Eurobasket 2017

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: insider,ribery,rio_Ferdy88

bordobijeli
Kontakt:

Re: Eurobasket 2017

Post Postao/la bordobijeli » 08 sep 2017, 12:16

musa,djedovic, kvalitetan stranac ,teletovic,nurkic . nazalost pusti snovi , ova ekipa i dule na klupi nikog se nebi bojao . ali ...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 sep 2017, 12:25

Mirko je napisao/la:
Zalud objasnjavas...
Njemu je Jokic 50% snage Srbije?! Kraj diskusije...
Covjek izgleda pomnije prati samo NBA i velika repr. takmicenja i ne treba mu zamjeriti. Treba postovati njegov stav...
Svakom laiku je jasno da Srbija ima jacu vanjsku liniju, a Spanija unutrasnju i da Spanci imaju duzi roster. Najbolji reper je poslednji mec u Berlinu kada ih je nasa vanjska linija ''ubila'' u tranziciji sa sve Rudijem, Cacom, Ribasem i Ljuljom - ni Rubio im ne bi mnogo pomogao u tom mecu... Da im nije bilo sjajnih Pau Gasola i Mirotica pod kosem, bilo bi vjerovatno 20+ za nas...
Bajdevej, titule i medalje donose najbolje odbrane!
O ovoj Srbiji na EB je bespredmetno raspravljati - ovo je B-reprezentacija! Polufinale je ravno zlatu!
Vise ovo lici A-reprezentaciji: Teodosic, Markovic, Nedovic, Zagorac, Dangubic, Kalinic, Simonovic, Bjelica, Jokic, Raduljica, Milutinov, Musli.
Moj tip:
zlato: Litvanija
srebro: Spanija
bronza: Italija
Rekao sam da bi ova ekipa Srbije bila za 50% jaca da igra Jokic, nauci citat.

Ta vasa subjektivnost je bolesna fakat, cuj neuporedivi Llull-Chaco-Rubio-Ribas sa Teom-Jovicem-Bogdanom-Nedovicem. Bog te ko da i poredim s americkim bekovima, a ne srpskim. Ljudi 15 godina dominiraju Euro kosarkom, vi prvi put nakon toliko godina sastavili reprezentaciju koja se moze mozda pobit sa najboljom spanskom i odma ste bolji, prosetali bi se, ne moze vam niko nista i slicne gluposti. Koliko god se vi zanoslili da ste zobg srebra 2014 i 2016 druga kosaraska sila svijeta iz Amera, svako normalan zna da to nije tacno i da je jedina ekipa koja se moze nosit s Amerima da ih ovi ne nabiju 40 razlike upravo ova Spanija koju bi vi eto pregazili.

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 08 sep 2017, 12:27

Opravdano se place za Teom i Jokicem. Ali ne mogu vjerovati da toliko malo ljudi place za Bjelicom ovdje i gotovo da ga se ne spominje. Za mene je Bjelica najveci nedostatak. Nadjite mi na ovom prvenstvu igraca koji moze braniti njega. 208 cm visoko krilo koje ima odlicne procente za trojku. Igra vani, igra pod kosem. Ponekad sam imao osjecaj da on s svojih 208 moze igrati sve pozicije u napadu od 1 do 5. Da ne kazem da vecini reprezentacija cak moze i braniti sve pozicije. To je fenomen od kosarkasa. Ja ne vidim da bilo koja repka na ovom prvenstvu ima takvog igraca.
Bijeli Magic Johnson.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 08 sep 2017, 12:40

@Epidaurus

Jaci smo kao kolektiv, ne znam sta ti tu nije jasno?! Pokazali smo to uzevsi 2 srebra na globalnom nivou, a nijednom nismo bili kompletni! Od evropskih ekipa u zavrsnici gubili samo od Litvanaca i to sam objasnio zasto.
Cak smo i te Špance tukli 10 razlike...
Jednostavno, imamo sve. Teo je bolji play od svih spanskih, nikakav Lull ne moze s njim u istu recenicu! Bogdan je za klasu bolji igrac nego sto je bio na prethodnim takmicenjima, strasno je napredovao. Jović je ofanzivno i suterski slabiji od njih 2, ali je defanzivno zvijer. Mozes nekim cudom zatvorit Tea, ali zato ce te Bogdan i Simon ubit trojkama, Nedović na motoriku i ulaz! Na krilu imas defanzivnu masinu Kalinića i ofanzivno i trojkaski odlicnog Simona. Bjelica, Jokić, Bobi, Raduljica, Kuzmić, Mačvan...se pod kosem sa svima mogu nositi!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 08 sep 2017, 12:47

al ovo, nikakav Llull ne može u rečenicu s njim :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 sep 2017, 12:49

Covjece kakav jaci kolektiv, kakve nebuloze pricas ? Ljudima osovina ekipe igra 10ak godina zajedno, znaju se u dusu i uigraniji su od vas koliko god se tebi to ne svidjalo. Llull nista nije losiji igrac od Tea, to sto se ti lozis na to sto Teo ima bolje pasove je neka druga prica. Defanzivno je recimo za klasu bolji od Tea.

Ako je Jovic defanzivna zvijer, sta je onda Rubio ? Gary Payton licno ? Nekim cudom zatvorit Tea ? Niz chokeova na F4 Eurolige, cim se malo jaca odbrana zaigra na njemu i pusti kontakta pocinje divljat. Pod kosem se s bracom Ameri jedva nose, redovno im odrade kosarkasku kliniku al eto Macvan, Raduljica i Kuzmic bi se nosili s njima bez vecih problema :rol:

Daleko od toga da su Spanci za klasu jaci od vas, tu je to negdje s timda Spancima mala prednost zbog brace al izjavit da bi bilo koja reprezentacija osim Amera lako dobila ovu Spaniju je glupo i bezobrazno. Ko da kazes da se neko u rukometu moze prosetat pored Francuske npr.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 08 sep 2017, 12:54

sekretar je napisao/la:Opravdano se place za Teom i Jokicem. Ali ne mogu vjerovati da toliko malo ljudi place za Bjelicom ovdje i gotovo da ga se ne spominje. Za mene je Bjelica najveci nedostatak. Nadjite mi na ovom prvenstvu igraca koji moze braniti njega. 208 cm visoko krilo koje ima odlicne procente za trojku. Igra vani, igra pod kosem. Ponekad sam imao osjecaj da on s svojih 208 moze igrati sve pozicije u napadu od 1 do 5. Da ne kazem da vecini reprezentacija cak moze i braniti sve pozicije. To je fenomen od kosarkasa. Ja ne vidim da bilo koja repka na ovom prvenstvu ima takvog igraca.
Bijeli Magic Johnson.

C.Osman ;)

Mirko
Kontakt:

Post Postao/la Mirko » 08 sep 2017, 13:07

DANTES je napisao/la:
Mirko je napisao/la: Moj tip:
Litvanija? U kom bi filmu oni dobili Španiju?
Pa moraju da potrefe i oni nekad u finalu... :mrgreen:
Ma ovo je ofrlje... Nezahvalno je i 1/8 finala prognozirati... Nas ne zelim da posmatram kao favorite, inace ce da budne corak... :mrgreen:
BSK-ovci, zavešćemo vam diktaturu!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 sep 2017, 13:14

Polufinale Španija-Slovenija i Srbija-Hrvatska/Litva :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 08 sep 2017, 13:27

Lillard je napisao/la:al ovo, nikakav Llull ne može u rečenicu s njim :mrgreen:
Čovjek bio MVP svega što je igrao. Vjerovatno bi i ovo EP izdominirao. :rol: Morey dovodio Howarda, Paula i druge u Rocketse i još žali što Llulla nikad nije uspio nagovoriti. :rol:

Slovenija
Francuska
Finska
Litvanija
Latvija
Srbija
Španija
Hrvatska
su mi za prolaza.

Latvijci igraju najljepšu košarku u Evropi. Skinuli su Litvance što se tiče toga. Biće ih zadovoljstvo pratiti na velikim takmičenjima u narednim godinama. Nadam se Španiji, Litvaniji, Srbiji i Latviji/Sloveniji u polufinalu.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Mirko
Kontakt:

Post Postao/la Mirko » 08 sep 2017, 13:39

Epidaurus je napisao/la:
Mirko je napisao/la:
Zalud objasnjavas...
Njemu je Jokic 50% snage Srbije?! Kraj diskusije...
Covjek izgleda pomnije prati samo NBA i velika repr. takmicenja i ne treba mu zamjeriti. Treba postovati njegov stav...
Svakom laiku je jasno da Srbija ima jacu vanjsku liniju, a Spanija unutrasnju i da Spanci imaju duzi roster. Najbolji reper je poslednji mec u Berlinu kada ih je nasa vanjska linija ''ubila'' u tranziciji sa sve Rudijem, Cacom, Ribasem i Ljuljom - ni Rubio im ne bi mnogo pomogao u tom mecu... Da im nije bilo sjajnih Pau Gasola i Mirotica pod kosem, bilo bi vjerovatno 20+ za nas...
Bajdevej, titule i medalje donose najbolje odbrane!
O ovoj Srbiji na EB je bespredmetno raspravljati - ovo je B-reprezentacija! Polufinale je ravno zlatu!
Vise ovo lici A-reprezentaciji: Teodosic, Markovic, Nedovic, Zagorac, Dangubic, Kalinic, Simonovic, Bjelica, Jokic, Raduljica, Milutinov, Musli.
Moj tip:
Rekao sam da bi ova ekipa Srbije bila za 50% jaca da igra Jokic, nauci citat.

Ta vasa subjektivnost je bolesna fakat, cuj neuporedivi Llull-Chaco-Rubio-Ribas sa Teom-Jovicem-Bogdanom-Nedovicem. Bog te ko da i poredim s americkim bekovima, a ne srpskim. Ljudi 15 godina dominiraju Euro kosarkom, vi prvi put nakon toliko godina sastavili reprezentaciju koja se moze mozda pobit sa najboljom spanskom i odma ste bolji, prosetali bi se, ne moze vam niko nista i slicne gluposti. Koliko god se vi zanoslili da ste zobg srebra 2014 i 2016 druga kosaraska sila svijeta iz Amera, svako normalan zna da to nije tacno i da je jedina ekipa koja se moze nosit s Amerima da ih ovi ne nabiju 40 razlike upravo ova Spanija koju bi vi eto pregazili.
Zaustavi se covjece... Ti meni listom imputiras stvari koje ja nigdje izjavio nisam... :kafa: :wtf:
Citaj. Drzim da Srbija ima jacu spoljnu liniju, u svim drugim parametrima prednost dajem Spancima...
Namjerno preskaces poslednju pobjedu Srbije protiv Spanaca, mec koji nije bio na jednu loptu...

''Ta vasa subjektivnost je bolesna fakat ... vi prvi put nakon toliko godina sastavili reprezentaciju ... odma ste bolji, prosetali bi se, ne moze vam niko nista i slicne gluposti. Koliko god se vi zanoslili da ste zobg srebra 2014 i 2016 druga kosaraska sila svijeta iz Amera, svako normalan zna da to nije tacno...''

Ovo je besmisleno da komentarisem. Ovaj tekst ima veze samo sa tobom. Sa mnom i mojim stavovima - ne... :kafa:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 08 sep 2017, 14:01

sekretar je napisao/la:Opravdano se place za Teom i Jokicem. Ali ne mogu vjerovati da toliko malo ljudi place za Bjelicom ovdje i gotovo da ga se ne spominje. Za mene je Bjelica najveci nedostatak. Nadjite mi na ovom prvenstvu igraca koji moze braniti njega. 208 cm visoko krilo koje ima odlicne procente za trojku. Igra vani, igra pod kosem. Ponekad sam imao osjecaj da on s svojih 208 moze igrati sve pozicije u napadu od 1 do 5. Da ne kazem da vecini reprezentacija cak moze i braniti sve pozicije. To je fenomen od kosarkasa. Ja ne vidim da bilo koja repka na ovom prvenstvu ima takvog igraca.
Bijeli Magic Johnson.
Bjelica se ne spominje toliko jer je vec propustio prosle OI, a svakako da je njegov nedostatak ogroman minus. U rangu Teovog i Jokicevog, u najmanju ruku. Narocito kada vidis da je back-up cetvorka Bircevic.

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 sep 2017, 14:56

Bijeli Magic Johnson.

Pretjerivanje,on je 4,vec godinama,kakav bijeli.magic,to se mozda moglo u nekim momentima govoriti za kukoca i irogu,bjelica je daleko od tog nivoa

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 sep 2017, 15:07

Rubio,rodriguez,lull,ribas,abrines,san emeterio,claver,ibaka,braca hernangomez,braca gasol,koja evropska reprezentacija na papiru moze sastaviti bolju ekipu?

Pod kosem niko im nije ni blizu,na bekovima imaju jednog od dva-tri najbolja ako ne i najboljeg beka evrope lulla,rubia koji je vec godinama starter u nba momcadi,rodrigueza koji je bio mvp eurolige koliko se sjecam,na 3 istina nemaju vise rudya

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 sep 2017, 15:20

Po meni vi srbi puno podcjenjujete ovu svoju reprezentaciju iz kojeg razloga ne znam . naravno da nedostaju Teo,Jokic,Bjelica ali isto mislim da Jovic ,Marjanovic,Lucic,Kuzmic i ostali mogu uzeti medalju .

Mirko
Kontakt:

Post Postao/la Mirko » 08 sep 2017, 15:28

Bjelica iz 2017. nije Bjelica iz 2014. i 2015. kada je bio na vrhuncu. Pretjerivanje...
Da Srbija moze ravnpravno da igra sa Spanijom, podsjeticu i na otvaranje EP 2009.
Uoci poslednje cetvrtine bilo je +19 za Srbiju. 90% zasluga treba pripisati triju Velickovic - Macvan - Krstic koji je razbio bracu Gasol, Rejesa i Garbahosu... Spanci su tih godina bili na svom vrhuncu...
Srbija je razbijala Spaniju 2009. zahvaljujuci unutrasnjoj liniji i 2015. zahvaljujuci spoljnoj liniji...
Spanija je razbijala Srbiju 2009. u finalu (mladu i protiv odlicnih Slovenaca istrosenu Srbiju), 2011. u grupnoj fazi i 2013. u cetvrtfinalu (Srbija bez Teodosica)...
2014. je Spanija ubjedljivo slavila u rezultatski potpuno nebitnom mecu (Srbija ''odradila'' mec i pripremala se za nok-aut fazu gdje je demolirala Grke i Brazilce)...
2010. Srbija je na jednu loptu (Teova trojka) u cetvrtfinalu izbacila Spaniju bez Pau Gasola...
Papir ne igra kosarku... :kafa:

SF6
Kontakt:

Post Postao/la SF6 » 08 sep 2017, 15:52

Bijeli Magic Johnson.
:urnebes: :urnebes:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 08 sep 2017, 16:07

bordobijeli je napisao/la:Po meni vi srbi puno podcjenjujete ovu svoju reprezentaciju iz kojeg razloga ne znam . naravno da nedostaju Teo,Jokic,Bjelica ali isto mislim da Jovic ,Marjanovic,Lucic,Kuzmic i ostali mogu uzeti medalju .
Teo, Jokic i Bjelica su zapravo jedini pravi hendikepi. Srbija na ostalim pozicijama ima milion podjednakih igraca. Nemaju nikog na nivou njih trojice. I naravno Bogdana. Jos im dodas sistem koji vec godinama imaju tako da bi sve osim medalje trebalo biti neuspjeh. Pogotovo kad se uzme u obzir da su i ostale repke osakacene. Litvanija i Spanija su jedini jaci od njih na ovom basketu.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 08 sep 2017, 16:38

Kawhi je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:Po meni vi srbi puno podcjenjujete ovu svoju reprezentaciju iz kojeg razloga ne znam . naravno da nedostaju Teo,Jokic,Bjelica ali isto mislim da Jovic ,Marjanovic,Lucic,Kuzmic i ostali mogu uzeti medalju .
Teo, Jokic i Bjelica su zapravo jedini pravi hendikepi. Srbija na ostalim pozicijama ima milion podjednakih igraca. Nemaju nikog na nivou njih trojice. I naravno Bogdana. Jos im dodas sistem koji vec godinama imaju tako da bi sve osim medalje trebalo biti neuspjeh. Pogotovo kad se uzme u obzir da su i ostale repke osakacene. Litvanija i Spanija su jedini jaci od njih na ovom basketu.
ja bih još dodao Stefana Markovića, pa možda i Kalinu. Za ostalo mogu da se složim sa tobom.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 08 sep 2017, 16:44

Cinjenica je da se ovaj sastav reprezentacije Srbije, po mom misljenju, osporava iskljucivo zbog eventualnog neuspjeha. Takodjer je cinjenica da je ovaj trenutni roster sastavljen od igraca, od kojih gotovo svi u nogama imaju na stotine odigranih jakih i bitnih utakmica u svojim karijerama. Vecina njih (ako ne i svi, ne da mi se trenutno gledati sastav) nastupa za sasvim respektabilne evropske ekipe i nosioci su istih. Tako da, uzeti u obzir sve ekipe, pogledati njihove rostere i tek onda se moze ovaj trenutni sastav omalovazavati i eventualni neuspjeh pravdati nedostatkom nekoliko glavnih igraca. Pogledajte klubove i njihove uloge u tim klubovima igraca Slovenije (osim Dragica-Doncica), Hrvatske (osim tri NBA igraca), Finske i slicno. Kada se to sve uporedi, igraci poput Lucica, Gudurica, Kuzmica, Macvana (i vecine ostalih) su kvalitetniji i imaju bolje karijere od gotovo svih njih.

Naravno, Teodosic, Jokic i Bjelica (i ostali koji fale, sigurno, ali se definitivno slazem s @Kawhijem da za njih manje-vise imaju igraci iste/slicne kvalitete) su brutalni igraci, njihov nedostatak je nemjerljiv, ali Boze moj. Koga briga sto je reprezentacija Bosne (sto spletom okolnosti, sto 'patriotizmom' pojedinih igraca) dospjeha u najnizi rang evropske kosarke. Do zadnje minute se nije znalo hocemo li godinama biti bez utakmica reprezentatije, i to protiv neke velesile Armenije. Koga briga sto se nikada ne okupise Nurkic, Teletovic, Djedovic, Musa (i ostali) na jednom EP-u, pa da vidimo i mi gdje je domet nase kosarke.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []