BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
4
50%
2) Dobar je za ovaj klub
4
50%

Ukupno glasova: 8

zgmiky
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la zgmiky » 05 maj 2013, 23:14

Gundo produljio do 2017. navodno, čeka se samo potvrda...

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 05 maj 2013, 23:19

zgmiky je napisao/la:Gundo produljio do 2017. navodno, čeka se samo potvrda...
I ja sam to pročitao maloprije. Vjerovatno će sutra objavit'. ;)

Bild je prenio prije 3-4 dana da će se uskoro objaviti da je novi ugovor potpisan. Igrač hoće, mi hoćemo i to je to. Čekamo samo potvrdu. 8-)

Inače Eriksen je danas na proslavi titule Ajaxa u jednom intervjuu rekao na pitanje "Koja bi ekipa bila najbolja za njega?" - on je odgovorio da je to BVB. Da li se nešto kuha vidjet' ćemo. ;)

Evo tekst i video tog intervjua, ali na holandski :mrgreen: :
http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws ... loeg-.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 05 maj 2013, 23:26

Semir bvb je napisao/la:
zgmiky je napisao/la:Gundo produljio do 2017. navodno, čeka se samo potvrda...
I ja sam to pročitao maloprije. Vjerovatno će sutra objavit'. ;)

Bild je prenio prije 3-4 dana da će se uskoro objaviti da je novi ugovor potpisan. Igrač hoće, mi hoćemo i to je to. Čekamo samo potvrdu. 8-)

Inače Eriksen je danas na proslavi titule Ajaxa u jednom intervjuu rekao na pitanje "Koja bi ekipa bila najbolja za njega?" - on je odgovorio da je to BVB. Da li se nešto kuha vidjet' ćemo. ;)

Evo tekst i video tog intervjua, ali na holandski :mrgreen: :
http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws ... loeg-.html" onclick="window.open(this.href);return false;
strasan je taj eriksen, treba ga klepit skupa sa de bruynom
nadam se da ćemo ga dovest čim prije jer momak tamo nema ni nekog pretjeranog motiva igrati više, ajax tri godine zaredom prvak...

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 05 maj 2013, 23:41

Svidja mi se vas skauting ovaj mali De bruyne je ko izljeven za tim kao Borusija i mislim da ce biti paklen igrac samo sto to ne moze pokazati u ovom ogranicenom Werderu kako god ja se divim tom magu Klopu

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 06 maj 2013, 00:03

[youtube][/youtube]
Unico amore sei!
❤️🖤

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 06 maj 2013, 10:15

" onclick="window.open(this.href);return false; da se najezis.. 8-) 8-)
Bauern fans.. :lol: :lol:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

xGGMU
Kontakt:

Post Postao/la xGGMU » 06 maj 2013, 11:11

I ako Lewandowski napusti BVB mislim da vi ne treba da žalite, a evo i zašto

Jürgen Klopp genije kakav jeste, ponovo će pronaći dovoljno dobrog napadača, radi to od kad je u trenerskim vodama i sigurno da će to napravit i poslije novca koji će dobit za Lewandowskog ako ovaj ode...
Michael Thurk, 2001-06, 56 goals in 148 league games
Andriy Voronin, 2002-03, 20 goals in 31 league games
Mohamed Zidan, 2005-07, 35 goals in 107 league games
Félix Borja, 2007-08, 17 goals in 32 league games
Lucas Barrios, 2009-12, 39 goals in 82 league games
Robert Lewandowski, 2010-13, 53 goals in 94 league games
Svaki od ovih napadača je doveden do maksimuma pod vodstvom Kloppa, i većina ovih igrača je doživila nevjerovatan pad nakon njihovog odlaska. Stvarno se nadam da je Klopp naslijednik Fergusona, kroz par sezona...
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 06 maj 2013, 12:07

xGGMU je napisao/la:Svaki od ovih napadača je doveden do maksimuma pod vodstvom Kloppa, i većina ovih igrača je doživila nevjerovatan pad nakon njihovog odlaska. Stvarno se nadam da je Klopp naslijednik Fergusona, kroz par sezona...
Tako ti je to kada iza sebe imas produktivan vezni red.

Za Dortmund je vazno da je napadac pokretljiv i da ima dobru tehniku. U tom slucaju sa onakvim veznim redom i sistemom igre moze napredovati do maksimuma.

I ovi igraci koje si naveo su omaleni i pokretljivi, dobri tehnicari...
Siber je macola i vidimo kako se uklapa u tehnicki savrsenu igru, igru sa puno kretanja, duplim pasovima itd...

Zbog toga sam malo skeptican prema Dzeki i pogotovo Kislingu.
Pitanje je da li mogu skontati, da li se mogu uklopiti u igru Dortmunda..
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 maj 2013, 12:19

Prema pisanju medija de Bruyne i njegov agent sopstili Chelsea-ju da isti zeli preci u BVB i da smatra da bi to bila najbolja opcija za njegovu karijeru. Jos ukoliko bi doveli Eriksena, mislim da bi Götze bio u potpunosti zaboravljen.

Sto se tice Lewandowskog mislim da odlazak istog nece predstavljati neki problem za BVB. Ja i dalje smatram da isti nije toliko kvalitetan napadac koliko to brojke predstavljaju i da dosta profitira od veznog reda. Samo kada covjek uporedi njegovu i Rudnevs-ovu statistiku u Poljskoj covjeku sve bude jasno - a da se razumjemo Rudnevs je obicni KLOC od igraca.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 06 maj 2013, 12:27

Uh kakav bi pogodak bio dlazak Eriksena i Bruynea.Pojacali bi ekipu jos vise ;)

Lewatova zamjena bi trebao biti Dzeko po mom misljenju.Slican su tip igraca.Jedan je malo agilniji dok je drugi snazniji.Ne bi se tu puno stvari mjenalo.Dzeko napusta City a mislim da ste vi uz Napoli najblizi da ga dovedete.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 06 maj 2013, 12:28

Reporter: Gospodine Watzke BVB je zaradio milijune od transfera i dobrog poslovanja kluba pa i uspjesima u Europi,šta će te prvo napraviti s tolikim novcem?
Watzke: Prvo što ćemo napraviti je platiti porez.
:mrgreen:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 06 maj 2013, 13:11

Zodiac je napisao/la:
Reporter: Gospodine Watzke BVB je zaradio milijune od transfera i dobrog poslovanja kluba pa i uspjesima u Europi,šta će te prvo napraviti s tolikim novcem?
Watzke: Prvo što ćemo napraviti je platiti porez.
:mrgreen:
Leti pred rudu. Uprava bilo kojeg BH kluba bi mogla pomoci sa savjetima :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 06 maj 2013, 13:15

[youtube][/youtube]
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 06 maj 2013, 14:54

Danas sjedim s drugom koji je navijac jaje i prica cojk ovako...
Ima on nekog rodjaka,zivi u Dojclandu i navija za nas BvB!I taj mu rodjo pricao da je stvar oko Dzeksona zavrsena,zna se lik sa Perisom koji mu je to pricao+jos dosta likova koji su pobliski sa BvB-om kazu isto tako!
E sad,opet kazem,ako je on mene slago lazem i ja vas,ali nije momak od tog posla...a za njegovog rodju ne znam,da li laze ili...U svakom slucaju obradovao me,nadam se mu je rodjo cojk od rijeci! :P ;)
Previse spekulacija vezano za Dzekson transfer da nema Bas nista od toga!Ovo sto nasi demantuju i govore da je preskup i sl.,moguce da hoce sve da obraduju ali da je za to rano!Nece da dizu euforiju pred najbitniju tekmu ne samo ove sezone,nego da to gospodski "iznesu na vrijeme" a ne kao "neki" :?
Ima logike ali naravno to moje misljenje i nagadjanja,sto ne znaci da je tacno! ;)
Eriksen,de Bruyne i Dzekson in , Goetze i Lewa out - ne bih se bunio! 8-)

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 06 maj 2013, 15:01

Roman Weidenfeller verlängert bis 2016!
Još jedno produženje ugovora.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 06 maj 2013, 16:09

Dortmund: Why Life After Mario Gotze Won't Be so Bad After All

http://bleacherreport.com/articles/1627 ... -after-all" onclick="window.open(this.href);return false;

Odličan članak.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 06 maj 2013, 23:34

izgleda da će de bruyne biti dio razmjene između BVB-a i Chelsea, barem naši tako traže i požuruju plavce da pošalju ponudu, dakle mali debro i cca 10-ak milja ojrića za lewata i svi sretni i zadovoljni

spominje se i Jesus Navas iz Seville kao moguća zamjena za Gotzea, navodno Bild izvor a prenosi calciomercato

http://www.nanopress.it/sport/calciomer ... -dortmund/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: zgmiky, dana/u 07 maj 2013, 00:03, ukupno mijenjano 1 put.

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 06 maj 2013, 23:57

zna čovjek :lol:

oduvijek mi je bio drag, a sad mi još draži :D

http://www.klix.ba/sport/nogomet/vettel ... /130506118" onclick="window.open(this.href);return false;

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 maj 2013, 00:02

Ma pun mi je k*rac tih glasina više... :mrgreen:

Sad piše da hoćemo i Jesusa Navasa. :roll: Preskup te sklon povredama što mu onemogućava da bude konstantniji i interesantan za nas. ;) Vjerovatnoća da dođe po mojoj procjeni ispod 1 %. ;)

Također se dovodimo u vezu s Andreasom Corneliusom iz Kopenhagena. Napadač (20). Mrcina od 1.93 cm (ljevak). Prvi je strijelac lige s 18 golova. O njemu svi bruje u Danskoj i govore da je "Danish Dynamite". Dovodi se u vezu s Arsenalom, ManUtd-om itd. Možda da bude opcija za napadača br.2. :? U svakom slučaju teško da je gori od panja Schiebera. 8-)
[youtube][/youtube]
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 maj 2013, 01:56

zgmiky je napisao/la:zna čovjek :lol:

oduvijek mi je bio drag, a sad mi još draži :D

http://www.klix.ba/sport/nogomet/vettel ... /130506118" onclick="window.open(this.href);return false;
Isti je odmah nakon zrijeba polufinalnih parova izjavio da se nada da ce od 10. do 12. Maja biti najomrazenija osoba u Spaniji jer bi to znacilo da su BVB i Bayern izborili finale, kao da se i on nalazi u ukupnom poredku ispred Alonsa.

Inace Vettel je navijac Frankfurta...
Semir bvb je napisao/la:Ma pun mi je k*rac tih glasina više... :mrgreen:
S obzirom da se zna koje novce imate na raspolaganju ovo je bilo i za ocekivati, a glasine ce biti jos intenzivnije u pauzi izmedju dva prvenstva, s obzirom da nas ovo ljeto ne ocekuje veliko takmicenje i da treba nekako prebroditi vrijeme do pocetka nove sezone.

Također se dovodimo u vezu s Andreasom Corneliusom iz Kopenhagena. Napadač (20). Mrcina od 1.93 cm (ljevak). Prvi je strijelac lige s 18 golova. O njemu svi bruje u Danskoj i govore da je "Danish Dynamite". Dovodi se u vezu s Arsenalom, ManUtd-om itd. Možda da bude opcija za napadača br.2. :? U svakom slučaju teško da je gori od panja Schiebera. 8-)
Prema pisanju hamburgskih medija navodno smo i mi pokazali interesovanje za istog, no ukoliko su Vase namjere ozbiljne mi nemamo tu sta traziti. Isto tako je poznato da je Stoke zimus ponudi 6 miliona € za Corneliusa, ali da je Kopenhagen tu ponudu odbio. Eh sada nek svako sam prosudi je li BVB spreman platiti tu sumu...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.