FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

123456
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 123456 » 28 feb 2013, 09:52

SamoZeljo je napisao/la:Zna li neko kako vratiti komentar koji se izgubi kad kliknes na POHRANI. Da li je uopste moguce? :D
Nema gore opcije na forumu od ovog sr*anja POHRANI!

Natipkah se k'o lud i ode sve u PM klikom na Pohrani umjesto Posalji. :evil:
Kada otvoris prozor za pisanje ispod bi ti trebalo pisati Ucitaj,Pohrani,Pogledaj,Posalji.Idi na Ucitaj i trebalo bi da je tu.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 28 feb 2013, 09:54

ljudi haj vratite se realnosti koja je da od stadiona nece u skorije vrijeme biti nista :D nego kakva je situacija sa onim clanskim sto se govorilo prije , da li taj projekat poceo ili je od travnika jer nisam bas to upratio kako treba ;) , sto se tice utakmica mislim da ce nakon 6 kola biti jasnije da li cemo imati konkurenta u ligi ili opet titula osigurana prije derby :D jos da hocemo ovu slogu izvuci u kupu :D

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 28 feb 2013, 09:56

čamac je napisao/la:Čini mi se da sam na par mjesta vidio da neko spominje da bi kapacitet stadiona trebao biti 21 milja i nešto. E sad nije mi jasno slijedeće: da li je ovo rješenje prezentovano jučer nastavak priče prikazane ovdje:

http://www.video.radio.sarajevo.ba/phot ... 2571/27971" onclick="window.open(this.href);return false;

Ako jeste, kako se došlo do kapaciteta od 21 milje i nešto kad je kapacitet trebao biti 19.721. Pa i sa onim vipovima, novinarima itd ne prelazi 21 milju.
Također, ukupni kapacitet dvoetažnog juga je trebao biti 4.568 što je po meni jedina zamjerka ovom rješenju.
Smatram da je to malo, pogotovo što više nema jugoistoka i jugozapada ako sam ja dobro skont'o slike. Legendarni naš jug na kojem su odrasle generacije i generacije Željinih navijača će tako prepoloviti svoj kapacitet (postavljanjem stolica već mu je smanjen) jer on je u zlatno doba mog'o hladno (sa pratećim "objektima" :D ) cenera primiti. Ko je bio na Videotonu jasno mu je.
Dakle, najveća navijačka tribina i najmasovnija navijačka grupa u BiH će spasti na ovih 4 i po milje što je priznat ćete za nas malo jer ispast će da će jug na Koševu biti veći, a vidjeli ste da nam je tjesan post'o (dok se neki moraju širiti i ne mogu da napune tribinu evo već 10 i kusur godina)). Željo iz godine u godinu ima sve više navijača i taj trend porasta je nezaustavljiv iz more razloga i to je logično obzirom na tradiciju i ideju kluba pa na kraju krajeva i rezultate.
S druge strane, znam da se je teško uklopiti nešto veće jer je cesta iznad blizu, ali eto meni osta neka žal jer koliko se god radujem novom stadionu toliko mi nekako teško što će na jedan način umrijeti naš stari legendarni jug.
Vjerovatno si primjetio da volim citirati tvoje postove i po običaju se slažem s tobom. Ovaj put se ne bih složio. Ja bih bio presretan kada bi imali stadion i od 15 milja i zadovoljava najosnovnije kriterije FIFE I UEFE. Bio bih presretan kada bi se cijeli stadion napravio kao i današnji "sjever" i tada bi po meni primao oko 20 milja i bio bi bar za 2/3 jeftiniji od ponuđenog "idejnog rješenja".

Ovaj projekat uopće nije skup iako se to mnogima čini nemogućim. Ukoliko si pročitao moj prethodni post sa Švabom i Japancima, mogao si skontati na što ciljam iako sam rekao da se radi o šali. Iz većine šala se mogu izvući pouke.

Na kraju krajeva najvatreniji navijači Želje u svom osnutku su bili na istoku, a ne na jugu. Ovaj projekat se može i mora realizirati. Niti jedne sekunde nije nerealan.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Dona
Kontakt:

Post Postao/la Dona » 28 feb 2013, 09:56

O cemu se ovdje raspravlja? Koji ce dedo ici na koju tribinu,zasto on sad stoji u cosku,zasto raja nece na sjever negi bi isli na istok.Kakvi strucnjaci :D uzas

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 28 feb 2013, 09:57

Ma ako ništa evo od jučer gdje god makneš i muško i žensko priča o stadionu.
Svak' bi doš'o makar jednom da ga vidi, a da ne pričam o eksurzijama :D
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

CARSON

Post Postao/la CARSON » 28 feb 2013, 09:58

SarajlijaTM je napisao/la:Cuj mali kapacitet 4500,nije 100%
Prvo sadasnji jug je u zadnjih par godina,mozda 2 ili tri puta premasio tu cifru,koliko god se mi htjeli lagati ili ne,tako je.
Drugo,dosta ljudi,sto one starije ekipe pored wc-a i jugoistoka,ako ne i svi,ce se preseliti na istok,logicno gledano,to su penzioneri koji doleze na jug zbog cjene karata,a stoje na mjestima sa kojih najbolje vide.Jos ako im se da povlastica za istok kao i za jug,tj jeftinije karte,eto njih svi na istok. U tu grupu spadaju i roditelji s djecom kojih je btw sve manje na jugu,a ne idu na sjever iz dobro poznatih razloga. A ovi sto dolaze i jedni i drugi su dobar dio standardne raje na jugu...
Trece,bas taj jug na 2 sprata je dobar,koji bi razdjelio stariju i mladju raju,sigurno,a i sa manjim brojem ljudi bi vizuelno pun izgledao i ljepse izgledao. (primjer pitari na sjeveru koseva u 70% utakmica popune 1/5 sjevera od 6k,nek se ne uvrijede,al i kad ih dodje 2-3000 izgledaju ko da ih ima 200)

Cetvrto i najbitnije,ja bi licno mnogo sretniji bio da je citav stadion nastavak na sjever,istog izgleda,ali osposobljen za evropu, i da ima 15000 stolica,bio bi odlican,onda bi se bar covjek mogao nadati nekoj realizaciji projekta. Ovako ko da se spremamo za svjetsko prvenstvo,a to treba da kosta 30 mil maraka. Inace nisam,al kad logicno sagledam skeptican sam oko svega ovoga,dok "ne vidim bagere" ;) pa makar i na slici.

Ev samo banalan primjer,ove staklene/plasticne plave ploce koje okruzuju stadion,jednostavnim prebrojavanjem,ima ih oko 80*2 + 120*2 =400 priblizno ,e sad ploca te velicine,bila staklena ili plasticna,mora biti extra kvalitetna da ne ubije koga ili pukne ne kosta ispod 1000km komad,sto izadje oko 400000+ nosaci za to+dnevnice ljudi koji ce to ugradjivati,nabrat ce se to na 600000 minimalno,e sad samo skontajte gdje je sve ostalo... Pa stolice koje priblizno kostaju,podzemni parking,viseci krov,novi reflektori izgleda,a sat jednog bagera je oko 100km,ne uklapa me se sve to u 30mil maraka nikako,nazalost
Smrdi mi ovo na suplju,al nada umire zadnja...

Razabu sve se slazem ali nije bas da nije realno moje misljenje je da ako se plasiramo u Brazil da ce nesta biti od ovoga

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 28 feb 2013, 10:04

@carson - pa ima smisla,za nadati se,zenica ionako svake godine jedva zadovolji uslove.

Iskreno,koliko god sam ubjedjen da bi moglo nesto biti od ovoga,gledajuci sve cinjenice,toliko sam i skeptican,vidjet ce mo,bilo bi lijepo...

P.S. - Ves vidim svoju kotu na jugu,pored ograde,podignutu "na sprat", bez onog "masnog" zastitara ispred,da kvari pogled :lol: :lol: :lol:

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 28 feb 2013, 10:05

čamac je napisao/la:Ma ako ništa evo od jučer gdje god makneš i muško i žensko priča o stadionu.
Svak' bi doš'o makar jednom da ga vidi, a da ne pričam o eksurzijama :D
Jučer je poslije podne čitava škola brujila o stadionu,pa čak i cure koje nisu zainteresovane za fudbal, su tražile slike da vide kakav bi bio stadion :lol: Ako Bog da, biće nešto od ovoga
Ja te volim, volim Željo..

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 28 feb 2013, 10:05

avlami97 je napisao/la:
čamac je napisao/la:Čini mi se da sam na par mjesta vidio da neko spominje da bi kapacitet stadiona trebao biti 21 milja i nešto. E sad nije mi jasno slijedeće: da li je ovo rješenje prezentovano jučer nastavak priče prikazane ovdje:

http://www.video.radio.sarajevo.ba/phot ... 2571/27971" onclick="window.open(this.href);return false;

Ako jeste, kako se došlo do kapaciteta od 21 milje i nešto kad je kapacitet trebao biti 19.721. Pa i sa onim vipovima, novinarima itd ne prelazi 21 milju.
Također, ukupni kapacitet dvoetažnog juga je trebao biti 4.568 što je po meni jedina zamjerka ovom rješenju.
Smatram da je to malo, pogotovo što više nema jugoistoka i jugozapada ako sam ja dobro skont'o slike. Legendarni naš jug na kojem su odrasle generacije i generacije Željinih navijača će tako prepoloviti svoj kapacitet (postavljanjem stolica već mu je smanjen) jer on je u zlatno doba mog'o hladno (sa pratećim "objektima" :D ) cenera primiti. Ko je bio na Videotonu jasno mu je.
Dakle, najveća navijačka tribina i najmasovnija navijačka grupa u BiH će spasti na ovih 4 i po milje što je priznat ćete za nas malo jer ispast će da će jug na Koševu biti veći, a vidjeli ste da nam je tjesan post'o (dok se neki moraju širiti i ne mogu da napune tribinu evo već 10 i kusur godina)). Željo iz godine u godinu ima sve više navijača i taj trend porasta je nezaustavljiv iz more razloga i to je logično obzirom na tradiciju i ideju kluba pa na kraju krajeva i rezultate.
S druge strane, znam da se je teško uklopiti nešto veće jer je cesta iznad blizu, ali eto meni osta neka žal jer koliko se god radujem novom stadionu toliko mi nekako teško što će na jedan način umrijeti naš stari legendarni jug.
Vjerovatno si primjetio da volim citirati tvoje postove i po običaju se slažem s tobom. Ovaj put se ne bih složio. Ja bih bio presretan kada bi imali stadion i od 15 milja i zadovoljava najosnovnije kriterije FIFE I UEFE. Bio bih presretan kada bi se cijeli stadion napravio kao i današnji "sjever" i tada bi po meni primao oko 20 milja i bio bi bar za 2/3 jeftiniji od ponuđenog "idejnog rješenja".

Ovaj projekat uopće nije skup iako se to mnogima čini nemogućim. Ukoliko si pročitao moj prethodni post sa Švabom i Japancima, mogao si skontati na što ciljam iako sam rekao da se radi o šali. Iz većine šala se mogu izvući pouke.

Na kraju krajeva najvatreniji navijači Želje u svom osnutku su bili na istoku, a ne na jugu. Ovaj projekat se može i mora realizirati. Niti jedne sekunde nije nerealan.
Ma vjeruj to sa japancima nije uopšte budalaština. Slažem se za istok, ali tada juga nije bilo jer koliko znam on se je kasnije napravio.
Nisam imao primjedbu na ukupni kapacitet stadiona već na jug mada ako bi se počele igrati kakve veće evropske utakmice koliki god da bio bio kapacitet bio bi nedovoljan. Newcastle je najbolji primjer.
Slažem se da cijena uopšte nije velika kad se uporedi sa nekim objektima koji su građeni po gradu. Već sam spominjao Fahrin toranj ili recimo objekat koji se naziva Vila Park na Malti itd.

gracic
Kontakt:

Post Postao/la gracic » 28 feb 2013, 10:13

fibonacci je napisao/la:Prije nekoliko mjeseci Amar Osim je u jednom intervju rekao kako pojačanje u Želju iz regije može biti samo neko iz Dinama, Partzana i Zvezde. Večeras gledam utakmicu Zvezda - Javor i posmatram kako ekipa Javora nema respekta prema Zvezdi i igraju ravnopravno sa njima. Ima tu dosta kvalitetnih igrača koji bi mogli pojačati Želju tj, biti prava pojačanja. Osim Partizana i Zvazde ima tu jos kvalitetnih ekipa, liga u Srbiji je puno kvalitetnija i tamo bi se trebalo krenuti po pojačanja jer realno u našoj ligi se ne možemo pojačati. Siguran sam da bi neki igrač prije igrao za Želju nego za Javor ili neki drugi klub osim prva tri...

Mirko Radovanović je slobodan igrač, dobro bi nam došao takav lijevi bek jer je u zadnje dvije godine itekako napredovao
ŽEEEEELJOOOOO

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 28 feb 2013, 10:14

Ultras1921 je napisao/la:ama odlicno je ovo. ne mogu se ni bageri preko noci pojaviti. bice nesto od ovog aBd
Dok ne vidim bagere na stadionu nista od ovog.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 28 feb 2013, 10:17

Ne gledajte New Castle i tu utakmicu,to su druga vremena,tad se raja provodila druzeci se bez kamera,ekrana,mikrofona,tastatura i sl. igralista,kosevi i mali fudbal su bili puni u to doba.

Za koga da prave stadion kapaciteta 40000? za 2-3 utakmice godisnje,to ne bi isplatilo dodatnih 30-40miliona,a odrzavanje bi bilo skuplje duplo.
Da nam ga naprave ko sjever,sve bi trcao okolo i pucao sam sebe nogom u guzicu od srece

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 28 feb 2013, 10:17

čamac je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:

Ma vjeruj to sa japancima nije uopšte budalaština. Slažem se za istok, ali tada juga nije bilo jer koliko znam on se je kasnije napravio.
Nisam imao primjedbu na ukupni kapacitet stadiona već na jug mada ako bi se počele igrati kakve veće evropske utakmice koliki god da bio bio kapacitet bio bi nedovoljan. Newcastle je najbolji primjer.
Slažem se da cijena uopšte nije velika kad se uporedi sa nekim objektima koji su građeni po gradu. Već sam spominjao Fahrin toranj ili recimo objekat koji se naziva Vila Park na Malti itd.
Gornji dio juga se kasnije napravio. Prva prava navijačka skupina je bila na istoku. Slažem se da bi u pojedinim momentima stadion bio pretijesan.

Najveća Željina posjeta je bila, ne protiv Videotona, nego protiv Partizana u polufinalu KUPA. Tada je svako drvo na istoku i na jugu bilo krcato. Štampali su 20 milja i sve je bilo rasprodano, a raja je preskakala sa svih strana. To je bila ludnica. I tada su postojale godišnje i polugodišnje karte.

Ovaj projekat se može realizirati samo ukoliko budeno imali dovoljno "pameti" i bio bi idealan za naše prilike.

Videoton, New Castle, Partizan.... su incidenti, koji se dešavaju jednom u desetljeću. To bih mogao istrpiti, pa makar tekmu gledao na TVu. Između ovakvih tekmi je realnost. To moramo priznati.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

kenooo
Kontakt:

Post Postao/la kenooo » 28 feb 2013, 10:18

ja kolko sam vidio jug nece uopste biti na 2 sprata a tako ni sjever

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 28 feb 2013, 10:51

Prodaja polugodisnjih karata je katastrofa bar mi je tako rekla zena koja je meni danas prodala jednu.. Lim na istocnoj ogradi haman zavrsen tako da ce bar reklame ljepse izgledati.. Teren izgleda dobro jos samo kada bi ostalo ovakvo vrijeme da se malo isusi..

SVI NA GRBAVICU U SUBOTU !!!
BUDI ŽELJO !!!

CARSON

Post Postao/la CARSON » 28 feb 2013, 10:58

champions1921 je napisao/la:Prodaja polugodisnjih karata je katastrofa bar mi je tako rekla zena koja je meni danas prodala jednu.. Lim na istocnoj ogradi haman zavrsen tako da ce bar reklame ljepse izgledati.. Teren izgleda dobro jos samo kada bi ostalo ovakvo vrijeme da se malo isusi..

TAKO JE RAZABU JEDVA CEKAM NADAM SE DA CE BITI DOBRA POSJETA

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 28 feb 2013, 11:00

2-3 hiljade maksimalno, daj Bože i toliko da bude
Ja te volim, volim Željo..

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 28 feb 2013, 11:05

Na Partizan sam uspio doći do betonskog igrališta, ništa od tekme nisam vidio.
Slažem se da su sa sadašnjim kvalitetom lige i igrača veće posjete samo incidenti, ali eto mi se kao nešto nadamo da ćemo napredovati u Evropi, ali se to meni čini više nemoguće nego ovaj stadion. Međutim, zaboravljamo reprezentaciju kojoj je realno 20 milja malo, a ona igra svake godine neke važnije utakmice. Da ne pomisli neko da sam ćorava mačka, ma ovo da se napravi bilo bi k'o grom.

ememo
Kontakt:

Post Postao/la ememo » 28 feb 2013, 11:21

lijepo izgleda, nek je nesta krenulo, samo sve je to jos daleko daleko od realizacije...

mislim da se vlade na svim nivoima niti mogu niti hoce zaduziti za izgradnju stadiona...pa oni se zaduzuju da bi vratili postojece kredite, isplatili plate, penzije i ostalo...od svih nivoa mozda se od opštine bude nesta moglo izvuci, ovo ostalo tesko...drugi problem kod finansiranja budzetskim (nasim) parama je to sto ce vrlo lako troškovi izgradnje stadiona od pocetnih troškova 30 mil. KM skociti na 40-50 mil. KM i vise :)...

ja licno mislim da finansiranje izgradnje stadiona treba u potpunosti raditi iz privatnog kapitala, a da nosioc svega bude klub...uradi se fino studija izvodljivodivosti i isplatljivosti projekta...ako je isplatljivo ponudi se potencijalnim investitorima (bio to kredit, koncesija, vlasništvo ili nesta trece) i u tom slucaju je realno dobiti stadion za nekoliko godina...a do tada ovo ce sve biti samo lijepa slika stadiona...

opsina bi mogla, a i trebala bi, jako puno pomoci u davanju svih mogucih dozvola koje su potrebne za izgradnju stadiona, izrada projekta i sl...a finansiranje u to sumnjam...ali normalno da se ne bi odbilo da dio sredstava daju i opstina, vlada, UEFA i sl....

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 28 feb 2013, 11:22

champions1921 je napisao/la:Prodaja polugodisnjih karata je katastrofa bar mi je tako rekla zena koja je meni danas prodala jednu.. Lim na istocnoj ogradi haman zavrsen tako da ce bar reklame ljepse izgledati.. Teren izgleda dobro jos samo kada bi ostalo ovakvo vrijeme da se malo isusi..

Kako ce i bit bolja kad nisu ni najavili prodaju il sam ja negdje preskocila zvanicni dopis iz kluba ?
Željeznicar za život cijeli !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.