Jos si ti mlad.Verstappen33 je napisao/la: ↑31 okt 2021, 17:17Duci je doktor za sve napadače u Italiji. Fiorentina je ekipa sa potencijalom, uskoro ćemo je gledati u Evropi.![]()
Edin Džeko
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Edin Džeko
Simy prošle sezone 20 golova u Serie A, ali pola iz penala. Došao sad u klub (Salernitana) koji ne dobija često penale, a i koje on svakako ne puca. Učinak mu ove sezone kao kod Đurića.
Pa sto ih onda spominjete, konkretno Vlahovića, pred kraj pretprosle i na pocetku prosle stranice?! Niko od nas prvi nije pomenuo ovde Vlahovića u kontekstu poredjenja sa Džekom, nego ova 2ca u negativnom kontextu, kako eto on ima golova kao Edin samo jer je izvodio penale bla bla bla...Maestro je napisao/la: ↑31 okt 2021, 16:44Fazon je u tome sto je ovo tema repka BiH i Dzeko. Ne zanimaju nas vlahovic, mandzukic, mitrovic, srbija, hrvatska itd
Nit pratim tekme vlahovica nit me zanima. A ne zanima ni ostale. Jel to tesko shvatiti?
Zadnja izmjena: marconato, dana/u 31 okt 2021, 17:43, ukupno mijenjano 1 put.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Kad bude Vlahovic zabijo Realu Barci Mancesteru Bajernu i ostaloj buraniji javite se.Kad bude preso 250 golova u ligi petice opet se javite ali do tad mora jos dobro salate se najest to jest trave popast da bi se uopste ovdje spomeno.
Svakako. Njih 2ca se (karijerno) mogu porediti tek za 10ak godina. Sada se mogu stavljati samo u kontext: Džeko s 21. i Vlahović s 21. Dušan je nemjerljivo bolji....
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
-
- Kontakt:
Vlahovic golgeter iz penala ne moze Dzeki cistit kopacke, niti ce ikad dosegnuti njegovu kvalitetu. Ovako su uzdizali i onog kralja druge lige Mitrovica, pa krepalinu Jovica koji u Realu skuplja lopte nakon treninga itd
🔹
Sto je lažna statistika ? Je li se gol iz penala racuna kad tim dobije utakmicu ? Penal je mozda tebi najnebitniji segment igre , ali to dosta govori o igracu, kakvu tehniku udarca ima,preciznost , snagu i koliko je smiren u takvim situacijama.hurem je napisao/la: ↑31 okt 2021, 17:15
Kakve to veze ima s činjenicom da je to "lazna" statistika koja se eto nažalost ubraja...da dotični igrači svaki put izbore te penale pa bi čovjek i rekao OK. Zato sam i napisao da bi najpravednije bilo da penal sutira onaj ko ga je i izborio.
Druga stvar, to je "lazna" statistika jer se desi da npr.u sezoni za Lazio sviraju 12,13 penala a neki drugi tim tek 4,5 itd.
Možemo mi pisati "valja znati penal opucati" ali to ne mijenja činjenicu da je to najnebitniji segment igre kod jednog napadača (kada potencijalni kupci žele nekog napadača) - Zato je i zovem lažnom statistikom.
Toliko je nebitan segment da je x utakmica na EURU odlučeno izvođenjem penala, da su finala kupova odlučena izvođenjem penala itd.
To što je Džeko ubjedljivo najgori izvođač penala u 21 vijeku to je drugi par opanaka. Da ih on izvodi ok i da zabija iz njih ne bi se to ni spominjalo ovdje.
Ali nije samo Dzeko los s penala. Puno klasnih igrača je tu koji su bili losi kad je u pitanju izvođenje istih npr Ribery, Pirlo , Baggio itd.
-
- Kontakt:
Penali su jako bitni i niko Dzeki nije kriv sto ih kriminalno izvodi i ima najmanji postotak u Europi, ali kad netko bilda statistiku pa mu svaki drugi gol iz penala, onda to treba naglasiti. Sta da ode iz Fiorentinu u neki jaci klub gdje nece biti prvi izvodjac, odmah ce mu se broj golova prepoloviti i ljudi ce se pitati gdje je nestao
🔹
Da se razumijemo...Ja ne govorim u negativnom kontekstu o Vlahoviću ili Ćiri vec o penalima...njih sam naveo kao primjer jer su u vrhu liste strijelaca kao i Dzeko.
...
Za mene je to "lažna" statistika i volio bih da se koriguje pravilo o tome ko treba da izvodi penaltike - onaj ko je izborio penal...Bilo bi nekako pravednije.
Sto se tice Vlahovića - ima dobre predispozicije da itekako uspije.
@meepo, mani se supljiranja kad ne kontas poentu.
...
Za mene je to "lažna" statistika i volio bih da se koriguje pravilo o tome ko treba da izvodi penaltike - onaj ko je izborio penal...Bilo bi nekako pravednije.
Sto se tice Vlahovića - ima dobre predispozicije da itekako uspije.
@meepo, mani se supljiranja kad ne kontas poentu.
Nema smisla Džeku porediti s Vlahovićem. Vlahovic je tek na početku karijere , ima potencijal da postane strašan napadač , a mozda i flopne kao Piatek koji je svojevremeno trebao biti "novi Lewandowski".
Naravno Edin sa 21 bio samo prvak njemacke sa mrtvim Wolf. Neznam kako može neko sto nije gledao nekoga u nekaj periodi vremena da komentarise kakav je neko bio. Bukvalni idiotizam.
Prijatelju, Džeko je s 21. bio jos u Češkoj...Edviin je napisao/la: ↑31 okt 2021, 18:03Naravno Edin sa 21 bio samo prvak njemacke sa mrtvim Wolf. Neznam kako može neko sto nije gledao nekoga u nekaj periodi vremena da komentarise kakav je neko bio. Bukvalni idiotizam.

Lik je tu stanlo da provocira. Kad neki bot opet spomene nekog igraca iz one tamo drzave eto njega tu u roku par minuta.Edviin je napisao/la: ↑31 okt 2021, 18:03Naravno Edin sa 21 bio samo prvak njemacke sa mrtvim Wolf. Neznam kako može neko sto nije gledao nekoga u nekaj periodi vremena da komentarise kakav je neko bio. Bukvalni idiotizam.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Moj @hureme ne kontas ti sta sam ja tebi napisao. Izvođenje penala ti dosta govori o igraču kako s tehnickog tako i s mentalnog aspekta. Jedno je kad opucas penal na igralištu ispred svoje zgrade gdje te niko ne gleda ili na treningu , a drugo kad si ispred nekoliko desetaka hiljada ljudi koji ti upiru laser u oci, koji zvizde i s golmanom koji igra mentalne igre s tobom plus mnogo drugih stvari koje povećavaju pritisak.
Veću šanšu napadač ima da zabije gol kad uđe u 1 na 1 s golmanom iz igre nego s penala , jer golman zna kad ćeš sutati a iz igre mu mozes baciti dribling ili dodati nekom drugom plus ovo gore navedeno.
Veću šanšu napadač ima da zabije gol kad uđe u 1 na 1 s golmanom iz igre nego s penala , jer golman zna kad ćeš sutati a iz igre mu mozes baciti dribling ili dodati nekom drugom plus ovo gore navedeno.
Moja greska poroslo je godina malo sam zaboravio. bio je on sa 21 u Wolf sezona 2007/08, jedino titula je bila 08/09. Moze biti bolji ako ufati titulu ove sezone.marconato je napisao/la: ↑31 okt 2021, 18:05Prijatelju, Džeko je s 21. bio jos u Češkoj...![]()
Opet kiksas! Džeko je titulu uzeo u sezoni 2008/2009 s 23 pune godine. S pune 22 je imao 8 postignutih golova i to mu je bila prva sezona u Bundesligi. Vlahović s nepune 22. ima vec 35 golova u Serie A...

Zadnja izmjena: marconato, dana/u 31 okt 2021, 18:44, ukupno mijenjano 1 put.
- Verstappen33
- Kontakt:
Ne znam zašto se raspravljaš. Duca je prošle sezone zabio 21 pogodak, 3 puta više od 7 koliko je zabio Edo. Dakle, nema dvojbe, Duca ga prekucava definitivno.

The only place that matters is first.
Simy 20 golova prošle sezone, ove grije klupu Đuriću.Verstappen33 je napisao/la: ↑31 okt 2021, 18:40Ne znam zašto se raspravljaš. Duca je prošle sezone zabio 21 pogodak, 3 puta više od 7 koliko je zabio Edo. Dakle, nema dvojbe, Duca ga prekucava definitivno.![]()

Simy od 30 godina. To mu i jeste mjera...

Pa sta sam ja napisao? Uzeo titulu 08/09 godinu dana stariji od vlahovica, zato sam i rekao da ako uzme titulu ove godine je bolji, jer iduce ako uzme bit ce ko Edin 23.