Neymar, da ili ne?
Ne znam kako će u tom slučaju sastaviti ekipu, da budem iskren. Dakle, ekipu, a ne listu najboljih jedanaest.
Ako dođe, prva asocijacija su mi LA Lakers-i i ona godina, kad su igrali Šek, Kobi, Pejton i Meloun. Nisu osvojili prstena. Previše zvijezda, a ko će vodu nositi. Razumijem i da treba imati neki back-up za slučaj povrede najvećih zvijezda. Sto upitnika. U financije se ne treba upuštati, bojim se da bi mogli zaći u neke nebuloze.
Po drugoj strani je to sigurno pozitivan potez za godine koje dolaze, kad će Messi i Suarez već biti u 33 i 34, dakle, karijere na kraju.
Trojac napadački tad će biti Neymar-Griezmann-Dembele, ali sad ??????.
Hoće li Dembele htjeti sjediti na klupi u ovoj sezoni, jer objektivno ne vidim načina, da bi svih 5 odjednom igrali?
Grehota je taj nebrušeni dijamant držati na klupi. Prije sam već pisao o potrebi Barcelone, da mora igrati u fazi kad nemaju lopti sa 9 ljudi koji se aktivno brane. Messi, obožavam ga, ali on to neće raditi i ne treba da radi, ali ostalih 9 mora, ponavljam, mora.
Isto tako je bolje, da je Neymar kod nas, nego da ga Real pokupi.
Nadam se, kako će prodati Rafinhu i Rakitića, Coutinho će očito u neki drugi klub, a obavezno bi zadržao Puiga i dao mu dosta šansi na "manjim" utakmicama.
Vidal, hmmm,................. možda ipak prodati, mada nije nužno. Da li žrtvovati budućnost (Alena, Puig, Roberto) zbog njega. Imamo već i bez Neymara toliko zvijezda, da se ne smijemo uzdati u Vidal-a, koji je ipak u 32-oj. Može i ostati. Ne bih imao ništa protiv
Igrati sa dva u vezi, hmmmmm, nisam za to. Prije trojica ( Artur, De Jong, Busquets ), ali koga klupirati pri izboru udarnog trojca ???
Pitanje za milion dolara.
Ako bi igrao sa dva vezna, opet jednog moraš dati u rezerve. Koga? Ok, treba imati i jake rezerve, ali............. igrački ego......., povrede.
Naravno, sve ovo govorim, ako Neymar dođe. A i ako ne dođe, opet ćemo imati jednog od četvorice pomalo nezadovoljnog.
Uhhh, volio bih da su slatke muke, ................ponavljam treba napraviti ekipu, a ne listu 11 najboljih.
Nek' je Valverdeu Bog na pomoći.
Meni bi bila udarna ako Coutinho ode, a Neymar dođe: Ter Stegen, Semedo, Pique, Umtiti, Alba, Artur, De Jong, Busquets, Griezmann, Neymar, Messi.
Druga, dakle: Neto, Wague, Todibo, Lenglet, Firpo, Vidal, , Alena, Riqui Puig, Sergi Roberto, Dembele, Suarez.
Dilema mi je jedino Umtiti ili Lenglet.
Neko reče neki dan, nikad jačih 22 nismo imali. Slažem se. Za trofeje će trebati, bez obzira na sve, izgarati. Prva stvar mi je La Liga, jer će i Real ove godine po svaku cijenu htjeti osvojiti prvenstvo Španjolske. Budite uvjereni , da su spremni Madriđani na sve, imaju Barcelone već pun k..... (prošpanske ekipe, potkupljivanje,medijski pritisci, Tebas, španski nogometni savez, poslovne veze Realove najuže uprave sa vlasnicima drugih manjih klubova, izbor sudija, zakulisne političke igre, ma sve.........................)