Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Lillard
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Lillard » 07 jan 2015, 20:54

Ismijavaju sve i svakoga, ali to je sloboda govora i medija sviđalo se o nekome ili ne.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 07 jan 2015, 21:02

Lillard je napisao/la:Ismijavaju sve i svakoga, ali to je sloboda govora i medija sviđalo se o nekome ili ne.
Nije to sloboda govora. Onaj ko misli da je to sloboda govora mora biti svjestan da bi sloboda govora moglo postati i njegovo lično ismijavanje. Ako ovo nije granica onda bojim se nema granice.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 07 jan 2015, 21:21

DukeOfWellington je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Ismijavaju sve i svakoga, ali to je sloboda govora i medija sviđalo se o nekome ili ne.
Nije to sloboda govora. Onaj ko misli da je to sloboda govora mora biti svjestan da bi sloboda govora moglo postati i njegovo lično ismijavanje. Ako ovo nije granica onda bojim se nema granice.
Live and let live... u suprotnom bi ovakvi napadi bili svakodnevnica kad bi se svako svetio za nesto sto mu smeta.

Sta je sa onim pastorom sto je palio Kur'ane kad god je stigao? Sto njega ne smakose? :hmmmmm:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 07 jan 2015, 21:28

Consigliere je napisao/la: Live and let live... u suprotnom bi ovakvi napadi bili svakodnevnica kad bi se svako svetio za nesto sto mu smeta.

Sta je sa onim pastorom sto je palio Kur'ane kad god je stigao? Sto njega ne smakose? :hmmmmm:
Bio sam jako precizan. Smatram da ovo nije sloboda govora pri čemu ni slučajno ne opravdavam ovaj napad što sam i ranije rekao. Molim te da paziš kad me citiraš.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 jan 2015, 21:31

slika

:!: :!: :!:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 07 jan 2015, 21:39

DukeOfWellington je napisao/la:
Consigliere je napisao/la: Live and let live... u suprotnom bi ovakvi napadi bili svakodnevnica kad bi se svako svetio za nesto sto mu smeta.

Bio sam jako precizan. Smatram da ovo nije sloboda govora pri čemu ni slučajno ne opravdavam ovaj napad što sam i ranije rekao. Molim te da paziš kad me citiraš.
Izvini, yebiga.... Tek sad skontah. Trebao sam odvojiti, nije mi se dalo kucati dva posta. :salut: :salut:
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 07 jan 2015, 21:47

Consigliere je napisao/la:Meni je zao 12 izgubljenih zivota....Recimo, ubijena su 2 policajca koji su samo radili svoj posao. Sta su oni? Usputna steta?
Da, a ubijen je i slučajni prolaznik samo zato jer se zadesio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Možda je i on bio musliman.

Sloboda da, ali do određene granice. Ne možeš očekivati da će svako na tvoje pljuvanje odreagovati na isti način. Ti nekome opsuješ majku, neko će te iskulirati, možda uzvratiti istom psovkom, ali će ti neko drugi skočiti za vrat i klaće te zubima. Treba imati u vidu i osjetljivost teme na račun koje se sprdaju. Ovi karikaturisti su tim svojim slikama prešli sve granice, njihovim objavljivanjem su izazvali bijes hiljada ljudi koji su izašli na ulice, demonstracije... Šta da je tada neko izgubio glavu?
Opet, sa druge strane ovakav masakr se apsolutno ničim ne može opravdati. Gledam onaj snimak, pucaju u slučajnog prolaznika (a ubili su i dvojicu policajaca) koji sa tim karikaturama ima veze koliko i ja, ranjen bespomoćno leži na zemlji i maše rukama, ovaj mu prilazi i ladno puca u glavu :shock: . Pa to nema veze ni sa tekovinama islama, hrišćanstva, Bogom, Allahom, Hristom... To je čisto bezumlje i divljaštvo. Ne znam ni kako to da okarakterišem.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 07 jan 2015, 21:49

Treba uvijek uzeti u obzir želju za ubijanjem kao vrstu devijantnog ponašanja i to nije rijetkost. U tom kontekstu takve osobe će da sebi olakšaju na način da će se svrstati tamo gdje im je to dopušteno da rade.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 jan 2015, 21:51

Sloboda govora u teoriji i nema granice, mozes reci sta god zelis sve dok ne pozivas na krivicno djelo. Ismijavanje religije spada pod slobodu govora. Ako ti se ne svidja sta govore, ismijavaj i ti njih, ko ti brani?
Problem su ovi zaludjeni sektasi, ja ih ne mogu nazvati muslimanima, koji mentalno pripadaju nekom drugom vremenu, koji ne priznaju zakone niti moralne vrijednosti kojih se mi ostali pridrzavamo. Ubiti nevinog covjeka i smatrati to pozitivnim cinom, treba li reci koliko je bolesno takvo razmisljanje?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jan 2015, 22:01

Joj što me nervira ovo neko solidarisanje i mudrovanje. Eto, sad svi trebaju tugovati, treba praviti proteste širom 'civiliziranih' dijelova planete. Nisu ni oni tugovali kad sam ja 4 godine djetinjstva proveo u podrumu, ne znajući hoću li dočekati jutro, nisu znali ni da postojim.

Šteta za izgubljene živote, ali ovi su provocirali. Da se razumijemo, samo lud čovjek bi ovo odobravao, ali provocirali su pogrešne ljude i ismijavali su pogrešne stvari. Smrt nisu zaslužili, posebno ovi koji su kolateralna šteta, ali isto tako ni djeca na bliskom istoku ne zaslužuju smrt i patnje kroz koje prolaze, pa niko ne tuguje za njima i ne pravi proteste, potjere i hajke.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 jan 2015, 22:11

Ko je najvise odgovoran za patnju djece na bliskom istoku nego isti ovakvi zatucani sektasi kao ovi iz Pariza? Afganistan, Pakistan, Irak, Iran, Sirija, Saudijska Arabija, to su sve muslimanske zemlje, a vazda ratuju i krve se izmedju sebe.
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 07 jan 2015, 22:12, ukupno mijenjano 1 put.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 07 jan 2015, 22:12

Političari su smiješni ljudi, gdje ste na internacionalnom planu majku vam ****. Sirija kad je u pitanju, niko živi ne smije progovoriti.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jan 2015, 22:20

Krivi su oni koji zakuhaju između njih, a znamo ko je to u većini slučajeva. Ta ista Francuska je mogla spriječiti masakr u Ruandi, pa nije, brutalno je ubijeno preko milion ljudi.
Voli te tvoje Sarajevo.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jan 2015, 22:26

Za masakr u Ruandi je po meni kriva najvise Belgijska fasisticka politika jer su podjelili isti narod u dvije skupine. Hutu i Tutsi, bogatiji bijelji i visi, siromasniji, crniji i nizi :crazy:

Sto je rekao Seselj Belgija ima veliku antifasisticku tradiciju :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 jan 2015, 22:28

Ovo mi je malo čudno. Kad pucaju onom policajcu u glavu, nema trzaja, nema krvi? Valjda bi to trebalo da bude. :?
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 jan 2015, 22:29

Virtu4l je napisao/la:Krivi su oni koji zakuhaju između njih, a znamo ko je to u većini slučajeva. Ta ista Francuska je mogla spriječiti masakr u Ruandi, pa nije, brutalno je ubijeno preko milion ljudi.
To su vec one teorije kao i u ratu kod nas, "ma nismo mi krivi, to su sve zakuhali stranci. Gdje bi mi bili krivi za genocid, to je CIA napravila." Meni takve price nisu interesantne, klasicno bjezanje od odgovornosti.
Glavni krivac je onaj ko to sve organizuje i drzi oruzje u rukama. A to nisu bili nikakvi stranci.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 07 jan 2015, 22:31

calcio je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Krivi su oni koji zakuhaju između njih, a znamo ko je to u većini slučajeva. Ta ista Francuska je mogla spriječiti masakr u Ruandi, pa nije, brutalno je ubijeno preko milion ljudi.
To su vec one teorije kao i u ratu kod nas, "ma nismo mi krivi, to su sve zakuhali stranci. Gdje bi mi bili krivi za genocid, to je CIA napravila." Meni takve price nisu interesantne, klasicno bjezanje od odgovornosti.
Glavni krivac je onaj ko to sve organizuje i drzi oruzje u rukama. A to nisu bili nikakvi stranci.
:thumbup:
Unofficialpage je napisao/la:Ovo mi je malo čudno. Kad pucaju onom policajcu u glavu, nema trzaja, nema krvi? Valjda bi to trebalo da bude. :?
Tako je u filmovima. Ono danas je stvarnost.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 07 jan 2015, 22:32

Ma svi su krivi. I nalogodavci i izvrsitelji. Ma duboka je ovo tema, morali bi se vratiti unazad 500 godina a mozda i vise da vidimo razloge zbog cega bas je to tlo pogodno za razne manipulacije. Pitanje koje se ja pitam je koji je razlog sto islamski svojet nije pratio trendove sa zapada, ne ideoloske, koliko u nauci, tehnoloskom razvoju, idustriji a najprije u obrazovanju? Iran koliko-toliko prati a ovi ostali nista ili skoro nista.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jan 2015, 22:33

Unofficialpage je napisao/la:Ovo mi je malo čudno. Kad pucaju onom policajcu u glavu, nema trzaja, nema krvi? Valjda bi to trebalo da bude. :?
Na internetu neki pricaju da je za ovo kriv Mosad jer ovo nije u stilu Muslimana tj nikad ovako nisu nesto odradili, uvijek je raznosenje :problem:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jan 2015, 22:34

tuzlak1987 je napisao/la:Za masakr u Ruandi je po meni kriva najvise Belgijska fasisticka politika jer su podjelili isti narod u dvije skupine. Hutu i Tutsi, bogatiji bijelji i visi, siromasniji, crniji i nizi :crazy:
Pažljivo pročitaj ovaj tekst, mislim da ćeš nakon toga malkice promijeniti mišljenje,

http://www.nytimes.com/2014/04/09/world ... .html?_r=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: chelsea358 i 29 gostiju.