Rekordmeister je napisao/la:Licno meni,do sad najljepsa maketa stadiona,od onih silnih maketa i svakavi nacrta ovo je do sad najbolje,mislim da nas glavni grad zasluzuje nesto ovako a samim tim i nas najveci klub.Al dali je ovo samo pusta mastanja ili ipak java vicemo,dolazio bi maksuz i Bihaca na utakmice zelje kad bi ovo bilo
Upravo neki dan na drugoj temi (na kojem stadionu da igra repka) ja samo ovako nesto spomenu, i ove slike izgledaju sasvim solidno a i investicija od 30milona eura (60 miliona maraka) nije nesto velika kadbih u njoj ucestvovao klub, opstina, grad Sarajevo,kanton Sarajevo, federacija te fudbalski savez ovo bi bilo gotovo za neki 4-5 godina pa i krace.
Federaciju možeš zaboraviti. Kada je bilo renoviranje BP, Vlada FBiH nije željela ni da čuje o izdvajanju i jedne marke za stadion. Sve je urađeno iz budžeta Grada Zenice. Jedini način da se ovo ostvari jeste da Grad Sarajevo to samostalno radi. Ako se bude čekalo na FBiH, NSBiH ili nekog trećeg, nema od toga ništa. Pogledaj samo primjer Koševa, koliko je trebalo vremena dok se nije postavilo par hiljada stolica? A ovdje je riječ o 30 miliona eura. Zar doista misliš da će ti neka vlada dati te pare u zemlji u kojoj se zatvaraju muzeji?
Ali bitno je da su oni kupili voz koji sada vraćaju Končaru i još daju 11.5 miliona eura, duplo više nego što je bila sama cijena voza.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
Kad kazu koliko bi kostala izgradnja ovog stadiona, onda se moze razmisljati o necemu vise.A da je lijepo vidjeti ovakav projekat, lijepo je.
sent from my iPhone using tapatalk
Da svi odrade svoj dio posla, ne mogu skupiti 30 miliona eura,i to ni manje ni vise nego eura a ne KM...Vidjet cemo,da bude upola kao ovaj bio bih presretan samo da se krene raditi.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.
Rekordmeister je napisao/la:Licno meni,do sad najljepsa maketa stadiona,od onih silnih maketa i svakavi nacrta ovo je do sad najbolje,mislim da nas glavni grad zasluzuje nesto ovako a samim tim i nas najveci klub.Al dali je ovo samo pusta mastanja ili ipak java vicemo,dolazio bi maksuz i Bihaca na utakmice zelje kad bi ovo bilo
Upravo neki dan na drugoj temi (na kojem stadionu da igra repka) ja samo ovako nesto spomenu, i ove slike izgledaju sasvim solidno a i investicija od 30milona eura (60 miliona maraka) nije nesto velika kadbih u njoj ucestvovao klub, opstina, grad Sarajevo,kanton Sarajevo, federacija te fudbalski savez ovo bi bilo gotovo za neki 4-5 godina pa i krace.
ovo ako se desi ja nemam rijeci... Ali i ovo je nesto nek bar imamo projekat da se moze predlagati potencijalnim investitorima... Samo koji dobar rezultat u evropi i ovo bi bilo mnogo lakse ostvarivo....
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
Ado1921 je napisao/la:Da svi odrade svoj dio posla, ne mogu skupiti 30 miliona eura,i to ni manje ni vise nego eura a ne KM...Vidjet cemo,da bude upola kao ovaj bio bih presretan samo da se krene raditi.
Jedan dio sredstava se moze sakupiti prodajom imena stadiona.Kao sto je to uradio Spartak iz Moskve iako im stadion jos uvijek nije zavrsen-Istina ne mozemo uzet 40 miliona kao oni,ali neka uzmemo 5 ili 2,5 miliona.Naravno to uraditi tek kada se ostatak sredstava prikupi.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
jesam li ja jedini kome ovo izgleda ko djelo nekog djeteta
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Ljudi ovo je "mega" projekat ono bas najmodernije sto moze da se uradi, teren, tribine, loze, WC, restorani, kafici, fan shop, cak spominju i podzemnu garazu ispod pomocnog terena.
Ja sam ocekivao nesto realno, za nase uslove. Ovo je fantazija, bajka.
lijep projekat,slican ko dva za bilino polje,evo vam poredjenja radi arena u zenici je kostala oko 30-35 miliona 2009 godine
i ovdje je predvidjena nadogradnja " onclick="window.open(this.href);return false; " onclick="window.open(this.href);return false; vam zelim da vi docekate svoj a mi svoj pa kud puklo
Zadnja izmjena: ciza, dana/u 27 feb 2013, 15:38, ukupno mijenjano 2 puta.
A mozel meni neko reci gdje ste procitali da je 30 miliona EURA vrijednost ???
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Svemirski brod
Dobro ovo izgleda pravo, ali kao sto neki rekose malo nerealno, mada ko zna.
Kapacitet sasvim realan i zadovoljavajuci, i uklopio bi se u ovaj prostor sadasnjeg stadiona.
Nego, ovu unutrasnjost sam shvatio, ali ne razumijem kakav je plan sa ovim plavim plocama izvana. Nesto kao na Bayernovom stadionu svijetlece ili obicne plave ploce ?
Federaciju možeš zaboraviti. Kada je bilo renoviranje BP, Vlada FBiH nije željela ni da čuje o izdvajanju i jedne marke za stadion. Sve je urađeno iz budžeta Grada Zenice. Jedini način da se ovo ostvari jeste da Grad Sarajevo to samostalno radi. Ako se bude čekalo na FBiH, NSBiH ili nekog trećeg, nema od toga ništa. Pogledaj samo primjer Koševa, koliko je trebalo vremena dok se nije postavilo par hiljada stolica? A ovdje je riječ o 30 miliona eura. Zar doista misliš da će ti neka vlada dati te pare u zemlji u kojoj se zatvaraju muzeji?
Ali bitno je da su oni kupili voz koji sada vraćaju Končaru i još daju 11.5 miliona eura, duplo više nego što je bila sama cijena voza.
pa realno i nije mjesto ni federaciji ni drzavi ni fudbalskom savezu da daju pare za stadion koji je u privatnom vlastnistvu jednog kluba! pa cak ni gradu sarajevu jer ima i konkurentni klubova u istom gradu koji bi izvisili i da tako kazemo bili osteceni jer bi sve pare bile ulozene u jedan klub! to je posao za zelju kao klub, opstinu kojoj pripadaju i normalno sponzorima koje nadju za taj projekat! eventualno ako nesto mozes izmolit iz fife i uefe! mada eto sto se makete tice ovo je lijepo pravo i volio bi da neki klub u BH napravi nesto ovako i nadam se da ce navijaci zelje dozivit ovo jedan dan isto kao sto se nadam da ce se velezov stadion na sjevernom ulazu u grad konacno maknut s mrtve tacke! mada nada i za jedno i drugo nije vise nego bas nada i nevjerujem da ce se desit u skorije vrijeme! kako ono ide ona nasa, nada zadnja umire!
Koji je ovo po redu projekat? Koji je ovo po redu projekat u zadnjih godinu dana samo? Ovi s projektima su stvarno vise smijesni, ne znam koga zavaravaju. Volio bi od sveg srca da vidim Grbavicu u nekom novom ruhu, al ovo je kao da postoji neki navijac Zelje koji voli da se zabavlja s projektima, pa svako malo napravi neki novi i ovi to objave. Imam i ja par projekata koje sam odradio iz dosade, na tribinama cu ispisat imena nekih klubova i mozemo i to predstavit kao projekte koji ce se stvarno graditi. Moji se od Zeljinih razliku samo po tome sto su realniji i za nase uvjete ostvarivi. Ljudi iz uprave stvarno vole da se igraju s zivcima javnosti.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!
Jack777Pott je napisao/la:Koji je ovo po redu projekat? Koji je ovo po redu projekat u zadnjih godinu dana samo? Ovi s projektima su stvarno vise smijesni, ne znam koga zavaravaju. Volio bi od sveg srca da vidim Grbavicu u nekom novom ruhu, al ovo je kao da postoji neki navijac Zelje koji voli da se zabavlja s projektima, pa svako malo napravi neki novi i ovi to objave. Imam i ja par projekata koje sam odradio iz dosade, na tribinama cu ispisat imena nekih klubova i mozemo i to predstavit kao projekte koji ce se stvarno graditi. Moji se od Zeljinih razliku samo po tome sto su realniji i za nase uvjete ostvarivi. Ljudi iz uprave stvarno vole da se igraju s zivcima javnosti.
De nabaci koju sliku da vidim kako ti to radis
Moze i na pp.