Slažem se da nemamo dovoljnu kvalitetu, ali to je najbolje što imamo u ovom trenutku. Po meni je puno važnije podržavi savez u ovome što radi sa mladim selekcijama i izbacivati igrače, a ne dovoditi likove kojima će to samo biti transfer više.neno#4 je napisao/la:Mislim da nisi upravu. Nasoj reprezentaciji treba naturalizovani igrac zato sto jednostavno nemamo veliki kvalitet.
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
A kvalifikacije je isto tako odigrao? Tada je bilo Zeko bosanac, Zeko kralj.. Igrao je lose na EP, ali daleko od toga da se lik "zafrkavao sa bh dresom", ko nije gledao EP pomislio bi da je lik imao neku zestoku kurcobolju.Pauleta je napisao/la:Možda nismo gledali isto EP. Usporedi njegove i Gordićeve partije na EP, pa će ti biti jasno. Ako je ono pristup, onda dobro.Ethel je napisao/la:Kakvu glupost pises to je nevjerovatno, cak sta vise Zack je pokazao mnogo vise srca i zalaganja za reprezentaciju nego mnogi Bosanci i Hercegovci koji su ranije igrali za reprezentacijuPauleta je napisao/la:Mislim da reprezentacija BiH nije klub, nego državna selekcija i da za nju trebaju igrati samo igrači iz BiH. Odvratan mi je trend dovođenja crnaca u europske reprezentacije i onda imamo slučaj kao Wrighta na ep u Sloveniji, gdje je imao katastrofalan šut, Bože sačuvaj ulaske pod koš i more promašenih zicera. Čovjek se zafrkavao sa bh dresom, jer je to njemu isto kao i bilo koji klub, a mislim da je reprezentacija iznad legije plaćenika.
Svi bi mi zelili da u repki igraju sam igraci iz BiH, ali odakle ti kvalitet, a opet svi hoce drugi krug Eurobasket, ne moze i patriotizam i kvalitet i rezultati. Pogledaj nasu ligu, da nema Gordica imao bi cijelih 0 reprezentativaca koji igraju u nasim klubovima, a hoces da ti za reprezentaciju igraju samo nasi ljudi, ne moze nikako.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
pa najmnogoljudnijoj evropskoj zemlji je naturalizovani igrac donio titulu evropskog prvaka, pa ne vidim da su ga ljudi kamenovali, vec uzdizali do nebesa..
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Nigdje ja nisam napisao Zeko kralj niti Bosanac. Naravno da želimo drugi krug eurobasketa i mislim da nam Teletović, Gordić, Đedović i ako dođe Kuzmić mogu to priuštiti. Reprezentacija je državna selekcija, a ne plaćeničko okupljalište i poligon za prodaju. I ponavljam, na ep se zafrkavao. Koliko je zicera promašio, koliko se puta zabio u protivničke centre ničim izazvan... Daj molim te. Bolje da je Adamović išao ili da je Pašalić imao njegovu minutažu.Ethel je napisao/la:
A kvalifikacije je isto tako odigrao? Tada je bilo Zeko bosanac, Zeko kralj.. Igrao je lose na EP, ali daleko od toga da se lik "zafrkavao sa bh dresom", ko nije gledao EP pomislio bi da je lik imao neku zestoku kurcobolju.Svi bi mi zelili da u repki igraju sam igraci iz BiH, ali odakle ti kvalitet, a opet svi hoce drugi krug Eurobasket, ne moze i patriotizam i kvalitet i rezultati. Pogledaj nasu ligu, da nema Gordica imao bi cijelih 0 reprezentativaca koji igraju u nasim klubovima, a hoces da ti za reprezentaciju igraju samo nasi ljudi, ne moze nikako.
Begović, Burić, Stanković
A covjek je jedan od najzasluznijih uz Teletovica što si uopste igrao taj Eurobasket, bio nam je dobar poslije kvalifikacija i onda smo jedva docekali ovako nesto da bi rekli kako se zafrkavao (sto je u najmanju ruku smijesno), jedna Rusija ima naturalizovanog igraca, a mi da nemamo? Bez naturalizovanog igraca mi nemamo kvalitet i sirinu za nesto vise na Eurobasketu, Teletovic, Gordic i Djedovic ti sami mogu donijeti plasman na Eurobasket, ali ne mogu sami donijeti neki rezultat. Izbaci naturalizovanog igraca i ubaci Adamovica pa ces vidjeti koliki pad u igri i kvaliteti ce se desiti. Realno da Adamovic posjeduje odredjeni kvalitet vec bi odavno bio u reprezentaciji.Pauleta je napisao/la:Nigdje ja nisam napisao Zeko kralj niti Bosanac. Naravno da želimo drugi krug eurobasketa i mislim da nam Teletović, Gordić, Đedović i ako dođe Kuzmić mogu to priuštiti. Reprezentacija je državna selekcija, a ne plaćeničko okupljalište i poligon za prodaju. I ponavljam, na ep se zafrkavao. Koliko je zicera promašio, koliko se puta zabio u protivničke centre ničim izazvan... Daj molim te. Bolje da je Adamović išao ili da je Pašalić imao njegovu minutažu.Ethel je napisao/la:
A kvalifikacije je isto tako odigrao? Tada je bilo Zeko bosanac, Zeko kralj.. Igrao je lose na EP, ali daleko od toga da se lik "zafrkavao sa bh dresom", ko nije gledao EP pomislio bi da je lik imao neku zestoku kurcobolju.Svi bi mi zelili da u repki igraju sam igraci iz BiH, ali odakle ti kvalitet, a opet svi hoce drugi krug Eurobasket, ne moze i patriotizam i kvalitet i rezultati. Pogledaj nasu ligu, da nema Gordica imao bi cijelih 0 reprezentativaca koji igraju u nasim klubovima, a hoces da ti za reprezentaciju igraju samo nasi ljudi, ne moze nikako.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Za sada Nemanja Mitrović 7 poena za Montegranaro..
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
26.1.2014.
Zagreb 80 - 73 Kvarner / Miralem Halilović - 17 poena, 5 skokova i 3 asistencije
Montegranaro 73 - 72 Venezia / Nemanja Mitrović - 7 poena, 7 skokova
Trabzonspor 78 - 65 Kolejliler / Andrija Stipanović - 7 poena, 5 skokova
Horsens 103 - 89 Vaerlose / Vedran Borovčanin - 33 poena, 8 skokova i 5 asistencija
(http://basketball.eurobasket.com/player ... s_IC/70334" onclick="window.open(this.href);return false;)
BCM Pitesti 86 - 82 CSU Ploiesti / Filip Adamović - 5 poena, 2 skoka i 2 asistencije
Zagreb 80 - 73 Kvarner / Miralem Halilović - 17 poena, 5 skokova i 3 asistencije
Horsens 103 - 89 Vaerlose / Vedran Borovčanin - 33 poena, 8 skokova i 5 asistencija
(http://basketball.eurobasket.com/player ... s_IC/70334" onclick="window.open(this.href);return false;)
BCM Pitesti 86 - 82 CSU Ploiesti / Filip Adamović - 5 poena, 2 skoka i 2 asistencije
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Možeš li molim te izbaciti prosjeke adamovicaEthel je napisao/la:26.1.2014.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
nerminh74 je napisao/la:Možeš li molim te izbaciti prosjeke adamovicaEthel je napisao/la:26.1.2014.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Jedna manje repka za WC za SP
Italija odustala jer je FIBA tražila 830.000 € za WC

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Pa onda smo i mi jos jedna manje.. Samo sto cemo mi odustati ako nam budu ista trazili, a kamoli 830k eura....Unofficialpage je napisao/la:Jedna manje repka za WC za SPItalija odustala jer je FIBA tražila 830.000 € za WC
![]()

Ne kazem da mi trebamo ici jer realno i ne trebamo jer nismo neki velikani, al fakat dokle ovo kosarka ide da ce jedan ebeni Katar imati prednost, al samo zbog novca nad jednom Italijom, a vjerovatno i Grckom pa na koncu i nad nama koji smo za njih Dream Team Amerike sa Jordanom...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
na Miralema se treba ozbiljno računati, momak je zvjer
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Prvo treba da ode u neki klub koji barem igra ABA ligu, pa da se moze utvrditi da li je zvijerKaunas je napisao/la:na Miralema se treba ozbiljno računati, momak je zvjer

#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
smo polahko, vidjet ćešEthel je napisao/la:Prvo treba da ode u neki klub koji barem igra ABA ligu, pa da se moze utvrditi da li je zvijerKaunas je napisao/la:na Miralema se treba ozbiljno računati, momak je zvjer

15.10.2013.
http://****/main.asp?dir=news&newsid=47090" onclick="window.open(this.href);return false;
Talijani ne žele platiti pozivnicu za SP
Prvi čovjek talijanske košarke smatra da je iznos od 830.000 eura previsok.
Početkom sljedećeg mjeseca u Barceloni će se dijeliti četiri pozivnice za nastup na SP u Španjolskoj, a povodom toga oglasio se predsjednik talijanske košarkaške federacije Gianni Petrucci.
"FIBA traži minimalno 830.000€ od saveza koji se natječu za pozivnicu, a naše je mišljenje da ne bi bilo etično sudjelovati u nečem takvom. Situacija u Italiji je teška, te nam još više smeta što se sve pretvorilo u tržnicu. Smatramo da platežna moć pojedinih saveza ne bi smjela biti jedini kriterij za dobivanje pozivnice i da su kriteriji trebali biti poznati još prije početka Eurobasketa", izjavio je Petrucci.
Talijani ne žele platiti pozivnicu za SP
Prvi čovjek talijanske košarke smatra da je iznos od 830.000 eura previsok.
Početkom sljedećeg mjeseca u Barceloni će se dijeliti četiri pozivnice za nastup na SP u Španjolskoj, a povodom toga oglasio se predsjednik talijanske košarkaške federacije Gianni Petrucci.
"FIBA traži minimalno 830.000€ od saveza koji se natječu za pozivnicu, a naše je mišljenje da ne bi bilo etično sudjelovati u nečem takvom. Situacija u Italiji je teška, te nam još više smeta što se sve pretvorilo u tržnicu. Smatramo da platežna moć pojedinih saveza ne bi smjela biti jedini kriterij za dobivanje pozivnice i da su kriteriji trebali biti poznati još prije početka Eurobasketa", izjavio je Petrucci.
jbg i nama je to previsoka cijena 

15.10.2013.
Kaunas je napisao/la:na Miralema se treba ozbiljno računati, momak je zvjer
strasan je,Aco uzeo Adina prije njega,a ako ce nam Miralem biti 4,jadni smo.
-
- Kontakt:
doveo je i mitrovica pa se nije pokazao ni blizu onakav kakvog ga je "bezgrijesni" aco najavio. svako moze pogrijesiti to je prvo a drugo nije potrebno momka podcjenjivati, miralem je vise nego solidan igrac a jos uvijek je mlad (1991. godiste ako se nevaram).lumani je napisao/la:Kaunas je napisao/la:na Miralema se treba ozbiljno računati, momak je zvjer
strasan je,Aco uzeo Adina prije njega,a ako ce nam Miralem biti 4,jadni smo.
Često gledam Halilovica u dresu Zagreba i mogu reći da je dobar igrač.jucer je zabio 17 koševa.ali mislim da će tek za godinu- dvije biti kalibar za reprezentaciju pošto nema dovoljnio jakih utakmica i nekako se umrtvio,
- tuzlak1987
- Kontakt:
Losa odluka u karijeri nazalost, otisao je tamo mlad i nije igrao nista jer su imali odlicnu ekipu predovodjenu Zoricem i Simonom. Nakon toga se raspadnu i dobije prostora da igra i sada su prosjecna ekipa u Hrvatskoj ligi i mlada ekipa..
Trenutno korisnika/ca: Slatinash_7 i 5 gostiju.