Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
30
21%
Plin
4
3%
Hibrid
2
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 141

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 jul 2013, 15:04

mozda je i za najlakse odrzavat od svih navedenih. Ali ne kontam sto ljudi bjeze od ovih Mondea kod nas. Za 3 klase imaju vise opreme od Passata. Mozda su malo skuplji dijelovi ali sve to dodje na isto. Pug je manja klasa ali je zato mjera i taman. Sto se tice odrzavanja i svega ostalog :D prije bi je uzeo nego cetvorku def.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 06 jul 2013, 18:58

Bosniacum Lilium je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Ili jednostavno ne kupite Golf k'o kakvi levati, da vas 'ebo Golf. :P

Ja da razmisljam o nekakvoj 5ci, 6ci, pa uzeo bih Civic Type R i imao bih jedno duplo bolje auto sa full opremom za isti novac.
potpis ko kuca !

edit: nasem narodu ako auto nije golf, audi ili bmw onda nije auto. Nisu to losa auta, ali svako auto staro preko 10 godina je haman isto. Koliko sam ove godine vidio pregrijanih bembara, pa to je jedno cudo. Ja sam se nesto zagrijao najvise za Ford Mondeo 3, 2.0 TDCI, Peugeot 307 2.0 HDI, Alfa Romeo 156 1.9 JTD. A najvise bi volio (da mogu) Skodu Octaviu 1.9 TDI A4. Nije neka ljepotica, ali malo trosi, fino ide, ne krade se bas. Dovoljno je vidjeti sta taksisti najcesce vozaju po Sarajevu. Ali ona malo odskace sa cijenom od ova 2-3 modela

http://www.autoscout24.de/DetailsGTM.as ... 00&asrc=st" onclick="window.open(this.href);return false;

cijena ide jos dole, to je prvo pravilo :mrgreen: plus sto bi komsija ovo na vratima izravno za 50 KM :D
jesi li ikad vozio 156?
meni je to škart auto..nikad alfu ne bih uzeo..a jos sam vozao i 159, izgle= drama, kvaliteta=0

od gore navedenih mondeo i octavia iako ti to za krađu ne vrijedi više, kako je VW preuzeo Škodu, kako je to maltene isto auto kao passat, odnosno golf, sve se više pojavljuje na cestama, pogotovo radi nizih cijena i naravno ponuda/potraznja.. :D

ja bih mondea uzeo definitivno..pogledaj ovog:
http://www.mg-auto.net/index.php?option ... wEO&id=475" onclick="window.open(this.href);return false;

još uživo kako izgleda drama..nabacit mu dobre felge i fantazija auto
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 06 jul 2013, 22:39

Bosniacum Lilium je napisao/la:mozda je i za najlakse odrzavat od svih navedenih. Ali ne kontam sto ljudi bjeze od ovih Mondea kod nas. Za 3 klase imaju vise opreme od Passata. Mozda su malo skuplji dijelovi ali sve to dodje na isto. Pug je manja klasa ali je zato mjera i taman. Sto se tice odrzavanja i svega ostalog :D prije bi je uzeo nego cetvorku def.
Kakav crni mondeo krsina, pisao sam vec jednom kako je frajeru ne znam jel rece stablilzatori ovako nesto crkli... a ljudi se generalno zale na mondea tog sto bi ti uzeo. Nemoj pug bombona

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 jul 2013, 23:29

Kevin je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Ili jednostavno ne kupite Golf k'o kakvi levati, da vas 'ebo Golf. :P

Ja da razmisljam o nekakvoj 5ci, 6ci, pa uzeo bih Civic Type R i imao bih jedno duplo bolje auto sa full opremom za isti novac.
potpis ko kuca !

edit: nasem narodu ako auto nije golf, audi ili bmw onda nije auto. Nisu to losa auta, ali svako auto staro preko 10 godina je haman isto. Koliko sam ove godine vidio pregrijanih bembara, pa to je jedno cudo. Ja sam se nesto zagrijao najvise za Ford Mondeo 3, 2.0 TDCI, Peugeot 307 2.0 HDI, Alfa Romeo 156 1.9 JTD. A najvise bi volio (da mogu) Skodu Octaviu 1.9 TDI A4. Nije neka ljepotica, ali malo trosi, fino ide, ne krade se bas. Dovoljno je vidjeti sta taksisti najcesce vozaju po Sarajevu. Ali ona malo odskace sa cijenom od ova 2-3 modela

http://www.autoscout24.de/DetailsGTM.as ... 00&asrc=st" onclick="window.open(this.href);return false;

cijena ide jos dole, to je prvo pravilo :mrgreen: plus sto bi komsija ovo na vratima izravno za 50 KM :D
jesi li ikad vozio 156?
meni je to škart auto..nikad alfu ne bih uzeo..a jos sam vozao i 159, izgle= drama, kvaliteta=0

od gore navedenih mondeo i octavia iako ti to za krađu ne vrijedi više, kako je VW preuzeo Škodu, kako je to maltene isto auto kao passat, odnosno golf, sve se više pojavljuje na cestama, pogotovo radi nizih cijena i naravno ponuda/potraznja.. :D

ja bih mondea uzeo definitivno..pogledaj ovog:
http://www.mg-auto.net/index.php?option ... wEO&id=475" onclick="window.open(this.href);return false;

još uživo kako izgleda drama..nabacit mu dobre felge i fantazija auto
benzinjaru 2.0 Ma unutra je prelijepa, s vana, nisu bas pouzdane ali jbga :D dizelas im je solidan, taj od 85 kw. Slab im je prednji trap jer je aluminijski pa si mozda vozio ishaban neki :D

Znam da je to VW ali opet se ne kradu toliko. 5% od svih auta. Dole u Butmiru su bila izlozena vracena auta. Sve VW, Audi poneki BMW :o nesto malo skodi, mizerno.

Ma Mondeo je i meni vrh, mozda malo skuplji servis, ali kakvu opremu ima, kako ide... ma fantazija od auta ko sto kazes, ali samo bih uvozio. Ova tvoja verzija je FL, znaci jos ljepsi i jos pouzdaniji, ali nema se bas za ovo. Mogu uzeti limuzinu vani, 2002,2003 godiste :D

@nime

zavisi kakvo je auto uzeo, polovnjak je uvijek macak u vreci... Mozda nije bio odrzavan. Na Zapadu su na finom glasu, pogotovo benzinci :) Meni je jaran mehanicar, imao tog Mondea, fantazija auto kaze, jest da je izletio sa njom i skroz je slupo, ali kaze auto je perverzija, pogotovo ako je odrzavano

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

BH430
Kontakt:

Post Postao/la BH430 » 06 jul 2013, 23:44

///AMG nema boljeg auta

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 07 jul 2013, 11:27

BH430 je napisao/la:///AMG nema boljeg auta
nema da imas ceste kao u njemackoj ali ovdje kod nas to je nemoguce odrzavat
bilo koji mercedes..

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 jul 2013, 13:17

ma po meni danasnji mercedesi nisu ono sto su bili. Subjektivno misljenje...

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/fo ... =Limousine

kevin, ovako bi mu nesto uradio kad bih ga imao :D

BritishCore
Kontakt:

Post Postao/la BritishCore » 07 jul 2013, 13:48

slika

8000km :D
"I on je imao tu nesreću ili sreću, da živi na tom podbrdu, gdje su normalno medvjedi šetali, lisice korzirale domaće i divlje životinje participirale tu oko njegove štale i u štali"
Nazif Gljiva o Šerifu Konjeviću

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 jul 2013, 13:50

a tamo 2.2 benzin i moras mu na servise uloziti jos milju-dvije :mrgreen: najlakse je kupiti auto :P

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 07 jul 2013, 13:54

Bosniacum Lilium je napisao/la:ma po meni danasnji mercedesi nisu ono sto su bili. Subjektivno misljenje...

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/fo ... =Limousine

kevin, ovako bi mu nesto uradio kad bih ga imao :D
naravno da nisu, Filedis je pisao prije par stranica, auto kompanije se danas ne oslanjaju na prodaju auta kao neku zaradu što se može vidjeti i na cijenama, jednostavno, zarada je u dijelovima, servisima itd

a t osve mozes vidjeti tipa, 123, 190, 124 mercedes peri deri..tenkovi, inače, sve starije, neunistivo..a danas ovo novo je katastrofa..da se razumijemo to jest auto ekstra, kad sjednes i to jer sam imao isto ali održavanje je bogu plakat..ispod 200-300€ na servis ne trebas ni razmisljat ici, maltene bilo kakav..

dobar mondeo.. ;)
ali ja ipak (da imam love) isao bi na M3, postavljao je fidelis sliku 8-)

a da bas imam love onda ovako nesto:
slika

slika

ili ovo:

slika

znaci radi se o focus RS i ovaj Megane RS

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 jul 2013, 14:03

ma previse podcijenjena auta :D dobre pile :D

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 07 jul 2013, 14:25

8-) 8-)
cojk zna znanje.
Kevin je napisao/la:nema da imas ceste kao u njemackoj ali ovdje kod nas to je nemoguce odrzavat
bilo koji mercedes..
ziva istina. za vrijeme ovog zadnjeg godisnjeg sam podero gume felge.
vozis, lijevo od tebe auto a ispred saht bez poklopca :mrgreen:
naravno da rupcagu primjetis suvise kasno... i jedino ti preostaje da se laganice oceses o ivicnjak. :mrgreen:
dalje, putevi puni rupa... od 10 pogodis barem jednu... :mrgreen:
prije negoli cu krenuti na odmor, tip mi nudio 3 milje za felge. kad sam se vratio nece nikako. :mrgreen:
Kevin je napisao/la:naravno da nisu, Filedis je pisao prije par stranica, auto kompanije se danas ne oslanjaju na prodaju auta kao neku zaradu što se može vidjeti i na cijenama, jednostavno, zarada je u dijelovima, servisima itd
oni zradjuju na svemu. ogromne su zarade na autima + jos vece zarade na dijelovima.
sto se tice dijelova, najgore je sto ne mozes kupiti samo dio koji ti treba, nego komplet.
recimo, meni je skoro pregorio neki cip na papucici gasa. ne mozes kupiti samo cip, nego kompletnu papucicu koja kosta par stoja (da, yebena papucica kosta nekih 300 eura).
ostetim retrovizor... covjek je po vrata razmontiro da bi zamijenio yebeni retrovizor. :roll:
i tako dalje, i tako dalje.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 07 jul 2013, 14:45

upravo o tome i pričam ;)

BH430
Kontakt:

Post Postao/la BH430 » 08 jul 2013, 00:37

secer je napisao/la:
8-) 8-)
cojk zna znanje.
Kevin je napisao/la:nema da imas ceste kao u njemackoj ali ovdje kod nas to je nemoguce odrzavat
bilo koji mercedes..
ziva istina. za vrijeme ovog zadnjeg godisnjeg sam podero gume felge.
vozis, lijevo od tebe auto a ispred saht bez poklopca :mrgreen:
naravno da rupcagu primjetis suvise kasno... i jedino ti preostaje da se laganice oceses o ivicnjak. :mrgreen:
dalje, putevi puni rupa... od 10 pogodis barem jednu... :mrgreen:
prije negoli cu krenuti na odmor, tip mi nudio 3 milje za felge. kad sam se vratio nece nikako. :mrgreen:
Kevin je napisao/la:naravno da nisu, Filedis je pisao prije par stranica, auto kompanije se danas ne oslanjaju na prodaju auta kao neku zaradu što se može vidjeti i na cijenama, jednostavno, zarada je u dijelovima, servisima itd
oni zradjuju na svemu. ogromne su zarade na autima + jos vece zarade na dijelovima.
sto se tice dijelova, najgore je sto ne mozes kupiti samo dio koji ti treba, nego komplet.
recimo, meni je skoro pregorio neki cip na papucici gasa. ne mozes kupiti samo cip, nego kompletnu papucicu koja kosta par stoja (da, yebena papucica kosta nekih 300 eura).
ostetim retrovizor... covjek je po vrata razmontiro da bi zamijenio yebeni retrovizor. :roll:
i tako dalje, i tako dalje.
zato ja vozim 1999 E430 auto beton. presao sam oko 120,000 bez problema. zelja mi je kupiti E55 AMG ako bog da uskoro :D

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 08 jul 2013, 15:22

[youtube][/youtube]

Savrseno auto ;)

BritishCore
Kontakt:

Post Postao/la BritishCore » 08 jul 2013, 15:49

slika

6500€ košta, vaša mišljenja?
Brand: BMW Car type: Coupe
Model: 328Ci / 2 MJ00 Color: Blue
In service: 1999-10-08 wheels: two-wheel drive
Horsepower: 193 bhp CO2 emissions: -
ili ovaj :

slika

6700€ :)
Brand: BMW Car type: Coupe
Model: 325CI COU Color: Light Gray
In service: 2001-12-14 wheels: two-wheel drive
Horsepower: 191 bhp CO2 emissions: 217 g / km
"I on je imao tu nesreću ili sreću, da živi na tom podbrdu, gdje su normalno medvjedi šetali, lisice korzirale domaće i divlje životinje participirale tu oko njegove štale i u štali"
Nazif Gljiva o Šerifu Konjeviću

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 jul 2013, 18:00

uzmi ako imas sipat' i odrzavat :P :lol:

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 08 jul 2013, 19:29

BritishCore je napisao/la:vaša mišljenja?
misljenja smo da bi prvo trebo polozit vozacku, pa cemo onda o nekom autu koje zadovoljava sve potrebe mladog nosaca tasnjice.
asam ti ga sukno, opaaaaaaaa :lol:
dobra je bembara. ;)
Bosniacum Lilium je napisao/la:uzmi ako imas sipat' i odrzavat :P :lol:
pa ne trose puno. mislim da ove ´trojkice´ trose nekih 8-9 litara.
moj trosi 20. :mrgreen:

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 jul 2013, 19:30

8-9 litara how yes no :mrgreen: mozda otvorene :roll:

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 08 jul 2013, 19:42

aj se kladimo da ne prelazi 9 litara (kombinovano).
na otovrenom trosi nesto manje od 7.
Zadnja izmjena: secer, dana/u 08 jul 2013, 19:42, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.