Uredu skeptici, stanite malo. Da li se vi zaista bojite neuspijeha i da li jos uvijek razmisljati sta ce mahala pricati ako.....?
Ljudi, treba pokusati, jer ako ne pokusamo necemo ni znati. Evo skontajte jednu stvar. Koliko nas ima zapravo pravih Zeljin fanatika koji su svaki mec tu, pa makar cuskije padale? Realno 2.500 do 3.000... E sada, neka svaki od nas POSTANE ZELJIN CLAN,(neka se naprave CLANKSE KARTE) tako sto ce svaki navijac mjesecno sa 5 KM obnavljati istu. (5 KM * 12 mjeseci = 60 KM godisnje od svakog od nas za clanarinu), e sada zaokruzite na 3.000 fanatika koji su stalno tu (3000 * 5 KM za clanarinu = 15.000 KM mjesecno), nakon toga, racunajte tih 15.000 KM od clanarina * 12 mjeseci = 180.000 KM godisnje samo od clanarina)...Dakle ovo je samo od domacih fanatika, a plus na to dodajte jos fanatike iz cijele dijaspore....Volio bih da neko uradi pribliznu statistiku za dijasporu pa da vidimo na cemu smo...
Nemojte sada ovo povrsno svatati. Mozda smo mi otisli previse daleko sa mastanjima kada smo spomenuli stadion, ali ajde da taj stadion ostavimo malo po strani. Pogledajte, ova sredstva nam mogu dobro doci za sljedece; trening kapm (Butmir), novi travnjag (glavi teren), postavljenje rasvjete na pomocnom za umjetnom travom, zatim sredivanje drugog pomocnog, dovodenje nekon malo kvalitetnijeg igraca i finansiranje istog... Zar nije ovo sada realniji pogled na sve... Samo je potrebna volja.....
Opet cu reci, koliko su ljudi iz kluba zaduzeni toliko smo i mi koji volimo Zelju. Uzmite primjer Borusije Dortmund i zapitajte se malo... Da li su ikada navijaci istog tima ostavili svoj tim kada im je najteze bilo? NIKADA
Borili su se kao lavovi svi zajedno, i evo pogledajte gdje su sada. Znam da brojke fanatika Borusije i Zelje su nebo i zemlja, ali opet treba krenuti sa minumima. Neki bi preko noci uspijeh, e jbg, ne moze to tako, samo mi Bosnjaci tako razmiljamo... Jednostavno treba krenuti od nule, a svaka zaradena marka klubu moze dobro doci...
EDIT: Ako imam gresaka, ispravite me...
Hvala na korekcijama, nadam se da je sada dobra racunica..
EDIT#2 - Da li neko slucajno zna kakav je ono stadion na kojem je Cagliar igrao protiv Milana? Hvala