Čuj posudbe Arnautoviću, Durmišu i Karaliću
Durmiš koji je izgurao sam čitavu prvu polusezonu, u Kupu nas je on progurao dalje svojim golovima i protiv Goška i protiv Sarajeva, u prvoj polusezonu ako me sjećanje pamti zajedno u Kupu i prvenstvu imao je preko 16-17 golova.
Arnautović jedan od najvećih potencijala kluba. Visok, brz, deficitarna pozicija lijevog beka i lijeva noga. Bez obzira na katastrofalne partije u drugoj polusezoni, koje su najviše rezultate povrede koju je imao tokom zime i velike bolesti, igrač je s najviše potencijala i među menadžerima znam da se najviše priče vrti oko njega.
Karalić je čitavu sezonu igrao toplo-hladno. Nije briljirao ali se probudio zadnjih 6-7 utakmica i dokazao da treba i mora ostati. Na to sve, već je igrao s Rudarom Kakanj ovu ligu i ima koliko-toliko iskustva. U-21 igrač, fizički dominantan, uz dobar rad može postati golgeter. Ne dolazi previše u priliku za gol jer prečesto pušta desnu stranu Sivcu, a to rijetko ko želi da vidi, nego su bitni samo golovi i asistencije.
Prelako osuđujemo i "puštamo" igrače koji su iznijeli čitavu sezonu i oborili sve rekorde u historiji Druge lige FBiH. Cilj nam treba zadržati SVE igrače koji su ovo iznijeli, jer će svima njima biti dodatna motivacija da igraju naredni rang takmičenja i dokažu se. Po meni, klub se treba riješiti pojedinih igrača koji realno nisu ni konkurisali za zapisnik ali su se tu morali naći zbog oskudnosti igrača (Behadarević, Šarić...), najbolje bi bilo kroz posudbe kao što je bilo sa Sibalom, Pašalićem i Čančarom.
A na ove igrače dodati još 3-4-5 kvalitetnih igrača (ne nužno godinama iskusnih) i krneuti s pripremama jako, na treninzima se ponašati kao da ćemo igrati Konferencijsku ligu, klub da obezbijedi, i vjerujem da hoće, uslove igračima i trenerima ne samo u vidu priprema, nego i u vidu dodatne opreme (valjci za valjanje, gume, na kraju krajeva i prostirke za istezanje i vježbe snage), jer na tim sitnicama se pravi razlika.
Na kraju, kao navijač, mislim da će najveće pojačanje u klubu biti pomoćni trener koji će Arminu pomagati na treningu. Nurković treba da radi s golmanima jer vidimo koliko je izvukao iz Durme, tu će biti i Karić naredne sezone, vjerujem da konstantnim radom s njima, njegovim trenerskim napretkom, možemo imati novu generaciju mladih golmana.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!