Prva liga FBiH 2013./2014.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: Prva liga FBiH 2013./2014.
kući mogu otresti samo vas, s nama igraju na neutralnom terenu 

Ne bojim se ja za tu utakmicuChinaglia je napisao/la:kući mogu otresti samo vas, s nama igraju na neutralnom terenu

Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
ne bojim se ni ja, ne sumnjam u pobjedu pod BB, osim ako sudije ne budu igrale za domaćina
HAMZABEGOVIĆ MIRZA, igrač NK „JEDINSTVO" Bihać zbog prekršaja iz člana 43. DP NS/FS BiH, na utakmici 24. kola Prve lige FBiH: NK „Jedinstvo“- NK „Gošk“, kažnjava se NOVČANOM KAZNOM OD 500 (PETSTOTINA) KM.
LUKOMIRAK BENJAMIN, igrač FK „Igman“ – Konjic zbog prekršaja iz člana 43. DP NS/FS BiH na utakmici 25. kola Prve lige FBiH: NK „Iskra“ - FK „Igman“, kažnjava se ZABRANOM IGRANJA 1 (JEDNE) PRVENSTVENE ili KUP UTAKMICE, računajući od 04.05.2014.
Isti član pravilnika prekršen, jedan je udario sudiju a drugi napravio penal. Jedan dobio novčanu kaznu a drugi suspenziju. Znamo kome ne odgovara suspenzija igrača.
LUKOMIRAK BENJAMIN, igrač FK „Igman“ – Konjic zbog prekršaja iz člana 43. DP NS/FS BiH na utakmici 25. kola Prve lige FBiH: NK „Iskra“ - FK „Igman“, kažnjava se ZABRANOM IGRANJA 1 (JEDNE) PRVENSTVENE ili KUP UTAKMICE, računajući od 04.05.2014.
Isti član pravilnika prekršen, jedan je udario sudiju a drugi napravio penal. Jedan dobio novčanu kaznu a drugi suspenziju. Znamo kome ne odgovara suspenzija igrača.

Covjece imamo sudije imamo ljude u savezu, namjestamo,ne znam vis kako vam se da ponavljati jedne te iste stvari vec 2 mjesecaCoraco je napisao/la:HAMZABEGOVIĆ MIRZA, igrač NK „JEDINSTVO" Bihać zbog prekršaja iz člana 43. DP NS/FS BiH, na utakmici 24. kola Prve lige FBiH: NK „Jedinstvo“- NK „Gošk“, kažnjava se NOVČANOM KAZNOM OD 500 (PETSTOTINA) KM.

Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
De bolan dežurni pusti koga drugog da se javi, ti non stop u smjeni 

-
- Kontakt:
1 LIGA FBIH JELOVNIK I CIJENE !
Kotizacija - 10.000
1.500 sl. lica x 15 utakmica = 22.500
Obezbjedjenje - 7.500
Snimanje utakmica - 2.250
Najava utakmice PU/PS - 750 do 1200 KM
UKUPNO (da samo pomislis na pocetak takmicenja): 43.500 KM
Na ovo dodaj:
Plate igracima i trenerima: Minimum minimuma za ovu ligu, mjesecno ne mozes proci ispod 10.000 KM x 8 mjeseci (koliko takmicenje traje) - 80.000 KM.
Troskovi odlaska na gostujuce utakmice, prosjek 2.000 KM (x15 utakmica - 30.000 KM)
Ne mora se uvijek ici u karatin/prenociste, ali imas troskove prevoza, dorucka/rucka u odlasku i vecere u povratku, tako da je prosjek 2.000 KM po gostovanju.
Kazne, neizostavni i omiljeni dio Saveza. Posto ne prezaju ni od cega, racunaj minimalno 3.000 KM po polusezoni (kartoni, propusti u organizaciji, ostalo...) x 2 = 6.000 KM
Ostali troskovi (a "nabere" ih se) 5.000 - 10.000 KM.
Suma sumarum:
43.500
80.000
30.000
6.000
5.000 (+ ev. jos 5.000)
Uglavnom, neki prosjek troskova u ovoj ligi je 200.000 KM po sezoni.
TO JE TO
Kotizacija - 10.000
1.500 sl. lica x 15 utakmica = 22.500
Obezbjedjenje - 7.500
Snimanje utakmica - 2.250
Najava utakmice PU/PS - 750 do 1200 KM
UKUPNO (da samo pomislis na pocetak takmicenja): 43.500 KM
Na ovo dodaj:
Plate igracima i trenerima: Minimum minimuma za ovu ligu, mjesecno ne mozes proci ispod 10.000 KM x 8 mjeseci (koliko takmicenje traje) - 80.000 KM.
Troskovi odlaska na gostujuce utakmice, prosjek 2.000 KM (x15 utakmica - 30.000 KM)
Ne mora se uvijek ici u karatin/prenociste, ali imas troskove prevoza, dorucka/rucka u odlasku i vecere u povratku, tako da je prosjek 2.000 KM po gostovanju.
Kazne, neizostavni i omiljeni dio Saveza. Posto ne prezaju ni od cega, racunaj minimalno 3.000 KM po polusezoni (kartoni, propusti u organizaciji, ostalo...) x 2 = 6.000 KM
Ostali troskovi (a "nabere" ih se) 5.000 - 10.000 KM.
Suma sumarum:
43.500
80.000
30.000
6.000
5.000 (+ ev. jos 5.000)
Uglavnom, neki prosjek troskova u ovoj ligi je 200.000 KM po sezoni.
TO JE TO

Titula bogatijem trgovcu i sposobnijem mešetaru
http://dnevni-list.ba/web1/2014/05/16/t ... -mesetaru/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://dnevni-list.ba/web1/2014/05/16/t ... -mesetaru/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s
Grdan je napisao/la: Jedinstvo ima čak i povoljniji raspored do kraja (Orašje i Iskra kući, Branitelj u gostima), ali ovo je Prva liga FBiH i uzbuđenja više neće biti, iz Slobode su jasni – devet bodova do kraja je već ukalkulirano.
Slobodi dolaze Iskra i Igman i idu komšijama u Srebrenik na gostovanje.Kako je moguće da Jedinstvo ima lakši raspored od Slobode?
Ovaj objavljeni članak nije ni za vesele sveske

Pobjeda je bolja od orgazma!
-
- Kontakt:
Gorki je napisao/la:Grdan je napisao/la: Jedinstvo ima čak i povoljniji raspored do kraja (Orašje i Iskra kući, Branitelj u gostima), ali ovo je Prva liga FBiH i uzbuđenja više neće biti, iz Slobode su jasni – devet bodova do kraja je već ukalkulirano.
Slobodi dolaze Iskra i Igman i idu komšijama u Srebrenik na gostovanje.Kako je moguće da Jedinstvo ima lakši raspored od Slobode?
Vjerovatno se misli na kvalitetu Gradine, odnosno Branitelja. Druga stvar sto je Gradina komsiluk i logicno da ce, ako vec mogu, pomoci Slobodi.
NAROD SE ZOVE BIHAĆ
https://www.youtube.com/watch?v=OiUTsMxWmes
https://www.youtube.com/watch?v=OiUTsMxWmes
Pa onda Sloboda ima povoljniji rasporedabnorme123 je napisao/la: Vjerovatno se misli na kvalitetu Gradine, odnosno Branitelja. Druga stvar sto je Gradina komsiluk i logicno da ce, ako vec mogu, pomoci Slobodi.

Pobjeda je bolja od orgazma!
- Probisvjet
- Kontakt:
Smijesan tekst, bez argumenata. Nabacano svega, a nista za procitati. Kakav list, takav tekst.Gorki je napisao/la:Grdan je napisao/la: Jedinstvo ima čak i povoljniji raspored do kraja (Orašje i Iskra kući, Branitelj u gostima), ali ovo je Prva liga FBiH i uzbuđenja više neće biti, iz Slobode su jasni – devet bodova do kraja je već ukalkulirano.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
-
- Kontakt:
ma to je neki list od cetiri stranice pa da imaju sta popunit na jednoj od njih,a Sloboda i Ciro su pogodni za popuniti prazninu.solar1987 je napisao/la:Previse gluposti i rekla kazala u tekstu.
-
- Interni moderator
- Kontakt:
jao teksta jao drame
...inace,zla Sloboda jedina namjesta u BH miki maus ligama
...ako se ko izivljavao na namjestanjima nekom klubu onda je to na Slobodi....

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Nije bas cijeli tekst toliko los. Ja se, recimo, nikada ne bih bavio tim stvarima da li je neko "platio titulu". Bez konkretnih dokaza prilozenih uz tekst to je tanka novinska prica, zutilo, shund....
Ali ono sto je ocigledno i na terenu vidljivo ne moze niko osporiti. Tako da prica o "iznenadnom usponu forme" Igmana, Buducnosti i Mladosti ima smisla
.
P.S. Ukinite ovaj (
) smajli please
, samo zbog @staragarda

Ali ono sto je ocigledno i na terenu vidljivo ne moze niko osporiti. Tako da prica o "iznenadnom usponu forme" Igmana, Buducnosti i Mladosti ima smisla

P.S. Ukinite ovaj (

Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
-
- Interni moderator
- Kontakt:
pa ja i ne sporim ovaj tekst...mislim cak da ima dosta istine....meni je smijesno da se ovim tekstom u stvari otkriva topla voda...mislim,presmijesno...iznenadan uspon forme osim ovih prvoligasa evo ove sezone imas i u premijerki...travnik iznenada proigra,jeldaZoom088 je napisao/la:Nije bas cijeli tekst toliko los. Ja se, recimo, nikada ne bih bavio tim stvarima da li je neko "platio titulu". Bez konkretnih dokaza prilozenih uz tekst to je tanka novinska prica, zutilo, shund....
Ali ono sto je ocigledno i na terenu vidljivo ne moze niko osporiti. Tako da prica o "iznenadnom usponu forme" Igmana, Buducnosti i Mladosti ima smisla.
P.S. Ukinite ovaj () smajli please
, samo zbog @staragarda
![]()

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Ma necu o PL, nije moj domet
.
A Slobodi bih, kad se vrati u PL porucio da zaboravi na taj "nacin na koji je ispala" i ne osvrce se. Od proslosti se ne zivi i ne treba se "svetiti" nekome ko mozda nije kriv ni duzan.
Mnogo je u toj sezoni bilo nelogicnosti, a najveca je ona zasto Davud nije nazvao Amara ili bilo koga iz Zelje? Mislim da bi ona utakmica (0-4) imala sasvim drugaciji epilog da je samo jedan poziv napravljen. Ali nije. Davud otis'o u Istanbul i nikome se nije javljao
.

A Slobodi bih, kad se vrati u PL porucio da zaboravi na taj "nacin na koji je ispala" i ne osvrce se. Od proslosti se ne zivi i ne treba se "svetiti" nekome ko mozda nije kriv ni duzan.
Mnogo je u toj sezoni bilo nelogicnosti, a najveca je ona zasto Davud nije nazvao Amara ili bilo koga iz Zelje? Mislim da bi ona utakmica (0-4) imala sasvim drugaciji epilog da je samo jedan poziv napravljen. Ali nije. Davud otis'o u Istanbul i nikome se nije javljao

Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Kontaktirao se Amar. I hladno tad rekao 50.000 ..odkud nama u to doba te pare?..niko nije imao da da...nas su iz saveza TK ljudk zalagali se da ispadnemo I prvi nas bivsi igrac I sudija Arnautovic...nama je dodjeljena ta titula za ispadanje brate nismo mi to mogli izbjeci.
Pazi nas je Zeljo dobio I ispraceni aplauzom na TV prenosu tad se moglo vidjeti...jer ljudi su bolji I smjesno bi bilo da smo dobili..jedino je ta bijka bila jer Slaviji je Arnautovic licno sudio zadnjih nekoliko kola kako bi Slobodi otezao situaciju I uz to slavija je imala bodove od svojih a Leotar bogami I od nasih
Pazi nas je Zeljo dobio I ispraceni aplauzom na TV prenosu tad se moglo vidjeti...jer ljudi su bolji I smjesno bi bilo da smo dobili..jedino je ta bijka bila jer Slaviji je Arnautovic licno sudio zadnjih nekoliko kola kako bi Slobodi otezao situaciju I uz to slavija je imala bodove od svojih a Leotar bogami I od nasih
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 17 maj 2014, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- bavariapivo
- Kontakt:
ako igras citavu sezonu lose i ispadnes nema se tu sta hvatati zadnje dvije tri utakmice ili nekih drugih konkurenata, izbori taj opstanak bar u predzadnjem kolu i mirna bosna, ovako se moze reci da je sloboda te sezone opravdano ispala, ko zna kako bi slijedeca sezona za vas zavrsila, i eto vama je to i trebalo da se desi, inace nebi se uzdigli kao feniks iz pepela
dobro je napisao zoom, nema se sta hvatati proslosti, igrajte sad i za vasu buducnost i bice opet uspjeha i euro lige (makar kvalifikacije) i kupova i sampionata itd
dobro je napisao zoom, nema se sta hvatati proslosti, igrajte sad i za vasu buducnost i bice opet uspjeha i euro lige (makar kvalifikacije) i kupova i sampionata itd
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.