Pogba je napisao/la:Pjanić je diskontinuitetan igrač i ti to dobro znaš, to je dio njega, nije on osamnaestogodišnjak više, nema konstantu ni u toku jedne utakmice, a ne da uveže par mečeva. No, to svi vidimo pa nema smisla da elaboriramo u detalje.
Kao i ja znaš da kada se vrati Strootman, on će biti prvi kandidat za klupu jer DDR-a ne treba objašnjavati, dok je Radja najbolji igrač Rome trenutno. No, nije to nužno loše (klupa Rome), svaki tim bi želio imati takve veznjake u rotaciji, a u većini bi i igrao. Suština je, bez minimiziranja Miralema, mora napredovati, ali ne radi na nekim dijelovima svoje igre, sveprisutnost, snaga pa ako hoćeš i fizika, mogao bi se dovesti u red u atletskom smislu.
daleko od toga da je pjanic perfektan igrac ali kao neko ko pomno prati seriu a dobro znas da igra tima i pogotovo individualca uveliko zavisi od protivnika tj kada ti dodju verona, sassuolo ili neko od 'velikih' koji bi se kao i nadigravali sve puno lakse ide, a kada dodju parma, empoli ili chievo (pogotovo u gostima) onda je skoro pa nemoguce igrati bilo koju drugu igru osim strpljivog gradjenja napada i naizgled dosadnog
rolanja lopte. shodno tome taj kontinuitet o kome pricas je jako tesko postici jer protiv tih prvih nabrojanih ekipa ces imati puno vise prostora za slati pasove naprijed ili sam se okusati u zavrsavanju akcija (to bi bila ta svaka 3., 4. pjaniceva 'dobra' utakmica), dok protiv ovih drugih nemas bas pretjerano puno izbora osim da dodajes loptu prvom slobodnom igracu do sebe i cekas taj jedan pas ili dva koji bi rijesio utakmicu (to bi bile ove utakmice izmedju) . . . osim ako nisi totti himself pa da loptama rastavljas ekipe na proste faktore jer si na nekom levelu iznad obicnih smrtnika i vidis stvari koje ostali ne vide sto haman vecina ovdje ocekuje od pjanica jer uopste ne gleda stvari kroz prizmu pozicije koju trenutno igra i zadataka koji se pred njega postavljaju nego kroz prizmu pozicije tj uloge koju je nekada davno imao u bivsim klubovima.
sto se tice povratka strootmana, na klupu ce bilo ko od njih trojice jer je pred pocetak prvenstva postavljen cilj stvaranja ekipe sa po 2 kvalitetna igraca na svakoj poziciji. samim tim garcia ima priliku da konstantno rotira ekipu zbog igranja na tri fronta i pjanic ce svakako dobiti svoju porciju sjedenja na klupi.
za fiziku se slazem, a za snagu i ne bas jer kada je tek stigao u romu nije mogao izvuci sat vremena kvalitetne igre, konstantno je odmarao zbog nekih povreda i cega sve ne ali prosle sezone, a evo i ove je to neka druga prica i gledamo tipa koji je u jeku povreda saigraca odigrao svoju 130. minutu u 4 dana. nisu pretjerano veliki brojevi ali slozices se da je to napredak u odnosu na nekog ranijeg, ne tako davnog miralema pjanica.
da ne duljim dalje, sve se svodi na jednu stvar - da je gervinho zabio onaj gol na pjanicevu asistenciju ovdje bi bila druga prica, a ovako cemo ga popljuvati (ne ti nego vecina) jerbo that's how we roll.
p.s. vjeruj da jedva cekam da ga roma proda na ljeto jer se citajuci ovaj forum precesto zapitam da li ja imam pogresne poglede na fudbal, da li uopste shvatam kako ova igra funkcionise, da li sam u stanju ocijeniti nekog igraca na osnovu tih shvatanja i slicno. majke mi puno bi mi lakse bilo da lijepim slike, gifove i pisem neke kratke, jednodimenzionalne, hejterski nastrojene postove kontra nasih igraca koji bi zavrsavali ispijanjem kafe