Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

mambabalkan
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la mambabalkan » 07 mar 2013, 15:53

Bosniacum Lilium je napisao/la:negativno dizanje je majka za biceps
vidis da se mozemo slozit ja i ti

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 mar 2013, 16:13

ma normala sve :D

ajd vi sad meni pomozite... polahko ostajem bez snage :D sta da radim, treniram bez suplementacije, treniram 3-1 :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 07 mar 2013, 16:51

Bosniacum Lilium je napisao/la:ma normala sve :D

ajd vi sad meni pomozite... polahko ostajem bez snage :D sta da radim, treniram bez suplementacije, treniram 3-1 :D
pocni sa suplementacijom :D

Ja isto radim 3-1 jedan ali poslje nekih 5-6 ciklusa odmorim dva dana za redom. Meni se nekako najvise primjeti na tijelu kad odmorim dva dana.

Objasni ishranu i tipican dan u teretani i sta podrazumjevas pod gubljenje snage.

Da li trcis? Trcanje ima veci utisak na misicnu masu nego sto ljudi misle posebno ako trcis prije tegova.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 mar 2013, 17:52

mambabalkan je napisao/la:

pocni sa suplementacijom :D

Ja isto radim 3-1 jedan ali poslje nekih 5-6 ciklusa odmorim dva dana za redom. Meni se nekako najvise primjeti na tijelu kad odmorim dva dana.

Objasni ishranu i tipican dan u teretani i sta podrazumjevas pod gubljenje snage.

Da li trcis? Trcanje ima veci utisak na misicnu masu nego sto ljudi misle posebno ako trcis prije tegova.

Trcanje je odlicno,ali ne valja previse prije treninga ;) Za formiranje prsa je trcanje odlicno.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 mar 2013, 23:21

trcim :D radim noge, radim trbusne, uzor za mnoge pocetnike :lol: :D

bezbroj puta sam to ponovio na ovoj temi, reci cu to i sada, jer sam ponosan na to :D Od maja do oktobra prosle godine sam nabacio 12 kila, bez suplementacije, a i bilo je pakleno vruce + ostale aktivnosti :D

Ishrana, jutro 80 UH, 20% proteina... poslije treninga 80% proteina, 20% UH + malo vlakana... vecera po izboru do 7 sati, ali nista secer, masti i sl.

najvise konzumiram pileca prsa, nemasni sir, bulgur, rizu, krompir, grah

trcanje je po meni obavezno prije treninga, da se zagrije, digne malo pritisak, da se tijelo pripremi za dizanje tegova jer u suprotnom slijedi ekstremno brzi zamor

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 08 mar 2013, 02:07

Bosniacum Lilium je napisao/la:trcim :D radim noge, radim trbusne, uzor za mnoge pocetnike :lol: :D

bezbroj puta sam to ponovio na ovoj temi, reci cu to i sada, jer sam ponosan na to :D Od maja do oktobra prosle godine sam nabacio 12 kila, bez suplementacije, a i bilo je pakleno vruce + ostale aktivnosti :D

Ishrana, jutro 80 UH, 20% proteina... poslije treninga 80% proteina, 20% UH + malo vlakana... vecera po izboru do 7 sati, ali nista secer, masti i sl.

najvise konzumiram pileca prsa, nemasni sir, bulgur, rizu, krompir, grah

trcanje je po meni obavezno prije treninga, da se zagrije, digne malo pritisak, da se tijelo pripremi za dizanje tegova jer u suprotnom slijedi ekstremno brzi zamor
Veci misici zahtjevaju vise amino kiselina i vise proteina. Ako si veci treba vise da jedes. Ja bi ti preporucio vise puta dnevno ne vecu dozu. Ja sam naprimjer uzimo 100-150 grama proteina dnevno. Sada uzimam 150-200 dnevno nekada i vise.

Isto tako bi ti preporucio da odmoris dva dana uzastopno ponekad.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 08 mar 2013, 14:19

ne kontam ovo 3-1,opisi malo detaljnije ;)

Proteini,ugljikohidrati i masti se mjere u gramima,a ne procentima (tako bi jedan tvoj obrok trebao sadrzavati 100gr integralne rize to ti je 70 gr ugljikohidrata,mast i UH iz rize se ne racunaju,pored rize 150 gr pilecih prsa,tu imas oko 30-35 gr proteina i recimo zelenu salatu,kupus ili nesto tako sa biljnim vlaknima). rizu vagas cim je izvadis iz kese,a meso kad ispeces/skuhas :mrgreen: Kad skuhas 100gr rize i vidis koliko je to kolicinski,bit ce ti jasno zasto nemas snage,a da ne spominjem da je to samo jedan obrok,a treba ih biti jos 4-5 :o

Na prethodnim stranam sam detaljno napisao kolike su prosjecne dnevne potrebe organizma za proteinima,UH i mastima,digitron u ruke,nadji stranicu sa tablicama kalorija i napravi sebi jelovnik.
Zato se preporucuje vodjenje dnevnika,da bi covjek sto bolje upoznao svoj organizam i svoje potrebe za odredjenim tvarima.

Sto ce tice suplemenata,mnogi uzimaju creatin koji im daje vise snage u toku treninga,ali prije uzimanja tog suplementa,trebas provesti nekoliko dana citajuci o creatinu pa tek onda odluciti da ili ne ;)

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 mar 2013, 14:41

@ mam

kada osjetim da mi tijelo daje signale za pauzu, onda uzmem 2 dana... 1 do 2 puta u mjesecu :D mada u zadnje vrijeme sve cesce... izgleda da cu morati preci na suplementaciju, cim dobijem poslic nekakav, jer se stedi i za novu jurilicu :D

@ autogol

znam dosta toga o ishrani, ovo sam naveo u procentima radi lakseg uvida :P

Kako ti nije jasno 3-1? :roll: to je najzastupljeniji plan, koliko ja vidim.

Prsa - biceps
ramena - noge (trapez)
ledja - triceps

znam dosta i o kreatinu, zato sam u velikoj nedoumici.... koliki sam peh, zbog njega bih mogao zavrsiti u hitnoj :P A i kad bi uzimao, uzeo bih samo UM, ON, ili nanoxov

je l' neko koristio ovaj proten

http://www.amino.ba/index.php?dispatch= ... t_id=29815" onclick="window.open(this.href);return false;

dosta jeftino :D po specifikaciji haman isti gold :lol: vidio sam sinoc kod jarana da nema skoro nikako pjene, dobar okus (dao mi gut :lol: ) i on ga je tek poceo piti

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 08 mar 2013, 14:57

Ja neznam mozel se ovo nabavit u Bosni al za mene je majka. U zadnjih 6-7 godina probo sam ih sve. Ovaj mi je stvarno najbolji. Uzmem 40 grama sat prije i 40 grama 30 minuta poslje treninga. Upustvo govori 60 grama od jednom al to je bacanje proteina.

http://img2.findthebest.com/sites/defau ... 520673.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

@bosniacum lilium
Ovo je nenormalno ako je cijena 136km. Pa ko to moze sebi priustit

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 mar 2013, 15:04

nisam cuo za ovaj protein. Tesko da ovo ima kod nas :roll:

136 KM ali 3.5 KG (125 doza, ja bih ga samo poslije treninga, tako bi mi trajao oko pola godine :shock: ) :lol: whey protein 24 g proteina po jednoj mjerici i oko 1% UH i masti... sto ej vise nego odlicno, ako je tako kao sto pisu :shock:

ali opet, nemoguce izdvojiti ovoliko za nekog studenta koji ne radi

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 08 mar 2013, 15:28

mambabalkan je napisao/la:Ja neznam mozel se ovo nabavit u Bosni al za mene je majka. U zadnjih 6-7 godina probo sam ih sve. Ovaj mi je stvarno najbolji. Uzmem 40 grama sat prije i 40 grama 30 minuta poslje treninga. Upustvo govori 60 grama od jednom al to je bacanje proteina.

http://img2.findthebest.com/sites/defau ... 520673.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

@bosniacum lilium
Sta je nenormalno , pa ustvari jest nenormalno jeftino. Whey od Optimuma ili Ultimatea je 120km ,ali dvije i pol kile !

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 08 mar 2013, 15:56

HZ_ilidzaa je napisao/la:
mambabalkan je napisao/la:Ja neznam mozel se ovo nabavit u Bosni al za mene je majka. U zadnjih 6-7 godina probo sam ih sve. Ovaj mi je stvarno najbolji. Uzmem 40 grama sat prije i 40 grama 30 minuta poslje treninga. Upustvo govori 60 grama od jednom al to je bacanje proteina.

@bosniacum lilium
Sta je nenormalno , pa ustvari jest nenormalno jeftino. Whey od Optimuma ili Ultimatea je 120km ,ali dvije i pol kile !
ja placam dvije kile $53. A ovaj Wheybolic extreme je najskuplji sto sam do sad vidio. U Americi ima ovih 100% whey isolate po $40-$50 za tri kile. Tako da mi za Bosanske standarde zvudi preskupo 126km.

eto vidi ovo s.ranje ispod ti je kila $15.

http://www.walmart.com/ip/10322406?wmls ... la&veh=sem" onclick="window.open(this.href);return false;

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 08 mar 2013, 17:18

@bosniacum lilium
ja placam dvije kile $53. A ovaj Wheybolic extreme je najskuplji sto sam do sad vidio. U Americi ima ovih 100% whey isolate po $40-$50 za tri kile. Tako da mi za Bosanske standarde zvudi preskupo 126km.

http://www.walmart.com/ip/10322406?wmls ... la&veh=sem" onclick="window.open(this.href);return false;

ovaj vam preporucujem ;) 10 godina iskustva,vas ne laze :!: http://www.dymatize.com/clientuploads/d ... a_6lbs.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 08 mar 2013, 17:42

lumani je napisao/la:

ovaj vam preporucujem ;) 10 godina iskustva,vas ne laze :!: http://www.dymatize.com/clientuploads/d ... a_6lbs.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[/quote]

ovaj tvoj je 1300 kalorija za 52g proteina 25g secera 500mg sodiuma. A ovaj wheybolic je 280 kalorija za 60g proteina 2g secera.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 08 mar 2013, 17:57

da ;) vidis da je gainer sa creatinom..da ne nabrajam ostale stvari,koje nemaju u tvom paketu :)
Napravi malo pauzu sa svojim ,probaj ovaj :!: vrijedi probati.

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 08 mar 2013, 22:04

lumani je napisao/la:da ;) vidis da je gainer sa creatinom..da ne nabrajam ostale stvari,koje nemaju u tvom paketu :)
Sad sam u ponedjeljak imo 274lbs to ti je oko 124kg. Gaineri mi ne trebaju nit se slazem da mass gain trebas postizat kroz sumplemente. 25g secera je najveca glupost koju mozes u svoje tijelo stavit. Creatin ne koristim da se ne upustam opet u razloge. Ti momak iz 1300calorija trebas da izvuces puno vise od 52g proteina i puno manje od 25g secera sto se tice zdrave ishrane. Ja jedem oko 2500-3000 calorija dnevno od toga 150-200 grama proteina. Ova dva tvoja su 2600calorija i 104grama proteina.

jbmilan
Kontakt:

Post Postao/la jbmilan » 08 mar 2013, 23:10

Bosniacum Lilium je napisao/la:@ mam

kada osjetim da mi tijelo daje signale za pauzu, onda uzmem 2 dana... 1 do 2 puta u mjesecu :D mada u zadnje vrijeme sve cesce... izgleda da cu morati preci na suplementaciju, cim dobijem poslic nekakav, jer se stedi i za novu jurilicu :D

@ autogol

znam dosta toga o ishrani, ovo sam naveo u procentima radi lakseg uvida :P

Kako ti nije jasno 3-1? :roll: to je najzastupljeniji plan, koliko ja vidim.

Prsa - biceps
ramena - noge (trapez)
ledja - triceps

znam dosta i o kreatinu, zato sam u velikoj nedoumici.... koliki sam peh, zbog njega bih mogao zavrsiti u hitnoj :P A i kad bi uzimao, uzeo bih samo UM, ON, ili nanoxov

je l' neko koristio ovaj proten

http://www.amino.ba/index.php?dispatch= ... t_id=29815" onclick="window.open(this.href);return false;

dosta jeftino :D po specifikaciji haman isti gold :lol: vidio sam sinoc kod jarana da nema skoro nikako pjene, dobar okus (dao mi gut :lol: ) i on ga je tek poceo piti
Koristio sam ja, jer je najisplativiji protein na trzistu.. Ja sam ga jos pravio sa dextrozom (u DMu 3,4 KM) i vodom.. Okus predobar .. Za studentski dzep odlican :D

Sad sam se docepo nekih para, planiram uzet Gold 4,5kg da sam rahat :D
Amicci Di Nessuno

Vječna Ljubav Čeličnog Grada

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 mar 2013, 23:15

@bosniacum lilium

ovaj sam vidjao da raja uzima, 45 KM :D

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 mar 2013, 00:28

lumani je napisao/la:da ;) vidis da je gainer sa creatinom..da ne nabrajam ostale stvari,koje nemaju u tvom paketu :)
Sad sam u ponedjeljak imo 274lbs to ti je oko 124kg. Gaineri mi ne trebaju nit se slazem da mass gain trebas postizat kroz sumplemente. 25g secera je najveca glupost koju mozes u svoje tijelo stavit. Creatin ne koristim da se ne upustam opet u razloge. Ti momak iz 1300calorija trebas da izvuces puno vise od 52g proteina i puno manje od 25g secera sto se tice zdrave ishrane. Ja jedem oko 2500-3000 calorija dnevno od toga 150-200 grama proteina. Ova dva tvoja su 2600calorija i 104grama proteina.

pa dobro,ti si sa svojih 124 kg treba da dizes barem 150 kg ,jer ja sa svojih 90 kg dizem 120kg bez problema ;) Ne koristim ja taj produkt,imam dosta prijatelja sto ga uzimaju ;) ja ga samo postavi ,jer vidim da pricate o tome :!:
Niti koristim creatin,ali davno sam to napisao :!: Iskljucivo samo koristim nitric oxide pre-workout i nista vise,nemam cak ni kantu proteina :) jer ih jedem po cjeli dan..

jbmilan
Kontakt:

Post Postao/la jbmilan » 09 mar 2013, 10:24

Je li ko imo iskustva sa Ultimate Nutrition Pro Star Whey?? slika
Amicci Di Nessuno

Vječna Ljubav Čeličnog Grada

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.