Rakitić....Buskquets....De Jong
Očekujem da dizelaši odma na startu šapnu Frenkiju..."polako mali hebo te dan, ne igra se to tako...idemo, ti meni , ja tebi, ti njemu, on meni....mani se budalaština"

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Neće samo sjediti. Dobivat će svoju minutažu, bitno je da se ne ozlijedi.parangal je napisao/la:Ovde nije reč o odlasku Dembelea nego o dolasku Neymara....u slučaju da se to desi svako ko je za odlazak Dembelea momku u stvari želi dobro po njega a svako ko je za opstanak kao petog napadača u toj ekipi potencijalno mu želi propast....ReX je napisao/la:Evander.
Jarane ti imas stav o Dembeleu koji nijedan argument na ovom dunjaluku nemoze promjeniti. To je tvoje misljenje i okej, pravo je da ga imas. Ali moras takodjer shvatiti da ima i onih koji se bas ne slazu s tobom po tom pitanju.
Evo ja cu prvi biti za da iduce godine posalju Dembelea (ako bude isti kao do sada) nazad u Dortmund + cash za Sanchoa
Ja bi voleo (ne ti konkretno) bilo ko od vas koji ste za njegov ostanak ako se ovaj transfer desi da napišete gde vidite Dembelea u sastavu? Umesto koga? Možda na beku? U vezi? Gde? U formaciji 4-3-3 biće druga rezerva, u formaciji 4-2-3-1 biće prva napadačka rezerva (napreduje)....dečko kako god obrneš propada na klupi a ako ova četvorka gore proradi sedeće najmanje 2 godine....
Naravno da niko normalan nije za prodaju Dembelea u slučaju da Neymar ne dodje i oko toga nema spora....ostalo je za njegovo dobro a i Barsino da ne bi u vetar bacila 130 uloženih miliona.
Tako je jaro, guardiola je imao super tim koju sam ja s potpunim pravom nazivao hegemonija, covjek je i u odbrani, i sredini i u napadu imao kremu tadasnjice, i ne samo tog vremena, nego i u historiji fudbala uopste, pujol pa i pike, alves, xavi, iniesta, anri, mesi sigurno imaju znacajno mjesto u historiji kompletnoj, a sad da ne nabrajama zlatana, eta, vilju, buskeca itd koji su na svojim pozicijama bili sami vrh, takva skupina igraca sa tadasnjim letecim mesijem, to je nesto nevidjeno prije i poslije u svijetu fudbalaEvander je napisao/la:Imati u najboljim godinama Xavia, Iniestu, Messia, Dani Alvesa.... a ispadati od Intera, Chelsia, realno ogrmna je sramota.let3 je napisao/la:Jah,Evander je napisao/la: Kakve je ekipe vodio, dvije LP su bruka.
Zato Valverde vodi Getafe (sa Messijem, Suarezom, Coutinhom, Dembeleom i ostalim levatima koje je klub placao po 100 miliona) pa je pravio podvige protiv Rome i Liverpula, nakon što je u prvim mečevima imao 3 gola prednosti
Kao sto je sramota ispadati od Monaca, Totenhema...
Naravno da Guardiola radi toga nije los trener, kao sto niti Zidan se ne moze nazvati dobrim trnerom, radi osvojenih liga pravaka.
Messi odigra GOAT sezonu i maksimalno povuče i opet ne bude dovoljno za CL, a Neymar kao neki garant da će se uzeti CLjasmin10 je napisao/la:Kao da je Neymar donosio lige prvaka pa da vrijedi te neke pare. PSG ce isto osvojiti sa Neymarom i bez, Brazil uzeo i Copu bez njega.
3 tap-in gola. S druge strane Suarez 2 epska gola kad je napravio budale od igrača iz odbrane PSG-a. Nećemo sad neke mitove pisati.ReX je napisao/la:Zahvaljujuci Neymaru osvojen je zadnja liga prvaka. A na njegov pogon se izbacio PSG 6-1. Garantujem da sanjim se nebi desila blamaza proslih dvije godine. Jer kad Messi zakaze, nece ti Suarez nit Dembele vaditi. Nego Neymar.
Je li realno da uporedjujes iograca koji je bio najbolji u tom Realu, sa igracem koji nista osim nediscipline pokazao nije i koji ce zasigurno slijedecu godinu minute dobijati na kapaljku?Rodju je napisao/la:Neće samo sjediti. Dobivat će svoju minutažu, bitno je da se ne ozlijedi.parangal je napisao/la:Ovde nije reč o odlasku Dembelea nego o dolasku Neymara....u slučaju da se to desi svako ko je za odlazak Dembelea momku u stvari želi dobro po njega a svako ko je za opstanak kao petog napadača u toj ekipi potencijalno mu želi propast....ReX je napisao/la:Evander.
Jarane ti imas stav o Dembeleu koji nijedan argument na ovom dunjaluku nemoze promjeniti. To je tvoje misljenje i okej, pravo je da ga imas. Ali moras takodjer shvatiti da ima i onih koji se bas ne slazu s tobom po tom pitanju.
Evo ja cu prvi biti za da iduce godine posalju Dembelea (ako bude isti kao do sada) nazad u Dortmund + cash za Sanchoa
Ja bi voleo (ne ti konkretno) bilo ko od vas koji ste za njegov ostanak ako se ovaj transfer desi da napišete gde vidite Dembelea u sastavu? Umesto koga? Možda na beku? U vezi? Gde? U formaciji 4-3-3 biće druga rezerva, u formaciji 4-2-3-1 biće prva napadačka rezerva (napreduje)....dečko kako god obrneš propada na klupi a ako ova četvorka gore proradi sedeće najmanje 2 godine....
Naravno da niko normalan nije za prodaju Dembelea u slučaju da Neymar ne dodje i oko toga nema spora....ostalo je za njegovo dobro a i Barsino da ne bi u vetar bacila 130 uloženih miliona.
Drugo, pogledaj kad je C. Ronaldo došao u Real, 2009, čini mi se. Prvu titulu u La Ligi sa njim slavili tek 2012. Ne bi ni to, da nije Guardiola počeo previše eksperimentirati. Ok, prije tog je bio onaj Kup 2011 koga su slavili (iako to takmičenje naši forumaši, neki, podcjenjuju) , ko ne znam ti ni ja šta, jer su bili pod strašnim kompleksom "peglanja" od strane Barcelone.
Kako god, dvije, odnosno tri godine ništa. Da ne govorimo o LP, 2014, 5 godina after, pa su dočekali svojih 5 minuta sa njim. Da ne ulazim previše u to, što ja mislim o tome, o tim njihovim titulama u LP. Najmanje pola ih je neregularnih, blago rečeno. Zašto? Pa upravo zbog strašne dominacije Barcelone nad njima u međusobnim mečevima (liga i zadnji okršaj u LP 2011), ali da ipak ne ulazimo mnogo u te već prožvakane elaboracije. Pisali smo poodavno o tome. Zašli bi istorijat mečeva te dvije ekipe, u istorijat Španije, u odnos Madrida prema Kataloniji, u španski mentalitet, istorijska iskustva, bezosjećajnost španjolske politike gledano kroz povijest, Di Stefano, građanski rat, era frustriranog Mourinha, ugrožavanje popularnosti Reala od strane Barcelone, veliki novci, ................................normalno da se pred upravu Reala postavilo pitanje što učiniti. Taj odgovor nikad neće javno saopćiti, ali budi siguran da je zaključak bio pod svaku cijenu nešto osvojiti. POD SVAKU CIJENU, NE BIRATI SREDSTVA. I izbjeći Barcelonu u tom takmičenju. Ukratko, biti prvak Europe 4 puta, a u tom periodu niti jednom ne odigrati sa FCB, koja te redovno "pegla" u domaćem takmičenju, u kojem ne možeš izbjeći duel, hmmmmmm.................meni čudno, al' tako je bilo i prošlo, uspjelo im. Treba se sjetiti faula Ramosa nad Salahom, ..........., slučajno, hahahahaha, možda, al' samo za naivne. Ko to misli, on ne poznaje Real. Na stranu to sve.
Elem, trebali su, dakle, Ronalda možda prodati? Očito ne, a doveden je za silne novce. Svjestan sam da nije 100% adekvatno poređenje, ali ti želim reći, kako su uvijek moguće različite situacije.
Nemoj se ljutiti ali zaista ne znam šta si hteo reći ovim komentarom? Povući paralelu izmedju CR i Dembe? Jedino što vidim za odgovoriti je da je Ronaldo možda čekao 3 sezone na titulu pored moćne Barse ali je igrao non stop od parafa za dolazak do parafa za odlazak iz Reala....Dembele ne čeka titulu, Dembele već 3 sezone nije postao prvotimac a svi su izgledi da to neće postati a istećiće mu i ugovor tako da....Rodju je napisao/la: Neće samo sjediti. Dobivat će svoju minutažu, bitno je da se ne ozlijedi.
Drugo, pogledaj kad je C. Ronaldo došao u Real, 2009, čini mi se. Prvu titulu u La Ligi sa njim slavili tek 2012. Ne bi ni to, da nije Guardiola počeo previše eksperimentirati. Ok, prije tog je bio onaj Kup 2011 koga su slavili (iako to takmičenje naši forumaši, neki, podcjenjuju) , ko ne znam ti ni ja šta, jer su bili pod strašnim kompleksom "peglanja" od strane Barcelone.
Kako god, dvije, odnosno tri godine ništa. Da ne govorimo o LP, 2014, 5 godina after, pa su dočekali svojih 5 minuta sa njim. Da ne ulazim previše u to, što ja mislim o tome, o tim njihovim titulama u LP. Najmanje pola ih je neregularnih, blago rečeno. Zašto? Pa upravo zbog strašne dominacije Barcelone nad njima u međusobnim mečevima (liga i zadnji okršaj u LP 2011), ali da ipak ne ulazimo mnogo u te već prožvakane elaboracije. Pisali smo poodavno o tome. Zašli bi istorijat mečeva te dvije ekipe, u istorijat Španije, u odnos Madrida prema Kataloniji, u španski mentalitet, istorijska iskustva, bezosjećajnost španjolske politike gledano kroz povijest, Di Stefano, građanski rat, era frustriranog Mourinha, ugrožavanje popularnosti Reala od strane Barcelone, veliki novci, ................................normalno da se pred upravu Reala postavilo pitanje što učiniti. Taj odgovor nikad neće javno saopćiti, ali budi siguran da je zaključak bio pod svaku cijenu nešto osvojiti. POD SVAKU CIJENU, NE BIRATI SREDSTVA. I izbjeći Barcelonu u tom takmičenju. Ukratko, biti prvak Europe 4 puta, a u tom periodu niti jednom ne odigrati sa FCB, koja te redovno "pegla" u domaćem takmičenju, u kojem ne možeš izbjeći duel, hmmmmmm.................meni čudno, al' tako je bilo i prošlo, uspjelo im. Treba se sjetiti faula Ramosa nad Salahom, ..........., slučajno, hahahahaha, možda, al' samo za naivne. Ko to misli, on ne poznaje Real. Na stranu to sve.
Elem, trebali su, dakle, Ronalda možda prodati? Očito ne, a doveden je za silne novce. Svjestan sam da nije 100% adekvatno poređenje, ali ti želim reći, kako su uvijek moguće različite situacije.
Kakvom bolan nejmaru, nije bio ni medju tri najbitnija igraca, suarez je skoro sam rijesio citija i pariza, mesi je razbucao bajerna i u finalu takodje juventus je pobijedjen onako dobrom timskom igrom, uz najvece zasluge mesija i suareza opet, nejmar je bio dobar, al smijesno je reci zahvaljujuci njemuReX je napisao/la:Zahvaljujuci Neymaru osvojen je zadnja liga prvaka. A na njegov pogon se izbacio PSG 6-1. Garantujem da sanjim se nebi desila blamaza proslih dvije godine. Jer kad Messi zakaze, nece ti Suarez nit Dembele vaditi. Nego Neymar.
Leonardu, kojeg sam inače obožavao kao igrača, treba reći, da je budala, ..bo te onaj ko te nagovorio ,da to tražiš, zahvaliti mu se i reći doviđenja, naravno ako je ova informacija tačna.leorey je napisao/la:ParisUnited pise da Leonardo hoce cek od 140M i Coutinha/Semeda/Dembelea![]()
Mislim u kojem univerzumu oni misle da Neymar vrijedi preko 200M eura? To sto su oni platili onoliku klauzulu ne mora znacit da mu je to cijena.
Covjek stariji 2 godine i duplo skloniji povredama, propale mu 2 godine u Parizu.
Iznad 150M taj ne moze vrijediti.
Coutinho i nekih 80M je sasvim realna cijena, preko toga ne treba ici nikako. Ako ne zele, nek ga zadrze, necemo se ugasit ako Neymar ne dodje, nek pate s njim onda.
I ja nesto kontam bajern spremio bio tolike pare za sanea, a coutinjo je po prikazanom u engleskoj i za reprezentaciju klasa ipak vise za sanea, cudi me da te pare bajern ne ponudi barci, a ja ne bi imo nistr protiv da ponude pola od toga plus alcantaru, mislim da bi on mogao mozda meda u nasem veznom redua gdje nam i jedino treba pojacanje mozda nekoleorey je napisao/la:Daj ne zayebavaj covjek je i dalje tehnicki jedan od najboljih igraca na svijetu, pogotovo u ekipi. Pa sta vrijedi Sane 120M jel? Sta je to on u Engleskoj uradio vise od Coutinha?Evander je napisao/la:A u kojem svijetu Couthino vrijedi 70 miliona?
To sto ga je Barcelona platila 150 miliona, ne znaci da bi neko platio ga i 50 danas.
Meni licno (mada to nisu moje pare i zaboli me neka stvar, veci mi je problem veceras potrositi 100KM na SFF-u u gradu) Couthino + 100 miliona bi bio super dogovor, ali mislim da PSG nece pristati na to, jer sumnjam da im je Couthino u opste zanimljiv.
Naravno da ne vrijedi ni blizu koliko smo ga platili, a sad rec da kosta nekih 30M nakon jedne lose sezone, to je smijesno, pa prosjecan igrac se prodaje danas za 50M.
Bio je medji top 3 definitivno, 3 gola Bayernu, 3 PSG-u, jedan Juventusu. Citavu sezonu je bio top, odmah uz Messija i Suareza.Romariooo je napisao/la:Kakvom bolan nejmaru, nije bio ni medju tri najbitnija igraca, suarez je skoro sam rijesio citija i pariza, mesi je razbucao bajerna i u finalu takodje juventus je pobijedjen onako dobrom timskom igrom, uz najvece zasluge mesija i suareza opet, nejmar je bio dobar, al smijesno je reci zahvaljujuci njemuReX je napisao/la:Zahvaljujuci Neymaru osvojen je zadnja liga prvaka. A na njegov pogon se izbacio PSG 6-1. Garantujem da sanjim se nebi desila blamaza proslih dvije godine. Jer kad Messi zakaze, nece ti Suarez nit Dembele vaditi. Nego Neymar.
Pa sama ti reč kaže Liga PrvakaEvander je napisao/la:U sistini, ne znam cemu tolika opsesija ligom prvaka?
Zar je moguce da u jednoj sezoni samo jedna ekipa u Europi ima dobru i uspjesnu godinu?
Ono, naravno da je lijepo to osvojiti, ali definitivno nije jedino takmicenje koje se igra.
Igranje i osvajanje lige, postalo kao manje bitno, sto je notorna glupost. Liga je osnova!
Daleko i da su i tu najbolji timovi, pogledaj kiliriki klubova po grupnoj fazi, imas sezonu gdje Schalke dodje do 1/4 finala. Ili mozda mislis da je Tottenham druga najbolja ekipa na svijetu?parangal je napisao/la:Pa sama ti reč kaže Liga PrvakaEvander je napisao/la:U sistini, ne znam cemu tolika opsesija ligom prvaka?
Zar je moguce da u jednoj sezoni samo jedna ekipa u Europi ima dobru i uspjesnu godinu?
Ono, naravno da je lijepo to osvojiti, ali definitivno nije jedino takmicenje koje se igra.
Igranje i osvajanje lige, postalo kao manje bitno, sto je notorna glupost. Liga je osnova!![]()
Stvar prestiža kao što je SP u odnosu na EP.....LP je NAJVAŽNIJE takmičenje u Evropi i tu nema dileme.....naravno domaće lige su duže ali realno u njoj ne igraju sve sami best of the best što klupska Evropa može ponuditi...
Zato se Madrid i popišao sa 3/4 LP na sav Barsin trud u La Ligi....i ja tu Realu skidam kapu jer se zaista popišao...
Pročitajte još jednom. Neke situacije ne možeš jednostavno prekopirati i očekivati isti tok događaja. Treba imati ponekad strpljenja da dobiješ ono što želiš. Neko to zna ocijeniti, neko nema tu sposobnost-parangal je napisao/la:Evo @Evander i ja napisasmo slične komentare istovremeno.....izvini ali ni ja ne kapiram o čemu je reč
Možeš govoriti samo u svom imenu i red je da to naglasiš, a ne da to iznosiš kao nedodirljivu tvrdnju. Ko se po kome popišao zadnjih 10-ak godina će ti biti jasno kad pogledaš rezultate međusobnih duela.parangal je napisao/la:Pa sama ti reč kaže Liga PrvakaEvander je napisao/la:U sistini, ne znam cemu tolika opsesija ligom prvaka?
Igranje i osvajanje lige, postalo kao manje bitno, sto je notorna glupost. Liga je osnova!![]()
Stvar prestiža kao što je SP u odnosu na EP.....LP je NAJVAŽNIJE takmičenje u Evropi i tu nema dileme.....naravno domaće lige su duže ali realno u njoj ne igraju sve sami best of the best što klupska Evropa može ponuditi...
Zato se Madrid i popišao sa 3/4 LP na sav Barsin trud u La Ligi....i ja tu Realu skidam kapu jer se zaista popišao...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.