Sead Kolašinac
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Sead Kolašinac
Gradjen ko napolitanka, smijesan.
Starter večeras protiv Arsenala. Imaće stvarno težak zadatak.
- PasodelMar
- Kontakt:
Auuu kako ova Atalanta uigrano djeluje i kako su fizički brzi i moćni na svim pozicijama.
Najbolji na terenu od svih igraca
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Fino , po Bosanski, posla Sterlinga u pm 

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Odlicna partija 

Baš je strašnu partiju odigrao, nadam se da će ostati zdrav do oktobra.
Uz golmana Arsenala koji je odbranio penal definitivno je Seo bio najbolji na terenu.
Valjda napokon bude spreman za reprezentativne akcije.
Njegovo iskustvo i smirenost su nam od ogromnog značaja u stvaranju novog tima.
Valjda napokon bude spreman za reprezentativne akcije.
Njegovo iskustvo i smirenost su nam od ogromnog značaja u stvaranju novog tima.
Atalanta mu je najbolji mogući izbor u karijeri, ovdje je baš sazrio kao defanzivac.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
-
- Kontakt:
Masina,da ga zdravlje sluzi i sigurno moze pomoc reprezentaciji...
Mislim da je njega najbolje koristit kao ljevog stopera u formaciji s 3 pozadi i kad igra za reprezentaciju jer u klubu to igra konstantno i mogu slobodno reci da mu je ovo 1 od najboljih perioda karijere
- PasodelMar
- Kontakt:
Opcenito, ima smisla.
Dobro izgledaju na terenu, ali nama fale igrači tipa Ederson, Cuadrado, Bellanova, Lookman itd., njihova brzina igre, tranzicija, igra bez lopte je nešto što mi nemamo. Ali teško je taj sistem Atalante prevesti uspješno u praksu, jer svi moraju trčati prema naprijed i prema nazad, zato većina igra u sistemima gdje igrači imaju jasnije i manje uloge na terena. Kod nas bi Jusuf bio sam na lijevoj strani, ni bek, ni krilo, nema od toga ništa odmah da ti kažem. Amar bi povukao loptu i naprijed izgubio (što se baš često dešavalo u zadnje vrijeme), ostao bi pozadi ogroman prostor za kontranapad a sredina terena skoro nepostojeća uz neiskusne igrače i neuigrane u taj sistem (mjenjamo sredinu terena svaku utakmicu). Pozadi onda najgori scenarij, 2 od ta 3 štopera su blago rečeno goli prosjek i nisu adekvatna toj ulozi i morali bi pokrivati ogroman dio terena u zadnjoj trećini, što kod prosječnih igrača vodi do toga da se pogrešno postavljaju na terenu i da igrač bukvalno pored njih se useta do gola, to se nama desilo protiv Holandije i desice se ponovo protiv Njemačke. Šta ćeš onda ako druga dva stopera nisu navikla na taj sistem igre pa onda imaš faktički samo Kolasinca koji taj sistem zna uspješno realizirati. Onda 2 od 3 ne znaju igrati taj sistem, šta imaš onda od toga da Kolasinac može?
Realno kod Save smo igrali sistem s 3 pozadi te Amarom i Jusufom na bocnim pozicijama protiv Ukrajine i izgledalo je i vise nego korektno. Istina, sada vise nema Ahmedhodzica koji je idealan igrac za taj sistem igre ali imas opet nekakve respektabilne igrace(Hadzikadunic je igrao tada u 1. Postavi a sada se ne koristi). Ja govorim ovo za Kolasincanjer smatram da defanzivno donosi vecu stabilnost u toj formaciji od bilo kojeg igraca koji je igrao u ove 2 utakmice lige nacija. Jusuf i Amar su takodjer protiv Islanda igrali kao 2 bocna igraca i izgledalo je veoma dobro, medjutim njih 2 smo uigravali samo par utakmica na tim pozicijama. Ne znam, ja bih iskreno istrpio Amara i Jusufa bez obzira sto su oba desnjaci cisto zbog cinjenice da su mladi i igrat ce jos 10-12 godina dok Kolasinac jos 1/2 ciklusa max i to je toPasodelMar je napisao/la: ↑20 sep 2024, 13:00Opcenito, ima smisla.
Dobro izgledaju na terenu, ali nama fale igrači tipa Ederson, Cuadrado, Bellanova, Lookman itd., njihova brzina igre, tranzicija, igra bez lopte je nešto što mi nemamo. Ali teško je taj sistem Atalante prevesti uspješno u praksu, jer svi moraju trčati prema naprijed i prema nazad, zato većina igra u sistemima gdje igrači imaju jasnije i manje uloge na terena. Kod nas bi Jusuf bio sam na lijevoj strani, ni bek, ni krilo, nema od toga ništa odmah da ti kažem. Amar bi povukao loptu i naprijed izgubio (što se baš često dešavalo u zadnje vrijeme), ostao bi pozadi ogroman prostor za kontranapad a sredina terena skoro nepostojeća uz neiskusne igrače i neuigrane u taj sistem (mjenjamo sredinu terena svaku utakmicu). Pozadi onda najgori scenarij, 2 od ta 3 štopera su blago rečeno goli prosjek i nisu adekvatna toj ulozi i morali bi pokrivati ogroman dio terena u zadnjoj trećini, što kod prosječnih igrača vodi do toga da se pogrešno postavljaju na terenu i da igrač bukvalno pored njih se useta do gola, to se nama desilo protiv Holandije i desice se ponovo protiv Njemačke. Šta ćeš onda ako druga dva stopera nisu navikla na taj sistem igre pa onda imaš faktički samo Kolasinca koji taj sistem zna uspješno realizirati. Onda 2 od 3 ne znaju igrati taj sistem, šta imaš onda od toga da Kolasinac može?
- PasodelMar
- Kontakt:
Izašao Ahmedhozdic i sistem protiv Ukraine propao u 3 minute. Nema od toga ništa.
Iznad sam opisao zašto mi to ne možemo igrati. Možemo, ali nije racionalno. Dedic taj sistem ne igra. Gazibegovic taj sistem ne igra. Hadžija i Barisic taj sistem ne igraju.
Safet Šušić je u mojim očima ništa više nego jedan prosječan trener ali je jednom mudro izjavio sledece "mi se ne znamo braniti". Na tome se do dan danas nije ništa promijenilo ako nije sada i gore nego ranije. Dok je to sve tako, mi prebacujemo težište na odbranu i želimo se braniti 90 minuta? Nema tu neke prevelike logike.
Iznad sam opisao zašto mi to ne možemo igrati. Možemo, ali nije racionalno. Dedic taj sistem ne igra. Gazibegovic taj sistem ne igra. Hadžija i Barisic taj sistem ne igraju.
Safet Šušić je u mojim očima ništa više nego jedan prosječan trener ali je jednom mudro izjavio sledece "mi se ne znamo braniti". Na tome se do dan danas nije ništa promijenilo ako nije sada i gore nego ranije. Dok je to sve tako, mi prebacujemo težište na odbranu i želimo se braniti 90 minuta? Nema tu neke prevelike logike.
-
- Kontakt:
Safet Sušić je imao Pjanića, Misimovića, Lulića, Džeku, Ibiševića, Salihovića, Medunjanina, Mujdžu... Sve i da se htio braniti, nije mogao kad bi 80+ posto reprezentacija odustalo od nadigravanja sa nama u startu i postavilo se iza lopte.PasodelMar je napisao/la: ↑20 sep 2024, 13:51Izašao Ahmedhozdic i sistem protiv Ukraine propao u 3 minute. Nema od toga ništa.
Sretno u dominaciji posjedom lopte sa današnjom ekipom u odnosu na ovu. I ovo igrača što nam ima neki kvalitet, jače je u igri bez lopte, nego u igri sa loptom.
Nema veze izjava Sušića sa današnjim stanjem, smiješno je to i porediti.
Ma ja treba izac i napast Njemce.
Onaj dio gdje tebi za napad treba 3-4 kvalitetna pasa prema naprijed cemo izostaviti.
I izostaviti cemo da je nama Huseinbasic najbolji veznjak koji nije ni u top 50 Njemacke. Al idemo ih napasti, igra kratkih pasova.
Onaj dio gdje tebi za napad treba 3-4 kvalitetna pasa prema naprijed cemo izostaviti.
I izostaviti cemo da je nama Huseinbasic najbolji veznjak koji nije ni u top 50 Njemacke. Al idemo ih napasti, igra kratkih pasova.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
-
- Kontakt:
Dinamo da je napao Bayern ne bi primio 9 komada

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Jakirovic neznalica, eh da je samo napao, u tome se slazu svi navijaci Dinama
Ja ne mogu da vjerujem da ljudi prate fudbal decenijama i lupe glupost tipa treba napast Njemce. Ne da trebamo izaci visoko, ne uvlaciti se u svoju polovinu, igrati presing, vec napasti

Pretuzno.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- PasodelMar
- Kontakt:
Kada im Barbarez promjeni formaciju sa četiri pozadi pred Madjarsku i sva velika mudrost i poznavanje osnova fudbala starosjedioca ode niz vodu
.

Pa već je to uradio protiv Nizozemske. Primili smo tricu.PasodelMar je napisao/la: ↑20 sep 2024, 18:10Kada im Barbarez promjeni formaciju sa četiri pozadi pred Madjarsku i sva velika mudrost i poznavanje osnova fudbala starosjedioca ode niz vodu.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.