Pretkvalifikacije za OI 2024
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Pretkvalifikacije za OI 2024
On je sav mokar bio u studiju maloprije. Skupio ruke da mu se ne vidi ispod pazuha lokva
- Jakobsen91
- Kontakt:
Evo i fiba je potvrdila petak 20:30h. https://www.fiba.basketball/opqt/poland ... 2023/games
Prva utakmica reprezentacije ikad da se mogla pogledati bez nerviranja i strepnje za ishod.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Sa dobrim naturalizovanim amerom na playu , ne bi bili uopste autsajderi toliki al treba prvo osvojiti turnir da bi pricali o tome.legenda reala je napisao/la: ↑16 avg 2023, 22:47Ghuraba kakve su nam sanse za OI, ako prodemo s ovog turnira jesu vece od 1,%
Ma sve zavisi od žrijeba. Biće jakih repki iz Europe sigurno + vjerovatno Brazil/Argentina.legenda reala je napisao/la: ↑16 avg 2023, 22:47Ghuraba kakve su nam sanse za OI, ako prodemo s ovog turnira jesu vece od 1,%
Odlican termin. aBd da se opet ovdje radujemo u petak 

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
U slučaju prolaska idemo na koga? Koliko vidim u Istanbulu se igra u Julu iduće godine.
Našoj reprezentaciji i nama samima treba konstantosti.
Imamo ogromne raspone od sjaja do očaja i nazad, ovo su veceras odigrali iz inata, poput Slovenije na EP i daj Bože da ponove 60,70% ove igre u petak.
Da li smo svi nesto naucili znat cemo u petak, a bilo bi lijepo zakazati revans sa Poljacima.
Ono sto treba i mora brinuti je pad u par minuta da +35 na +23,24, prelako i prejednostavno.
Sto se tiče komentatora, decki koriste priliku da se dokazu, i trude se, bez treme su i grehota ih je porediti sa putujućim trgovcem Bahom.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
24 reprezentacije se kroz glavne kvalifikacije bore za 4 mjesta na Olimpijskim igrama, od 12 evropskih na SP samo tri idu direktno na OI, Francuska i dvije najbolje plasirane, po jedna iz Afrike, Azije i Okeanije i dvije sa oba američka kontinenta.
Ma dobro pad je bio u 4/4 kad je na parketu bila petorka Zahiragić, Vrabac, Delalić, Miki i Kameni. Takva petorka vjerovatno više nikada neće zaigrati.bhsport je napisao/la: ↑16 avg 2023, 22:55Našoj reprezentaciji i nama samima treba konstantosti.
Imamo ogromne raspone od sjaja do očaja i nazad, ovo su veceras odigrali iz inata, poput Slovenije na EP i daj Bože da ponove 60,70% ove igre u petak.
Da li smo svi nesto naucili znat cemo u petak, a bilo bi lijepo zakazati revans sa Poljacima. Ono sto treba i mora brinuti je pad u par minuta da +35 na +23,24, prelako i prejednostavno.
Sto se tiče komentatora, decki koriste priliku da se dokazu, i trude se, bez treme su i grehota ih je porediti sa putujućim trgovcem Bahom.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Jesu vece od 1%, ali nisu vece od 7%.legenda reala je napisao/la: ↑16 avg 2023, 22:47Ghuraba kakve su nam sanse za OI, ako prodemo s ovog turnira jesu vece od 1,%

Zavisi tu puno od konacnog plasmana na Mundobasketu. Recimo, pred proslu Olimpijadu, Srbija je dobila ubjedljivo najlakse protivnike na turniru. Samo im je Italija bila donekle ozbiljan protivnik, a upravo ih je ona na kraju ostavila bez OI. Sad sam malo proguglao, na tom turniru u Srbiji jos su bili Dominikanska Republika, Portoriko i Filipini. Jedan turnir se igrao u Hrvatskoj, na kojem su pored Hrvata bili jos Brazil, Njemacka, Meksiko, Rusija i Tunis (Svabe dobile Brazilce u finalu). Treci turnir je bio u Kanadi, na kojem su osim domacina bile jos Kina, Turska, Grcka, Urugvaj i Ceska (Cesi dobili Grke u finalu). Ako su oni mogli proci, onda mozemo i mi, ali bez klasicnog i kvalitetnog playmakera nema sanse. Poenta ovih turnira je da dobijes lakseg protivnika u grupi od 3 reprezentacije kako bi osigurao polufinale, pa da onda odigras to polufinale i finale iznad svojih mogucnosti protiv objektivno jacih reprezentacija. Medjutim, te reprezentacije nisu jace od nasih protivnika u grupi na Eurobasketu. Tako da, moguce je sve, ali sanse nisu velike.
Edit: Evo kako su izgledali ti turniri prije 3 godine: https://en.m.wikipedia.org/wiki/2020_FI ... ournaments
Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 16 avg 2023, 23:06, ukupno mijenjano 1 put.
Kakvi su Izraelci? Je li ih ko detaljnije pratio?
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- JohnCleese
- Kontakt:
Nama treba Garza kao domaci igrac, naturalizirani playmaker i odlazak Aziza da napravimo respektabilan rezultat sa ovom skupinom igrača !
Kakve su nam šanse da nam se makar prva želja ostvari, odnosno možemo li očekivati da u dogledno vrijeme Garzu preregistruju kao domaćeg igrača?
Kakve su nam šanse da nam se makar prva želja ostvari, odnosno možemo li očekivati da u dogledno vrijeme Garzu preregistruju kao domaćeg igrača?
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Gruzija - BiH 103 : 107 2012 godineNapoleon1921 je napisao/la: ↑16 avg 2023, 22:25Zna li neko koji je rekord nas u poenima u zvanicnim tekmama?
Ako se ne varam 93 Latviji 105 i 97 u kvalama smo islandu isto preko 100![]()
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
Radi se na tome moglo bi vrlo brzo doci do pozitivnog odgovoraJohnCleese je napisao/la: ↑16 avg 2023, 23:08Nama treba Garza kao domaci igrac, naturalizirani playmaker i odlazak Aziza da napravimo respektabilan rezultat sa ovom skupinom igrača !
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Ko uopste igra za Izraelce,ima li Avdije,Madara,Sorkina,Tamira Blatta..?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ima samo Madar i Sorkin. Zato sam i ja pitao kakvi su, ne znam im nesto ove sto nastupaju na ovim kvalifikacijama

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ponavlja se ovo u petak

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
sorkin madar i timor igraju, avdija ne igra
- JohnCleese
- Kontakt:
Daj Bože da se to ostvari do kvalifikacija za OIStevieG8 je napisao/la: ↑16 avg 2023, 23:12Radi se na tome moglo bi vrlo brzo doci do pozitivnog odgovoraJohnCleese je napisao/la: ↑16 avg 2023, 23:08Nama treba Garza kao domaci igrac, naturalizirani playmaker i odlazak Aziza da napravimo respektabilan rezultat sa ovom skupinom igrača !

( pod uslovom da ovaj turnir osvojimo

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Trenutno korisnika/ca: CAZIN, TripleThreat i 6 gostiju.