Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

MT3
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la MT3 » 12 jun 2013, 15:33

http://sportsport.ba/bh_kosarka/mirza-t ... inu/106918" onclick="window.open(this.href);return false;
Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 13 jun 2013, 00:11

http://sportsport.ba/ino_kosarka/postig ... tse/106967" onclick="window.open(this.href);return false;

Komentar??? Ja zaista ne znam sta ocekivati od igracine bez trenerskog iskustva?!
Kindže, kindže...

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 13 jun 2013, 00:19

Adibhf88 je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_kosarka/postig ... tse/106967

Komentar??? Ja zaista ne znam sta ocekivati od igracine bez trenerskog iskustva?!
S obzirom da je jedan od najinteligentnijih košarkaša bio, ne sumnjam da će uvesti pravu filozofiju u vođenje ekipe. Možda i najbolji potez uprave, ako budu strpljivi s njim. S druge strane, može biti i loše, jer ne je.be ovaj Rus živu silu, ne znam da li će biti strpljiv što se tiče Kidda. Jedno je zagarantovano, to je da, košarkaškog znanja, inteligencije, prefinjenosti, lukavosti ima na pretek. Fali mu iskustvo u vođenju ekipe, al' je kroz svoju karijeru i na parketu bio neka vrsta trenera odnosno produžena ruka coacha.. Bit' će zanimljivo pratiti njegov razvoj kao trenera, ne sumnjam u njega, samo mu treba dati vremena.

P.S. Duša me boli kad skontam da će se ovoj legendi psovat' od strane košarkaških "stručnjaka" kad su u pitanju Teletovićeve minute.
Nama je Željo svetinja jedina.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 jun 2013, 00:27

Kidd :o

Baš me zanima na što će sve to ličiti.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 13 jun 2013, 01:16

ako ništa, biti će opet druženje u Banovićima :lol:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 13 jun 2013, 03:46

Ja tuge boze moj dragi , nikad ovo nisam vidio ... Al mozda i grijesim mozda covjek bude novi popovic , fantastican igrac o kojem je suvisno i pricat al daj ba samo sto je u penziju otiso preuzima ekipu koja ima ambicije ogromne ... Nema nista od ovog , sad ne mogu ni da se sjetim skim je sve kidd igrao dal cijeni igrace kao sto su mirza bla bla pojma neam pa mogli su bilo koga drugog eno dennver **** onog lika mogli su ga uzet stvarno nidje veze. Ne znam sta da kazem ..,

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 13 jun 2013, 09:48

grgr je napisao/la:Ja tuge boze moj dragi , nikad ovo nisam vidio ... Al mozda i grijesim mozda covjek bude novi popovic , fantastican igrac o kojem je suvisno i pricat al daj ba samo sto je u penziju otiso preuzima ekipu koja ima ambicije ogromne ... Nema nista od ovog , sad ne mogu ni da se sjetim skim je sve kidd igrao dal cijeni igrace kao sto su mirza bla bla pojma neam pa mogli su bilo koga drugog eno dennver **** onog lika mogli su ga uzet stvarno nidje veze. Ne znam sta da kazem ..,
Cijeni Derona, Deron cijeni Mirzu sto implicira da i Kidd cijeni Mirzu :D :D
A taj iz Denvera trazi 15mil. za tri godine, a vjerujem da Kidd trazi dosta, dosta manje. I ako nista, kao legenda kluba napunit ce dvoranu.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 13 jun 2013, 13:17

skeptican sam po pitanju trenera koji su sa terena uskocili na klupu.
treba uzeti u obzir da on jos uvijek razmislja kao igrac a ne kao trener i da ce trebati godina-dvije da udje u ritam trenerske logike neovisno koliko je inteligentan i sposoban...
meni ovo vise izgleda, prvi macici se u vodu bacaju da bi dobili trenera na duge staze koji zbog igracke inteligencije i kapaciteta ne bi trebao da podbaci na taktickom i trenerskom planu...

kako ce to sve izgledati na terenu i njegove zamisli, kao i ocekivanja od mirze...to moze biti i odlicno ili cak lose!
realno, skeptik sam po oba pitanja!
i po pitanju da ce ovaj prvu sezonu da se uspije prilagoditi da postane trener
i po pitanju da ce mirza imati vecu minutazu i ucinak pod njegovom palicom

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 13 jun 2013, 14:38

Macak u vreci...
Sport je lijek za tijelo i duh.

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 25 jun 2013, 00:01

Svoj životni put iz Jablanice započeli su braća Vahid i Salem Halilhodžić, legendarni Veležovi napadači, potom Emir Tufek, Vedran Pelić, kao i najtrofejniji bh. sportista svih vremena Hasan Salihamidžić. Divili su se jablanički dječaci popularnom Braci kada bi iz Minhena došao na odmor u rodnu Jablanicu, a među njima bio je i Mirza. Mirza Teletović, najbolji košarkaš Bosne i Hercegovine u ovom trenutku i jedni naš predstavnik u najboljoj ligi svijeta – NBA.

Ponosan na Lulića

Najuspješniji aktivni Jablaničanin u svijetu sporta uz Mirzu Teletovića je Senad Lulić. Napadač Lazia nedavno je bio jedan od naših najboljih igrača u trijumfu nad Latvijom u Rigi.

“Nisam imao priliku upoznati Lulića, iako znam da smo sugrađani. I na njegov uspjeh sam ponosan”, kaže Teletović.

“Rastao sam na školskom igralištu u Jablanici. Tamo su se često okupljali Hasanovi prijatelji iz djetinjstva, a jedne prilike je došao i on. Igrao je sa starom rajom, a ja sam uživao gledajući ga”, prisjeća se Mirza dječačkih dana.

Na pitanje šta je presudno da iz tako malog grada godinama dolaze najuspješniji bh. sportisti, Teletović uz blagi osmjeh na licu zagonetno odgovara:

“Jablanički zrak! Šalu na stranu, ovo je grad u kojem ljudi žive sport. Djeca imaju idealne uslove za rad. Mislim da je to jedini ključ.”

Iako su mu svi dani odmora gotovo isprogramirani, Teletović je ipak našao vremena i za nas. Ispijajući osvježavajući napitak u jablaničkom kafiću Luri, Mirza je ispričao da kada dođe na odmor često putuje. Prijatelji su razbacani po svim bh. gradovima. Ponekad ne uhvati vremena sresti se sa svima.

“Imam zaista mnogo obaveza. Odem, dođem, posjetim u međuvremenu Mostar, Sarajevo, Visoko, Goražde”, priča nam Teletović.

Nedavno je fudbalska utakmica između Turbine i Igmana iz Konjica imala ružan kraj. Pola Jablanice toga se dana okupilo na lokalnom stadionu. Teletovića tamo ipak nije bilo.

“Iskreno, nisam ti ja neki ljubitelj fudbala. Redovno gledam samo Edina Džeku, a također sam i veliki fan nogometne reprezentacije. Nedavno sam sa tribina Bilinog polja ispratio utakmicu protiv Latvije. Na utakmicu Turbine i Igmana nisam išao jer sam osjećao da neće završiti dobro. To je slično kao kad igraju Velež i Zrinjski u Mostaru. Rijetko prođe bez incidenata.”

Pošteni Džeko

Lijepo je u zagrljaju prošlog ljeta bilo vidjeti dvojicu najsjajnijih bh. sportista. Edin Džeko i Mirza Teletović najbolji su bosanskohercegovački brend trenutno u svijetu.

“Edin je normalan čovjek koga nijednog momenta nije ponijela slava koju uživa. Izuzetno je pošten i uz to dobar drug. Ja ga posebno volim jer se u svakoj njegovoj rečenici i gesti osjeća patriotizam odnosno ljubav prema Bosni i Hercegovini. Nedavno sam u New Yorku u dva navrata gledao Machester City i Chelsea, a van terena smo se lijepo družili. Sportisti su jedino svjetlo u sivoj bosanskohercegovačkoj svakodnevnici.”

Iza Teletovića je debitantska sezona u elitnoj ligi svijeta. Djelimično je zadovoljan uz nadu da će već u narednoj sezoni dokazati da se među odabranima nije našao tek tako.

Jablaničko jezero

U vrelim ljetnim danima Jablaničani spas od vrućina najviše nalaze na Jablaničkom jezeru. Teletović tamo ipak rijetko ode. Nema ga kao nekad ni na igralištu kod Osnovne škole, iako ponekad onako opušten ode na partiju basketa sa rajom iz djetinjstva.

“Moglo je biti bolje, ali kada zamislim kako su pojedinci debitovali onda shvatim da sam ja i dobro prošao. Vjerujem da ćemo kao tim u narednoj sezoni napraviti više, jer ova ekipa je napravljena kako bi radila velike stvari. Jason Kidd je čovjek koji ima 20-godišnje iskustvo u NBA, rođeni je lider, tako da vjerujem da nam on može donijeti samo dobro.”

Osim Kidda, Teletović će na Eurobasketu sarađivati sa Acom Petrovićem. O bh. selektoru ima samo riječi hvale.

“Aco Petrović je čovjek koji ima karizmu i koji je pun pozitivne energije. Odlično vlada situacijom i mislim da je na pravi način uklopio kvalitet i naš bosanskohercegovački inat. Postali smo prava klapa gladna uspjeha i to je svakako pozitivna stvar.”

U posljednje vrijeme mnogo je govora o eventualnim pojačanjima reprezentacije pred predstojeći Eurobasket.

“Mišljenja sam da igrači koji su iznijeli teret kvalifikacija i na Eurobasketu trebaju voditi glavnu riječ. Nama su kao reprezentaciji potrebne samo male korekcije, a dobra stvar je i što je u hodu urađena smjena generacija. Vrabac, Nurkić i Buza su veliki potencijal i u njih je potrebno ulagati. Sjećam se da sam na Evropsko prvenstvo u Švedskoj jedino ja išao od mlađih igrača, te donekle mladi Keno Bajramović koji je tada imao 22 godine. Da su se tada uradile neke stvari po pitanju podmlađivanja, mislim da bismo danas imali još bolju reprezentaciju. Moram dodati da ne volim pročitati kako se neko dvoumi za koju će reprezentaciju igrati. U nacionalnom dresu se igra srcem i po meni tu ne smije i ne treba biti dileme. Lično ću za reprezentaciju igrati sve dok selektor misli i kaže da tu trebam biti.”

Ništa bez Mahmutovića

Nova garnitura u Košarkaškom savezu BiH uz selektora Petrovića također čini dobre stvari.

“Harun Mahmutović je veliki čovjek i veliki sportski radnik. Da nije njega, vjerovatno, ne bi bilo ni Košarkaškog saveza niti reprezentacije. Čovjek je radeći na organizaciji nedavnih kvalifikacija izgubio 15 kilograma. Apsurd je za državu Bosnu i Hercegovinu da Košarkaški savez mora živjeti od pomoći sponzora, a ne od pomoći države.”

Za kraj smo Teletovića upitali mogu li košarkaši Bosne i Hercegovine napraviti iskorak i na narednom Evropskom prvenstvu izboriti makar drugi krug.

“Ne volim velika obećanja i nikada ih ne dajem. Mogu obećati samo maksimalno zalaganje i trud, valjda ćemo imati sreće i napraviti neki vrijedan rezultat,” dodaje Teletović.
Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 25 jun 2013, 18:26

Sportige pise da Minnesota zeli Mirzu od sl. sezone u svojim redovima... Eh sad...

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 25 jun 2013, 18:31

Naime, kako navodi američki portal Sportige, Timberwolvesi su zainteresirani za usluge mladog MarShona Brooksa, koji se nije baš najbolje snašao u protekloj sezoni, a u paketu sa njegovim transferom trebao bi ići i bh. reprezentativac.

Teletović, koji je svoju prvu NBA sezonu proveo u adaptaciji i upoznavanju igre, igrao je u 53 utakmice regularnog dijela protekle NBA sezone. Dvadesetsedmogodišnji Jablaničanin, koji je trenutno na odmoru u BiH, na terenu je u prosjeku provodio 9,4 minute i postizao 3,5 poena.

Najviše poena, 14, postigao je protiv Washington Wizardsa i Sacramento Kingsa.

"Timberwolvesi su opsesivni kada je riječ o stranim košarkašima. Ukoliko uvide da u narednoj sezoni mogu mnogo više izvući iz Teletovića, do razmjene će sigurno doći", piše navedeni portal.

Što se Brooksa tiče, dolazak Geralda Wallacea i Joea Johnsona automatski je značilo i manju minutažu za ovog 24-godišnjaka.

Poređenja radi, on je protekle sezone u prosjeku provodio 13 minuta na terenu, što je mnogo manje od njegove prve sezone u NBA ligi, kada je na terenu provodio skoro 30 minuta. Tim iz Minnesote spreman je odreći se usluga nekih od svojih košarkaša kao što su Alexey Shved, J.J. Barea i Luke Ridnour.
Kindže, kindže...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 jun 2013, 18:32

To su sve ljetna nagađanja jer se nema o ničemu drugome pisati.

Recimo Netsi imaju prevelike ugovore. Barea kod Minesotte je pretplaćen i nema šanse da pređe u Netse. Ne vjerujem sekunde ovo za Shveda koji može uvijek zamjeniti Rubio dok se ovaj bude odmarao itd

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 26 jun 2013, 13:31

:D

slika

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 jun 2013, 13:38

Nigdje veze...

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 26 jun 2013, 16:00

Neki ovdje posjeduju veoma iskricavu inteligenciju ;)

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 jun 2013, 16:26

Dok je nekima veci broj cipela. ;)

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 26 jun 2013, 17:26

Dok će neki u Banoviće, ako ne prestanu kvariti temu... ;)
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 jun 2013, 18:07

Koja glupost.Hajmo ismijavati svoje,a hvaliti sve sto je sa strane.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nah1ddd, StevieG8, TripleThreat i 29 gostiju.