Prvo naša ponuda je napravljena u skladu sa našim mogućnostima (čak i preko naših mogućnosti), stranica je urađena volonterski i kao takva je više nego odlična. Sigurno je urađena bolje nego gomila stranica koje su za naše uslove masno plaćene. Porediš stranicu Barce i našu, ili ponudu našeg Fan Shopa i barcinogArgentina je napisao/la:Kao sto postoje seminari za trenere, gdje dodju veliki i trofejni treneri i rpicaju o taktikama, treninzima, igracima, tako nesta slicno moze da se uradi i za marketing. Pogledaj fan shop Dortmunda, Bayerna, Lyona, PSG, Manchestera, Barse itd, vidis sta to oni imaju, kako to oni rade, i samo prekopiras u skladu sa nasim mogucnostima. I ovi veliki klubovi imaju 90% isith stvari i na isti rade, mozda mi ne mozemo kao oni radi budzeta, popularnosti i tome slicno, ali zato ne treba praviti i stampati bubam milion salova, nego 100 salova i tome slicno. Pogledaju kako oni promocije prave, kako njihova stranica za online izgleda i sve ostale stvari za koje budzet nije "vazan", tj isto ti je napraviti stranicu za Barsu i za Zelju. Pogledas bolje kako rade, prekopiras sto se moze kopirati, promjenis ono sto ne mozes, neku slabiju varijantu i uvjeren sam da se moze unaprijediti sve. Malo sam se vise dotakao ponude fan shopa, koja je realno dobra, ali to se moze prneijeti i na ostatak marketing
 . Pa ljudima npr. stranicu radi firma koja je za taj posao plaćene desetinama ili stotinama hiljada eura, a našu momci entuzijasti koji su odvojili svoje slobodno vrijeme i trud da to poklone klubu. Barca u Marketing ulaže desetina miliona (a vjerovatno i više), a ti očekuješ da Željo sve to džaba ili skoro džaba isprati. U klubu se duguju plate zaposlenicima, a ti pričaš o nekim seminarima i edukacijama.......
 . Pa ljudima npr. stranicu radi firma koja je za taj posao plaćene desetinama ili stotinama hiljada eura, a našu momci entuzijasti koji su odvojili svoje slobodno vrijeme i trud da to poklone klubu. Barca u Marketing ulaže desetina miliona (a vjerovatno i više), a ti očekuješ da Željo sve to džaba ili skoro džaba isprati. U klubu se duguju plate zaposlenicima, a ti pričaš o nekim seminarima i edukacijama.......Kralju, da se ima para u klubu, bilo bi sigurno zaposlen cjeli odjel za marketing i komunikaciju i kao takav sigurno bio uspješniji. Obzirom da se nema para, sva konkretna volonterska/džabna pomoć je više nego dobrodošla. I koliko sam upoznat Numi na volonterskoj osnovi ovu pomoć pružaju momci koji su i više nego edukovani u svojim oblastima. I da sve su fanatici.DzoleZeljo je napisao/la:@ublehas - Stani malo... Pa nije nama 18 godina da mi mozemo letati gore dole. Ja cu ti reci jednu stvar iz svog iskustva. Taj posao koji vi dzaba (fanatici) mislite raditi, taj posao valja jedan period, a poslije kurcu ne valja, jer dolaze svade i prepirke, tko je vise, tko je manje. Hiljadu puta sam se nasao u ovakvim sitvacijama.
Ako se misli praviti kakav tim (nazovimo ga TIM za UNAPRIJEDENJE), moraju se dovesti pravi i edukovati ljudi, kojima ce mjesto u tom timu biti placeno, a tako da oni nece raditi na princimu EMOCIJA kao sto bi svaki fanatik radio...To je upravo i razlog zasto se navijaci ne ubacuju u klub. (Rijedak je slucaj Numa, vjerovatno je zaposlenik, ali nije moje da o tome raspravljam)
Dakle, ne treba vise srati o ovome, nismo mi za ovoga, to je tako. Trebat ce ovdje jos dosta vremena proteci kako bi mi poceli svatati neke stvari...

Zaključak je da svako ko hoće konkretno da pomogne može da se javi Numi, a ovo sve ostalo je da izvinete na izrazu naprđivanje....

Nama para a mi klubu donijeli 100 000 KM kazni (41000 PL, 30000 eura pretkolo)
 Nama para a mi klubu donijeli 100 000 KM kazni (41000 PL, 30000 eura pretkolo)  ..
 ..