Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

napolitanke
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la napolitanke » 09 apr 2011, 10:48

Wenger opet zadovoljan makar je blizu nova sezona bez trofeja

Unatoč kvalitetnoj momčadi i lijepoj igri za oko, no nogometaši Arsenala će vrlo vjerojatno novu sezonu potrošiti na ništa. Na pomolu je novo neosvajanje bilo kojeg od trofeja...

Kao posljednja nada im je ostao Premiership gdje se trenutačno nalaze na drugom mjestu. Imaju utakmicu manje u odnosu na prvoplasirani Manchester United, ali i čak sedam bodova manje.

Svih prošlih sezona je trener Arsene Wenger u pozitivnom tonu oslikavao igre svoje momčadi makar su navijači bili ljuti jer su trofeji zaobilazili njihov klub. Politiku francuski strateg nije promijenio niti sada.

- Mi moramo biti zadovoljni onim što smo ove sezone napravili. Zapravo, mislim da je ova momčad napravila prosto zadivljujuće stvari s obzirom na to koliko je u njoj posve mladih nogometaša - rekao je Wenger i nastavio:

- Ako je netko bolji od vas onda mu morate čestitati. Ako Manchester United bude bolji na kraju sezone mi ćemo baš to i učiniti. No, za mene je pobjeda što smo u svakoj utakmici, kroz cijelu sezonu, davali sve što imamo i što možemo. Znam da se mnogi neće složiti sa mnom, ali jednog dana će svi shvatiti kako su ovi naši rezultati bili odlični. Takvi su zbog okolnosti naše mlade, ali hrabre momčadi.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 09 apr 2011, 12:16

E moj Wengeru ti ne da si izgubio kompas nego si izgubio čitavu lađu s kompasom, stid da te bude zbog takvih izjava. Okrenuo si barem 30% navijača protiv sebe, iduće godine ce biti 50%, a ako opet nastaviš ovako na kraju ćeš iz kluba otići,a većina će te mrzit uprkos svemu dobrom što si donio i to sve zbog svoje tvrdoglavosti. Ne znam više šta se događa sa njim, stvarno ne znam.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 09 apr 2011, 12:23

Šta navijači Edo imaju od toga ? Jel te pare njima idu možda ? Kako bi se ti osjećao da 6 godina zaredom Osim prodaje Bešlije,Visce, i donosi pare uprave, ne osvaja ništa i onda još daje ovakve izjave. Mislim da ne bi bio sretan.

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 09 apr 2011, 12:24

edin_tm87 je napisao/la:
Bosco je napisao/la:E moj Wengeru ti ne da si izgubio kompas nego si izgubio čitavu lađu s kompasom, stid da te bude zbog takvih izjava. Okrenuo si barem 30% navijača protiv sebe, iduće godine ce biti 50%, a ako opet nastaviš ovako na kraju ćeš iz kluba otići,a većina će te mrzit uprkos svemu dobrom što si donio i to sve zbog svoje tvrdoglavosti. Ne znam više šta se događa sa njim, stvarno ne znam.
Pusti izjave, koliko je Wenger para donio Arsenalu!! Metodom: Kupi za 1 KM, proda za 100 KM ;)
Sta imas od toga samo od donosenja para, hoces reci da Arsenal zivi od prodaje igraca onda je to mali klub ako im je samo to izvor sredstava!?
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 09 apr 2011, 12:29

A otkud ti znas da uprava nije voljna dati velike pare za igrace?

Mozda bi oni rado dali Vengeru ogromnu svotu novca, no ovaj je tvrdoglav, i drzi se politike: ''mlado je najbolje.''

Nemoguce je da je uprava takva da uprkos stalnim plusevima nije voljna izdvojiti recimo 40 miliona funti za pojacanja, jer toliko sada bilo koji tim iz vrha potrosi svaki prijelazni rok, a ne Arsenal, kojem bi samo jedan put bio dovoljan da se svasta uradi.
''Why do you think your moves are so grand and noble and I'm always the idiot piece of shit!''

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 09 apr 2011, 12:29

Zašto on ne traži od uprave novce za pojačanja, nijedna ama baš nijedna uprava neće nekom manageru dat tolike pare i reći kupuj osim ukoliko on to ne zatraži. Uz izuzetak Reala naravno i to do Mourinha. Evo šta je rekao 15.maja 2009 za Arsenal.com

"If we do not deliver in one or two years I will be responsible," said the Frenchman, whose contract runs to 2011.
"It is the most important moment in the life of this club and we have to be strong now and support this team. We are going in the right track and everyone at the club is convinced we are doing the right thing. If we do not get there next year or the year after then you can say this was not the right way."

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 09 apr 2011, 12:35

Wenger je genije zato sto je jedini koji bez silnih miliona za pojacanja krene u otvorenu trku na sva 4 fronta dok ostali ne dobiju 50 miliona minimalno za pojacanja vec poslije par kola kukaju da im fali neki igrac svjetske klase i sl. on sa timom kojeg je sam stvorio ide na sve, Arsenal sa ovakvim ulaganjima da nema Wengera bio bi gori od Evertona i Aston Ville u rangu Newcastla. Sad vi mozete reci Arsenal ima para, a sta se to podrazumjeva u ima para u danasnjem fudbalu, nema Arsenal pare nema niko pare svi se zaduzuju i dizu kredite i trose tudji novac a njihovi fanovi tu skacu i misle da imaju para a ne znaju delegati da ce za transfer od 45 miliona oni banci vratiti 60 miliona. Fazon je u tome sto Arsenal ne zeli da se zaduzuje a stadion jos nije otplacen mada je vrlo blizu toga a kad ne zelis da se zaduzujes tad si prilicno limitran po pitanju transfera mada iskreno ja nikad ne bi dao za igraca vise od 15 miliona i drago mi je da wenger to nije uradio.
Dio Arsenala

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 09 apr 2011, 12:38

Wenger jeste genije, ali Pajo nama u vrh glave trebaju 4 pojačanja, dobra naravno. A ne da se svake godine zaduzujemo, pa Dinamo ZG ne bi propao kad bi doveo te igrače jednom. A ubrzo sve bi nam se vratilo, svi novci.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 09 apr 2011, 12:48

Za 4 pojacanja o kojima pricas trebaju ti 80 miliona eura i to da dobro prodjes, pa gledaj ako je jedan Caroll kostao one pare pa cak i Torres pa par sezona prije Ronaldo i Kaka ti igraci bi u najmanju ruku kostali toliko a kad skontas ko nama treba?

Za slijedecu sezonu dobices Vermalena i to je u usporedbi sa stanjemu ovoj sezoni isto kao da si kupio novog stopera svjetske klase, trazices golmana a vidjeli smo da je Szchechny pokazao da je i vise nego spreman za prvog golamana a tu imas Fabianskog koji bi bio odlicna rezerva Almuniu otjerati i staviti onog mladog ko treceg. Ako se odlucimo da damo nogu Arshavinu ili Fabregasu to ce znaciit samo jednu stvar, a to je dolazak Edena Hazarda. Od prodaje Clichya nema nista a i da ga prodamo bas moras biti lud i platiti Bainesa a imas Gibbsa koji je mladji i bolji i ima prednost i u Engleskoj reprezentaciji ispred njega. Da se vratim na odbranu ok otjeras squilacija i sad imas opciju da uzmes vrhunskog odbrambenog Sakhoa ali to je mac sa dvije ostrice 4 sjajna stopera bilo bi problema zato sam ja vise za varijantu ako Squilaci dobije nogu da Miquel bude cetvrti pick.

Zakljucak, ne treba nam pojacanje, treba nam malo vise srece sa povredama ali eto ja sam zato da se dovede jedan igrac na nekoj poziciji gdje skripi za svaki slucaj kad ozlijede napadnu.
Dio Arsenala

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 09 apr 2011, 12:54

Povrede i duga sezona, svi bi dobili odčičnu minutažu. Šta nama tačno treba.
-štoper
-zadnji vezni -zamjena za Songa
-krilo
-napadač koji zna dat gol iz svake treće šanse

Šta je 80 miliona naspram dobitka kojeg bismo imali od osvajanja trofeja i svega ostalog. Ništa.
Npr. za Cahilla se tražilo 15 miliona, Hazard će isto toliko koštat, zadnji vezni npr Matuidi bi bio manje od 10 miliona i napadač kojeg bih volio vidjet i koji je predobar golgeter Mousa Sow bi isto bio nekih 15-20 miliona. To u usporedbi s onim što bismo dobili stvarno ne bi bilo puno.
Ne mora se ovo ni desit, ja ću i dalje navijat za Arsenal i podržavat Wengera ali niko mi neće i ne smije zabranit da ga kritikujem kad zasluži i kada očigledno nije upravu.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 09 apr 2011, 12:55

- Mi moramo biti zadovoljni onim što smo ove sezone napravili. Zapravo, mislim da je ova momčad napravila prosto zadivljujuće stvari s obzirom na to koliko je u njoj posve mladih nogometaša - rekao je Wenger i nastavio:
Kakvom se on mladosti zanosi.Imaju Wilsherea i to je to ima i United Rafaela cijelu sezonu igra odlično.Smalling isto dobio šansu u Unitedu iskoristio je,a većina ovih igrača Arsenala igraju već 4-5 sezona u startnim postavama što Arsenalašto klubova prije Arsenalato više nisu mladi igrači.
Ima jedna stvar koja me zadivila kod Wengera mogaoje Ramija uzet za 15 miliona možda i manje odličan igrač baš onakav kakav im treba on dovodi negok Koscnielnog(jel se vako piše :roll: )Uzeo sam Ramija za primjer jer je francuz,a Wenger dovodi puno francuza.Ima tu još dosta kvalitetnih štopera koji se mogu dovest za 15 miliona ;)
Ne pušta Cesca,a otkad je on glavni igrač Arsenala Arsenal samo tone pokazalo se da neće biti neka igračina ima Wilsherea i Nasrija i opet ne želi da ga pusti nekim budalama i da dovede onda od tih para 2-3 kvalitetna igrača jer je očigledno da Cesc,ako ode otiće za velike pare.Arsenal bi i ove sezone bio treći da Chelsea ne upade u krizu malo ih godine stigle jbg i oni su prestari.Narednih godina Arsenalu se može desit(ako ovako nastave)da budu redovni učesnici EL.
Chelsea jbg ima para pa troše koliko hoće i smjena generacija će doć,ali objektivno bi i kroz tu smjenu trebali ostat u vrhu.Manchester je tu iako im je Giggs jedan od najboljih oni imaju ekipu koja sljedećih 10 godina može vladati Engleskom Chicharito,Nani,Valencia,Rafael,Anderson(dok Fergie poradi sa njegovim mozgom :mrgreen: )Fletcher,Smalling nemaju preko 30 godina i samo će malo para potrošit i ostaće u vrhu.City samo da dovede dobrog trenera osvaja premiership,Liverpool će se sigurno vratiti,a izgleda da i Tottenham ima para ne kao Arsenal,ali su voljni potrošit.I tu Arsenal zapravo pada na na 6.mjesto šta onda?
Od svih ovih ekipa Arsenal sigurno ima najbolju podlogu imaju Nasrija jedan od najboljih fudbalera svijeta,Vermaleen da ostane zdrav cijelu sezonu,Clichy nije najbolji bek na svijetu,ali je koristan pa Sagna i ostali da ne nabrajam.Imaju mladog Wilsherea koji bi trebao biti bolji od Cesca i tu ne bi trebalo ni previše pojačanja može se i postepeno radit,ako ne žele da troše.Ovog ljeta 30 miliona na dvojicu koji im trebaju i sljedećeg isto i Arsenal bi bio legitiman kandidat da nešto osvoji.Manchester igra užasnu sezonu previše glupih remija,ali opet su ispred Arsenala,Chelsea je imao užasnu seriju,a ni oni nisu daleko od toga da preuzmu drugu poziciju
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 09 apr 2011, 13:10

bas je dobro evo osnovac nam otvara oci da se Wenger zanosi mladoscu sine drze se one lige sa gay zastovom i ne komentarisi ono o cemu komenarise "visa" rasa cuj ti molim te ono malo menadjera igralo pa bi on Wengeru reko koga da zadrzi koga da otjera, je li mu mlada ekipa cuj Rami :lol: da je valjo ne bi u poluklub Valenciu otisao.
Ej iskreno, koliko puta ste vi svi ovdje culi kad spomenu City i Totenhem prije svega na kraju jedne sezone i novace kako Arsenal pada na 6. mjesto, u zadnjih 5 godina svake sezone Arsenal je prognoza ispadanje iz cetvorke a Arsena pored svega svake godine za titulu se bori.

Bosco
Imamo hiljade zamjena za Songa, Diaby, Frimpong, Ramsey svi mogu to igrati. Ti igraci tipa Matuidi su precjenjeni i razvikani, ne mogu da vjerujem Musa Sow pa Chamakh je Bergkamp za njega pa taj Musa Sow ti je neka Lileova verzija Nianga a dje je taj sada negdje na bosforu dole. Cahilla nikako ne mogu zamisliti kao Arsenalovog igraca jednostavno ne uklapa se a neka ga u Evertonu fina ekipa sa njim steta bi bilo da im ode. Sto se tice krilnih igraca i tu mnogo igraca Arshavin, Walcott, Nasri, e od svih jedino bi zelio Hazarda i jos ako on tu dodje eto ti jos jedan igracna krilu posto pratim ga i vidim da forsira tu poziciju.
Dio Arsenala

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 09 apr 2011, 13:14

Paja, mislim da misli na Boltonovog Kejhila, Gerija, mladog stopera ;)
''Why do you think your moves are so grand and noble and I'm always the idiot piece of shit!''

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 09 apr 2011, 13:15

Njegovaa realna cijena je 8-10 miliona oni klauni traze 25 minimalno. Radije bi da ne osvojimo nista jos 10 godina samo da se ne potrosi 25 miliona funti pogotovo na igraca kao sto je Cahill.
Zadnja izmjena: -Paja, dana/u 09 apr 2011, 13:20, ukupno mijenjano 1 put.
Dio Arsenala

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 09 apr 2011, 13:17

-Paja je napisao/la:Njegovaa realna cijena je 8-10 miliona oni klauni traze 25 minimalno.
Jer je Englez. Vec poznata stvar :D

Ali na kraju, vise od 15 sigurno nece dobiti.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 09 apr 2011, 13:51

Pja treba negdje naci sredinu, istina je da igrači puno koštaju, ali opet ne možeš se boriti sa vjetrenjačama što Wenger trenutno radi. Znači čovjek još živi u devedesetim kada si jednog od najboljih napadača svih vremena, Bergkampa, mogao dovesti za 8 miliona funti. To više nije tako, a mi smo trenutno u krajn osti, samo treba pronaći sredinu, ali Wenger to ne želi jer je postao ovisan o tome da njegova ideja mladih uspije. Ta ideja bi uspjela da nije tako brzo izvršio smjenu generaciju i rasprodao sve legende tako brzo. Pires, Ljungberg, Vieira, Toure, Henry svi oni su mogli biti naš Scholes, Giggs, G.Neville. van der Saar. To mu je ogromna, ogromna pogreška rezultatski gledano.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 09 apr 2011, 16:11

Nadam se da će Arnelinho nastaviti navijati (simpatisati, kako god) Arsenal i kad Wenger ode. :)

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 09 apr 2011, 17:09

Bosco je napisao/la:Nadam se da će Arnelinho nastaviti navijati (simpatisati, kako god) Arsenal i kad Wenger ode. :)
:lol: Naravno da hocu, al' samo ako ga neotjeraju...da sam ode, da otkaz,kako god.
Arsenal je za mene =Arsene...i svakog igraca mogu prezaliti, al' kad bi prema AW postupili nekorektno, onda def. ne bih vise ni navij'o za Arsenal.
Svi vole nekog igraca, ja imam par dragih...al' ja navijam i volim Arsena. ;)
:lol: :lol: :lol:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 09 apr 2011, 17:31

Arnelinho je napisao/la:
Bosco je napisao/la:Nadam se da će Arnelinho nastaviti navijati (simpatisati, kako god) Arsenal i kad Wenger ode. :)
:lol: Naravno da hocu, al' samo ako ga neotjeraju...da sam ode, da otkaz,kako god.
Arsenal je za mene =Arsene...i svakog igraca mogu prezaliti, al' kad bi prema AW postupili nekorektno, onda def. ne bih vise ni navij'o za Arsenal.
Pa ti veci fanatik tog francuskog luzera nego sam Paja :o :shock:
Otjerati francuskog vampira i njegove limitirane zemljake koje je doveo i vratiti Arsenal englezima je spas za taj klub.
Peticiju treba pokrenuti po tom pitanju.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 09 apr 2011, 18:18

izzo je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:
Pa ti veci fanatik tog francuskog luzera nego sam Paja :o :shock:
Otjerati francuskog vampira i njegove limitirane zemljake koje je doveo i vratiti Arsenal englezima je spas za taj klub.
Peticiju treba pokrenuti po tom pitanju.
Kad je Titi otisao nemas pojma koliko mi je bilo zao,iako mi nikad nije bio najdrazi igrac ni Arsenala ,ni uopce, moj najdrazi igrac Arsenala,tada ,je bio Pires-do odlaska Piresa nakon finala.
I kont'o sam poslije, sta ce biti sa Arsenalom, poslije toga u novinama vidjeh da se Eduardo doci, naravno,ne pratim HNL(malo zadnjih godina sam i poceo) pa sam se zapit'o kog ce q. Dudu u Arsenalu, jos Titija da nadomjesti, mislio sam da je to nemoguce, i da ce Arsenal spasti na prosjacki stap, al' i sami vidite da sam se zajebo, znao sam za dug Arsenala zbog stadiona, znao sam da nece moci vise biti konkurentan na trzistu, kad smo npr Reyesa kupili za preko 20 milja(?)...al' tu je bio Wenger i mnogi drugi strucnjaci ne bi bili u stanju odrzati klub ovako visoko, sa tako limitiranim budzetom...a imao je prilika otici,no nikad nije isp'o **** i otisao, ostao je sa Arsenalom, mada je sad mogao u Madridu ili Bayernu da uziva u trofejima i da ga smatraju tamnosnjim bogom, no nije...Arsene voli Arsenal, to je valjda jasno i niko se nece kao on sikirati zbog poraza, svakom drugom treneru bi stalo da se proslavi, da pobere trofeje i stalno bi kuko dje su pare, hoce pojacanja, a on zna sta ima i sa time radi i to za medalju.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.