vidovitadjemila je napisao/la:
Ja uvjek vjerujem u nas i kad izgubim tu nadu nece me vise ni biti.Svi mi ni jednog trenutka ne smijemo posumljati u sebe.Izvini cjenim te veoma kao veoma pametnog forumasa i mogu ti reci da si me mozda i prvi put iznenadio svojim pesimizmom.To sto si ti napisao najbolji je primjer i ujedno i najveci razlog zasto nigdje ne mozemo.
To nepovjerenje u sebe .Ma Svabo je Svabo ali mi smo BOSANCI i moramo se ponositi tim .Izbaciti vec jednom taj kompleks nize vrijednosti iz glava.Kad to uradimo i progulicemo na sva moguca prvenstva u svim sportovima.Sto jesu li to Makedonci nesto bolji od nas .Jesu al u qurcu.Samo imaju veci motiv.Kvalitet nikad.Oni imaju Lazarova mi Tahirovica.Ostalo je tu negdje.A ti Njemci jedva i nezasluzeno na guzove jedva bod od njih izvukose.I jos nesto da ti kazem .Nikad ali nikad nemoj posumnjati u nase navijace...
E MOZEMO MOZEMO MOZEMO I MORAMO...
NAPRJED BOSNO NEPRJED HERCEGOVINO...
IDEMO U SPANIJU...
Ma nisam ja pesimista .
Samo mislim,da će teško naši navijači dobiti 10 hiljada karata .
Jer je rukomet u Njemačkoj veoma popularan i dvorane su dupke pune
Makedonci nisu jači od nas ,to sam nekoliko puta pisao,i igrali smo sa njima i skoro uvjek smo ih u BIH dobijali,kad je Kiro bio u najboljim godinama .
Njemci su se sretno provukli kroz grupu i nisu zaslužil polufinale ,.
Reako sam trenutno su Švedska ,Island ,Poljska ,Norveška nezgodniji protivnik od Njemaca po igračkoj kvaliteti i stojim iza toga i dalje ,Njemačka nikad nije bila slabija ,
Njihovi bekovi se najlakše zaustavljaju ,ako mognemo primjeniti igru Bosne iz mečeva sa HSV-om i da Tahirović ponovi sličnu partiju imamo se čemu nadati

Sa čvrstom odbranom 5:1 ili 4:2 pa zašto ne i 3:2:1 sa stalnim izlascima na na njihove bekove imamo fine šanse.
E sad je pitanje možemo li mi to odraditi
Možemo li mi odigrati ,takvu kvalitetnu odbranu,a da oni ne odigraju ne zaboravimo da imaju jednog od najboljih svjetskih odbranbenih igrača u ekipi Olivera Rogischa .
Da će i oni nama odgovoriti ,igrači su im sigurno poznatiji i igraju u jačim klubovim od naših i nema sumnje da su kvalitenija ekipa od nas ,ali ne pobjeđuje uvjek kavaliteniji protivnik.
Ne zaboravimo i dalje Njemačka ima taj jaki lobi u EHF,njihove televizije se pitaju oko prava u EHF-u itd.
U svakom pogledu su jači od nas .
Ali eto treba se nadati .
Iako ja kažem nek igrači steknu potrebno iskustvo i nek se nekoliko proda preko ovog meča i ja zadovoljan ,naravno da se ne obrukamo.
A svoju šansu mi trebamo tražiti preko kvlaifikacija za EP tamo su lakše kvalifikacije i tamam će do tada ova mlada ekipa sazrijeti i uz + još 2-3 nova igrača ,probati ići na EP
Effe je sjano objasnio

neke stvari
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.