sut ili protivnik da ima horor dan
Od tog se nista nije desilo tako da pisemo castan poraz
Ajmo dobit iducu
Od tog se nista nije desilo tako da pisemo castan poraz
Ajmo dobit iducu
-
Tramvaji29877
- Kontakt:
Nakon 15 godina (haman) nicega, Bosna igra gotovo egal utakmicu, protiv vrlo ozbiljne ekipe Budućnosti. Treba malo i uživati u ovakvoj sezoni.
Jel jos nekome cudno sto igraju u cetvrtak protiv Beca?
Jel jos nekome cudno sto igraju u cetvrtak protiv Beca?
Jest meni
- JohnCleese
- Kontakt:
Sve snage usmjeriti na preostale dvije abaligaske tekme, a u fiba eurcupu maksimalno odmarati igrace
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Idealno bi bilo dobiti naredne dvije tekme i sa 9-7 ući u drugu fazu, kad se već sve prenosi.
Igokea će donijeti maksimalno 8-8, a ni Cluj ne bi trebao biti na više od 10-6.
Svi ostali će svakako biti nedostižni. Mada svejedno, ako upadnemo gore u najgorem slučaju će na kraju biti baraž s Igokeom, pa sa Spartakom opet. Jedna od tih se mora dobiti za final 8.
Igokea će donijeti maksimalno 8-8, a ni Cluj ne bi trebao biti na više od 10-6.
Svi ostali će svakako biti nedostižni. Mada svejedno, ako upadnemo gore u najgorem slučaju će na kraju biti baraž s Igokeom, pa sa Spartakom opet. Jedna od tih se mora dobiti za final 8.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Nikada nisam bio ljubitelj nikakvih zavjera, niti sam komentarisao u zivotu sudske odluke, ali ovo postaje itekako ocigledno i perfidno sta se radi. Prema vidjenom do rezultata 69:66, mnogo, ali mnogo su nas krali i to na sitno. Neprimjetno, necujno, ali krali su i to hinjski.
Halilovic ukrade cistu loptu, sviraju mu treci prekrsaj, samo da ga pripreme da mu sviraju cetvrti prekrsaj i tada nam je odbrana pala. U napadu cista namjerna na Halilovicu, gledaju snimak, naravno nema revidiranja odluke. Kovliar u jednom trenutku pravi cist prekrsaj u napadu, nista ne sviraju, daje tezak sut sa poludistance. Plummera nije islo veceras, dva ona cista suta sto pogadja zmireci su izasla iz kosa, ali to je samo posljedica jer su ga ozbiljno tukli.
Nista nije slucajno. Znaci, protiv Zadra su nas klali, nisu nas uspjeli dobiti. Veceras kad smo uhvatili prikljucak, ide klanje plus ponovo prekid signala na Areni. Prepali su se, na sve nacine pokusavaju ugurati Spartak, jer su svi iznenadjeni dokle smo dosli. Guraju nogama da Spartak udje medju cetiri. Da smo osim Younga koji je u datom trenutku ostao bez snage imali samo jos jednog bas raspolozenog igraca, crno bi im se pisalo. Veceras su nas dobili Mays, Jovanovic i Kovliar. Oni su iskocili u prvi plan i dobili nas.
Fascinantno je da u trenutku kada je bilo 69:66 jedini dvocifreni igrac je bio Young, niko od ostalih nije postigao poene. Ekipa raste iz meca u mec. Kovacevic se nalazi u mini krizi, odigrao je vec sada mozemo reci od zadnjih 5/6 utakmica, 3 vrlo lose. Atic je veceras na momente pokazivao znake zivota, ali to nije ono sto on treba da pruzi. Halilovic puno znaci u odbrambenom dijelu, ekipa je postala dosta sigurnija s njim na parketu, ali samo da pocne nesto igrati i u napadu. Bojim se da nam West nece moci pomoci u Becu, a to ce onda biti veliki problem. Cijelu sedmicu sam samo Boga molio da se niko ne povrijedi, ali nazalost desilo se. Young je vjerovatno jedan od najboljih igraca lige kada igra u gostima. Odigrao je jos jedan odlican mec. Zubac se borio koliko je mogao i definitivno je podigao formu kako Dele nema.
Utakmica u Becu je utakmica sezone. Ako to dobijemo, onda u punoj Zetri cekamo Iliriju. Ali nadam se da ce Bog vratiti sa jednim porazom, od Buducnosti ili Mege ako Bog da. Zasluzili su sa ovim sto rade u posljednjim kolima. Tek je sada postalo sta se radi.
Halilovic ukrade cistu loptu, sviraju mu treci prekrsaj, samo da ga pripreme da mu sviraju cetvrti prekrsaj i tada nam je odbrana pala. U napadu cista namjerna na Halilovicu, gledaju snimak, naravno nema revidiranja odluke. Kovliar u jednom trenutku pravi cist prekrsaj u napadu, nista ne sviraju, daje tezak sut sa poludistance. Plummera nije islo veceras, dva ona cista suta sto pogadja zmireci su izasla iz kosa, ali to je samo posljedica jer su ga ozbiljno tukli.
Nista nije slucajno. Znaci, protiv Zadra su nas klali, nisu nas uspjeli dobiti. Veceras kad smo uhvatili prikljucak, ide klanje plus ponovo prekid signala na Areni. Prepali su se, na sve nacine pokusavaju ugurati Spartak, jer su svi iznenadjeni dokle smo dosli. Guraju nogama da Spartak udje medju cetiri. Da smo osim Younga koji je u datom trenutku ostao bez snage imali samo jos jednog bas raspolozenog igraca, crno bi im se pisalo. Veceras su nas dobili Mays, Jovanovic i Kovliar. Oni su iskocili u prvi plan i dobili nas.
Fascinantno je da u trenutku kada je bilo 69:66 jedini dvocifreni igrac je bio Young, niko od ostalih nije postigao poene. Ekipa raste iz meca u mec. Kovacevic se nalazi u mini krizi, odigrao je vec sada mozemo reci od zadnjih 5/6 utakmica, 3 vrlo lose. Atic je veceras na momente pokazivao znake zivota, ali to nije ono sto on treba da pruzi. Halilovic puno znaci u odbrambenom dijelu, ekipa je postala dosta sigurnija s njim na parketu, ali samo da pocne nesto igrati i u napadu. Bojim se da nam West nece moci pomoci u Becu, a to ce onda biti veliki problem. Cijelu sedmicu sam samo Boga molio da se niko ne povrijedi, ali nazalost desilo se. Young je vjerovatno jedan od najboljih igraca lige kada igra u gostima. Odigrao je jos jedan odlican mec. Zubac se borio koliko je mogao i definitivno je podigao formu kako Dele nema.
Utakmica u Becu je utakmica sezone. Ako to dobijemo, onda u punoj Zetri cekamo Iliriju. Ali nadam se da ce Bog vratiti sa jednim porazom, od Buducnosti ili Mege ako Bog da. Zasluzili su sa ovim sto rade u posljednjim kolima. Tek je sada postalo sta se radi.
I sta ce dobiti Spartak ako udje medju 4?
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Trener Bosne, Muhamed Pašalić nije imao puno zamjerki na poraz svoje ekipe.
“Čestitke Budućnosti na pobjedi i čestitke mojim igračima na dobroj predstavi tokom većeg dijela utakmice. Imali smo neshvatljiv pad u posljednjoj dionici. Vjerovatno je zbog umora, ovo nam je treća utakmica u šest dana. Izuzetno teške utakmice”, kazao je trener Studenata.
Veliki problem je zadesio Bosnu jer se jedan od najvažnijih igrača, Jarrod West povrijedio u glavnom gradu Crne Gore.
Najveći problem mi je Westova povreda, poraz me ne boli koliko me boli njegova povreda. On je naša pokretačka snaga, borac i vrhunski radnik. To mi je jedina briga trenutno”, istakao je Pašalić.
“Čestitke Budućnosti na pobjedi i čestitke mojim igračima na dobroj predstavi tokom većeg dijela utakmice. Imali smo neshvatljiv pad u posljednjoj dionici. Vjerovatno je zbog umora, ovo nam je treća utakmica u šest dana. Izuzetno teške utakmice”, kazao je trener Studenata.
Veliki problem je zadesio Bosnu jer se jedan od najvažnijih igrača, Jarrod West povrijedio u glavnom gradu Crne Gore.
Najveći problem mi je Westova povreda, poraz me ne boli koliko me boli njegova povreda. On je naša pokretačka snaga, borac i vrhunski radnik. To mi je jedina briga trenutno”, istakao je Pašalić.
Pa nekako smo svi i ranije ukalkulisali poraz dole. Ova tekma u Becu je mozda i presudna, mada ni protiv Ilirije nece biti setnja. Mays nas je rijesio sinoc u 4/4 nazalost…
Hvala Muhamede na lijepim riječima upucenim meni.Amirutah1988 je napisao/la: ↑25 jan 2026, 10:17Trener Bosne, Muhamed Pašalić nije imao puno zamjerki na poraz svoje ekipe.
Nadam se da si se okupo i sehadet donio opet, jer si napustio din islam psovkama.
-
DirkNowitzki
- Kontakt:
Utakmica u cetvrtak je utakmica sezone za nas. Kao napisah i sinoc, a Muha potvrdi da je Westova povreda vjerovatno teze prirode, u Becu nas ocekuje izuzetno tezak posao. Ali, nadu mi budi cinjenica da Buducnost mora dobiti Spartaka u Subotici.071 je napisao/la: ↑25 jan 2026, 10:42Pa nekako smo svi i ranije ukalkulisali poraz dole. Ova tekma u Becu je mozda i presudna, mada ni protiv Ilirije nece biti setnja. Mays nas je rijesio sinoc u 4/4 nazalost…
Jer ako kojim slucajem Spartak dobije i udje medju 4, Buducnost prenosi dva poraza protiv njih, sto je izuzetno nepovoljno za podgoricki sastav. Mada potajno se nadam pobjedi Mege protiv Spartaka u zadnjem kolu, mora i Mega nekog malo jaceg dobiti u ovoj sezoni, sve su izgubili.
Nismo mi dobrodosli u ovu ligu ako nas misle krasti svaku tekmu, ovako slabasna bosna ce svakome na neutralnom terenu ako se jedna tekma igra( play off) moze problem napraviti. Iako nismo toliko igracki superioni kao vecina ekipa, moze samo inat u nama probuditi da dobijemo u becu uz boziju pomoc i onda krcatu zetru napunit protiv ove prespektive ilirije. Nece me ni zacuditi ako buducnost bude odmarala 5 igraca u subotici
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Kako bi bilo dobro da naši napune dvoranu u Beču da nam naprave domaćinsku atmosferu
Trenutno korisnika/ca: DjaniTarik, Serha i 6 gostiju.