Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
kad citam sta ljudi sve pisu, zaboli "gloova" iste yebene sekunde.... da imas pasos Tunguzije pajdo ako si dobar igras u ligi petice... mi nazalost nemamo kvalitet i nemamo menedzera kao srbi i hrvati koji ce levata prodat u dobri ligu (mi imamo Husarica
)..... uz to da "komsije" imaju bolji mentalitet nije ni cudo sto se nasi igraci vrte po Ferencvarosu i Eupenu. Nadaj mo se da neki malisa iz nase lige probudi lava u sebi i da uspije uz pomoc djece koja trenira i igra u dijaspori i da konacno slavimo zajedno na nekom prvenstvu... Pozz svima 
FK Zeljezničar Sarajevo 1921
AUT
AUT
Elvis Saric, 19 nastupa za A reprezentaciju BiH, EU papire. Ali covjek ne moze ni u velikoj Gorici.
Pa dobro, ne treba zanemariti činjenicu da su ga učestale povrede usporile u najbitnijim godinama za razvoj i nametanje.
Zamisli sad Dedic razigrao se, završi sezonu, i onda sledecu komplet odsustvuje s terena...da li bi se bilo lahko vratiti.
Hadziahmetovic je odmah prvu sezonu u Konji (16/17) odradio komplet kao 19-godisnjak, 30 utakmica u Superligi i preko 2 hiljade minuta...nije to mala stvar...da bi već sledecu sezonu (17/18) zbog 3 povrede bio udaljen s terena skoro cijelu sezonu. Odigrao samo 200 minuta.
Sezonu 18/19 startao nedovoljno oporavljen, neke utakmice uopće nije bio u kadru a neke na klupi bio. U polusezoni opet povreda da bi se na proljeće vratio i nesto malo igrao (590 min).
Sezonu 19/20 počinje izvan rostera da bi se kasnije polahko vraćao i drugi dio sezone odradio bez povreda.
Sezona 20/21 (34 utakmice i 2600+ minuta) je prva nakon 4 godine koju je u kontinuitetu odradio i vrlo dobro odigrao (imao je i tu 2 povrede ali blaže prirode)
I naravno ova tekuća...
Bilo je nerealno očekivati bilo kakav transfer usljed učestalih povreda, nikakvog kontinuiteta igara i sl.
Dakle, on je s 23 godine napokon odradio jednu sezonu u kontinuitetu...ta sezona je mjerilo I ova tekuća i ja vjerujem da ima kvalitet za istanbulsku trojku makar.
Bilo bi možda i za više da ga povrede nisu usporile u najbitnijem trenutku za njegov razvoj, kada je imao 20,21,22 godine...
Sto se tice papira, htjeli mi priznati ili ne...papiri igraju svoju ulogu.
Htjeli mi priznati ili ne… kvalitet igra svoju ulogu.
Govorimo stanlo koliko to igraci sto su odrasli u EU drzavama imaju prednost nad igracima sa bh papirima.
Pa pocinjemo spominjati Prcica, Bicakcica itd. Jasno da to nije do papira nego do kvaliteta. Nece igrac ako nema kvaliteta biti deset godina clan ekipa iz lige petica.
E sad ce neki reci jesu papiri razlog.
E sad ti sto govore da su papiri razlog. Jel mogu objasniti kako to da Srbija ima toliko igraca u ligi petica a BiH nema.
Znaci ovi sto su dosli iz lige Srbije i iz lige BiH.
Znaci papiri i jedne i druge drzave jednako vrijede. I jedna i druga drzava nisu EU.
Govorimo stanlo koliko to igraci sto su odrasli u EU drzavama imaju prednost nad igracima sa bh papirima.
Pa pocinjemo spominjati Prcica, Bicakcica itd. Jasno da to nije do papira nego do kvaliteta. Nece igrac ako nema kvaliteta biti deset godina clan ekipa iz lige petica.
E sad ti sto govore da su papiri razlog. Jel mogu objasniti kako to da Srbija ima toliko igraca u ligi petica a BiH nema.
Znaci papiri i jedne i druge drzave jednako vrijede. I jedna i druga drzava nisu EU.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- ASD
- Kontakt:
Naravno da kvalitet igra glavnu ulogu.Maestro je napisao/la: ↑14 dec 2021, 10:25Htjeli mi priznati ili ne… kvalitet igra svoju ulogu.![]()
Ali budimo realni, ta dva igrača, Prcić i Bičakčić ne bi pravili razliku ni u Turskoj recimo, ili Belgiji.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 14 dec 2021, 10:55, ukupno mijenjano 1 put.
Naravno da papiri ne igraju ulogu ako igrač ima kvalitet, ali kvalitet!Maestro je napisao/la: ↑14 dec 2021, 10:25Htjeli mi priznati ili ne… kvalitet igra svoju ulogu.![]()
Ali ako govorimo o prosječnim fudbalerima, a takvi su većina na svjetskoj sceni, logično da ćeš dati prednost prosječnom EU igraču a ne nekom neEU prosjeku koji ce zauzimati mjesto "strancu".
Treba redovno okaciti onih prvi 11 protiv Argentine u Brazilu. Poslije Brazila nismo uspjeli da napravimo kontinuitet najvise zato sto su igraci iz domace lige bili 3-4 nivoa ispod, a ne mozes ocekivati da ce ti mali broj stanovnika u kontinuitetu dati jednog Ibisevica ili Misimovica. Jeste, bilo je smijesnih primjera iz vana, kao Adnan Mravac (
), ali generalno BiHPL nije uopste mogla da prati taj nivo, a davala se prilika vecem broju igraca. Problem nastaje kad se gleda Mario Vrancic za Norwich protiv Pogbe iz Manchestera, ili slicnog igraca iz Tottenham. Slicno se gledalo prema Kolasincu koji ispada protiv Manchester City. A nama alternative igraju na dosta nizem nivou fudbala.

Evo ova lista igraca npr. (Bukvic, Djuric, Sipovic, Bilbija, Besic, Stevanovic, Grahovac, Colic, Visca, Kvesic). Ovaj sa 5 ne mogu da se sjetim. Svako od njih koji je imao kvalitet i nije bio povrijedjen je dobio priliku u A reprezentaciji, a i tad je bilo evidentno da je Djuric za 2-3 klase kvalitentiji napadac od Bilbije. Besic, Stevanovic, Djuric, Visca. Besic, Stevanovic i Djuric najvise obecavali, a i transferi Besica i Stevanovica to i potvrdjuju.
Nema potrebe za supljiranjem...Imao si najjaču postavu s dijasporcima i u kvalifikacijama za EP2016 odnosno SP2018 pa si napravio jedno veliko ništa.
S njima je krenuo pad još od kraja kvalifikacija za SP u Brazilu 2014, dakle s najjačom postavom.
PLBiH nema veze s tim padom. PLBiH je uzela učešće nakon što više povratka nije bilo.
S njima je krenuo pad još od kraja kvalifikacija za SP u Brazilu 2014, dakle s najjačom postavom.
PLBiH nema veze s tim padom. PLBiH je uzela učešće nakon što više povratka nije bilo.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 14 dec 2021, 14:13, ukupno mijenjano 3 puta.
5 : Toni Markic
Semir Telalovic idu na probu u Aue. igra sada u 4 ligi i tamo ima 14 gola i 4 asistencije.ima 22 godina napadac je. naravno da je daleko od reprezentacije ali nikad se ne zna kod nas. 
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Spominjao ga je onaj Sheyi ja mislim.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Bio je u prosloj sezoni u u sestoj ligi, sada je u cetvrtoj i trpa tu, vidjecemo gdje ce u iducoj biti.
Konkurancija nam je u napadu zaista tanka. Mladog napadaca ni na vidiku.
22. godine. 23 utakmice, 14 golova, i 4 asistencije. Mislim fakticki da nam je ovo najveci potencijal kad se gleda na godine i statistiku.
Ne znam da li je postavljeno: (0.20)
https://www.regio-tv.de/mediathek/video ... ueberzahl/
Torgarant Semir Telalovic.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ok golovi, ali ovog igrača se treba gledati 3-4 puta da se donese neki sud. Bundesliga je bulshit liga u Evropskim okvirima, a kamo li četvrta
Ovo je isto kao i sa onim Huskovićem.
Kikanovića sam recimo gledao više puta, ima nekog materijala ali mora na jos stvari poraditi.
Kikanovića sam recimo gledao više puta, ima nekog materijala ali mora na jos stvari poraditi.
⚜️~⚜️~⚜️
Jedan od debitanata je i fudbaler Borca Aleksandar Vojnović.
"Prije svega, veliko mi je zadovoljstvo što sam dobio poziv u reprezentaciju. To je pokazatelj da se sav rad u prethodnom periodu isplatio i veliki motiv za nastavak karijere. Daću sve od sebe da opravdam ovaj poziv", rekao je Vojnović za zvanični sajt NFSBiH.
I ja nekako mislim da si dobio poziv iskljucivo zbog tvog truda.
"Prije svega, veliko mi je zadovoljstvo što sam dobio poziv u reprezentaciju. To je pokazatelj da se sav rad u prethodnom periodu isplatio i veliki motiv za nastavak karijere. Daću sve od sebe da opravdam ovaj poziv", rekao je Vojnović za zvanični sajt NFSBiH.
I ja nekako mislim da si dobio poziv iskljucivo zbog tvog truda.
Ok, slazem se. Samo ne vidim da imamo igraca tih godina, da bilo gdje igra i ima nesto da lici takvim brojkama. Ovi koji su stariji igraju na vecem nivou. BiHPL nema niti jednog igraca sa slicnom statistikom, a to bi trebao da bude neki indikator. Ima Nedim Hadzic 2 gola u Hrvatskoj, i Imad Rondic 2 gola u Ceskoj. Ako je Bundesliga bullshit, sta cemo onda sa Casiraghijem iz Eupena.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑15 dec 2021, 20:24Ok golovi, ali ovog igrača se treba gledati 3-4 puta da se donese neki sud. Bundesliga je bulshit liga u Evropskim okvirima, a kamo li četvrta![]()
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
To je poenta. Velika je oskudica sa napadačima.Tristan10 je napisao/la: ↑15 dec 2021, 20:30Ok, slazem se. Samo ne vidim da imamo igraca tih godina, da bilo gdje igra i ima nesto da lici takvim brojkama. Ovi koji su stariji igraju na vecem nivou. BiHPL nema niti jednog igraca sa slicnom statistikom, a to bi trebao da bude neki indikator. Ima Nedim Hadzic 2 gola u Hrvatskoj, i Imad Rondic 2 gola u Ceskoj. Ako je Bundesliga bullshit, sta cemo onda sa Casiraghijem iz Eupena.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑15 dec 2021, 20:24Ok golovi, ali ovog igrača se treba gledati 3-4 puta da se donese neki sud. Bundesliga je bulshit liga u Evropskim okvirima, a kamo li četvrta![]()
Mišljenja sam zaista, da nije teško kao napadaču da završiš u Bundesligi. To što mi nemamo nikakav kvalitet je naš problem.
⚜️~⚜️~⚜️
Trenutno korisnika/ca: BajevicCehoSlovacka, Bing [Bot], Goalgetter, LeCoq, MostarReds22 i 43 gosta.