FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Pitar6785
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitar6785 » 20 mar 2015, 18:31

Mini - kriza , tezak period isti je to kura. Al 3 bobe binam dobro dosle. Podrzat momke strucni stozar :P treba, al trebaju I igraci da imaju obraz da nas razume da svate da je Nama FC SARAJEVO zivot I da ubace u 6 brzinu a ne da rikvercom voze.

Dali iko zna jel butmir srusen sa nasim bagerima. Butmir se rusi, ilidzo are you redy, we are coming :mrgreen: :njanjanja: :opaopa:

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 20 mar 2015, 20:10

http://sportsport.ba/bh_fudbal/borac-is ... -km/157015" onclick="window.open(this.href);return false;

e jadna majko ko nas izbaci... i još nam bod uzeše sred koševa.. :facepalm:
1946

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 20 mar 2015, 20:21

ElCartel11 je napisao/la:Sila nebeska Iz Krajine stigla oštra poruka za Horde zla i Manijake

Povodom navijačkog prepucavanja na relaciji Banja Luka - Sraajevo, odnosno Lešinari - Horde zla i Manijaci, službenim saopštenjem za javnost oglasili su se pripadnici navijačke grupe Sila nebeska.

Njihovo vam saopštenje prenosimo u cijelosti:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
sad da vam ne bi ja kopirao citav text ima ga dosta mozete mi se javit na pp da vam posaljem link ili da vam kazem da je od Marijana stranica valjda vas vecina vec zna o kojoj pricam
e sad me zanima da li neko zna nesto o ovome jel to istina il samo mediji prave hajku? ja sam iz Krajine pa kad sam skonto o cemu se radi nije me vise to bockalo u oci, tako da trebamo mi Hordaši iznijeti u javnost pravu istinu i reci zasto to govorimo jer vjerujte mi ima nas i u krajini dosta Hordaša pa da ne bi zbog neke krivo protumacene fore doslo do ''zbrke''
svako zna ko su ljuti krajisnici cak postoji i navijacka grupa koja navija za repku, neznam samo otkud lesevima pravo da si to prisvajaju valjda imaju kompleks sto nisu mogli krajini nista :salut:
Vidim SN ne zna,kao ni ti.Malo historiju izučavajte.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 mar 2015, 20:22

BitiSrcemVezan je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/borac-is ... -km/157015

Pasa ne igraju pare vec igraci. Sportski se boriti uvijek. ;)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 20 mar 2015, 20:23

BitiSrcemVezan je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/borac-is ... -km/157015

A šta češ, čestitati ljudima i gotovo, takav je sport.
Ako smo iz ovih neugodnih rezultata nešto naučili onda to nije nikakva katastrofa. Okrenuti se ka sunčanoj Hercegovini i krenuti dalje putevima novih iskušenja.

A novo iskušenje i to opasno nas očekuje sutra u Vrapčićima. Čitao sam danas na jednom portalu analizu dosadašnjih utakmica sa ovim protivnikom i pored derbija sa komšijama ovo je "najdugovječniji" derbi. Inače su se ljudi u tom članku dotakli svega i toplo preporučujem da ga pročitate.
Vjerujem da je stručni štab uvidio gdje je griješio i da će sutra oni najbolji istrčati na teren bez ikakvih eksperimantisanja i pametovanja. Daj najubojitije oružje a imamo ga pofino. Najviše me je strah što nema Bojana jer mi Radoš baš ne ulijeva neku sigurnost. Utakmicu ne igra samo on nego cijeli tim i nadam se da će nas obradovati sutra. Volio bih da Cimirot i Radovac budu glavni igrači na sredini terena sutra, da Stojčev bude ispred Meše a ostalo je manje više OK. MOžda nije dobro da Okić počne posto je izgubio onu svoju formu.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 20 mar 2015, 20:38

Sabinho je napisao/la:

Pasa ne igraju pare vec igraci. Sportski se boriti uvijek. ;)
Pa ako te neka ekipa koja evo kao što vidimo Bog zna od kad nisu ni plate primili kako treba u 7 dana nadigra u 2 od 3 utakmice, i pritom te izbaci iz kupa i uzme ti 2 boda (a ne 1 kako sam gore greškom naveo) onda znaći da tu nešto ne štima. A ti vamo dovodiš nekakva silna pojačanja i daješ im premijeske plate jebote :crazy:

I ovo me već počelo vala pomalo nervirati, kod nas se za svaki mogući neuspjeh odmah počne ili tražiti neko nemoguće opravdanje ili se počne tjerati kao što gledam po fb i ovdje odmah od trenera pa nadalje. Čak sam nailazio na likove koji su hladno psovali Dini, Kusturicu i Turkish Airlinesu i svima :lol:

Mišljenja sam da uvijek i u svemu treba pronaći neku sredinu, pa tako i u kritikovanju. Ne treba poslije onakvih ruku na srce sramotnih izdanja u svega 3 dana tražiti na silu neku opravdanje, ali isto tako zadnje što nam treba su u ovom trenutku nekakve promjene od uprave do trenerske klupe... Ako bi bilo ikakvog rješenja onda mjenjanje u ovom trenutku to definitinvo nije.
hilmo je napisao/la:

A šta češ, čestitati ljudima i gotovo, takav je sport.
Ako smo iz ovih neugodnih rezultata nešto naučili onda to nije nikakva katastrofa. Okrenuti se ka sunčanoj Hercegovini i krenuti dalje putevima novih iskušenja.

A novo iskušenje i to opasno nas očekuje sutra u Vrapčićima. Čitao sam danas na jednom portalu analizu dosadašnjih utakmica sa ovim protivnikom i pored derbija sa komšijama ovo je "najdugovječniji" derbi. Inače su se ljudi u tom članku dotakli svega i toplo preporučujem da ga pročitate.
Vjerujem da je stručni štab uvidio gdje je griješio i da će sutra oni najbolji istrčati na teren bez ikakvih eksperimantisanja i pametovanja. Daj najubojitije oružje a imamo ga pofino. Najviše me je strah što nema Bojana jer mi Radoš baš ne ulijeva neku sigurnost. Utakmicu ne igra samo on nego cijeli tim i nadam se da će nas obradovati sutra. Volio bih da Cimirot i Radovac budu glavni igrači na sredini terena sutra, da Stojčev bude ispred Meše a ostalo je manje više OK. MOžda nije dobro da Okić počne posto je izgubio onu svoju formu.
Ja se ovog boldiranog i bojim najviše, da nismo ništa naučili iz ove 2 lekcije koje smo mogli (a možda ćemo) skupo platiti.

Definitivno dobra stvar je to što je Kodro sa ekipom otišao odmah u Čitluk, neka se i trener i igrači malo odmore i od pritiska navijača i od raznih novinara i njihovih dosađivanja. Eto vam primjera Širokog, ljudi se bukvalno nisu čuli čitavu zimsku pauzu, nigdje za 3 mjeseca nisi mog'o naći kako treba priloga ili članka za njih. Ljudi svo vrijeme radili u tišini, već su prvi na tabeli bili svakako, već imaju dobru ekipu i plus su doveli par dobrih pojačanja na to sve... A mi smo ovamo visili povazdan što se kaže i po televizijama i po novinama i po portalima, što se definitivno odlično odrazilo na posjetu i nabrijanost raje ali sam sada već siguran da je to imalo više loš nego dobar uticaj na igrače.
1946

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 20 mar 2015, 20:42

Ona utakmica u BL je pokazatelj da smo možda nešto počeli učiti, nismo još savladali gradivo ali ide nabolje. Kodro ej izveo ekipu koja nije puno mjenjana u odnosu na utakmicu u subotu, igrači su bili mnogo angažovaniji, nažalost to nije bilo dovoljno za prolaz ali šta se može. Nek na onu banjalučku igru dodaju 50% želje i trke, oduzmu 50% grešaka i u Mostaru ne trebamo strahovati.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 mar 2015, 20:44

hilmo je napisao/la:Ona utakmica u BL je pokazatelj da smo možda nešto počeli učiti, nismo još savladali gradivo ali ide nabolje. Kodro ej izveo ekipu koja nije puno mjenjana u odnosu na utakmicu u subotu, igrači su bili mnogo angažovaniji, nažalost to nije bilo dovoljno za prolaz ali šta se može. Nek na onu banjalučku igru dodaju 50% želje i trke, oduzmu 50% grešaka i u Mostaru ne trebamo strahovati.
Ovo ako bude onda cemo dobiti 0:12 :mrgreen: dovoljna je igra ko iz zadnje utakmice ali pod uslovom da se Velez ne bude branio svih 90 minuta...jako je tesko probiti ono :oops:

Kvota na nas 1,90 :mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 20 mar 2015, 20:58

Ma rano se pocelo pricati o tom umoru i potrebi za rotacijama. Polusezona doslovno tek pocela a mi ocekujemo da na umor uzmemo nekoga. Prednost u toj dubini rostera treba tek da se pokaze tamo pred kraj sezone.

Nadam se pobjedi pa da se malo atmosfera reklasira.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 mar 2015, 21:01

Desole je napisao/la:Ma rano se pocelo pricati o tom umoru i potrebi za rotacijama. Polusezona doslovno tek pocela a mi ocekujemo da na umor uzmemo nekoga. Prednost u toj dubini rostera treba tek da se pokaze tamo pred kraj sezone.

Kakav crni umor :lol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 20 mar 2015, 21:02

Sutra ce sve biti, samo nece biti puno golova...
Ako bude 0:1 treba se udarati nogom u guzicu...

Samo pametno, ajde Meho pokazi ono sto si pokazivao na jesen

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 20 mar 2015, 21:10

Kako ide tekst one navijace, ...sve za nasu Bosnu ponosnu
Sent from my Nokia 909

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 20 mar 2015, 21:10

Sabinho je napisao/la:
Desole je napisao/la:Ma rano se pocelo pricati o tom umoru i potrebi za rotacijama. Polusezona doslovno tek pocela a mi ocekujemo da na umor uzmemo nekoga. Prednost u toj dubini rostera treba tek da se pokaze tamo pred kraj sezone.

Kakav crni umor :lol:
Pa o tome su pojedinci ovdje pisali pogotovo u ovom tromecu sa Borcem. Kao umorice im se igraci itd.

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 20 mar 2015, 21:15

HordeBL je napisao/la:
Pitar6785 je napisao/la:Nesvidami se izjavama kodre nikako. Nadam se da nam se nece obit o glavu sutra.

Ispast Iz Kupa I izgubit 2boda kuci. I za Meha to nije kriza.

Nadam se da su igraci svjesni da ce pritisak bit sve veci I veci kako koje kolo bude prolazilo.

Ako vam navijanje **** koncentraciju stavite cepove
Ako vas je srah baklji zatvorite oci
Ako nemate snage znanja I kvaliteta mrs Iz kluba

Mi hocemo srce na teren I tri boda ZAJEDNO

Ljut Sam na Korda :twisted: :twisted:
Kakav ba pritisak...Pa nisu to igraci iz misoce ili pofalickog pa da prvi put igraju za neke velike pare , pa im se nametnuo psiholoski pritisak da ako izgube , da ce dobiti nogu ili da ce im se odbiti od plate. Sve su to profesionalcni koji igraju za debele pare , sa stotinama teskih tekmi u nogama. Svi oni znaju sta im je raditi i sta se ocekuje od njih. Dzeno je sa slabijom ekipom od ove 2 puta dolazio na Koesevo sa pobjedama i to glat (Hagesund i Atromitos)...kako onda odigrase a neki pritisak prisutan. Pa izvede iz aviona ekipu i glat uze Borca....a umorni do pm. Jel tad nije bilo pritiska...
Zato , srce na teren i pamet u glavu...
Mislim da ste obojica još uvijek pod utiskom, bar meni tako dijeluje.
Cijenim i Kodru i Ušcuplica s tim da Ušcuplica više gotivim, jer je to covjek koji je svoj cijeli zivot posvetio Sarajevu. Prvo ne znam o kakvim pobjedama na Koševu govoriš, jer je Dzeno od sedam utakmica, koje su bile na Koševu dobio samo Drinu Zvornik i Olimpik. Dzeno jest proslu polusezonu poderao ovaj Borac, ali šta cemo sa Veležom, V. Obarskom, Travnikom, Celikom i Širokim? Kad smo vec kod Širokog, posle te tekme nas je preuzeo Kodro. Preuzeo nas je sa -7, a danas imamo -2. Mislim da su svi posle tekme sa Širokim halalii titulu i Ušcuplica gledalio kao glavnog krivca. Posle toga dolazi Travnik(4:0, kup) i Slavija(3:0), gdje nikad goreg Cimirota nisam gledao. Nije samo Cimirot, nego pola ekipe je djelovalo iscrpljeno. Kako i ne bi, kada su neki odigrali sve tekme, ukljucujuci i Europu. Bez obzira na -7, Kodro je vratio ekipu na pravi put i danas imamo ta dostizna -2. Ne znam šta se trenutno dešava sa ekipom, ali Kodro je preuzeo sav teret na sebe, bez obzira na to što su neki igraci djelovali kriminalno na terenu protiv Borca. Mislim da to treba pogledati iz razliciti uglova, a vrijeme ce pokazati da li je Kodro taj...
Das Ist Walter

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 20 mar 2015, 21:17

Zip je napisao/la:Sutra ce sve biti, samo nece biti puno golova...

S obzirom na tradiciju:
3 posljednja susreta u Vrapčićima okončana su rezultatom 0-0, pa će i jedni i drugi sutra vjerovatno za cilj imati da okončaju tu neugodnu tradiciju.

0-1, i to što ti kažeš. :mrgreen:

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 20 mar 2015, 21:25

hilmo je napisao/la:
Zip je napisao/la:Sutra ce sve biti, samo nece biti puno golova...

S obzirom na tradiciju:
3 posljednja susreta u Vrapčićima okončana su rezultatom 0-0, pa će i jedni i drugi sutra vjerovatno za cilj imati da okončaju tu neugodnu tradiciju.

0-1, i to što ti kažeš. :mrgreen:
Možda nama, ali mislim da njima trenutno nije do tradicije.
Das Ist Walter

wwwfcsarajevoba
Kontakt:

Post Postao/la wwwfcsarajevoba » 20 mar 2015, 21:29

Fudbalski klub Sarajevo ovim putem obavještava svoje navijače i simpatizere koji će bodriti naš klub na utakmici 18. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojoj se sastaju Velež i Sarajevo, o pojedinostima u vezi sa ulaznicama za sutrašnju utakmicu.

Navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, koji će organizovano doći na utakmicu, bit će smješteni u gostujućem sektoru stadiona Vrapčići, a njihov ulaz bit će besplatan, uzimajući u obzir prethodni dogovor o reciprocitetu između FK Sarajevo i FK Velež.

Također, jedan, poseban ulaz najveće tribine stadiona u Vrapčićima, tribine zapad bit će odvojen za navijače Fudbalskog kluba Sarajevo, koji će pojedinačno doći na utakmicu, a ulaznice za tu tribinu koštaju 5 KM. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnom mjestu ispred samog stadiona.

Fudbalski klub Sarajevo se ovim putem zahvaljuje domaćinu derbi utakmice 18. kola elitnog ranga bosanskohercegovačkog fudbala, FK Velež Mostar, te lokalnoj Policijskoj upravi na konstruktivnim razgovorima i uspostavljenim dogovorima oko dolaska navijača našeg kluba na stadion Veleža.

Bordo Klub poziva svoje navijače i simpatizere da navijanju fer, korektno i sportski, te da budu i ovog puta velika podrška izabranicima Mehe Kodre.

http://www.fcsarajevo.ba/bs/vijesti/inf ... velez/2185

Ex1t
Kontakt:

Post Postao/la Ex1t » 20 mar 2015, 21:33

Hilmo, slazem se sa tobom, ako su nesto naucili iz ovog tromeca, onda nam ovo moze biti samo vrijedna lekcija za buducnost.
Ipak, meni nije palo lako ispadanje iz kupa.
Neki osvrt na tri utakmice.....
po meni uopste nismo lose odigrali prvu, ali kad promasis zicere cesto dodje na naplatu. Dodaj tome katastrofalno sudjenje koje je uveliko uticalo na psihu u naredna dva meca, dobijes to sto smo dobili. Druga utakmica katastrofa, treca solidna. Nisam inace pristalica zavjera, ali sve me upucuje na to da ce Borac ove godine morati u evropu iako realno i nemaju losu ekipu. Ovo mislim zbog smanjenje lige jer sigurno se nisu danas dogovorili itd. Smijem se kladiti da ce naci ovih 400 milja i dobiti licencu. Koga ce to u krajnjem slucaju ostetiti, ostaje da vidimo na kraju sezone. :mrgreen:
mislim da smo u srijedu poceli da se konolidujemo, ali to cemo najbolje vidjeti sutra protiv nasih starih sportskih prijatelja. Realno, moja ocekivanja su da nesmijemo izgubiti i bod je primaran, ali ako se vratimo sa tri boda sa jednog od najtezih gostovanja bi bilo cudo za podizanje morala u nastavku sezone, a ujedno bi znacilo i podizanje forme.
sretno nam!
Zadnja izmjena: Ex1t, dana/u 20 mar 2015, 21:39, ukupno mijenjano 3 puta.
Numquam Desistemus!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 mar 2015, 21:35

Hvala na informaciji
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 20 mar 2015, 21:35

Bujrum sutra hordaši. Uvijek dobrodošli. Neka pobjedi bolji u derbiju starih rivala uz pošteno suđenje i mnogo golova. Pozz svima :salut:
From father to son

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, Fouzi1, gh0stHZ, jurisicduska, laki23, mire971, NeSamSafetee, Pablo11, Proximic, rimljanin90, Rule_hz, Varijantas8 i 84 gosta.