Davis Cup

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

samoradnik
Kontakt:

Re: Davis Cup

Post Postao/la samoradnik » 01 feb 2013, 00:03

DANTES je napisao/la:
samoradnik je napisao/la:Ne da neće Srbima bit lako,već će biti teško... Viktor je kao i Zimonjić u očajnoj formi....
Što se tiče Novaka i Rohusa, pa to je bio prvi Novakov meč (kada su malobrojni poštovaoci teniskog sporta znali za nekog tamo Novaka) to je bio meč Davis cupa koji je odlučivao ko će ući u svjetsku grupu. Za Srbiju igrali Janko i Novak, Janko dobio oba meča sa 3-2 a Novak oba izgubio,između ostalog od Rohusa,tada je Srbija izgubila sa 3-2 od Belgije.... Sjećam se da je bila ludnica na tribinama,ne puno ljudi,ne velike tribine al ludnica,prenosio nekadašnji Treći kanal.
I Normana... Gdje sad taj igrač? Meni je čudna odluka oko izbora podloge....
Odgovori ti retro,ja kad se igrao taj meč DC u Bgu bio klinac, sjećam se ko sada,praktično rijetko se tenis gledao... Imao drugaricu koja se dan danas pali na Janka i ona me ubjedi da gledamo... Ono orkestar na tribinama,,, Jankela po starom dobrom običaju gubi i gubi,vraća se i msm od 0-2 do 3-2 dolazi, tad mladi Nole ulazi u duel i svi se nadaju čudu,naravno zbog mladosti neiskustva,pa i fizičke spreme pada.... sjećam se samo koliko sam isti mu se majke naspominjao,da bi danas bio najbolji teniser svijeta...

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 01 feb 2013, 13:15

Odličan post @retro, kao i uvijek. Mene najviše zanimaju Wawrinka i Nalbandian. Vidjećemo kako će se onaj maraton protiv Đokovića reflektovati na Stana, te koje je pouke izvukao iz tog meča. Trebao bi do pobjede, ako se pokaže kao pravi lider i uspije odvesti Švicarsku u naredno kolo, onda će sigurno imati više samopouzdanja u sebe, te će vjerovatno bilježiti i bolje rezultate na ostalim turnirima.

Nalbandian se vraća nakon povrede i biće zanimljivo vidjeti u kakvom je stanju što se fizičkog i mentalnog aspekta tiče. Zadnji turnir na kojem je igrao bila je egzibicija u Buenos Airesu krajem decembra gdje je zabilježio pobjedu nad Dolgopolovom, a potom izgubio od Almagra. U dublu igra zajedno sa Zeballosom i to im je tek drugi put da igraju zajedno. Posljednji put su igrali u Štokholmu 2010 protiv Robina Soderlinga i Roberta Lindstedta i slavili sa 3-0. Nadam se da će istu igru ponoviti i sutra, te da će zabilježiti pobjedu.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 01 feb 2013, 13:21

Dobar je Zeballos igrac za dubla, ljevoruk, favoriti su protiv Nijemaca iako i oni imaju dobar dubl.

Melzer i Haider Maurer nisu uspjeli osvojti ni seta za Austriju i Kazahstan ima 2-0 nakon prvog dana.
Umjesto Fogninia igrati ce Lorenzi i Cilic ima laksi posao nego sto je ocekivao.

A sada odo gledati nase momke. :mrgreen:
Zadnja izmjena: retro, dana/u 01 feb 2013, 13:24, ukupno mijenjano 1 put.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 01 feb 2013, 13:23

Evo upravo gledam Stana i Rosola. Ako ponovi onaku igru kao na AO, bolje receno kao protiv Novaka ni Berdych a ni Rosol nece moci Stanu nista. U oovom mecu je favoorit i trebao bi pobjedit.
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 01 feb 2013, 13:27

Ljevoruki teniseri generalno imaju bolji 'touch' na mreži. Drugačija rotacija loptice, prirodniji položaj reketa itd. JohnyMac, Rios, Llodra itd.

Wawrinka pritiska servis Rosola, ali Čeh spašava brejk loptu, a potom i osvaja svoj servis gejm.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 01 feb 2013, 13:45

@retro hoces li ici na Mojmilo ili ces preko TV-a? :D

Damir Dzumhur!!!!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 01 feb 2013, 14:00

Rosol je prvi napravio brejk, ali je Wawrinka uzvratio re-breakom, da bi poslije narednog servis gejma još jednom brejknuo Čeha i osvojio set. U drugom ima prednost brejka i vodi sa 4-1, jako dobro igra zasad. :idea:

Ja sam mislio danas otići i pogledati momke, ali se nešto loše osjećam, pa ću vidjeti da odem sutra ili eventualno u nedelju.

Profesionalnitenis.com

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 01 feb 2013, 14:09

E ove Sarajlije ne mogu napuniti autobus.
Ima li 200. osoba u dvorani?

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 01 feb 2013, 14:14

Ma kakvo je ovo ozvučenje ,podloga ,šta li već na meču BiH-Lux,ko da papovkama pucaju jedan na drugog :lol:

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 01 feb 2013, 15:19

nemoj tako pppp kad se uđe u Svjetsku grupu biće to cakum pakum ;)

Ja Troickog ne mogu gledati,jednostavno ne mogu!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 01 feb 2013, 15:26

samoradnik je napisao/la:nemoj tako pppp kad se uđe u Svjetsku grupu biće to cakum pakum ;)

Prirodni antitalenat... Ali ko zna možda nešto uradi... Može on na zemlji...
Nego odavno nisam gledao Dzumhura, pa mi se čini nešto sitan... Kao da je mršaviji nego što treba... Ima stofa, samo treba tu još puno rada....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 01 feb 2013, 15:56

samoradnik je napisao/la:nemoj tako pppp kad se uđe u Svjetsku grupu biće to cakum pakum ;)

ma znam ali...mikrofoni su previše blizu ili ih ima puno :roll:

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 01 feb 2013, 18:23

viktor preokrenuo 0-2 i srbija vodi 1-0

sad ce poceti nole... nisam se nadao da viktor moze da preokrene 2-0.... i to u gostima!

bravo viki! gledam na nekom ruskom programu.. heh... simpaticno kako navijaju komentatori ;)

..

cilic je isto okrenuio ali ne 0-2 nego 1-2 (imao je 1-0)!

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 01 feb 2013, 18:27

Gofan je vodio 2-0 u sdetovima i imao 5-4, servirao za mec i to je spasio Viktor i u tb. je Gofan imao 4-2 i taj je set Viktor uzeo 7-4 mislim da je tako bilo.

BiH vodi protiv Lux 2-0, nakon Damira i Aldin je dobio svoj ist u 3. seta.

Damir Dzumhur!!!!

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 01 feb 2013, 18:37

da i to je imao *4-2 (sa servisom) u TB ovaj... i na *5-4 u 3. je servirao za mec.

7-5 je bilo u TB... imao je viki 6-4* ali je uzeo na svoj prvi servis kod **6-5 TB.
.....
evo gotov i nole. vidilo se da nije zelio da ulazi u duge razmjene zbog loseg terena i rizika od povrede. maximalno je rizikovao i na servisu i na reternu i u udarcima i isao na sto krace poene.

sat i 39 minuta 20 asova, 17 servis vinera, 4 duple, 59 vinera i 24 greske!

bravo nole

srbija 2-0

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 feb 2013, 21:08

Novak rutinski kako se i ocekivalo protiv Rochusa,ali me Vik prijatno iznenadi.Stvarno nisam mogao da ocekujem da moze da se vrati nakon 0:2,mada moram priznati da sam ocekivao njegovu klasiku,0:2,2:2 i da izgubi na mec lopti. :D
Mi smo vec nakon prvog dana fakticki osigurali pobedu u mecu protiv Belgije. 8-)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 01 feb 2013, 21:38

citam da je berlok uradio "djokovica" nakon sto mu je protivnik PREDAO mec!

slika

3-6 7-5 2-6 6-4 4-5 Retired

i to je korlsrajber imao 5-4 u 5. setu :shock:
Zadnja izmjena: No1e, dana/u 01 feb 2013, 22:05, ukupno mijenjano 2 puta.

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 01 feb 2013, 22:01

al samo 1 je pravi supermen :? :

slika

ovaj drugi moze biti samo hulk:

slika

ugursuz
Kontakt:

Post Postao/la ugursuz » 01 feb 2013, 22:49

Devil je napisao/la:Novak rutinski kako se i ocekivalo protiv Rochusa,ali me Vik prijatno iznenadi.Stvarno nisam mogao da ocekujem da moze da se vrati nakon 0:2,mada moram priznati da sam ocekivao njegovu klasiku,0:2,2:2 i da izgubi na mec lopti. :D
Mi smo vec nakon prvog dana fakticki osigurali pobedu u mecu protiv Belgije. 8-)

Ovo je bilo jasno one sekunde kada je Viktor dobio svoj mec jer Novak nema sanse da izgubi taman da na ledu igraju. Veliki je pritisak na svakom protivniku kad pre poocetka vec gubi 2:0 a igra se do 3.

Mnogo ce teze biti u slijedecem kolu u USA gdje se pocinje sa 2:1 i bice potrebno da janko dobije jednu od dvije zirafe na jako brzoj podlozi. Dobro je sto se igra 7 dana poslije Majamija pa nece biti problema sa putovanjem.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 feb 2013, 23:05

ugursuz je napisao/la:
Devil je napisao/la:Novak rutinski kako se i ocekivalo protiv Rochusa,ali me Vik prijatno iznenadi.Stvarno nisam mogao da ocekujem da moze da se vrati nakon 0:2,mada moram priznati da sam ocekivao njegovu klasiku,0:2,2:2 i da izgubi na mec lopti. :D

Ovo je bilo jasno one sekunde kada je Viktor dobio svoj mec jer Novak nema sanse da izgubi taman da na ledu igraju. Veliki je pritisak na svakom protivniku kad pre poocetka vec gubi 2:0 a igra se do 3.

Mnogo ce teze biti u slijedecem kolu u USA gdje se pocinje sa 2:1 i bice potrebno da janko dobije jednu od dvije zirafe na jako brzoj podlozi. Dobro je sto se igra 7 dana poslije Majamija pa nece biti problema sa putovanjem.
Sto bi reko moj frend,nije Djokovic mogao da izgubi taman da je tek zavrsio mec sa Wawrinkom 12:10. :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.